slipknot Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το σχέδιο αυτό είναι πραγματικό. Θυμίζει μίξη κακέκτυπου του Αγάλματος της Ελευθερίας και Τιτάνα των νησιών Braavos από το Game of Thrones. Με λίγα λόγια είναι αντιαισθητικό. Φυσικά, δεν μου κάνει καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο Τοξοβόλος το στηρίζει, χαρακτηρίζοντας το φιλόδοξο. 2
Apoll Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Ο κανονικός Κολοσσός, στεκόταν στην πλευρά του λιμανιού, με τα πόδια κλειστά και όχι όπως η "δυτική μυθολογία" των έχει με ανοιχτά τα πόδια στην είσοδο του λιμανιού. Και μην ξεχνάτε ακόμα και αυτός κατέρευσε μέσα σε μερικές δεκαετίες λόγο των σεισμών.
trayban Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το σχέδιο αυτό είναι πραγματικό. Θυμίζει μίξη κακέκτυπου του Αγάλματος της Ελευθερίας και Τιτάνα των νησιών Braavos από το Game of Thrones. Με λίγα λόγια είναι αντιαισθητικό. Φυσικά, δεν μου κάνει καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο Τοξοβόλος το στηρίζει, χαρακτηρίζοντας το φιλόδοξο. ναι γιατί το άγαλμα της ελευθερίας ήταν επηρεασμένο απο αυτόν και κατ επέκτασιν ο κολοσσός του μπραβος.
bluesattack Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Κιτσαριο, σαν κατι αμερικανικες ρεπλικες αλλων μνημειων ,οπως οι πυραμιδες σε καζινο.Αλλα θα ηταν σιγουρα υπερθεαμα και το υπερθεαμα παντα πουλαει 1
zio10 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Να πω την αλήθεια το βίντεο δεν το είδα αλλά αν κάνουν κάτι όμορφο γιατί όχι
opera Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Προσφέρω δωρεάν το κορμί μου ως μοντέλο για τη κατασκευή του. 1
V for Vagelis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Να πω την αλήθεια το βίντεο δεν το είδα αλλά αν κάνουν κάτι όμορφο γιατί όχι Βασικά γιατί ναι; 1) Για ποιο λόγο μια πόλη να χτίσει κάποιο μνημείο-αφιέρωμα σε κάποιον αρχαίο θεό, στον οποίο κανείς δε πιστεύει και ο οποίος δεν αντικατοπτρίζει τη σημερινή κοινωνία της Ρόδου; 2) Ποιος χτίζει στις μέρες μας γιγάντια αγάλματα ούτως ή άλλως; Ως δήμος και ως κοινωνία, πρέπει να βρεις έναν πολύ καλό λόγο για να τοποθετήσεις οποιουδήποτε είδους άγαλμα σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο... πόσο μάλλον αν το φτιάξεις γιγαντίων διαστάσεων, προσδίδοντας του και την ανάλογη σημασία για τη κουλτούρα σου. Το ότι αποτελεί ταυτόχρονα και κτήριο-μουσείο δεν αναιρεί τα από πάνω. Αν θες μουσείο, φτιάξε ένα κτήριο που αισθητικά, λειτουργικά και πολεοδομικά απαντά στις ανάγκες σου ως (κοσμική) κοινωνία του 2015... (μη μου πείτε για Las Vegas και για Disneyland)
haris_216 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Βασικά γιατί ναι; 1) Για ποιο λόγο μια πόλη να χτίσει κάποιο μνημείο-αφιέρωμα σε κάποιον αρχαίο θεό, στον οποίο κανείς δε πιστεύει (ε καλά, μην το θεωρείς και δεδομένο. όλο και κάποιο γκρουπάκι μπορεί να βρεθεί να του κάνει καμιά τελετουργία) και ο οποίος δεν αντικατοπτρίζει τη σημερινή κοινωνία της Ρόδου; 2) Ποιος χτίζει στις μέρες μας γιγάντια αγάλματα ούτως ή άλλως; Σκόπια για παράδειγμα; (among others) Ως δήμος και ως κοινωνία, πρέπει να βρεις έναν πολύ καλό λόγο για να τοποθετήσεις οποιουδήποτε είδους άγαλμα σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο... πόσο μάλλον αν το φτιάξεις γιγαντίων διαστάσεων, προσδίδοντας του και την ανάλογη σημασία για τη κουλτούρα σου. Το ότι αποτελεί ταυτόχρονα και κτήριο-μουσείο δεν αναιρεί τα από πάνω. Αν θες μουσείο, φτιάξε ένα κτήριο που αισθητικά, λειτουργικά και πολεοδομικά απαντά στις ανάγκες σου ως (κοσμική) κοινωνία του 2015... (μη μου πείτε για Las Vegas και για Disneyland) Τα παραπάνω σχόλια στις ερωτήσεις σου δεν τα έκανα για να σου πάω κόντρα ή γιατί βρίσκω ελκυστική την όλη ιδέα. Απλά γιατί είναι "εύθραυστα" σαν επιχείρημα (άλλωστε υπάρχουν τόσα άλλα, που ήδη αναφέρθηκαν, από funds αισθητική και σεισμό μέχρι....)
agrio.imeros Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Ο Κολοσσός της Ρόδου να περιμένει τη σειρά του ... Μετρό Θεσσαλονίκης 1
zio10 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Βασικά γιατί ναι; 1) Για ποιο λόγο μια πόλη να χτίσει κάποιο μνημείο-αφιέρωμα σε κάποιον αρχαίο θεό, στον οποίο κανείς δε πιστεύει και ο οποίος δεν αντικατοπτρίζει τη σημερινή κοινωνία της Ρόδου; 2) Ποιος χτίζει στις μέρες μας γιγάντια αγάλματα ούτως ή άλλως; Ως δήμος και ως κοινωνία, πρέπει να βρεις έναν πολύ καλό λόγο για να τοποθετήσεις οποιουδήποτε είδους άγαλμα σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο... πόσο μάλλον αν το φτιάξεις γιγαντίων διαστάσεων, προσδίδοντας του και την ανάλογη σημασία για τη κουλτούρα σου. Το ότι αποτελεί ταυτόχρονα και κτήριο-μουσείο δεν αναιρεί τα από πάνω. Αν θες μουσείο, φτιάξε ένα κτήριο που αισθητικά, λειτουργικά και πολεοδομικά απαντά στις ανάγκες σου ως (κοσμική) κοινωνία του 2015... (μη μου πείτε για Las Vegas και για Disneyland) Είναι κάτι που το ξέρουν όλοι, είναι συνδεδεμένο με τη Ρόδο και αν γίνει ωραίο θα είναι και πάλι ένα σύμβολο, ή μπορεί να εξελιχθεί σε τέτοιο τέλος πάντων. Πως είναι ο Πύργος του Άιφελ πχ στο Παρίσι; Τουριστικό είναι το θέμα μη κοροϊδευόμαστε, σε αυτό τον τομέα πιστεύω θα βοηθήσει! 1
V for Vagelis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Τα παραπάνω σχόλια στις ερωτήσεις σου δεν τα έκανα για να σου πάω κόντρα ή γιατί βρίσκω ελκυστική την όλη ιδέα. Απλά γιατί είναι "εύθραυστα" σαν επιχείρημα (άλλωστε υπάρχουν τόσα άλλα, που ήδη αναφέρθηκαν, από funds αισθητική και σεισμό μέχρι....) Αν κάναμε μια υπόθεση ότι λεφτά υπάρχουν κι ότι είναι σχεδιασμένο να αντέξει σεισμούς 8+ ρίχτερ θα ήταν οκ δηλαδή σαν έργο; 1) Ναι, μπορεί να υπάρχουν ακόμα μερικά άτομα που πιστεύουν, αλλά ας πούμε στη περίπτωση της Ρόδου θα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα... Πχ το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο για μένα ναι μεν είναι υπερβολή, αλλά τουλάχιστον αντικατοπτρίζει τη κοινωνία του. Πόσο λογικό θα ήταν αν ανταυτού τοποθετούσαν άγαλμα του Βούδα ή του Ποσειδώνα ή κάποιου άλλου άκυρου θεού, ακόμα κι αν υπάρχουν μερικά άτομα στη περιοχή που πιστεύουν; 2) Το ότι χτίζουν τα Σκόπια γιγάντια αγάλματα δε κάνει το επιχείρημα μου εύθραυστο, αλλά μάλλον το ενισχύει, αν παρατηρήσουμε το παράλογο της κατάστασης, την υπόλοιπη σχετικά φτωχική και μινιμαλιστική εικόνα των Σκοπίων και ότι οι συγκεκρινένες ενέργειες δε μοιάζουν για ιδιαίτερα δημοκρατικές, αλλά περισσότερο για απολυταρχικές που επιβάλλονται από τη κυβέρνηση ως προπαγάνδα.
zio10 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Αν κάναμε μια υπόθεση ότι λεφτά υπάρχουν κι ότι είναι σχεδιασμένο να αντέξει σεισμούς 8+ ρίχτερ θα ήταν οκ δηλαδή σαν έργο; 1) Ναι, μπορεί να υπάρχουν ακόμα μερικά άτομα που πιστεύουν, αλλά ας πούμε στη περίπτωση της Ρόδου θα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα... Πχ το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο για μένα ναι μεν είναι υπερβολή, αλλά τουλάχιστον αντικατοπτρίζει τη κοινωνία του. Πόσο λογικό θα ήταν αν ανταυτού τοποθετούσαν άγαλμα του Βούδα ή του Ποσειδώνα ή κάποιου άλλου άκυρου θεού, ακόμα κι αν υπάρχουν μερικά άτομα στη περιοχή που πιστεύουν; 2) Το ότι χτίζουν τα Σκόπια γιγάντια αγάλματα δε κάνει το επιχείρημα μου εύθραυστο, αλλά μάλλον το ενισχύει, αν παρατηρήσουμε το παράλογο της κατάστασης, την υπόλοιπη σχετικά φτωχική και μινιμαλιστική εικόνα των Σκοπίων και ότι οι συγκεκρινένες ενέργειες δε μοιάζουν για ιδιαίτερα δημοκρατικές, αλλά περισσότερο για απολυταρχικές που επιβάλλονται από τη κυβέρνηση ως προπαγάνδα. Γιατί το συνδέεις με την πίστη; Σύμβολο της πόλης θέλουν να γίνει, όχι τόπος λατρείας κάπου αρχαίου Θεού! 1
V for Vagelis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Είναι κάτι που το ξέρουν όλοι, είναι συνδεδεμένο με τη Ρόδο και αν γίνει ωραίο θα είναι και πάλι ένα σύμβολο, ή μπορεί να εξελιχθεί σε τέτοιο τέλος πάντων. Πως είναι ο Πύργος του Άιφελ πχ στο Παρίσι; Τουριστικό είναι το θέμα μη κοροϊδευόμαστε, σε αυτό τον τομέα πιστεύω θα βοηθήσει! Καμία σχέση ο πύργος του Αιφελ ως αρχιτεκτονική. Μπορούσες να μου πεις για το άγαλμα της ελευθερίας. Ομως άλλες εποχές χτίστηκαν αυτά... Επίσης η Ρόδος δεν είναι Παρίσι ή ΝΥ, εδώ θες να χτίσεις ένα κτήριο μεγαλύτερο από ολόκληρη τη πόλη... Γιατί το συνδέεις με την πίστη; Σύμβολο της πόλης θέλουν να γίνει, όχι τόπος λατρείας κάπου αρχαίου Θεού! Δε το συνδέω εγώ, είναι ήδη συνδεδεμένο, όταν μου λες ότι θες να φτιάξεις άγαλμα για τον Θεό του Ηλιου... Το σύμβολο της πόλης υποτίθεται πρέπει να εκφράζει τη κοινωνία της.
zio10 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Καμία σχέση ο πύργος του Αιφελ ως αρχιτεκτονική. Μπορούσες να μου πεις για το άγαλμα της ελευθερίας. Ομως άλλες εποχές χτίστηκαν αυτά... Επίσης η Ρόδος δεν είναι Παρίσι ή ΝΥ, εδώ θες να χτίσεις ένα κτήριο μεγαλύτερο από ολόκληρη τη πόλη... Δε το συνδέω εγώ, είναι ήδη συνδεδεμένο, όταν μου λες ότι θες να φτιάξεις άγαλμα για τον Θεό του Ηλιου... Το σύμβολο της πόλης υποτίθεται πρέπει να εκφράζει τη κοινωνία της. Αν είναι έτσι να γκρεμίσουμε και τους αρχαίους ναούς γιατί δεν εκφράζουν πλέον τις τοπικές κοινωνίες! Τέλος πάντων, το βλέπουμε κάπως διαφορετικά Εγώ το βλέπω πολύ ενδιαφέρον, είναι μια αναβίωση μιας κατασκευής που έχει συνδεθεί με τη Ρόδο, θεωρείται ακόμα και τώρα σπουδαία και από το να το βλέπουμε μόνο σε αναπαραστάσεις και εικόνες θα ήταν ωραίο να βλέπουμε πραγματικά πως ήταν!
V for Vagelis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Αν είναι έτσι να γκρεμίσουμε και τους αρχαίους ναούς γιατί δεν εκφράζουν πλέον τις τοπικές κοινωνίες! Τέλος πάντων, το βλέπουμε κάπως διαφορετικά Εγώ το βλέπω πολύ ενδιαφέρον, είναι μια αναβίωση μιας κατασκευής που έχει συνδεθεί με τη Ρόδο, θεωρείται ακόμα και τώρα σπουδαία και από το να το βλέπουμε μόνο σε αναπαραστάσεις και εικόνες θα ήταν ωραίο να βλέπουμε πραγματικά πως ήταν! Οι αρχαίοι ναοί έχουν αρχαιολογική και ιστορική σημασία... Μη τα μπερδεύετε. Αν θες να το δεις πως ήταν, υπάρχουν σχέδια που το αναπαριστάνουν (υποθετικά πάλι). Το συγκεκριμένο καταρχήν δεν αποτελεί αναπαράσταση, είναι απλά εμπνευσμένο. Από κει και πέρα ποιοι λόγοι σε οδηγούν στο να αναβιώσεις μια αρχαία κατασκευή; Η οποία μάλιστα σχετίζεται με μια αρχαία, ξεπερασμένη πραγματικότητα και όχι με τη τωρινή... Δε μιλάμε για αναπαλαίωση προφανώς. Δεν έχουμε απομεινάρια της ίδιας της κατασκευής ώστε να μιλάμε για αποκατάσταση όπως πχ στη περίπτωση του Παρθενώνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα