Joshua21 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Π.χ., ξέρεις τι φορολογία έχουν στην Νορβηγία; Στην Σουηδία; Στην Δανία; Στην Φινλανδία; Στην Ισλανδία; Και αυτές είναι απλά χώρες "εδώ γύρω". Να σου πω για Αγγλία που ξέρω? Στην Αγγλία ο ΕΕ(ελεύθερος επαγγελματίας) δεν έχει καν υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ εφόσον ο τζίρος του είναι κάτω από 70.000 λίρες ετησίως. 1
benign Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 fixed Στο ότι αυξάνει τη φοροδιαφυγή αυτή η τακτική που ακολουθείτε εδώ και πολλά χρόνια δεν νομίζω να το αρνείται κανένας. Το θέμα είναι ότι η νοοτροπία του Έλληνα που είναι παρτάκια και σταρχιδιστή και μικρότερη φορολογία να είχαμε απο πολλές χώρες πάλι θα έβρισκε το τρόπο να κλέψει το κράτος και μετά να διαμαρτύρονταν γιατί του μειώθηκε η σύνταξη. Αυτη η νοοτροπια του Ελληνα εχει διαμορφωθει απο ενα σαπιο πελατειακο,πολιτικο συστημα που στηριζει συγκεκριμενες ταξεις εργαζομενων(π.χ. δημοσιοι) και δεν θελει να θιξει τα Ελληνικα μονοπωλια και μεγαλα συμφεροντα ενω τους ιδιωτικους χαμηλους και μεσαιους οικονομικα εργαζομενους,τους βιαζει φορολογικα εδω και δεκαετιας και τους εχει φερει στην εξαθλιωση. Αντιθετα οι περισσοτεροι Ελληνες που ξερω προσωπικα και εχουν παει στο εξωτερικο και καταφεραν να βρουν δουλεια,πολυ γρηγορα βελτιωνουν την κατασταση τους και ειναι επαγγελματιες υποδειγμα.Βεβαια εκει το φορολογικο συστημα εχει επαφη με την πραγματικοτητα και ειναι οχι μονο δικαιο αλλα σε παρακινει να δουλεψεις περισσοτερο.Αρα δεν ειναι θεμα λαων και νοοτροπιας ειναι θεμα νομων.Ο φτωχος στην αδικια θα αντιταχτει με οποιο μεσο μπορει και καλα θα κανει.(Κλασσικο παραδειγμα αυτο που ανεφερε ο Joshua για Αγγλια στο προηγουμενο post.)
groot Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Να σου πω για Αγγλία που ξέρω? Στην Αγγλία ο ΕΕ(ελεύθερος επαγγελματίας) δεν έχει καν υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ εφόσον ο τζίρος του είναι κάτω από 70.000 λίρες ετησίως. Και από πότε Αγγλία = όλες οι χώρες του κόσμου; Τέτοια ούτε και η Eli δεν τα λέει... Ό,τι να 'ναι. Ξέρω για μία χώρα --> δεν μου αρέσει/βολεύει αυτό που γίνεται στην χώρα μου --> αλλού δεν ξέρω αλλά πρέπει να είναι ωραία --> σε όλες τις χώρες του κόσμου κάνουν αυτό που αρέσει/βολεύει. Και με το νόμπελ παίδες! Υ.Γ. Το τρελό άκυρο ότι ο τύπος έλεγε για ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ και όχι για ΦΠΑ (δηλαδή.. "πόσα πήρες φέτος; Τόσα, ε; Από αυτά θα σου πάρουμε τόσο % " ) και εσύ το εξειδικεύεις για ΦΠΑ και σε ΜΙΑ ΧΩΡΑ για να δικαιολογήσεις το "σε όλες τις χώρες του κόσμου".... Ό,τι να 'ναι!
nvel Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 ο φπα όπως γνωρίζουν όλοι οι επαγγελματίες είναι φόρος για τους πελάτες τους και όχι για τους ίδιους 1
Joshua21 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Και από πότε Αγγλία = όλες οι χώρες του κόσμου; Είπα εγώ ποτέ πως Αγγλία = όλες οι χώρες του κόσμου? Η Αγγλία είναι μία από τις χώρες "εδώ γύρω"(δική σου έκφραση αυτή στα εισαγωγικά), όπως είναι η Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία και Ισλανδία. Όσο για τη φορολογία, ο Έλληνας ΕΕ με εισόδημα 10.000€ θα πληρώσει 26%. Χώρια προκαταβολή επόμενου έτους, χώρια τέλος επιτηδεύματος κτλ. Ο αντίστοιχος Άγγλος ΕΕ με το ίδιο εισόδημα(κάπου 7.000p) θα πληρώσει μόλις 2%. ο φπα όπως γνωρίζουν όλοι οι επαγγελματίες είναι φόρος για τους πελάτες τους και όχι για τους ίδιους Πάρτο αλλιώς, σκέψου μόνο πόσο βοηθάει το Αγγλικό κράτος τον "φτωχό" ή τον "νέο" ΕΕ όταν του δίνει το δικαίωμα να παίρνει δουλειές χωρίς να είναι αναγκασμένος ο πελάτης του να πληρώσει ΦΠΑ. Και μετά κάνε μια σύγκριση με το πως αντιμετωπίζει το Ελ. κράτος τον "φτωχό" ή "νέο" ΕΕ. 2
Dakonblackblade Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δεν υπάρχει κίνητρο ούτε στον καταναλωτή ούτε στον επαγγελματια να κόψουν απόδειξη αυτή τη στιγμή. Οικονομικό, όχι ηθικομπουρδες. Ούτε άμεσο οικονομικό ούτε έμμεσο, καλύτερες υπηρεσίες από το κράτος 1
groot Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Είπα εγώ ποτέ πως Αγγλία = όλες οι χώρες του κόσμου? Η Αγγλία είναι μία από τις χώρες "εδώ γύρω"(δική σου έκφραση αυτή στα εισαγωγικά), όπως είναι η Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία και Ισλανδία. Όσο για τη φορολογία, ο Έλληνας ΕΕ με εισόδημα 10.000€ θα πληρώσει 26%. Χώρια προκαταβολή επόμενου έτους, χώρια τέλος επιτηδεύματος κτλ. Ο αντίστοιχος Άγγλος ΕΕ με το ίδιο εισόδημα(κάπου 7.000p) θα πληρώσει μόλις 2%. Πάρτο αλλιώς, σκέψου μόνο πόσο βοηθάει το Αγγλικό κράτος τον "φτωχό" ή τον "νέο" ΕΕ όταν του δίνει το δικαίωμα να παίρνει δουλειές χωρίς να είναι αναγκασμένος ο πελάτης του να πληρώσει ΦΠΑ. Και μετά κάνε μια σύγκριση με το πως αντιμετωπίζει το Ελ. κράτος τον "φτωχό" ή "νέο" ΕΕ. Δύο links: https://www.nordisketax.net/main.asp?url=files/sve/eng/i07.asp&c=sve&l=eng http://www.agn-europe.org/tax/2013/semployed2013.pdf Δεν θέλω να συγκρίνω χώρες μεταξύ τους, γιατί πέρα από την φορολογία επί του εισοδήματος, παίζουν και άλλες σε κάποιες χώρες. Π.χ., σταθερή φορολογία για τους ανέργους (υπέρ των ανέργων δηλαδή) κτλ. Αυτό που όμως φαίνεται είναι ότι η φράση "Σε καμία χώρα δεν είναι τόσο δυσβάσταχτη" (εννοώντας η φορολογία): Το κρατος ευθυνεται για την μη νομιμη συμπεριφορα των περισσοτερων τεχνιτων και αλλων παρομοιων επαγγελματων γιατι η φορολογια ειναι εντελως εξωπραγματικη.Σε καμμια χωρα στον κοσμο δεν ειναι τοσο δυσβασταχτη. Είναι ΛΑΘΟΣ. So simple.
Joshua21 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δύο links: https://www.nordisketax.net/main.asp?url=files/sve/eng/i07.asp&c=sve&l=eng http://www.agn-europe.org/tax/2013/semployed2013.pdf Δεν θέλω να συγκρίνω χώρες μεταξύ τους, γιατί πέρα από την φορολογία επί του εισοδήματος, παίζουν και άλλες σε κάποιες χώρες. Π.χ., σταθερή φορολογία για τους ανέργους (υπέρ των ανέργων δηλαδή) κτλ. Από τη μία δεν θες να κάνεις σύγκριση χωρών μεταξύ τους, από την άλλη όμως μας παραθέτεις link που κάνει αυτό ακριβώς... Μας δουλεύεις????? Αυτό που όμως φαίνεται είναι ότι η φράση "Σε καμία χώρα δεν είναι τόσο δυσβάσταχτη" (εννοώντας η φορολογία): Είναι ΛΑΘΟΣ. So simple. Αν έμπαινες στον κόπο να μας εξηγούσες και το γιατί είναι λάθος, καλά θα ήταν. 2
Anastazio Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Αυτό που όμως φαίνεται είναι ότι η φράση "Σε καμία χώρα δεν είναι τόσο δυσβάσταχτη" (εννοώντας η φορολογία): Είναι ΛΑΘΟΣ. So simple. Σοκαριστικο,νταξει το οτι κοντεύουμε να ξεχασουμε απο ποτε ειμαστε σε υφεση ειναι μια ασημαντη παραμετρος για τις συγκρισεις σου. 2
groot Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Από τη μία δεν θες να κάνεις σύγκριση χωρών μεταξύ τους, από την άλλη όμως μας παραθέτεις link που κάνει αυτό ακριβώς... Μας δουλεύεις????? Αν έμπαινες στον κόπο να μας εξηγούσες και το γιατί είναι λάθος, καλά θα ήταν. Αδερφέ, έτσι για πλάκα... καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ "συγκρίνω την ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ μεταξύ χωρών" και "συγκρίνω ΧΩΡΕΣ"; Που στο ένα συγκρίνεις, ΠΕΡΑ από την φορολόγηση, το κόστος διαβίωσης, το επίπεδο ζωής κτλ, ενώ στο άλλο ΜΟΝΟ την φορολόγηση; Εάν το καταλαβαίνεις, τότε μπορείς μόνος σου να δεις ποιο πάει πού από τα παραπάνω και μετά να καταλάβεις αφενός εάν σας δουλεύω και αφετέρου τι δεν μπορείς εσύ να καταλάβεις... Και... επειδή δεν μπορείς να καταλάβεις ΟΥΤΕ το παραπάνω (προφανέστατα), τότε (και αναφορικά με το 2ο σου ερώτημα) δες το απλά. Αποκλείεται από όλες τις χώρες που υπάρχουν στον κόσμο, μία χώρα με μέση γενικά κατάσταση (συγκριτικά με ΟΛΟ τον κόσμο, π.χ. Ζιμπάμπουε) και μέλος των so called δυτικών χωρών να είναι αυτή με την πιο δυσβάσταχτη φορολόγηση. Σοκαριστικο,νταξει το οτι κοντεύουμε να ξεχασουμε απο ποτε ειμαστε σε υφεση ειναι μια ασημαντη παραμετρος για τις συγκρισεις σου. Ποιο μέρος του "σε όλο τον κόσμο" δεν καταλαβαίνεις; Εάν η κρίση, και σχετικά με ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, σου φαίνεται κάπως τότε δες χώρες όπως Ακτή Ελεφαντοστού, Δημοκρατία το Κονγκό, Νιγηρία. Φυσικά και υπάρχει κρίση στην Ελλάδα... φυσικά και πάμε χάλια στα δημοσιονομικά μας. Αλλά δηλώσεις τύπου "σε όλο τον κόσμο" είναι εντελώς λάθος. Εάν αναρωτιέσαι γιατί, δες λιγάκι τι γίνεται ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ FVCKING ΚΟΣΜΟ και όχι μόνο στην Ελλάδα όπως την φαντάζεσαι.
Physics_Rulez Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Ο groot πάντα τρολλάρει άθελά του σε τέτοια θέματα. Μην παρεξηγείτε. Όλη η διεθνής κοινότητα μιλάει για τη φορολογική κατρακύλα της Ελλάδας σε άμεσους αλλά -το χειρότερο- σε έμμεσους φόρους, σε φάση που η συνολική φορολογική επιβάρυνση του νοικοκυριού είναι πολύ μεγαλύτερη του μισού του εισοδήματος. Όχι απλά έχουμε από τους υψηλότερους άμεσους φόρους (φορολογία εισοδήματος), η οποία τελικά στις περισσότερες περιπτώσεις μικρών νοικοκυριών υπολογίζεται με τεκμαρτό τρόπο (απαράδεκτο), αλλά έχουμε ρεκόρ έμμεσων φόρων, τελών επιτηδεύματος, ειδικών φόρων κατανάλωσης κτλ. Σίγουρα στη Ζιμπάμπουε είναι καλύτερα. Για δυτικές χώρες να μη μιλήσουμε, γιατί εκεί τουλάχιστον οι φόροι είναι χαμηλότεροι από της Ελλάδας και εντελώς ανταποδοτικοί. Οπότε ακόμα πιο fail η σύγκριση. Επίσης, σε όλες τις πολιτισμένες χώρες η φορολόγηση γίνεται πάνω στο καθαρό εισόδημα, ακόμα και στα νοικοκυριά. Εδώ γίνεται το έλα να δεις. 2
Joshua21 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Αδερφέ, έτσι για πλάκα... καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ "συγκρίνω την ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ μεταξύ χωρών" και "συγκρίνω ΧΩΡΕΣ"; Που στο ένα συγκρίνεις, ΠΕΡΑ από την φορολόγηση, το κόστος διαβίωσης, το επίπεδο ζωής κτλ, ενώ στο άλλο ΜΟΝΟ την φορολόγηση; Εάν το καταλαβαίνεις, τότε μπορείς μόνος σου να δεις ποιο πάει πού από τα παραπάνω και μετά να καταλάβεις αφενός εάν σας δουλεύω και αφετέρου τι δεν μπορείς εσύ να καταλάβεις... Φυσικά και καταλαβαίνω τη διαφορά, εσύ μπορείς να καταλάβεις πως το θέμα μας είναι η σύγκριση της φορολογίας μεταξύ των χωρών οπότε είναι εντελώς άκυρο να συγκρίνεις οτιδήποτε άλλο? Άσχετα αν αυτό είναι κόστος διαβίωσης, πολιτιστικά δρώμενα, έκταση, πολίτευμα ή ποσοστό χειμερινών κολυμβητών? Και... επειδή δεν μπορείς να καταλάβεις ΟΥΤΕ το παραπάνω (προφανέστατα), τότε (και αναφορικά με το 2ο σου ερώτημα) δες το απλά. Αποκλείεται από όλες τις χώρες που υπάρχουν στον κόσμο, μία χώρα με μέση γενικά κατάσταση (συγκριτικά με ΟΛΟ τον κόσμο, π.χ. Ζιμπάμπουε) και μέλος των so called δυτικών χωρών να είναι αυτή με την πιο δυσβάσταχτη φορολόγηση. Και πάλι βλέπω να γράφεις ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, χωρίς κανένα επιχείρημα, όπως ακριβώς έκανες και πριν.
groot Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Άιντε.. άλλη μία τελευταία προσπάθεια αλλά δεν βλέπω φως στον ορίζοντα. Στις Nordic χώρες η φορολόγηση είναι μεγαλύτερη από την Ελλάδα. Όχι μία χώρα, 4ς! Άρα, το "σε όλο τον κόσμο" ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Το καταλάβαμε αυτό; Πιο λιανά δεν νομίζω ότι μπορώ να το κάνω...
Physics_Rulez Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 https://www.nordisketax.net/main.asp?url=files/suo/eng/i07.asp&c=suo&l=eng Για να συγκρίνεις βέβαια, πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον τα βασικά ε. Καλό διάβασμα 2
groot Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 https://www.nordisketax.net/main.asp?url=files/suo/eng/i07.asp&c=suo&l=eng Για να συγκρίνεις βέβαια, πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον τα βασικά ε. Καλό διάβασμα Θα έλεγα ότι για να μιλήσεις θα πρέπει να ξέρεις για τι λες... αλλά θα φανώ κακός. Οπότε θα σε παραπέμψω λίγο πιο πάνω. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι το γεγονός πως απλά πετάχτηκες και είπες να απαντήσεις επειδή (προφανέστατα) κάτι έχεις μέσα σου... Πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς βέβαια, μιας και λίγο παραπάνω βλέπουμε: Δύο links: https://www.nordisketax.net/main.asp?url=files/sve/eng/i07.asp&c=sve&l=eng http://www.agn-europe.org/tax/2013/semployed2013.pdf Δεν θέλω να συγκρίνω χώρες μεταξύ τους, γιατί πέρα από την φορολογία επί του εισοδήματος, παίζουν και άλλες σε κάποιες χώρες. Π.χ., σταθερή φορολογία για τους ανέργους (υπέρ των ανέργων δηλαδή) κτλ. Αυτό που όμως φαίνεται είναι ότι η φράση "Σε καμία χώρα δεν είναι τόσο δυσβάσταχτη" (εννοώντας η φορολογία): Είναι ΛΑΘΟΣ. So simple. Και από κάτω το θέατρο του παραλόγου... Μετά από αυτό, αποδεικνύεις περίτρανα ότι δεν έχεις ιδέα για τι γράφουμε εδώ και απλά είπες να πετάξεις και εσύ το κάτι τις σου. Πφφφφ... Μου αρέσει που λες ότι εγώ τρολάρω ενώ εσύ απαντάς χωρίς να έχεις διαβάσει ούτε καν την ίδια σελίδα... στο χωριό μου λένε ότι άνθρωποι που φέρονται έτσι δεν έχουν τσίπα. Λένε.. εγώ δεν λέω κάτι. Εκείνοι λένε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα