Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Με κολλητηρι θα γίνει σωστή δουλειά.

Δυστυχως δεν έχω 8πινο να σου δώσω, μόνο 4πινα χαλασμένα...

Βρήκα από έξω να αγοράσω απλά έλεγα μπας και υπάρχει εδώ Ελλάδα.

• Like 1
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλημέρα, έχω κρατήσει από παλιότερες συνθέσεις το παλιό τροφοδοτικό μου: 

https://www.skroutz.gr/s/10446453/Silverstone-Strider-Platinum-1000W.html?keyphrase=silverstone+1000

Με το οποίο ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Τελευταία ζεματάει, ανεβάζει θερμοκρασίες ακόμα και σε μέτριο gaming, που νομίζω δεν είναι φυσιολογικές. Δεν έχω θερμόμετρο να βάλω. Με το άγγιγμα το καταλαβαίνω όπου πραγματικά καίει. Ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά, δεν μου το έχει κάνει στο παρελθόν αυτό, δεδομένου ότι το σύστημα τώρα έχει λιγότερες απαιτήσεις (μια κάρτα 2060 αντί για crossfire που έτρεχα παλιά και cpu πιο αποδοτική, λιγότερα TDP watt). Να ανησυχώ ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@hyperlost Έκανες καμία αλλαγή μέσα στο κουτί; Παίζει δηλαδή να μην έχει χώρο να "ανασάνει" το τροφοδοτικό; Αν όχι τότε ναι λογικά κάτι συμβαίνει. Εγώ που έχω την ίδια κάρτα και 650W τροφοδοτικό ούτε το καλοκαίρι με 32 εσωτερική δεν ζεσταινόταν ούτε σε gaming ούτε σε benchmark την gpu να δουλεύει στο τέρμα..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, hyperlost είπε

καλημέρα, έχω κρατήσει από παλιότερες συνθέσεις το παλιό τροφοδοτικό μου: 

https://www.skroutz.gr/s/10446453/Silverstone-Strider-Platinum-1000W.html?keyphrase=silverstone+1000

Με το οποίο ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Τελευταία ζεματάει, ανεβάζει θερμοκρασίες ακόμα και σε μέτριο gaming, που νομίζω δεν είναι φυσιολογικές. Δεν έχω θερμόμετρο να βάλω. Με το άγγιγμα το καταλαβαίνω όπου πραγματικά καίει. Ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά, δεν μου το έχει κάνει στο παρελθόν αυτό, δεδομένου ότι το σύστημα τώρα έχει λιγότερες απαιτήσεις (μια κάρτα 2060 αντί για crossfire που έτρεχα παλιά και cpu πιο αποδοτική, λιγότερα TDP watt). Να ανησυχώ ?

Καλησπέρα, πάρε σπρευ πεπιεσμένου αέρα να το φυσηξεις, μήπως έχει μπουκώσει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

@hyperlost Έκανες καμία αλλαγή μέσα στο κουτί; Παίζει δηλαδή να μην έχει χώρο να "ανασάνει" το τροφοδοτικό; Αν όχι τότε ναι λογικά κάτι συμβαίνει. Εγώ που έχω την ίδια κάρτα και 650W τροφοδοτικό ούτε το καλοκαίρι με 32 εσωτερική δεν ζεσταινόταν ούτε σε gaming ούτε σε benchmark την gpu να δουλεύει στο τέρμα..

Δεν έκανα αλλαγή τελευταία. Tο κουτί που έχει κάτσει μέχρι τώρα και τα περισσότερα χρόνια είναι το BitFenix Prodigy M. Όπου τραβάει αέρα από μπροστά και τον πετάει κάτω. Θα δοκιμάσω να το φυσήξω με αέρα μήπως όντως έχει μπουκώσει με σκόνες. Δεν φαίνεται όμως να είναι τόσο χάλια με σκόνη οπτικά στα πτερύγια του ανεμιστήρα του. Είναι εκτός εγγύησης, θα το ανοίξω να το καθαρίσω καλά. Σκέφτομαι μήπως η απόδοση του τροφοδοτικού τώρα που θέλω λιγότερα watt να είναι τέτοια που να μην είμαι σε καλό σημείο της καμπύλης της απόδοσης, αλλά δεν είμαι σίγουρος, ή ενδέχεται να πάει να παραδώσει πνεύμα σύντομα...

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, hyperlost είπε

Δεν έκανα αλλαγή τελευταία. Tο κουτί που έχει κάτσει μέχρι τώρα και τα περισσότερα χρόνια είναι το BitFenix Prodigy M. Όπου τραβάει αέρα από μπροστά και τον πετάει κάτω. Θα δοκιμάσω να το φυσήξω με αέρα μήπως όντως έχει μπουκώσει με σκόνες. Δεν φαίνεται όμως να είναι τόσο χάλια με σκόνη οπτικά στα πτερύγια του ανεμιστήρα του. Είναι εκτός εγγύησης, θα το ανοίξω να το καθαρίσω καλά. Σκέφτομαι μήπως η απόδοση του τροφοδοτικού τώρα που θέλω λιγότερα watt να είναι τέτοια που να μην είμαι σε καλό σημείο της καμπύλης της απόδοσης, αλλά δεν είμαι σίγουρος, ή ενδέχεται να πάει να παραδώσει πνεύμα σύντομα...

Το efficiency είναι ποσοστό όποτε άμα καις λιγότερα, ζεσταίνεται και λιγοτερο. Τι θέλω να πω, τα 12% losses στα 400 βαττ πχ είναι χαμηλότερα από τα 10% losses στα 550.

Δημοσ.

Δεν ειναι δικια μου η φωτογραφια αλλα αυτο απο τι μπορει να εχει γινει απο προβλημα μητρικης η τροφοδοτικου;

spacer.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Δεν ειναι δικια μου η φωτογραφια αλλα αυτο απο τι μπορει να εχει γινει απο προβλημα μητρικης η τροφοδοτικου;

spacer.png

Αυτο που μπορώ να φανταστω (δεν ειναι λιωμένο,ειναι καμμένο)  είναι ότι κάτι δεν κούμπωνε σωστα και δημιουργήθηκε ηλεκτρικό τόξο το οποίο προκαλει κάψιμο/φωτια.Όπως στις πριζες,διακόπτες κλπ

index.jpg.c84eb9f6a4cef585eb1c3f07afc1b8ed.jpg

Επεξ/σία από Crybal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο το βυσμα ειναι δικο μου απο ενα τροφοδοτικο που πηρα δεν εχω δει την κατασταση της μητρικης που ηταν.

Και τα 4 κιτρινα εχουν γινει πετρα το τροφοδοτικο δουλευει το δοκιμασα πανω σε υπολογιστη ετρεξα και μιση ωρα stress test

Υπαρχει περιπτωση και αυτα να αρπαξαν απο κακη επαφη η η μητρικη να ηταν φουρνος για να ψησεις αρνι;

spacer.png

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
Δημοσ.

Το πιθανοτερο ειναι οχι. Απλα θελει αλλαγη ταχιστα διοτι λογω κακης επαφης δεν οδευει σωστα τα Α του ρευματος με αποτελεσμα την αυξηση της θερμοτηος τοπικα.

.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 2MikronS είπε

Το πιθανοτερο ειναι οχι. Απλα θελει αλλαγη ταχιστα διοτι λογω κακης επαφης δεν οδευει σωστα τα Α του ρευματος με αποτελεσμα την αυξηση της θερμοτηος τοπικα.

.

Εχω παραγγειλει ηδη βυσμα το γραφω ποιο πανω, η δοκιμη εχει γινει με αλλο βυσμα απο μια επεκταση που ειχα με κλεμες αλλα θελω να κανω σωστη δουλεια οχι κολητηρι κλπ.

Δημοσ.

Υπερβολικά Amps το οποίο το τροφοδοτικό ούτε μπορούσε να δώσει αλλά εφόσον είναι single rail δεν είχε πραγματική ocp προστασία , είναι από τις περιπτώσεις που ένα multirail είναι καλύτερο, όσο και απίθανο να είναι αυτό να συμβεί

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...