evoracing Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα.. Έχω ένα πλαστικό κομμάτι το οποίο δέχεται αρκετή πίεση. Είναι από η βάση από το προστατευτικό ηλίου στο αμάξι το οποίο έχει σπάσει στην μέση. Τι μπορώ να πάρω το οποίο να το κολλήσει γερά και να μην ξανά ανοίξει. Έβαλα κόλλα στιγμής αλλά δεν κράτησε καθόλου. Είχα δει σε κάτι βίντεο κάτι υλικά τα οποία λιώνουν το πλαστικό και γίνεται ένα όταν το ενώσεις, πως λέγετε αυτό? Σημείωση πως η κόλλα αναγκαστικά θα πάει και πάνω σε σίδερο οπότε δεν θέλω να κολληθεί και αυτό.
TheAccountant Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 κολλα διπλης ανάμιξης BISON: http://www.bison.net/en/products/647-2-components-adhesives/product/2273-epoxy-metal/ οι κόλλες στιγμής ειναι σκουπίδια....
evoracing Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 κολλα διπλης ανάμιξης BISON: http://www.bison.net/en/products/647-2-components-adhesives/product/2273-epoxy-metal/ οι κόλλες στιγμής ειναι σκουπίδια.... Κάτι πιο φτηνό δεν έχει? γιατί μόνο για αυτή την χρίση το θέλω.. :/
TheAccountant Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Κάτι πιο φτηνό δεν έχει? γιατί μόνο για αυτή την χρίση το θέλω.. :/ Η ενναλακτικη σου νομιζω ειναι να πάρεις ανταλλακτικό απο αντιπροσωπεία, οπότε νομίζω ειναι μια αρκετά φτηνή λύση. Επίσης αν θες πραγματικά να κολλήσεις κάτι το οποιο δεχεται φορτία η διπλής ανάμιξης κολλές που θελουν και κανα 24ωρο κιολας να στεγνώσουν... ειναι το καλυτερο σου στοίχημα. Εχω κολλήσει πολύ δύσκολα και απίθανα πράγματα στην πλειοψηφία τους επιτυχημένα, ακομα και οταν ηταν μικρή η επιφάνεια επαφής της κολλας. Δεν σημαίνει βεβαια πως πάντα γίνονται θαύματα. Αν θες βγάλε μια φώτο το κομμάτι που θες να κολλήσεις.
evoracing Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Όχι νταξει έχει επιφάνεια κόλλησης, το θέμα είναι αν θα υπάρχει πρόβλημα με το σίδερο
gdriver Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 εάν θες αντοχή τότε μόνο αυτό που προ-ανέφερες παίζει. το λιώσιμο και δέσιμο του υλικού ξανά. και η εποξική 2 συστατικών κάποια στιγμή θα παραδόσει πνεύμα. υπάρχουν βέβαια και κάποιες που αφήνουν λίγο ελαστικότητα, οι οποίες βέβαια θέλουν μεγάλη ακρίβεια στις ποσότητες ανάμειξης. αυτές είναι οι τύπου cold weld . της permatex είναι μία αξιοπρεπείς και όχι τόσο ακριβή λύση.
Donalhioy Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 υπαρχουν κατι κολλες που κολλανε και αμαξι σε ταβανι... αν εχεις κανεναν γνωστο με συνεργειο αυτ/νων ρωτα
angia Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Θα πω τι έκανα σε δύο περιπτωσεις που χρειαστηκε να κολλησω πλαστικό και ΔΕΝ γινόταν να χρησιμοποιήσω κόλλα. Στην πρώτη περίπτωση μου έσπασε ή βάση που στηριζόταν ο σωληνας του ανεμιστήρα.Πηρα μπιστόλη θερμού αέρα, αυτό που βγάζουμε τις μπογιές ζεσταινα κομματάκια πλαστικού (δεν πεταω τιποτα οπως καταλαβαινεις) τα ελιωνα σιγά σιγά γύρω από τη βάση μέχρι που κάλυψα την ρωγμή και κόλλησε Κ στο μέταλλο αλλά αυτό ήθελα.Στερεώθηκε τέλεια. Στην δεύτερη περίπτωση (πατέντα) ΜΟΥ έτρεχε λίγο νερό το πλυντήριο το έβλεπα στη βάση.Βρήκα στο φίλτρο ένα κομμάτι μπανελα και μου μπήκε ή ιδέα ότι το υπόλοιπο έχει τρυπήσει το πλυντήριο γιαυτό τρέχει. Είχα λοιπόν δίκιο Κ όταν το σηκωσα και μπήκα από κάτω ήταν σφηνωμένη στο πλαστικό περίβλημα που καλύπτει τον κάδο.ευτυχώς δεν είχε κάνει άλλη ζημιά. Την τραβηξα με μια πενσα και σκεφτόμουν αυτή την ολοστρόγγυλη τρύπα. Πήρα το κολλητηρι που χρησιμοποιείται με καλαϊ και σιγά σιγά ελιωνα πλευρικά το πλαστικό Κ το εσπρωχνα στο κενό.Το απόλυτο κόλλημα. Δεν χρειάζεται να πώ ότι ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις.Αυτή ήταν ή δική μου εμπειρία με το πλαστικό. Ότι μπορούμε να γλιτώσουμε από μαστόρους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα