viper2005 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Λοιπον Είμαι σε μια επιχείρηση με ΙΚΑ. Με θέλει αλλη μια αλλά μου λέει οτι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με το ΙΚΑ έτσι και δουλεψω και τις δυο παράλληλα. Επίσης θέλω να τρεξω μια επιχειρήση extra. Το ερώτημα μου είναι: Μπορω να είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και να έχω σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε διάφορες επιχειρησεις? Μπορούν να γίνουν όλα αυτά σε ενα ασφαλιστικό φορέα? υπάρχει κάποιος περιορισμός στις ώρες που πρεπει να δουλεύεις σε κάθε μια επιχείρηση? Τι με συμφέρει να κάνω (όσο αφορα το ασφαλιστικό κομματι)? Οποία πρόταση δεκτή αλλά keep it on topic plz. Thanks.
idomeneas7 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Μπορείς σίγουρα να είσαι σε 2 εργοδότες με ΙΚΑ (άλλα ωράρια φυσικά). Μπορείς επίσης να είσαι σε έναν με ΙΚΑ και να έχεις και ΟΑΕΕ. Να είσαι σε 2 με ΙΚΑ και ελ.επάγγελμα δεν το έχω ακούσει ποτέ οπότε δεν μπορώ να πω.
viper2005 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μπορείς σίγουρα να είσαι σε 2 εργοδότες με ΙΚΑ (άλλα ωράρια φυσικά). Μπορείς επίσης να είσαι σε έναν με ΙΚΑ και να έχεις και ΟΑΕΕ. Να είσαι σε 2 με ΙΚΑ και ελ.επάγγελμα δεν το έχω ακούσει ποτέ οπότε δεν μπορώ να πω. Δεν υπάρχει περιορισμός στις ώρες έτσι και είσαι σε δυο εργοδότες με ΙΚΑ? Thanks
zio10 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Υπάρχει μέγιστος χρόνος απαλλαγής απο τον ΟΑΕΕ;
kfyros Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Υπάρχει μέγιστος χρόνος απαλλαγής απο τον ΟΑΕΕ; Για νέους ασφαλισμένους ισχύει απαλλαγή εφόσον ασφαλίζεται σε άλλο ασφαλιστικό φορέα για 25 εργάσιμες 8ωρο για όσους μήνες ισχύει αυτό. Για μήνες που τυχόν δεν ισχύει, ζητάει κανονικά τις εισφορές , ακόμα και εκ των υστέρων. Ρώτα στον ΟΑΕΕ κάθε πότε χρειάζεται ανανέωση της απαλλαγής. Νομίζω κάθε χρόνο. Και τι θέλουν. Λογικά απόσπασμα λογαριασμού ασφαλισμένου από το ΙΚΑ. 1
zio10 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Για νέους ασφαλισμένους ισχύει απαλλαγή εφόσον ασφαλίζεται σε άλλο ασφαλιστικό φορέα για 25 εργάσιμες 8ωρο για όσους μήνες ισχύει αυτό. Για μήνες που τυχόν δεν ισχύει, ζητάει κανονικά τις εισφορές , ακόμα και εκ των υστέρων. Ρώτα στον ΟΑΕΕ κάθε πότε χρειάζεται ανανέωση της απαλλαγής. Νομίζω κάθε χρόνο. Και τι θέλουν. Λογικά απόσπασμα λογαριασμού ασφαλισμένου από το ΙΚΑ. Θα ρωτήσω μάλλον αύριο. Εννοώ αν μπορείς να είσαι επ άοριστον απαλλαγμένος εφόσον ασφαλίζεσαι στο ΙΚΑ ή υπάρχει μέγιστος χρόνος απαλλαγής ας πούμε.
kfyros Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Θα ρωτήσω μάλλον αύριο. Εννοώ αν μπορείς να είσαι επ άοριστον απαλλαγμένος εφόσον ασφαλίζεσαι στο ΙΚΑ ή υπάρχει μέγιστος χρόνος απαλλαγής ας πούμε. Αιώνια απαλλαγή δεν υπάρχει (εφόσον είσαι στους υπόχρεους για ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, δηλαδή έχεις ανοίξει βιβλία ατομικής ή άλλης επιχείρησης ή ελεύθερου επαγγελματία). Κάθε χρόνο νομίζω πρέπει να την ανανεώνεις. Αν φυσικά δεν ανοίξεις βιβλία στην εφορία, δεν έχεις σχέση με τον ΟΑΕΕ και δεν μπλέκεσαι μαζί του. Δες στο oaee.gr για το ποιοι είναι υπόχρεοι σε ασφάλιση σε αυτόν. Και ποιοι απαλάσσονται ή έχουν δικαίωμα επιλογής φορέα ασφάλισης. 1
leftermann Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 κάθε έξι μήνες πρέπει να πηγαίνεις διάφορα χαρτιά για να παίρνεις εξαίρεση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, αν είσαι νέος ασφαλισμένος και αν έχεις πλήρη απασχόληση με 25 ένσημα τον μήνα στο ΙΚΑ. Μέχρι πρόπερσι ήταν 1 φορά τον χρόνο. Αιώνια απαλλαγή όχι, δεν. 1
Typhoon Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ κάποτε είχα εξαίρεση από τον ΟΑΕΕ για 7 χρόνια και δεν μου ζήτησαν ποτέ τίποτα για ανανέωση. Ακόμα και όταν έπαψε η εξαίρεση. Η διαφορά ίσως είναι στο ότι την είχα λόγο εργασίας στο εξωτερικό βέβαια.
zio10 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Αιώνια απαλλαγή δεν υπάρχει (εφόσον είσαι στους υπόχρεους για ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, δηλαδή έχεις ανοίξει βιβλία ατομικής ή άλλης επιχείρησης ή ελεύθερου επαγγελματία). Κάθε χρόνο νομίζω πρέπει να την ανανεώνεις. Αν φυσικά δεν ανοίξεις βιβλία στην εφορία, δεν έχεις σχέση με τον ΟΑΕΕ και δεν μπλέκεσαι μαζί του. Δες στο oaee.gr για το ποιοι είναι υπόχρεοι σε ασφάλιση σε αυτόν. Και ποιοι απαλάσσονται ή έχουν δικαίωμα επιλογής φορέα ασφάλισης. κάθε έξι μήνες πρέπει να πηγαίνεις διάφορα χαρτιά για να παίρνεις εξαίρεση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, αν είσαι νέος ασφαλισμένος και αν έχεις πλήρη απασχόληση με 25 ένσημα τον μήνα στο ΙΚΑ. Μέχρι πρόπερσι ήταν 1 φορά τον χρόνο. Αιώνια απαλλαγή όχι, δεν. Δεν το έγραψα σωστά μάλλον, δεν εννοούσα να πάρω μόνιμη απαλλαγή μια και καλή αλλά αν μπορώ να την ανανεώνω κάθε φορά που λήγει. Ρώτησα σήμερα και όντως γίνεται, αν έχεις τα δικαιολογητικά δηλαδή μπορείς να την ανανεώνεις συνέχεια για χρόνια, δεν υπάρχει κάποιο όριο. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα