kostask91 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Πραγματικα δεν ηξερα τι τιτλο να βαλω. Ωρες ωρες νιωθω οτι δεν ανηκω σε αυτον τον κοσμο. Και να πεις οτι ειμαι μεγαλος σε ηλικια και πως αλλαξανε τα χρονια, 24 χρονων ειμαι. Αφορμη η σημαια της Γαλλιας στη φωτογραφια προφιλ στο facebook, αλλα γενικα το χω σκεφτει χιλιαδες φορες, αυτη τη φορα ομως ειπα να γραψω. Δηλαδη για να καταλαβω, γινεται ενα τοσο τραγικο γεγονος και καποιοι το κανουν στα σοβαρα αυτο ? Οτι και καλα τι ? Νιωθουν ικανοποιημενοι με τον εαυτο τους ? Εχουν αναρωτηθει αραγε "Γιατι" ? Και το θεμα ειναι οτι δεν το κανουν μονο κλασικα ατομα του facebook που ακολουθουν ολες τις "μοδες", αλλα και ατομα που εχω σε εκτιμηση, και σοβαρα ατομα που σεβομαι. Αλλο και αυτο, πως γινεται? Ποσα ατομα απο κοντα να τα συμπαθω και να περναω καλα, και στο facebook να ειναι αλλοι ανθρωποι και να μου βγαζουν μια απεχθεια? ( μην αρχισετε τα ειμαι υπερ-κατα του facebook δεν ειναι αυτο το θεμα μας ) Αλλο παραδειγμα , προσφατο. Προσφυγες.. Τις τελευταιες βδομαδες το τι σχολια εχω διαβασει, και τι εχω ακουσει για τους καημενους ανθρωπους δεν λεγετε. Απο ποτε και γιατι εχουμε τοσο μισος μεσα μας ? Μηπως ξεσπαμε οπου μπορουμε λογω των καθημερινων προβληματων μας και απλα δεν το αποδεχομαστε ? Γενικα μισος παντου. Σε φιλικη παρεα μιλουσαμε για το παραπανω θεμα, και πηρα το μερος των προσφυγων, την ωρα που ο αλλος ελεγε να τους βουλιαζουμε στο αιγαιο για να γλιτωνουμε, και αλλα τετοια ωραια πραγματα. Η απαντηση του , στην πολυ σοβαρη και ωριμη απαντηση που του εδωσα ηταν " εγω με συριζαιους-αναρχικους δε εχω κατι να πω, αμα τους θελεις βαλτους στο σπιτι σου " μιλωντας επιθετικα. ( το κακο ειναι οτι δεν ειναι κανενας ακροδεξιος για να πεις, μη δινεις σημασια ) Ουτε μια συζητηση δεν μπορουμε πλεον να κανουμε, χωρις να μαλωσουμε, χωρις να σε χαρακτηρισουν αναρχικο/δεξιο/αριστερο κτλ. Ανθρωπος ειμαι παιδια, ανθρωπος και σκεφτομαι απλα λογικα. Το οτι ειναι οι αριστεροι υπερ των προσφυγων , δεν με κανει και μενα αριστερο. Επιπλεον, γενικα, οτι μοδα κυκλοφορει την ακολουθουν ολοι. Μηδεν προσωπικοτητα δηλαδη? Κανει ο ταδε μια μαλακια, και την κανουμε ολοι ? Απλα για να ειμαστε στο κλιμα της εποχης ? Να ειμαστε αποδεκτοι ? Ποσα κομπλεξ και ανησυχιες εχουμε , που θεωρουμε οτι πχ οταν παμε για ενα ποτο , το πρωτο πραμα που πρεπει να κανουμε ειναι check in στο facebook ? ( παλι το facebook ) Τελος παντων, αυτα. Μην κατσω να σκεφτω αλλα, γιατι θα γραψω βιβλιο στο τελος Συνοψιζοντας, θεωρειτε οτι εχω καπου αδικο , κι αν ναι γιατι ? Αποδεκτα ολα εννοειται, ανθρωποι ειμαστε μπορει κι εγω να ειμαι λαθος καπου. Απλα ωρες ωρες δε την παλευω με αυτα που βλεπω απο ανθρωπους γυρω μου, γειτονες-συγγενεις-φιλους-συνανθρωπους. 16
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Το προβλημα ειναι οτι αλλαζοντας μια φωτογραφια νομιζουν οτι κατι κανουν.. Εγω απο χτες μιλαω με γνωστους και ερχομαι σε αντιπαραθεση για αυτο που ποσταρα Τωρα που θρηνησατε, αλλαξατε την φωτογραφια του προφιλ σας στα χρωματα της Γαλλιας και κανατε τα απαραιτητα ποστ με hash tags ετοιμαστειται γιατι ειναι Σαββατο σημερα και ειναι μερα που πατε στα μπαρ.. 10
xpapias Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Πάντως κανένα απο τα σοβαρά ατομα που εχω γνωρίσει δεν έχει facebook. Πρόεδρε Ομπαμα ακούς¿ 3
kostask91 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 @Spect Με τετοια ατομα συζητηση δεν κανω πλεον. Δε βγαζει πουθενα. Πριν το Παρισι εγινε παρομοιο περιστατικο στη Βηρυτο. Οι ανθρωποι αυτοι να υποθεσω κατωτερου "θεου" ... δεν ειχε hashtag για να προσευχηθουμε γιαυτους. Αν και πιστευω πως αυτα τα ατομα , δεν γνωριζουν καν για το περιστατικο αυτο. 1
thomasG4 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Μια λέξη υπάρχει για αυτές τις συμπεριφορές: Μαζοποίηση
Sellers Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Για το θέμα με τις σημαίες. Πολυ ντορος για το τίποτα. Τι σχεση εχει το οτι θα βγουν για ποτο όλοι αυτοι που βαλαν μια σημαια στο facebook τους, με το οτι βαλαν την σημαία? Άλλοι πήγαν έξω απο την Γαλλικη Πρεσβεία και αφήσαν λουλούδια. Ακουσα οτι ενα κομμα καλεσε σε σιωπηλη διαμρτυρία, κάποιοι πήγαν και εκεί. Άλλοι πανε σε πορείες, άλλοι κρατάν ενός λεπτού σιγή. Παω στοιχημα ότι κάποιοι απο όλους αυτούς, μετά πήγαν για ποτό. Γιατι ειναι κακό αυτό; Μέχρι και στις κηδείες για καφέ και φαί πάμε μετά. Εχει και σταδια η στεναχώρια. Δεν ειναι ανάγκη να πρέπει να ειμαστε λες και χάσαμε το παιδί μας για να εκφράσουμε την στεναχώρια μας. Για το θέμα του Ελληνάρα: Αν νομίζετε ότι ολα αυτα ειναι χαρακτηριστικά του Έλληνα και όχι της γενικότερης ανθρωπότητας, πλανασθε πλανην οικτρα. Τα ξαναπαμε. Δεν ειμαστε κατι το σπεσιαλ στον πλανήτη. Ούτε στα κακά μας, ούτε στα καλά μας. Απο αυτους π.χ που εχουν βαλει σημαιες στο facebook μου, οι μισοι εναι Ελληνες και οι άλλοι μισοι βάρβαροι. Ειμαι σιγουρος οτι σε ξενα φορουμ, παρόμοιες κουβέντες γίνονται. Όσο για το θέμα της Βηρυτού, τα είπε καλα στο άλλο τοπικ, ενας δικηγόρος που ξέρω: Θα σου πω πού θεωρώ ότι έγκειται η διαφορά μεταξύ των δυο σφαγών: τόσο στη συνείδηση του μέσου (δυτικού) πολίτη όσο και στη πραγματικότητα, ο Λίβανος ζει τα τελευταία 40 χρόνια μέσα σε αυτήν την θλιβερή πραγματικότητα. Δυστυχώς δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία βομβιστική επίθεση ή επίθεση αυτοκτονίας ή επίθεση με ρουκέτες στη Βυρηττό.Από την άλλη, σφαγές τέτοιου είδους και τέτοιας έκτασης δεν συμβαίνουν συχνά στον δυτικό κόσμο. Αναλογίσου τους στόχους που χτυπήθηκαν στο Παρίσι, ειναι η δυτική καθημερινότητα: μπαράκι, ρεστοράν, συναυλία ροκ μουσικής. Ιδίως η συναυλία ειναι υπέρ-χαρακτηριστικό παράδειγμα δυτικής «παρακμής»... 16
DDevil Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Το προβλημα ειναι οτι αλλαζοντας μια φωτογραφια νομιζουν οτι κατι κανουν.. Εγω απο χτες μιλαω με γνωστους και ερχομαι σε αντιπαραθεση για αυτο που ποσταρα εΓΩ ΠΑΛΙ διαφωνω με ολη αυτη την επιθεση ... στο προφιλ του ο καθενας μπορει να βάλει οτι γουστάρει ειλικρινα δεν με ενδιαφερει καν φυσικα εγω στο δικο μου προφιλ δεν έχω ασχοληθει καθολου με το θεμα επειδη ειμαι της αποψης οτι αν δεν το έχεις ζησει και δεν μπορεις να προσφέρεις και κατι ουσιαστικο μη το σχολιάζεις καν. Αλλα δεν θα την πω στον αλλον που το εβαλε ο καθενας στο προφιλ του βαζει οτι γουσταρει 2
