Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας insomniacs. Πάω Τρίτη Λυκείου και πλησιάζει σιγά σιγα ο καιρός για τις πανελλαδικες. Πριν ένα διάστημα (παρόλο που έγραφα άριστα σε διαγωνίσματα και ήμουν συνεπής σε ολα) είχα στο μυαλό μου συνέχεια την σκέψη ότι θα αποτύχω και ότι δεν κάνω σωστή δουλειά. Περνάει 1 μήνας συνεχούς άγχους και τελικά ηρεμώ και πείθω τον εαυτό μου ότι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και δεν χρειάζεται άγχος. Ολο αυτό όμως κράτησε μέχρι σήμερα καθώς ο καθηγητής φυσικής στο φροντιστήριο αποφάσισε να "βγάλει λογο". Ξεκίνησε να λεει, από το πόσο λίγο διαβάζουμε ολοι, από το ελάχιστο ενδιαφέρον που βλέπει σχετικά με τα μαθήματα μέχρι το ότι έχουμε να ανταγωνιστούμε δυνατούς μαθητές και ότι τελικά δεν θα καταφέρουμε τιποτα γιατί είμαστε εντελώς αδιάφοροι. Ζητάει από εμάς να του λέμε να μας βάζει ασκήσεις λες και ξερουμε εμείς τι χρειαζόμαστε και που έχουμε κενά (υποτίθεται αυτό είναι στην ευχερεια του καθηγητή να το δει...). Ολο αυτό λοιπόν με έφερε πάλι στην προηγουμενη κατάσταση και με έκανε πάλι να αγχώνομαι για τα όσα επονται και να σκέφτομαι ότι δεν προσπαθώ και ότι θα αποτύχω . Πως θα αντιμετωπιζατε αυτή την κατασταση;

Δημοσ.

Εγώ είχα όλο το άγχος τους πρώτους μήνες επειδή φοβόμουν ότι δεν θα έκανα σωστή προετοιμασία και θα έμενα πολύ πίσω. Απο τον Μάρτιο και μετά μου έφυγε όλο το άγχος γιατί ήξερα ακριβώς που θα πάτωνα και που θα τα πήγαινα καλά.

Επίσης απο ένα σημείο και μετά σταμάτησα να δίνω τόσο μεγάλη σημασία στο αποτέλεσμα. Έκανα την δουλειά μου μεν, αλλά ποτέ δεν έκανα ακραιότητες του τύπου ξενύχτι ή 1 εβδομάδα απουσίες απο το σχολείο και όλη μέρα διάβασμα. Αυτό δεν με εμπόδισε να περάσω εκεί που ήθελα και έκανε όλη τη διαδικασία πιο άνετη. Εάν δεν έχεις βάλει πολύ ψηλό στόχο και κάνεις σωστά την δουλειά σου δεν έχεις κανενα λόγο να αγχώνεσαι.

αποφάσισε να "βγάλει λογο". Ξεκίνησε να λεει, από το πόσο λίγο διαβάζουμε ολοι, από το ελάχιστο ενδιαφέρον που βλέπει σχετικά με τα μαθήματα μέχρι το ότι έχουμε να ανταγωνιστούμε δυνατούς μαθητές και ότι τελικά δεν θα καταφέρουμε τιποτα γιατί είμαστε εντελώς αδιάφοροι.

Καθηγητής φυσικής και περιμένει απο όλους να τα πάνε καλα. Αν είναι δυνατόν.

Ζητάει από εμάς να του λέμε να μας βάζει ασκήσεις λες και ξερουμε εμείς τι χρειαζόμαστε και που έχουμε κενά (υποτίθεται αυτό είναι στην ευχερεια του καθηγητή να το δει...)

Αυτό δεν είναι κακό, αν τελειώσετε την ύλη θα κάνετε ασκήσεις όπου θεωρείτε εσείς ότι πρέπει να επαναληφθούν. Αν θυμάμαι καλα έτσι καναμε και εμείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιοι είναι πραγματικά ζώα. Πανε πολλά χρόνια αλλά ένας δικός μου είχε αμελήσει να διορθώσει διαγωνισματα. Ενα μήνα πριν τις πανελλήνιες μας τα έφερε διορθωμένα με σχόλια του στυλ "έτσι θα πας πανελλήνιες;;;". Μου φάνηκε περισσότερο σαν να ήθελε να καλυφθεί ο ίδιος σε γονείς. Τελικά τον έβγαλα λαλακ@ με ενα 19.875 που πήρα στο μάθημα του.

Στην πράξη το άγχος δεν πρόκειται να το αποφύγεις. Μερικές φορές λειτουργεί και θετικά. Κάνε οτι καλύτερο μπορεις, προσπάθησε να ξεκουραζεσαι σωστά και θα τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.

Επεξ/σία από xpapias
  • Like 1
Δημοσ.

Λογικά "φωνάζει" γιατί νομίζει ότι έτσι θα σας ταρακουνήσει-παρακινήσει να βάλετε τα δυνατά σας. Καθώς αν κάποιοι δε τα καταφέρουν θα είναι και μία μικρή αρνητική αξιολόγηση του φροντιστηρίου του. Γενικά τα φροντιστήρια θέλουν να περνάνε όσο περισσότεροι μπορούν για να έχουν καλύτερη εικόνα. 

Προσπάθησε να καθαρίσεις το μυαλό σου, τρώγε καλά, να ξεκουράζεσαι,να διαβάζεις με πρόγραμμα-σύστημα, να κοιμάσαι καλά και όλα θα έρθουν μια χαρά.

Δεν ήρθε ο Αρμαγεδδών ........

Δημοσ.

Ωραίος καθηγητής.. 

Δεν θα σου πω για εμένα γιατί δεν έχω δώσει, αλλά άτομο που διάβαζε 30 λεπτά την ημέρα και δεν τον λες και άριστο μαθητή (17.3) έδωσε και πέρασε και Πειραιά.. 

Απλά στρώσου και διάβασε! μην περιμένεις να τα μάθεις όλα παπαγαλία (δεν σε βοηθάει και το παπαγαλία) και μην σε πιάσει το άγχος ότι δεν τα ξέρεις γιατί και μόνο που τα διαβάζεις τα ξέρεις.. 

Μπορεί να μην έδωσα πανελλήνιες αλλά στις τελικές εξετάσεις στα γραπτά μο έβγαλα 19.1...

• Like 1
Δημοσ.

Θυμάμαι ότι είχα κι εγώ άγχος ότι δεν θα τα πάω καλά και όντως χάλια τα πήγα! :P

καπως ετσι και γω, φυσικα χωρις αγχος!
  • Like 1
Δημοσ.

Το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι να μην περάσεις. Συνήθισε αυτήν την ιδέα, αποδέξου τη ως μια πιθανή πραγματικότητα ώστε να σταματήσει να σε τρομάζει. Αν σταματήσεις να φοβάσαι την αποτυχία, θα σου φύγει αυτό το συνεχές άγχος.

Παράλληλα, διάβαζε πολύ και με σοβαρότητα. Να στοχεύεις όχι στο να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου για το επόμενο μάθημα, αλλά να εμπεδώνεις ό,τι μελετάς, σαν να διάβαζες μόνος σου. Πρέπει κάθε τι που έχεις να μάθεις, όχι απλά να το ξέρεις αλλά να γίνει φύση σου. Και για φυσική και μαθηματικά λύσε πολλές, πάρα πολλές ασκήσεις. Και όταν νομίζεις πως έχεις λύσει αρκετές, λύσε άλλες τόσες.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε συ Θρασυμαχε, από εγχειρίδιο/ευχολογιο πανελληνίων τα διάβασες όλα αυτά;

Τα ίδια του λέει και ο καθηγητής του.

Δημοσ.

Απ' αυτά που διαβάζω στο πρώτο μήνυμα, ο καθηγητής του τους έκραξε για να διαβάζουν περισσότερο και για να συνειδητοποιήσουν πως στις πανελλαδικές έχουν να ανταγωνιστούν όλους τους τελειόφοιτους Λυκείου της χώρας. Εγώ απλά του περιγράφω το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί σ' αυτές και πως το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να επικεντρωθεί στο να του γίνει κτήμα του η ύλη στην οποία έχει να εξεταστεί. Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσεις τις πιθανότητες αποτυχίας σου είναι ο παλιός και παραδοσιακός: να πας όσο πιο διαβασμένος γίνεται.

• Like 2
Δημοσ.

@GiwrgosP-

Bλακείες.

Θες να σου πω τι μου λέγανε οι καθηγητές μου στο φροντιστήριο 7 μήνες πριν τις πανελλαδικές; Mόνο που δεν μ πανε οτι θα καταληξω να καθαριζω τζαμια στο δρόμο επειδη καναμε χαβαλε στο φροντιστηριο και δεν θα περναγαμε πουθενα. Αυτα μου τα λεγανε το 2004 γιατι ειμαι και λιγο παππους...

Γενικα δεν αγχωνομαι καθολου αλλα στις πανελλαδικες το ειχα το αγχος και αυτο γιατι σκεφτομουνα οτι τοσα χρονια καλος μαθητης θα καταληξω να μπω σε καμια σχολη του 10 και το ειδα καθαρα εγωιστικα... Ημουν πολυ καλος μαθητης δημοτικο, γυμνασιο αλλα λυκειο... πατωσα λιγακι...

Γ λυκειου, λοιπον μετα το Γεναρη λοιπον στρωθηκα δλδ οργανωσα το διαβασμα μου, εκανα και ιδιαιτερα γιατι ηδη ειχα χασει πολυ χρονο στο φροντιστηριο και το αποτελεσμα ηρθε.

Περασα σε ΑΕΙ με 15500 μορια απο τις πρωτες μ επιλογες.

Δεν ελιωσα στο διαβασμα να κανω ακροτητες και να φυτοζωω πανω απο τα βιβλια αλλα ημουν συγκεντρωμενος στο στοχο μου και κοιταξα να βγαλω την υλη των μαθηματων και ετσι το προχωραγα. Κατι αναλογο εκανα και στο πανεπιστημιο αργοτερα γιατι κ εκει ψιλομαλακιστηκα τα πρωτα χρονια...

Κοιτα να προσπαθεις και να σαι μαχητης και να μην τα παρατας ευκολα οτι και να λενε οι αλλοι. Αυτα κανενας καθηγητης δεν μου τα ειπε ποτε. Τυποποιημενες αρλουμπες μας μαθαινουνε.

Στο φροντιστηριο τοτε μας πουλαγανε οτι θα γινουμε μεγαλοι και τρανοι αν μπουμε στο πανεπιστημιο ενω αν δεν περασουμε θα πεσει φωτια να μας καψει και το λεγανε και στους γονεις μας...

Γελαω και που τα θυμαμαι ολα αυτα...

• Like 5
Δημοσ.

Φιλε μου, αν όντως είσαι συνεπής και διαβάζεις μην φοβασαι τίποτα. Θα γράψεις καλά και θα περάσεις κάπου εξίσου καλά. Οσοι διαβάζαμε συστηματικά και γενικα ήμαστε ολα τα χρονια "καλοι" μαθητές, ολοι γραψαμε καλά και περάσαμε σε κορυφαίες σχολές. Άγχος υπάρχει και θα υπαρξει εως και το τελευταίο μάθημα,αλλα σε λογικα επίπεδα, τέτοια που απλα να σε αφυπνίζει και οχι να σε τρομαζει. Συνέχισε να διαβάζεις μεθοδικά, να τακτοποιείς τα δεδομένα και τη μεθοδολογία στο μυαλο σου και μημ φοβάσαι τίποτα. Θα γραψεις μια χαρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...