Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Γνωρίζει κανείς ποιό είναι το προβλεπόμενο λογισμικό στα σχολεία;

Εκεί που μέχρι πέρυσι είχα να κάνω με Libre Office, φέτος το πιτσιρίκι μου άρχισε να ψάχνει τον υπολογιστή για word, paint, κλπ.   :shock:

Όχι τίποτε άλλο, πρέπει να ξαναβάλω παράθυρα κλπ σε κάποιο από τους υπολογιστές.

Γιατί έχω την εντύπωση ότι ο κύριος της πληροφορικής ενεργεί αυθαίρετα;Γνωρίζει κάποιος τι παίζει;

Δημοσ.

Τι εννοεις το προβλεπόμενο software?

Δηλαδή είναι κακό να χρησιμοποιείται ή ζωγραφική, το word κλπ;;; Τι άλλο θα ακούσουμε..

• Like 1
Δημοσ.

Τι εννοεις το προβλεπόμενο software?

Δηλαδή είναι κακό να χρησιμοποιείται ή ζωγραφική, το word κλπ;;; Τι άλλο θα ακούσουμε..

Αν δεν είναι το προβλεπόμενο, ναι είναι κακό.Είναι σα να λες, ο καθένας να φέρει τα βιβλία που γουστάρει και να διδάσκει.

Και αν ο επόμενος του χρόνου φέρει πάλι το Libre, τι θα γίνει πάλι; Ξανα-μανα από την αρχή τα πιτσιρίκια;

Προφανώς δεν έχεις παιδιά και για αυτό μιλάς τόσο ελαφρά τη καρδία.

• Moderators
Δημοσ.

Και που ξέρεις ότι ο προηγούμενος που έβαλε λιμπρε δεν λειτούργησε αυθαίρετα και ότι αυτός είναι σωστός;

Ρητορική Ερώτηση Γ απάντηση είναι επειδή σε βολεύει

• Like 1
Δημοσ.

Και που ξέρεις ότι ο προηγούμενος που έβαλε λιμπρε δεν λειτούργησε αυθαίρετα και ότι αυτός είναι σωστός;

Ρητορική Ερώτηση Γ απάντηση είναι επειδή σε βολεύει

Αν είδες το αρχικό μου ποστ, γράφω "γνωρίζει κάποιος τι παίζει;".

Τότε να υποθέσω ότι όλα τα δημοτικά σχολεία έχουν office αγορασμένο από το κράτος και ο περσινός προτίμησε το τζάμπα libre.Μάλιστα.

Εν μέρει ναι, με βολεύει, δε θέλω να πληρώσω κατ΄αρχήν για άδεια για office, όπως και πολλοί γονείς.Εσύ τι λες;

[ Τα παραπάνω ποστ απαντήσεις σας, μου θυμίζουν κάτι θέματα για τον τίγρη της Ευρασίας που κάποιοι από κάτω απαντούν για τον Τσίπρα και το Μειμάράκη.Τελικά ξέρετε ποιά είναι τα προβλεπόμενα λογισμικά, υπάρχουν ή είναι στην ευχέρεια του δασκάλου; ]

• Moderators
Δημοσ.

Επίσης έγραψες και αυτό

Γιατί έχω την εντύπωση ότι ο κύριος της πληροφορικής ενεργεί αυθαίρετα;

κατηγόρησες ότι κάνει ότι θέλει

νομίζω ότι τους μαθαίνουν Microsoft γιατί είναι το πιο διαδεδομένο και συνΉθως το έχουν όλοι.

Δημοσ.

Με ένα λογαριασμό outlook, θα έχεις πρόσβαση στις δωρεάν οnline εφαρμογές της Microsoft Word και Excel.Έχουν κάποιους περιορισμούς συγκριτικά με την ολοκληρωμένη σουίτα ή το office 365 αλλά πιστεύω ότι θα καλύψουν τις ανάγκες ενός παιδιού δημοτικού

• Like 3
Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου πολύ καλά κάνουν που τους μαθάινουν το MS Office συγκεκριμένα διότι είναι το καλύτερο και με τη μεγαλύτερη παρουσία σε corporate επίπεδο και στους end users.

• Like 2
Δημοσ.

Για ν ξέρεις, ο δάσκαλος μπορεί ν χρησιμοποιήσει software και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που δεν υπάρχουν στους υπολογιστές των σχολείων κ πιθανών να μην τα γνωρίζεις ούτε εσύ αλλά ούτε κ οι υπόλοιποι γονείς..

Δημοσ.

Εν μέρει ναι, με βολεύει, δε θέλω να πληρώσω κατ΄αρχήν για άδεια για office, όπως και πολλοί γονείς.Εσύ τι λες;

[ Τα παραπάνω ποστ απαντήσεις σας, μου θυμίζουν κάτι θέματα για τον τίγρη της Ευρασίας που κάποιοι από κάτω απαντούν για τον Τσίπρα και το Μειμάράκη.Τελικά ξέρετε ποιά είναι τα προβλεπόμενα λογισμικά, υπάρχουν ή είναι στην ευχέρεια του δασκάλου; ]

Δηλαδή σόρρυ, αν σωστά πράττει και διδάσκει office και όχι libre θες να το κυνηγήσεις γιατί δεν σε συμφέρει εσένα και προτιμάς το Libre που είναι free.

Ωραία λογική μπράβο.

Οπότε άμα βρεις πουθενά ότι η σωστή προβλεπόμενη σουίτα είναι το office να φανταστώ θα τρέξεις να κυνηγήσεις τον καθηγητή που έκανε Libre, Σωστά δεν τα λέω?

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή σόρρυ, αν σωστά πράττει και διδάσκει office και όχι libre θες να το κυνηγήσεις γιατί δεν σε συμφέρει εσένα και προτιμάς το Libre που είναι free.

Ωραία λογική μπράβο.

Οπότε άμα βρεις πουθενά ότι η σωστή προβλεπόμενη σουίτα είναι το office να φανταστώ θα τρέξεις να κυνηγήσεις τον καθηγητή που έκανε Libre, Σωστά δεν τα λέω?

Όχι, δεν τα λες σωστά.

Τα παιδιά 3ης, 4ης, 5ης δημοτικού, δεν είναι σε ηλικία για να γίνονται μπαλάκι από λογισμικό σε λογισμικό.Ειδικά τώρα που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των υπολογιστών.

Εγώ που μεγάλωσα με ms office, δεν ήταν δύσκολο να πάω σε libre. Κατ΄ εμέ, ναι είναι προτιμότερο το libre (είναι δωρεάν, υπάρχει έκδοση windows, η 1η χρονιά ήταν με libre).

Αλλά το σχολείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ας αποφασίσισουν libre ή ms office.

*Κάποιοι προσπαθούν να ανοίξουν το γνωστό πόλεμο των λειτουργικών, αλλά δεν πρόκειται περί τούτου παίδες.Το τι προτιμά ο καθένας δε θα πρέπει να είναι εμπόδιο στην ομαλή καθοδήγηση των παιδιών.Αν τώρα ο περυσινός έκανε το δικό του με το libre, ναι θα παραπονεθώ στη διεύθυνση, γιατί όχι φίλε;Κακό είναι;

Δημοσ.

Όχι, δεν τα λες σωστά.

Τα παιδιά 3ης, 4ης, 5ης δημοτικού, δεν είναι σε ηλικία για να γίνονται μπαλάκι από λογισμικό σε λογισμικό.Ειδικά τώρα που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των υπολογιστών.

Εγώ που μεγάλωσα με ms office, δεν ήταν δύσκολο να πάω σε libre. Κατ΄ εμέ, ναι είναι προτιμότερο το libre (είναι δωρεάν, υπάρχει έκδοση windows, η 1η χρονιά ήταν με libre).

Αλλά το σχολείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ας αποφασίσισουν libre ή ms office.

*Κάποιοι προσπαθούν να ανοίξουν το γνωστό πόλεμο των λειτουργικών, αλλά δεν πρόκειται περί τούτου παίδες.Το τι προτιμά ο καθένας δε θα πρέπει να είναι εμπόδιο στην ομαλή καθοδήγηση των παιδιών.Αν τώρα ο περυσινός έκανε το δικό του με το libre, ναι θα παραπονεθώ στη διεύθυνση, γιατί όχι φίλε;Κακό είναι;

http://blogs.sch.gr/?get_group_doc=1060/1430412667--.pdf

Εδώ πάντως δεν αναφέρει πουθενά το libre η ms office οπότε λογικά είναι στην επιλογή του καθηγητή.

Σίγουρα δεν πρέπει να γίνουν μπαλάκια αλλά σαν πατέρας θα έπρεπε να ενημερωθείς γρηγορότερα για το τι διδάσκουν φέτος στο παιδί σου ώστε να το αναφέρεις στην διεύθυνση του σχολείου. Επίσης κακό δεν είναι σε μικρή ηλικία να μαθαίνουν 2 παρόμοια software ή τουλάχιστον να βοηθήσεις να κατανοήσει ότι είναι παρόμοια. Δεν στην λέω το ξεκαθαρίζω απλά θεωρώ ότι είναι σωστό να διευρύνει τις γνώσεις γιατί θα του μείνουν.

Προσωπικά δεν προσπαθώ να ανοίξω κανέναν πόλεμο... χέστηκα τη διδάσκουν στα σχολεία και αν είναι σωστό αυτό είναι δικό σου πρόβλημα...

Δημοσ.

http://blogs.sch.gr/?get_group_doc=1060/1430412667--.pdf

Εδώ πάντως δεν αναφέρει πουθενά το libre η ms office οπότε λογικά είναι στην επιλογή του καθηγητή.

Σίγουρα δεν πρέπει να γίνουν μπαλάκια αλλά σαν πατέρας θα έπρεπε να ενημερωθείς γρηγορότερα για το τι διδάσκουν φέτος στο παιδί σου ώστε να το αναφέρεις στην διεύθυνση του σχολείου. Επίσης κακό δεν είναι σε μικρή ηλικία να μαθαίνουν 2 παρόμοια software ή τουλάχιστον να βοηθήσεις να κατανοήσει ότι είναι παρόμοια. Δεν στην λέω το ξεκαθαρίζω απλά θεωρώ ότι είναι σωστό να διευρύνει τις γνώσεις γιατί θα του μείνουν.

Προσωπικά δεν προσπαθώ να ανοίξω κανέναν πόλεμο... χέστηκα τη διδάσκουν στα σχολεία και αν είναι σωστό αυτό είναι δικό σου πρόβλημα...

Ευχαριστώ για το λινκ, λύνει πολλές απορίες.

@hliastsek : Ωραίος φίλε, με έκανες πρωινιάτικα να γελάσω... :-)

Δημοσ.

Έλεος άνθρωπε μου, πολύ περίεργος είσαι. Λες και ήρθε το τέλος του κόσμου επειδή τους άλλαξαν ένα πρόγραμμα στο σχολείο, πού να γινόταν και τίποτα πιο σημαντικό δηλαδή, θα έβγαινες να κάνεις πορεία στο Σύνταγμα.

Ίσα ίσα έπρεπε να χαίρεσαι που μαθαίνουν το original αφού αυτό χρησιμοποιούν παντού και όχι τη μούφα libreoffice που σου βγάζει το λάδι για να κάνεις 5 λεπτά δουλειά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...