zio10 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Κι εγώ δεν είμαι του ανακατέματος, εκτός αν πιώ κανένα κοκτέιλ. Αλλιώς το κάθε ποτό το πίνω μόνο του, σκέτο ή με πάγο ανάλογα. 1
Glikos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Μια φορά είχα πάει σε ένα φίλο και είχε κάτι μικρά μπουκαλάκια του νερού στα οποία είχε τσίπουρο. Διψασμένος εγω παίρνω ενα να πιώ χωρίς να ξέρω οτι δεν ηταν νερό. Και καταπίνω 1-2 μεγάλες γουλιές. Το ένιωσα για τα καλα ήθελα να ξεράσω.
l337 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Μια φορά είχα πάει σε ένα φίλο και είχε κάτι μικρά μπουκαλάκια του νερού στα οποία είχε τσίπουρο. Διψασμένος εγω παίρνω ενα να πιώ χωρίς να ξέρω οτι δεν ηταν νερό. Και καταπίνω 1-2 μεγάλες γουλιές. Το ένιωσα για τα καλα ήθελα να ξεράσω. Τέτοια πράγματα (ρακές, τσίπουρα κλπ) ή τα πίνεις ή δεν τα πίνεις Όταν ήμουν μικρότερος, 15-20-30 δεν ήθελα ούτε να τα βλέπω. Έπινα μία και ξερνούσα. Πλέον πίνω μόνο τσίπουρο (ή ρακί). Με μία προυπόθεση πολύ βασική. Να είναι καλό και καθαρό (moonshiners φάση )
Glikos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Ναι είναι κάπως βαριά. Σαν φοιτητής παλιά είχα δοκιμάσει που και που κάτι τέτοια αλλά όχι συνέχεια. Θυμάμαι έναν φίλο που το προηγούμενο βράδυ είχαμε πιεί, αυτός ειδικά , εγω χαλαρά και το πήγαμε σερί στο μάθημα και σε μια φάση ξέρασε στο αμφιθέατρο.
zio10 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Τέτοια πράγματα (ρακές, τσίπουρα κλπ) ή τα πίνεις ή δεν τα πίνεις Όταν ήμουν μικρότερος, 15-20-30 δεν ήθελα ούτε να τα βλέπω. Έπινα μία και ξερνούσα. Πλέον πίνω μόνο τσίπουρο (ή ρακί). Με μία προυπόθεση πολύ βασική. Να είναι καλό και καθαρό (moonshiners φάση ) Νομίζω ότι είναι το ίδιο πράγμα με άλλο όνομα.
l337 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Νομίζω ότι είναι το ίδιο πράγμα με άλλο όνομα. Όχι, είναι διαφορετικό πραγμα. Η ρακή μοιάζει με το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο αλλά δεν είναι ίδια πράγματα. Η σημαντικότερη διαφορά είναι πως το τσίπουρο φτιάχνεται με διπλή απόσταξη των φλούδων του σταφυλιού ενώ η ρακή με μονή απόσταξη. Επίσης το τσίπουρο είναι πιο "βαρύ". 1
zio10 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Η ρακί με την τσικουδιά; Γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι όλα είναι (σχεδόν) το ίδιο πράγμα.
l337 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Η τσικουδιά νομίζω πως είναι ίδιο πράγμα με τη ρακή (απλά την ονομάζουν -και- τσικουδιά, στη Κρήτη). Το λέω με τεράστια επιφύλαξη, ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει καλύτερα. 1
zio10 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Η διαφορά πρέπει όντως να είναι μόνο στην απόσταξη μεταξύ τσίπουρου και ρακής - τσικουδιάς που νομίζω ότι δεν είναι και τόσο μεγάλη (μιλάμε για τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο). Το ίδιο ποτό είναι στην ουσία δηλαδή και παίζει το πόσο δυνατό είναι και τα αρώματα ανάλογα με την περιοχή. 1
l337 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Κάπως έτσι είναι. Είναι διαφορετικά μεν αλλά παρόμοια 1
Sheogorath Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Η κρητική ρακή πάντως παίζει στο 22.5%. Αυτή που βγάζει το σόι δηλαδή.
zio10 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Η κρητική ρακή πάντως παίζει στο 22.5%. Αυτή που βγάζει το σόι δηλαδή. Ελαφριά δεν είναι;
groot Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Η τσικουδιά νομίζω πως είναι ίδιο πράγμα με τη ρακή (απλά την ονομάζουν -και- τσικουδιά, στη Κρήτη). Το λέω με τεράστια επιφύλαξη, ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει καλύτερα. Ακριβώς. Ρακί = τσικουδιά. Τσίπουρο = ρακί διπλής απόσταξης. Βέβαια, αυτό δεν τηρείται πάντα γιατί με την διπλή απόσταξη έχεις μικρότερη παραγωγή. Οπότε πολλοί λένε την ρακί, τσίπουρο χωρίς να είναι. 1
phanispal Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Η λέξη ρακί νομίζω έχει τούρκικες ρίζες. Τσικουδιά είναι η ελληνική/κρητική ονομασία. Όσες ρακές έχω πιει πάντως είναι όντως ελαφριές. Με κάνει να αναρωτιέμαι για ποιο λόγο κομπάζουν οι Κρητικοί για τη ρακί τους.
Sheogorath Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Η λέξη ρακί νομίζω έχει τούρκικες ρίζες. Τσικουδιά είναι η ελληνική/κρητική ονομασία. Όσες ρακές έχω πιει πάντως είναι όντως ελαφριές. Με κάνει να αναρωτιέμαι για ποιο λόγο κομπάζουν οι Κρητικοί για τη ρακί τους. Δεν σε ζαλίζει εύκολα, αλλά είναι δυνατή σαν γεύση. Μην κρίνετε με ρακές απο την λαική. Ουτέ εγώ δεν τις πίνω. Η κανονική καίει λίγο αλλά κατεβάινει σαν νερό και γλυκίζει λιγάκι. Δεν είναι ρούμι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα