Lanike71 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα, Υπάρχει κάποιο (νομικό) πρόβλημα με το να φανείς ότι εργάζεσαι παράλληλα σε 2 χώρες; Πχ να πάρω την κανονική μου άδεια εδώ και να δοκιμάσω μία νέα δουλειά εξωτερικό;Εννοείται ότι είναι δηλωμένες και οι δύο δουλειές, ένσημα κλπ.
idomeneas7 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Κανένα πρόβλημα, με την φορολογία δεν ξέρω τι γίνεται όμως. Edit: με το κομμάτι της άδειας δεν ξέρω σίγουρα, για το ότι μπορείς να είσαι παράλληλα σε δύο χώρες με διαφορετικά ωράρια λέω. 'Ετσι είναι ο GM μας.
groot Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Σε κάθε χώρα φορολογείσαι εκεί. Δεν μπερδεύεται η μία με την άλλη, εφόσον είσαι μισθωτός.
mylo Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Ποση κανονικη αδεια δικαιουσε ωστε να πας εξω να δουλεψεις?
dreamercon Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Σε κάθε χώρα φορολογείσαι εκεί. Δεν μπερδεύεται η μία με την άλλη, εφόσον είσαι μισθωτός. Δεν ισχύει αυτό. Είσαι φορολογικός κάτοικος σε μια από της δυο χώρες, και στη χώρα όπου είσαι φορολογικός κάτοικος δηλώνεις το παγκόσμιο εισόδημα. Ανάλογα με τα δεδομένα, διακρατικές συμφωνίες κλπ, ίσως να πρέπει να πληρώσεις επιπλέον φόρο στην χώρα που είσαι φορολογικός κάτοικος, για το εισόδημα από την άλλη χώρα. Στην περίπτωση δε που είσαι και πολίτης ΗΠΑ ή υπόκεισαι στο φορολογικό καθεστώς των ΗΠΑ, οι κανόνες είναι ακόμα πιο δυσμενείς. 1
idomeneas7 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 'Εχω δει κάτι έντυπα "αποφυγής διπλής φορολογίας" αλλά δεν ξέρω αν ήταν δικά του προσωπικά ή της εταιρείας.
Lanike71 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Ποση κανονικη αδεια δικαιουσε ωστε να πας εξω να δουλεψεις? 30 εργάσιμες. Dreamercon, δηλ. έστω αποφασίζω να μείνω μόνιμα στη χώρα Β, θα πρέπει να δηλώσω το εισόδημα της Α εκεί; Είσαι σίγουρος;
dreamercon Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 30 εργάσιμες. Dreamercon, δηλ. έστω αποφασίζω να μείνω μόνιμα στη χώρα Β, θα πρέπει να δηλώσω το εισόδημα της Α εκεί; Είσαι σίγουρος; Ναι, είμαι σίγουρος, δυστυχώς. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι το κάνουν αυτό, βέβαια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα