Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπολογιστής μολύνθηκε με τον ιό RSA-4096. Είναι ένας νέος ιός που κλειδώνει κάποια αρχεία (word, excel κ.α.) και για να τα ανοίξεις και να φύγει ο ιός σου ζητά να ακολουθήσεις κάποια βήματα και εννοείται να πληρώσεις κάποια χρήματα. Τεχνικός είδε τον υπολογιστή και είπε ότι είναι πολύ δύσκολη περίπτωση, διάφορες λύσεις που κυκλοφορούν στον ίντερνετ δεν αποδίδουν κλπ. Όντως δεν υπάρχει λύση προς το παρόν; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πρόσβαση σε αυτόν τον υπολογιστή για να το διαπιστώσω μόνος μου. Επίσης ξέρει κάποιος να μου πει, αν βγει ο δίσκος και μπει ως δεύτερος σε άλλο υπολογιστή θα είναι δυνατόν να σωθούν σημαντικά αρχεία word και excel που βρίσκονται σε αυτόν; 

Δημοσ.

Η μόνη περίπτωση είναι να κατεβάσεις έναν shadow explorer και αν είσαι τυχερός να τα βρεις σε shadow copy.

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/recover-files-with-shadow-copies-on-any-version-of-windows-vista/

To shadow explorer πως ακριβώς δουλεύει? Σαν recovery τον δίσκο κάνει και βρίσκει τα διαγραμμένα από τον ιό αρχεία? 

Έχω παρόμοιο πρόβλημα με αντίστοιχο ιο αλλά μου το φέρανε το pc αφότου το έχουν κάνει φορματ... Οπότε λογικά το πρόγραμμα αυτό δεν θα μπορεί να κάνει δουλειά. 

doctorized κάπου διάβασα ότι η kaspersky έχει ένα tool που κάνει decrypt και επαναφέρει τα αρχεία. δεν διάβασα βέβαια κάποιον να το έχει κάνει και να έχει σώσει τα αρχεία. Επίσης αν ξέρεις από linux ή αν έχεις κάποια εγκατάσταση Linux ότι με το Python μπορεί να γίνει δουλειά. 

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω πρόσβαση στον υπολογιστή αυτόν. Είναι ο υπολογιστής της γυναίκας μου στη δουλειά της και επειδή είναι συνδεδεμένος σε δίκτυο με άλλον έναν υπολογιστή έχει κι εκείνος πρόβλημα. Δεν μπορεί να προσπελάσει αρχεία word και excel και δεν μπορεί να τυπώσει pdf. Μέχρι και σήμερα ο τεχνικός της λέει ότι δεν υπάρχει λύση, όλες οι ιστοσελίδες που βγάζει το google σε σχετική αναζήτηση δεν βοηθάνε και το πρόβλημα παραμένει. Δεν μπορεί να εργαστεί και έχει σοβαρό πρόβλημα. Το μόνο που έκανε ο τεχνικός μέσω teamviewer είναι να αλλάξει το antivirus (δεν ξέρω ποιο έβαλε) αλλά δεν βοήθησε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...