Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Υπάρχει κάποιο (νομικό) πρόβλημα με το να φανείς ότι εργάζεσαι παράλληλα σε 2 χώρες;

Πχ να πάρω την κανονική μου άδεια εδώ και να δοκιμάσω μία νέα δουλειά εξωτερικό;Εννοείται ότι είναι δηλωμένες και οι δύο δουλειές, ένσημα κλπ.

Δημοσ.

Κανένα πρόβλημα, με την φορολογία δεν ξέρω τι γίνεται όμως.

Edit: με το κομμάτι της άδειας δεν ξέρω σίγουρα, για το ότι μπορείς να είσαι παράλληλα σε δύο χώρες με διαφορετικά ωράρια λέω. 'Ετσι είναι ο GM μας.

Δημοσ.

Σε κάθε χώρα φορολογείσαι εκεί. Δεν μπερδεύεται η μία με την άλλη, εφόσον είσαι μισθωτός.

Δεν ισχύει αυτό. Είσαι φορολογικός κάτοικος σε μια από της δυο χώρες, και στη χώρα όπου είσαι φορολογικός κάτοικος δηλώνεις το παγκόσμιο εισόδημα. Ανάλογα με τα δεδομένα, διακρατικές συμφωνίες κλπ, ίσως να πρέπει να πληρώσεις επιπλέον φόρο στην χώρα που είσαι φορολογικός κάτοικος, για το εισόδημα από την άλλη χώρα. Στην περίπτωση δε που είσαι και πολίτης ΗΠΑ ή υπόκεισαι στο φορολογικό καθεστώς των ΗΠΑ, οι κανόνες είναι ακόμα πιο δυσμενείς.

• Like 1
Δημοσ.

'Εχω δει κάτι έντυπα "αποφυγής διπλής φορολογίας" αλλά δεν ξέρω αν ήταν δικά του προσωπικά ή της εταιρείας.

Δημοσ.

Ποση κανονικη αδεια δικαιουσε ωστε να πας εξω να δουλεψεις?

30 εργάσιμες.

Dreamercon, δηλ. έστω αποφασίζω να μείνω μόνιμα στη χώρα Β, θα πρέπει να δηλώσω το εισόδημα της Α εκεί;

Είσαι σίγουρος;

Δημοσ.

30 εργάσιμες.

Dreamercon, δηλ. έστω αποφασίζω να μείνω μόνιμα στη χώρα Β, θα πρέπει να δηλώσω το εισόδημα της Α εκεί;

Είσαι σίγουρος;

Ναι, είμαι σίγουρος, δυστυχώς. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι το κάνουν αυτό, βέβαια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...