kostask91 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Για το θέμα με τις σημαίες. Πολυ ντορος για το τίποτα. Τι σχεση εχει το οτι θα βγουν για ποτο όλοι αυτοι που βαλαν μια σημαια στο facebook τους, με το οτι βαλαν την σημαία? Άλλοι πήγαν έξω απο την Γαλλικη Πρεσβεία και αφήσαν λουλούδια. Ακουσα οτι ενα κομμα καλεσε σε σιωπηλη διαμρτυρία, κάποιοι πήγαν και εκεί. Άλλοι πανε σε πορείες, άλλοι κρατάν ενός λεπτού σιγή. Παω στοιχημα ότι κάποιοι απο όλους αυτούς, μετά πήγαν για ποτό. Γιατι ειναι κακό αυτό; Μέχρι και στις κηδείες για καφέ και φαί πάμε μετά. Εχει και σταδια η στεναχώρια. Δεν ειναι ανάγκη να πρέπει να ειμαστε λες και χάσαμε το παιδί μας για να εκφράσουμε την στεναχώρια μας. Για το θέμα του Ελληνάρα: Αν νομίζετε ότι ολα αυτα ειναι χαρακτηριστικά του Έλληνα και όχι της γενικότερης ανθρωπότητας, πλανασθε πλανην οικτρα. Τα ξαναπαμε. Δεν ειμαστε κατι το σπεσιαλ στον πλανήτη. Ούτε στα κακά μας, ούτε στα καλά μας. Απο αυτους π.χ που εχουν βαλει σημαιες στο facebook μου, οι μισοι εναι Ελληνες και οι άλλοι μισοι βάρβαροι. Ειμαι σιγουρος οτι σε ξενα φορουμ, παρόμοιες κουβέντες γίνονται. Όσο για το θέμα της Βηρυτού, τα είπε καλα στο άλλο τοπικ, ενας δικηγόρος που ξέρω: Ναι, νταξει δεν ειπα οτι κανενας δεν εκανε τιποτα. Για την πλειοψηφια μιλησα. Και ναι δεν ειναι χαρακτηριστικο του Ελληνα , αλλα γενικο, οπως το ανεφερα και στο αρχικο ποστ. Οσο για τη Βηρυτο, αυτη η εξηγηση που παρεθεσες ειναι ο λογος γιατι δεν ηταν τοπ επικαιροτητας το θεμα. Δεν παει να πει οτι οι ζωες τους αξιζαν λιγοτερο, και οτι δε χρειαζεται να αντιδρασουμε με τον ιδιο τροπο οπως με το Παρισι.
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 εΓΩ ΠΑΛΙ διαφωνω με ολη αυτη την επιθεση ... στο προφιλ του ο καθενας μπορει να βάλει οτι γουστάρει ειλικρινα δεν με ενδιαφερει καν φυσικα εγω στο δικο μου προφιλ δεν έχω ασχοληθει καθολου με το θεμα επειδη ειμαι της αποψης οτι αν δεν το έχεις ζησει και δεν μπορεις να προσφέρεις και κατι ουσιαστικο μη το σχολιάζεις καν. Αλλα δεν θα την πω στον αλλον που το εβαλε ο καθενας στο προφιλ του βαζει οτι γουσταρει στο προφθλ μου το εβαλα το προβλημα μου ειναι οτι οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν τι συμβαινει σοτν κοσμο. ΕΙδνα μια μοδα και την ακολουθησαν. ΑΝ θες να δειξεις οτι σε ενοχλουν ολα αυτα που συμβαινουν κανε κατι για να αλλαξει ολο αυτο. Η φωτογραφια στο φβ δεν αλλαζει τιποτα 1
DDevil Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 στο προφθλ μου το εβαλα το προβλημα μου ειναι οτι οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν τι συμβαινει σοτν κοσμο. ΕΙδνα μια μοδα και την ακολουθησαν. ΑΝ θες να δειξεις οτι σε ενοχλουν ολα αυτα που συμβαινουν κανε κατι για να αλλαξει ολο αυτο. Η φωτογραφια στο φβ δεν αλλαζει τιποτα Συμφωνω 100% αλλα ποιος νομιζεις απο αυτους που το έβαλαν οτι θα ηθελε πραγματικα να αλλαξει κατι? για μοστρα το έχουν βαλει και για να πάρουν λαικ έχει αναπτυχθει και εξαπλώνεται μια φρενιτιδα για τα λαικ ...
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Συμφωνω 100% αλλα ποιος νομιζεις απο αυτους που το έβαλαν οτι θα ηθελε πραγματικα να αλλαξει κατι? για μοστρα το έχουν βαλει και για να πάρουν λαικ έχει αναπτυχθει και εξαπλώνεται μια φρενιτιδα για τα λαικ ... το ξερω και για αυτο το κραξιμο!
dollyyy19 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 κωστακη,για να καταλαβω,σε ενοχλει που καποιοι εχουν αποψη ή σε ενοχλει που εχουν διαφορετικη αποψη;μαλλον η απαντηση στο ποιος ειναι περιεργος,ειναι εμφανης..... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα