Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα ΤΕΙ στο εξωτερικό, και για αυτά που ανήκουν σε τεχνολογικές κατευθύνσεις (ΣΤΕΦ), είναι BEng equivalent. Δηλαδή, σαν να έχεις τελειώσει οποιοδήποτε πολυτεχνείο αλλά με 4 χρόνια σπουδών αντί για 5.

Το πτυχίο σου αναγνωρίζεται κανονικά. Σε αυτό που διαφέρει (θεωρητικά) ένας απόφοιτος ΤΕΙ με έναν ΑΕΙ, συνήθως, είναι στο τι ξέρει, στο υπόβαθρο και στο τι έχει εστιάσει κατά τις σπουδές του.

Στην αγορά εργασίας, γενικά, ισχύει το ότι εάν μπορείς να αποδείξεις ότι ξέρεις αρκετά ή περισσότερα από τους άλλους υποψηφίους πράγματα για την δουλειά που αιτείσαι, τότε η δουλειά είναι δική σου.

Στην Ελλάδα συνηθισμένο κριτήριο, και για πολλές ειδικότητες, είναι η σχολή σου. Εάν είναι ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Επίσης, σε μερικές ειδικότητες αυτός ο διαχωρισμός έχει και αρκετά πρακτικό αντίκτυπο (π.χ. δυνατότητα υπογραφών).

Στο εξωτερικό, που δεν υπάρχουν τα εντελώς λάθος lobby των συντεχνιών της Ελλάδας, τους αρκεί να ξέρεις την δουλειά και, σε μερικές ειδικότητες, να έχεις πτυχίο άμεσα σχετικό με την δουλειά που θα κάνεις.

Ψυχανεμίζομαι όμως ότι η δική σου προσέγγιση είναι: "τι να κάνω έτσι ώστε με λιγότερο κόπο να έχω τα λεφτά για να κάνω αυτό που βλέπω σε TV/διαφημίσεις/σειρές". Αυτό το εκλαμβάνω από το αντικείμενο που θέλεις να σπουδάσεις, από το γεγονός πως κατευθείαν κοιτάς για το "χρηματικό αντίκτυπο του πτυχίου σου" και το γεγονός πως δεν σε νοιάζει το επίπεδο των γνώσεων που θα πάρεις.

Οπότε, στην πραγματική σου ερώτηση έχω να σου απαντήσω πως ό,τι και να κάνεις, εάν δεν ξέρεις την δουλειά δεν θα βρεις και δουλειά. Είτε εδώ, είτε στο εξωτερικό. Και να βρεις, θα είναι για λίγο. Οπότε, προτείνω να επικεντρωθείς στο πως θα μάθεις καλύτερα κάτι παρά στο τι χρηματικό όφελος θα έχεις.

Πρωτα απ'ολα ευχαριστω για την απαντηση.

Δευτερον, δεν ενδιαφερομαι για το τι χρηματικο ποσο θα μου αποφερει μια θεση εργασιας στο εξωτερικο. Απλα λογω της καταστασης που επικρατει στην αγορα εργασιας (και ειδικοτερα οσο αναφορα τους νεους) ηθελα να μαθω εαν θα μπορω, σε περιπτωση που δεν βρω μια θεση στην Ελλαδα, να εργαστω στο εξωτερικο.

internet ψαχνεις και επικοινωνεις

Μαλιστα, ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις που μου εδωσες.
Δημοσ.

Στην Ολλανδία, σε κάποια πανεπιστήμια δεν δέχονται πτυχίο τει.

Αν κανω καποιο μεταπτυχιακο στο εξωτερικο, ειναι απαραιτητη η γνωση της γλωσσας; Ευχαριστω για την πληροφορια.
Δημοσ.

Αν κανω καποιο μεταπτυχιακο στο εξωτερικο, ειναι απαραιτητη η γνωση της γλωσσας; Ευχαριστω για την πληροφορια.

Προφανώς χρειάζεται να ξέρεις τη γλώσσα... υπάρχουν βέβαια και αγγλόφωνα πανεπιστήμια σε πολλές χώρες.

Προσπάθησε να έχεις όσο γίνεται καλή βαθμολογία στην σχολή που θα φοιτήσεις και να την τελειώσεις όσο γίνεται πιο νωρίς γιατί αυτά μετράνε όταν θα κάνεις αιτήσεις για μεταπτυχιακό. όχι ότι δεν θα βρεις και με χαμηλότερο βαθμό, υπάρχουν πλέον άπειρα πανεπιστήμια..

Δημοσ.

Για να ειμαι ειλικρινης ποτε δεν ειχα σκεφτει μεταπτυχιακο σε αλλη χωρα. Επειδη δεν το εχω ψαξει το θεμα, υπαρχουν διδακτρα ή καποιο ποσο που πρεπει να καταβαλλει καποιος που κανει αυτη την επιλογη(εκτος τα εξοδα διαμονης); Η αληθεια ειναι οτι δεν θελω να μακρηγορω, αλλα θα ηθελα να μαθω οσο το δυνατον περισσοτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να ειμαι ειλικρινης ποτε δεν ειχα σκεφτει μεταπτυχιακο σε αλλη χωρα. Επειδη δεν το εχω ψαξει το θεμα, υπαρχουν διδακτρα ή καποιο ποσο που πρεπει να καταβαλλει καποιος που κανει αυτη την επιλογη(εκτος τα εξοδα διαμονης); Η αληθεια ειναι οτι δεν θελω να μακρηγορω, αλλα θα ηθελα να μαθω οσο το δυνατον περισσοτερα.

wikipedia : bachelor's degree/ Master's degree /postgraduate education

Αν δεν ξερεις αρκετα καλα αγγλικα για να καταλαβεις τα παραπανω κειμενα απτην wikipedia αυτοματως ξεχνα και τις σπουδες εξω εαν δεν μαθεις καλυτερα αγγλικα.

και μετα στα site των πανεπιστημιων/σχολων που σε ενδιαφερει κοιτας όρους / διδακτρα/ περιεχομενο / προσφερομενα προγραμματα

Ολα στο πιατο δεν γινεται δυστυχως

Επεξ/σία από epp
Δημοσ.

γιατι να μην μπορεις?

Εγω τωρα κανω το μεταπτυχιακο μου στα γεραματα

Επειδη ειμαι φοιτητης στο τμημα Μηχανικων Ηλεκτρονικων Υπολογιστικων Συστηματων στο ΤΕΙ Πειραια,και σκεφτομαι για μεταπτυχιακο Αγγλια αν και ειναι ακομα νωρις,εχοντας βεβαια τα βασικα πτυχια Αγγλικης γλωσσας,αν παρω πτυχιο στα 4 αντε στα 5 χρονια απο το ΤΕΙ με καλο βαθμο,εχω αρκετες πιθανοτητες να με δεχτουν?

Δημοσ.

wikipedia : bachelor's degree/ Master's degree /postgraduate education

Αν δεν ξερεις αρκετα καλα αγγλικα για να καταλαβεις τα παραπανω κειμενα απτην wikipedia αυτοματως ξεχνα και τις σπουδες εξω εαν δεν μαθεις καλυτερα αγγλικα.

και μετα στα site των πανεπιστημιων/σχολων που σε ενδιαφερει κοιτας όρους / διδακτρα/ περιεχομενο / προσφερομενα προγραμματα

Ολα στο πιατο δεν γινεται δυστυχως

Κατεχω cambridge cpe οποτε δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα σχετικα με τη γλωσσα.
Δημοσ.

Το κάθε πανεπιστήμιο θέτει κριτήρια και προϋποθέσεις για να σε πάρει στο μεταπτυχιακό. Τα πιο γκλαμουράτα πανεπιστήμια δεν δέχονται ΤΕΙ αλλά υπάρχουν πολλά άλλα που δέχονται. Άλλα κριτήρια είναι ο βαθμός πτυχίο και το score στο test για την ξένη γλώσσα. Αν θες να πας Αγγλία το πανεπιστήμιο θα σου ζητήσει να δώσεις το IELTS και να περάσεις το αντίστοιχο score, σε άλλες χώρες πέραν Αγγλίας δεν ξέρω τι ισχύει για την πιστοποίηση της γλώσσας. To CPE ισχύει εφόσον δεν έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε που το πήρες, αν περάσουν δίνεις για το IELTS.

Δημοσ.

Το κάθε πανεπιστήμιο θέτει κριτήρια και προϋποθέσεις για να σε πάρει στο μεταπτυχιακό. Τα πιο γκλαμουράτα πανεπιστήμια δεν δέχονται ΤΕΙ αλλά υπάρχουν πολλά άλλα που δέχονται. Άλλα κριτήρια είναι ο βαθμός πτυχίο και το score στο test για την ξένη γλώσσα. Αν θες να πας Αγγλία το πανεπιστήμιο θα σου ζητήσει να δώσεις το IELTS και να περάσεις το αντίστοιχο score, σε άλλες χώρες πέραν Αγγλίας δεν ξέρω τι ισχύει για την πιστοποίηση της γλώσσας. To CPE ισχύει εφόσον δεν έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε που το πήρες, αν περάσουν δίνεις για το IELTS.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Δεν ειχα καμια ιδεα για το τι παιζει με μεταπτυχιακα στο εξωτερικο κτλ. και μου λυσατε τα χερια.
Δημοσ.

Ίσως να μην ισχύει στην περίπτωσή σου, αλλά σε κάποια επαγγέλματα (κυρίως του τεχνικού & κατασκευαστικού τομέα) για να σου δοθεί άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, θα πρέπει να εγγραφείς στο αντίστοιχο επιμελητήριο. Σε κάποιες χώρες (π.χ. Κύπρος) το πτυχίο του ΤΕΙ δεν επιτρέπει την εγγραφή στο αντίστοιχο τεχνικό επιμελητήριο, συνεπώς ο κάτοχος θα πρέπει να αποκτήσει πτυχίο/μεταπτυχιακό Πανεπιστημίου για να μπορέσει να εγγραφεί και να εξασκήσει το επάγγελμα.

Εάν σκοπεύεις να εργαστείς στο εξωτερικό, έλεγξε τις προϋποθέσεις εργασίας στη χώρα εκείνη για να μην βρεθεί προ (δυσάρεστων) εκπλήξεων.

Δημοσ.

Ίσως να μην ισχύει στην περίπτωσή σου, αλλά σε κάποια επαγγέλματα (κυρίως του τεχνικού & κατασκευαστικού τομέα) για να σου δοθεί άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, θα πρέπει να εγγραφείς στο αντίστοιχο επιμελητήριο. Σε κάποιες χώρες (π.χ. Κύπρος) το πτυχίο του ΤΕΙ δεν επιτρέπει την εγγραφή στο αντίστοιχο τεχνικό επιμελητήριο, συνεπώς ο κάτοχος θα πρέπει να αποκτήσει πτυχίο/μεταπτυχιακό Πανεπιστημίου για να μπορέσει να εγγραφεί και να εξασκήσει το επάγγελμα.

Εάν σκοπεύεις να εργαστείς στο εξωτερικό, έλεγξε τις προϋποθέσεις εργασίας στη χώρα εκείνη για να μην βρεθεί προ (δυσάρεστων) εκπλήξεων.

Θα το κοιταξω, οπως και να 'χει σας ευχαριστω ολους για το χρονο σας!
Δημοσ.

Με δεδομένο ότι θα κάμεις μεταπτυχιακό σε αγγλόφωνο πρόγραμμα(όχι απαραίτητα χώρα)θα πρέπει να έχεις πιστοποίηση(IELTS/TOEFL).

Επίσης κάποια προγράμματα που ήξερα,π.χ. στην Γερμανία απαιτούν να ξέρεις καλά (επίπεδο C1)και την τοπική γλώσσα.

Περισσότερα θα δεις στο αντίστοιχο portal του πανεπιστημίου ή εάν πας για Σουηδία στο portal της εκεί κεντρικής επιτροπής επιλογών υποψηφίων(είναι ένας οργανισμός για όλα τα πανεπιστήμια).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...