Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Το καλοκαίρι κανόνισα σε έναν 'γνωστό' να αγοράσει το μηχανάκι μου και να μου δίνει τα χρήματα λίγα λίγα. Όταν τελείωσε να μου δίνει χρήματα, του έδωσα όλα τα χαρτιά και τα χρήματα ώστε να πάει να αλλάξει την ιδιοκτησία στο όνομά του.

Εδώ και μερικούς μήνες δεν έχει κάνει τίποτα. Η ασφάλεια έληξε εδώ και 2 μήνες και αμφιβάλλω αν την έχει ανανεώσει. Σε λίγο θα πρέπει να πληρώσω και τέλη κυκλοφορίας και λόγω του ότι δεν έχει σκοπό να το κάνει μάλλον θα χρεωθώ και πρόστιμο από την εφορία για την μη καταβολή τελών.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ώστε να τον υποχρεώσω να το κάνει στο όνομά του; Προφανώς δεν έχει σκοπό να το περάσει στο όνομά του ώστε ότι πρόστιμο να το τρώω εγώ.

Δημοσ.

δήλωσε κλοπή στην αστυνομία...

Το έχω σκεφτεί αλλά.... 

Η αστυνομία θα με ρωτήσει από που μου του έκλεψαν, και άλλες ερωτήσεις που ίσως να φανεί ότι λέω ψέμματα. Αν τον βρουν μπορεί να δείξει τα χαρτιά που του έχω δώσει και να φανεί ότι έχω κάνει ψευδή καταγγελία κλοπής. Εκεί δεν θα μπλέξω; Λογικά θα μπλέξω. 

Δημοσ.

Και φυσικα αντι να σκεφτεις το πιο σημαντικο που είναι να παει να σκοτωσει κανεναν ο άλλος με το μηχανακι που είναι στο ονομα σου και να είναι ανασφαλιστο το οχημα, σκεφτηκες τα χρηματα για το οποιοδήποτε προστιμο, εισαι ωραιος τυπος κυριε που ελεγε και ο ζουγανελης σε γνωστη διαφημηση.

Δημοσ.

Ψευδή δήλωση κλοπής ίσως έχει δικαστήριο, οχι απλά πρόστιμο. Όλα τα σκέφτομαι και γι αυτό θέλω να τελειώνω με αυτό το θέμα. 

• Moderators
Δημοσ.

Γιατί δε Ρωτάς σε αστυνομία και δικηγόρο τι μπορείς να κάνεις;

Και επίσης αυτός τι λέει Όταν του λες να κάνει τη μεταβίβαση;

Δημοσ.

Γνωστος ξεγνωστος γιατι δεν κανονιζεις να πατε  ενα καφεδακι να του πεις με ηπιο τροπο 2 λογακια?
Δεν παιζουμε με τετοια πραγματα,ναι μεν ανευθυνος αυτος αλλα κεσυ επρεπε να τον τρεξεις για να κλεισετε οριστικα την συμφωνια σας.

• Like 2
Δημοσ.

Τι ακριβώς "μηχανάκι" είναι? Μέχρι 50 κυβικά με άδεια κυκλοφορίας από τροχαία, ή μεγαλύτερο με άδεια κυκλοφορίας από τη διεύθυνση μεταφορών?

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι τον εμπιστεύτηκα γιατί νόμιζα ότι υπάρχει ηθική και λογική παντού. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά έκανα λάθος. 

Όταν του λέω για την μεταβίβαση κάθε 1 βδομάδα μου λέει 'ναι, θα το κανονίσω, τώρα το έχω στο συνεργείο, τώρα το ένα, τώρα το άλλο'.

Το μηχανάκι είναι πάνω από 50cc.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι τον εμπιστεύτηκα γιατί νόμιζα ότι υπάρχει ηθική και λογική παντού. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά έκανα λάθος. 

Όταν του λέω για την μεταβίβαση κάθε 1 βδομάδα μου λέει 'ναι, θα το κανονίσω, τώρα το έχω στο συνεργείο, τώρα το ένα, τώρα το άλλο'.

Καλωσήρθες στον πραγματικό κόσμο.

Λοιπόν, πάρ' τον σήμερα κιόλας τηλέφωνο και πες του να δόσετε ραντεβού έξω από το ΚΕΠ της πειοχής σας για να κάνετε τη μεταβίβαση. Αν σου πει ότι δεν μπορεί, πες του να σου δόσει τα χαρτιά με μια εξουσιοδότηση για να κάνεις εσύ τη μεταβίβαση. Αν τελικά δεν έρθει, πες του ότι θα δηλώσεις κλοπή, μπας και φοβηθεί λιγάκι. Αν δεν πιάσει και αυτό, πας σε δικηγόρο και τον συμβουλεύεσαι. Η διαδικασία που λογικά θα σου προτείνει, είναι να στείλετε αρχικά ένα εξώδικο και αν δεν συμμορφωθεί να προχωρήσετε σε μήνυση. Με λίγα λόγια, καλά ξεμπερδέματα και άλλη φορά πιο προσεχτικά.

Τι ηλικία είσαι εσύ και τι ηλικία ο γνωστός σου;

Υ.Γ.: Μπες εδώ και βάλε τα στοιχεία σου για να δεις εάν είναι το μηχανάκι ασφαλισμένο ή όχι.

• Like 2
Δημοσ.

Πάρτον σήμερα τηλέφωνο και πες του πως αν δεν γίνει η μεταβίβαση μέσα στη εβδομάδα θα το δηλώσεις ως κλεμμένο. Αν δεν εμφανιστεί απλά πας και κάνεις δήλωση απώλειας/κλοπής, τουλάχιστον να μην έχεις ευθύνη από δω και πέρα. Δεν έχεις να φοβηθείς κάτι, δεν θα σου κάνουν ανάκριση, μπορείς να δηλώσεις ότι δεν είσαι σίγουρος για το πότε και πως ακριβώς το έχασες. Η δήλωση κλοπής ή απώλειας είναι αποδεικτικό στοιχείο αν στο μέλλον σε χρεώσουν πρόστιμα για τέλη κυκλοφορίας, κτεο, ανασφάλιστου οχήματος, ή ακόμα και αν το μηχανάκι εμπλακεί σε ατύχημα.

Δημοσ.

Και οι 2 είμαστε στα τελειώματα των 30s. Ξέρω τι θα πεις.... και θα εχεις και δίκιο. Τουλάχιστον το εχει ασφαλίσει. Σε ευχαριστω για το λινκ

Δημοσ.

Δώσε τα λεφτά, πάρ'το πίσω και πούλα το σε κάποιον άλλο πιο συνεπή!

Αυτό προϋποθέτει να θελήσει να το δώσει πίσω ο τωρινός κάτοχος του, να το έχει, και να είναι ακόμα σε κατάσταση που αξίζει κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά, η μεταβίβαση δεν είναι 10 λεπτά υπόθεση σε ένα ΚΕΠ? Γιατι δεν πάτε μαζί να τελειώνετε?

Χέσε τα πρόστιμα κλπ. Αν σκοτώσει κανέναν ή σκοτωθεί ο ίδιος ή του το κλέψουν και κάνουν ληστεία, ξέρεις πόσο θα μπλέξεις? ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ.

Ούτε καν δανείζεις το όχημα σου για μία ώρα. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για 2κυκλο.  Νόμος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...