johnbond Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Έφαγα πριν 2 μέρες γαλοπούλα..Αύριο θα φάω ψάρι..
haris_216 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μια φορά μόνο (ευγενική χορηγία της δουλειάς του αδερφού μου). Πριν από αυτή τη χρονιά αλλά και ever since όλα τα άλλα είδη κρεατικών (από αρνάκι και μοσχαράκι μέχρι...κοκορέτσι) χωρίς να μου λείψει ποτέ η γαλοπούλα.
Ison_ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Πιο ξενομανιακός πεθαίνεις Ναι οκ πήραμε ένα έθιμο εδώ κι αιώνες από τους Μεξικάνους, να τρώμε επιτέλους ένα διαφορετικό κρέας και μόνο μια φορά το χρόνο. Είμαστε τόσο ξενομανιακοί...
evabb Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 γεμιστη με κιμα,καστανα και λιγο ρυζι νομιζω. 5
Unabomber Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Γεμιστη φουλ με καστανα και κιμα γαλοπούλα γεμιστή με κουκουνάρι και αποξηραμένα δαμάσκηνα με τραγανή καραμελωμένη πέτσα.... γεμιστη με κιμα,καστανα και λιγο ρυζι νομιζω. Και για side φυσικα, cranberry sauce and bread sauce.... Aν δεν το εχετε δοκιμασει, give it a try.... 1
Speculoos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Σε πάρα πολλά χωριά της Ελλάδας την περίοδο των Χριστουγέννων γίνονταν τα χοιροσφάγια προκειμένου να φτιάξουν παστά, λουκάνικα κτλ για να βγάλουν το χειμώνα. Έτσι είναι αρκετά παραδοσιακό να τρώμε μεγάλα κομμάτια γουρουνιού (όπως και το Πάσχα αντίστοιχα με τα αρνιά αφού είναι στην καλύτερη ηλικία), λουκάνικα και τέτοια. Μη ξεχνάμε ότι το μεγάλο τραπέζι γινόταν κυρίως την πρωτοχρονιά και όχι τα Χριστούγεννα. Η γαλοπούλα δεν με τρελαίνει, θέλει βέβαια και μια μαστοριά στο ψήσιμο, δεν είναι κοτόπουλο με πατάτες να το ξεπετάξεις στο φούρνο. Ποιο μέρος του πουλιού προτιμάτε; Πάντα νόμιζα ότι ο κόσμος θέλει το μπούτι (της γαλοπούλας βέβαια μοιάζει με μπούτι πτεροδάκτυλου) αλλά εδώ στον βορρά συνειδητοποίησα ότι το θεωρούν κομμάτι για πέταμα.
kraken92 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Κάθε χρόνο...Μόνο πέρυσι κάναμε το λάθος να μη τη προτιμήσουμε. Not happening again! 1
evabb Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Και για side φυσικα, cranberry sauce and bread sauce.... Aν δεν το εχετε δοκιμασει, give it a try.... δεν εχω το κουραγιο να μετρησω καθε φορα τα sides παντως σιγουρα βοσκουν κατι πατατες με μια μυστηρια σαλτσα με δεντρολιβανο και ζωμο κρεατος.... αρε πατερα που εισαι Ποιο μέρος του πουλιού προτιμάτε; Πάντα νόμιζα ότι ο κόσμος θέλει το μπούτι (της γαλοπούλας βέβαια μοιάζει με μπούτι πτεροδάκτυλου) αλλά εδώ στον βορρά συνειδητοποίησα ότι το θεωρούν κομμάτι για πέταμα. προσωπικα μονο στηθος τρωω κι ας λενε ολοι οτι ειναι ανοστο και στεγνο κομματι, μου αρεσει ακριβως γιατι ειναι στεγνο 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Όχι, δεν θυμάμαι να έχουμε φτιάξει ολόκληρη γαλοπούλα στο σπίτι... Αύριο ήρθε επιτέλους η στιγμή για ribeye...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα