mentoras99 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Κοιτάζω για την αγορα ενος οικονομικου laptop, και παρατηρω οτι παρα πολλα καινουρια τα δινουν οι εταιριες χωρις κανενα λειτουργικο! Καταλαβαινω οτι αυτο γινεται για τη μειωση του κοστους, και για να εχει ευκολοτερη επιλογη ο καθενας να εγκαταστησει ότι θελει, αλλα είναι αυτοι οι λόγοι, ή κατι αλλο που δεν γνωριζω; Δεν ειναι ομως χαζο, να μην εχει λειτουργικο; Εννοω οτι η πλειοψηφια (εξαιρω τους 'πειραγμενους' λινουξαδες), θα θελει να εχει windows να κανει τη δουλεια του. Και ειδικα τα laptops, ολοι ξερουμε, εχουν διαφορα θεματα με drivers. Δηλαδη αντε και κερδισα καποιες δεκαδες ευρω, μετα και τι να λεει, αμα πρεπει να στησω μονος μου windows και τα μισα εξαρτηματα παιζουν-δεν παιζουν; Ειλικρινα δυσκολευομαι να καταλαβω αυτη τη 'μοδα'. Σαν να πουλανε αμαξια διχως λαστιχα, για να πας εσυ στο βουλκανιζατερ να βαλεις της απολυτου αρεσκειας σου!!! Μπορειτε να μου εξηγησετε λιγο τι συμβαινει με αυτο το θεμα;
Xristaras12 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 drivers θα βρεις,ο καθε κατασκευαστής δίνει στην σελιδα του για το αντίστοιχο μοντέλο,εκτος κ αν θες τιποτα ΧΡ να περάσεις πάνω.
Stogianz Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Κι εγώ το λάπτοπ που αγόρασα πρόσφατα ήταν χωρίς λειτουργικό (το αντίστοιχο με windows 10 είχε 60ευρώ παραπάνω!)Του πέρασα windows 8(τα οποία βρήκαν σχεδόν όλους τους drivers μόνα τους)κι κατέβασα κι τα drivers απο την επίσημη σελίδα του κατασκευαστή κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.Πλέον τα drivers υπάρχουν όλα στο internet ωραία κι τακτοποιημένα (έχω κι τα drivers σε DVD που ήταν μαζί με το λάπτοπ). Επίσης ξέρεις ότι παίρνεις ένα καθαρό λάπτοπ χωρίς τα σαβουροπρογράμματα της κάθε εταιρίας πάνω (ειδικά αυτή η toshiba έχει 10-20 δικά της προγράμματα πάνω ).Οπότε κι πιο οικονομικό σου βγαίνει κι έχεις κι την επιλογή να του περάσεις ότι θέλεις πάνω.Επομένως το No OS μια χαρά είναι 1
mentoras99 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Εχετε ωρες για χασιμο μου φαινεται παιδια.... Υπαρχουν ομως και χρηστες, που θελουν να το παρουν και με το που το ανοιξουν, να δουλευει. Οχι να βγουνε στη γυρα για στήσιμο και ότι προκυψει.... Εκτος αν οι εταιριες τα δινουν 'χωρις os', αλλα σου δινουν ενα φλασακι ή dvd με προγραμμα τους, που συνδεεται στο δικτυακο τους τοπο και τα βαζει ολα μονο του, αφου πρωτα εχεις περασει windows(φανταζομαι εκει, generic drivers θα περναει).
mphxths Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Εχετε ωρες για χασιμο μου φαινεται παιδια.... Υπαρχουν ομως και χρηστες, που θελουν να το παρουν και με το που το ανοιξουν, να δουλευει. Οχι να βγουνε στη γυρα για στήσιμο και ότι προκυψει.... Εκτος αν οι εταιριες τα δινουν 'χωρις os', αλλα σου δινουν ενα φλασακι ή dvd με προγραμμα τους, που συνδεεται στο δικτυακο τους τοπο και τα βαζει ολα μονο του, αφου πρωτα εχεις περασει windows(φανταζομαι εκει, generic drivers θα περναει). Aρα αυτοι θα παρουν το φορητο με το λειτουργικο..δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα..και φτηνα φορητα και ετοιμα σεταρισμενα. Ξερεις απο πριν οτι δεν εχει λειτουργικο και κανεις τα κουμαντα σου. Τα αυτονοητα θα λεμε?
Xristaras12 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Εχετε ωρες για χασιμο μου φαινεται παιδια.... Υπαρχουν ομως και χρηστες, που θελουν να το παρουν και με το που το ανοιξουν, να δουλευει. Οχι να βγουνε στη γυρα για στήσιμο και ότι προκυψει.... Εκτος αν οι εταιριες τα δινουν 'χωρις os', αλλα σου δινουν ενα φλασακι ή dvd με προγραμμα τους, που συνδεεται στο δικτυακο τους τοπο και τα βαζει ολα μονο του, αφου πρωτα εχεις περασει windows(φανταζομαι εκει, generic drivers θα περναει). Aρα αυτοι θα παρουν το φορητο με το λειτουργικο..δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα..και φτηνα φορητα και ετοιμα σεταρισμενα. Ξερεις απο πριν οτι δεν εχει λειτουργικο και κανεις τα κουμαντα σου. Τα αυτονοητα θα λεμε? ακριβώς. Γιατί και ωρα θα χρειαστείς και να περάσεις λειτουργικό. εφόσον το θες έτοιμο με του που το ανοίξεις,τα λάπτοπ χωρίς λειτουργικό δεν είναι για σένα.
thepoint Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Πόσο στοιχίζει το λειτουργικό windows 8.1 ή 10 αν το πάρεις ξεχωριστά γιατί είδα διαφορετικές εκδόσεις και μπερδεύομαι ένα link παρακαλώ αν είναι δυνατόν. Πάντως αν είναι για 60 ευρώ η διαφορά όπως αναφέρθηκε πιο πάνω δεν συμφέρει ή κάνω λάθος.
Xristaras12 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Πόσο στοιχίζει το λειτουργικό windows 8.1 ή 10 αν το πάρεις ξεχωριστά γιατί είδα διαφορετικές εκδόσεις και μπερδεύομαι ένα link παρακαλώ αν είναι δυνατόν. Πάντως αν είναι για 60 ευρώ η διαφορά όπως αναφέρθηκε πιο πάνω δεν συμφέρει ή κάνω λάθος. μια απλή εκδοση DSP κοστίζει περι τα 100+- € εαν μιλάμε για retail εκδοση παει πανω απο 160αρι. η διαφορά ειναι οτι ο εκάστοτε κατασκευαστής λαπτοπ δεν αγοράζει 1 αδεια αλλα χιλιάδες σε oem μορφή οπότε του στοιχίζει τρομερά λιγότερο απ οτι να την αγοράσεις εσύ απ το κατάστημα. Συνεπώς ναι η διαφορά ενος λαπτοπ με windows και ενος χωρίς μπορεί να ειναι 50-90€ αναλόγως την εκδοση(home,pro κλπ) 1
mphxths Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Πολλοι το βλεπανε οτι σου επιβαλλει η εταιρια που πουλαει το φορητο και την πωληση του λειτουργικου.Και στραβωνανε. Αν καποιος δηλ εχει σκοπο να δουλεψει με λινουξ γιατι να πληρωσει στην τιμη του φορητου και το λειτουργικο? Εχει τυχει παλιοτερα που τυπος πηγε σε καταστημα..επελεξε το φορητο του και πηγε σε υπαλληλο και του λεει βγαλε το λειτουργικο..το θελω γυμνο..και αφαιρεστε μου την τιμη του λειτουργικου..το κανανε... Πλεον βρισκουν ευκαιρια οι εταιριες των φορητων να ριξουν την τιμη..πουλωντας αλλοτε με προεγκατεστημενη καποια διανομη λινουξ (μηδεν κοστος) ειτε το free-dos (μηδεν κοστος και αυτο νομιζω)..απλα για να πουν οτι κατι εχει εγκατεστημενο... Δεν ειναι αρνητικο ως προς τον τελικο καταναλωτη..ολοι εχουν καποιον που μπορει να τους περασει windows..και drivers υπαρχουν 1000%. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα