Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την επόμενη φορά που θα μου συμβεί αυτό, φυσικά και θα καλέσω την αστυνομία. Εφόσον δεν ενημερώθηκα εκ των προτέρων ότι θα γίνει έλεγχος, ώστε να αποφασίσω αν θα πάω στο χώρο ή όχι, δεν το δέχομαι. Σε ένα σωρό συναυλίες έχω πάει και δεν είναι "νόμος" να ψάχνουν τις τσάντες. Νταβατζιλίκι του μαγαζιού είναι και νταβατζιλίκι είναι να φας πόρτα χωρίς αφορμή.

Απλά από τα σχόλια μερικών, μνημονια μέχρι να σβήσει ο ήλιος...

Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν και παρέθεσαν σχετικούς νόμους.

Δεν το είχα ξανακούσει αυτό...:D

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και στα live το ίδιο γίνεται, ποτέ δε μου έχουν ψάξει τίποτα

ή μου λένε άνοιξε την τσάντα να δω ή την πιάνουν από έξω για να δουν μην έχει τίποτα περίεργο

επίσης μου κάνει τρελή εντύπωση που ο ts είναι γυναίκα

όποτε θέλαμε να περάσουμε κάτι με 100% επιτυχία, σε γυναικεία τσάντα το βάζαμε, ποτέ δεν τις είχανε κοιτάξει

επίσης δεν θυμάμαι ποτέ να έχουν κάνει σωματικό έλεγχο, οπότε μπουνιές κλωτσιές κλπ είναι άστοχα

Σε παρα πολλες συναυλιες εχει γινει αυτο. Δεν ξεκινησε τωρα ουτε και θα σταματησει απο οτι φαινεται. Εχω δει "σεκιουριτα" μεχρι να βγαζει και πακετο απο σερβιετες που ειχε στη τσαντα της κοπελα και να ψαχνει. Μπροστα μου.

Μόνο που ρώτησε ο zio για ψάξιμο τσάντας και εσύ απαντάς με νομοθεσία για σωματική έρευνα. Υποθέτω καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Δεν αλλαζει η νομοθεσια στην Ελλαδα. Εκει δεν ξερω τι γινεται. Εδω τον ελεγχο τον πραγματοποιει η αστυνομια και αλλα αντιστοιχα σωματα με την καταλληλη εξουσια.

Δημοσ.

Δεν αλλαζει η νομοθεσια στην Ελλαδα. Εκει δεν ξερω τι γινεται. Εδω τον ελεγχο τον πραγματοποιει η αστυνομια και αλλα αντιστοιχα σωματα με την καταλληλη εξουσια.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά, νομική και άλλη, ανάμεσα στο σωματικό έλεγχο και στον έλεγχο της τσάντας;

Αυτό που παρέθεσες μιλάει για σωματικό έλεγχο. Στο thread εδώ μιλάμε για έλεγχο της τσάντας. Μου φαίνεται αρκετά κατανοητό.

Δημοσ.

Την επόμενη φορά που θα μου συμβεί αυτό, φυσικά και θα καλέσω την αστυνομία.

Όταν με το καλό, κάνε έναν κόπο να ποστάρεις πώς πήγε.

Φαίνεται φανταστική ιδέα.

• Like 2
Δημοσ.

στο Αν είναι ο πιο συζητήσιμος για να δοκιμάσεις

επίσης άσχετο-σχετικό

αυτό που μου σπάει τα @@ στις συναυλίες είναι που παίρνουν τα καπάκια από τα μπουκάλια

θα χυθεί το τσίπουρο ρε κωλόπαιδα!

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά, νομική και άλλη, ανάμεσα στο σωματικό έλεγχο και στον έλεγχο της τσάντας;

Αυτό που παρέθεσες μιλάει για σωματικό έλεγχο. Στο thread εδώ μιλάμε για έλεγχο της τσάντας. Μου φαίνεται αρκετά κατανοητό.

Ο νομος ειναι γραμμενος στην νεα Ελληνικη γλωσσα και ειναι ξεκαθαρος. Αν δεν ειναι η μητρικη σου γλωσσα η Ελληνικη δεν μπορω να σε βοηθησω. 

Αν δεν μπορεις να καταλαβεις πως το Ελληνικο συνταγμα απαγορευει τον ελεγχο (σωματικο και υλικο) πολιτων απο πολιτες, διχως την αδειοδοτηση η εξουσιοδοτηση αστυνομικων οργανων, βαση του νομου 3007/2008, δεν ξερω αν μπορει να γινει περαιτερω διαλογος.

• Like 4
Δημοσ.

Μόνο που ρώτησε ο zio για ψάξιμο τσάντας και εσύ απαντάς με νομοθεσία για σωματική έρευνα. Υποθέτω καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Πού τα λέει όλα αυτά;

Μόνο πρόσεξε μην είσαι τζάμπα μάγκας γιατί μπορεί να σου φύγει η μαγκιά...

Το link που δίνεις λέει ότι "είναι παράνομο επειδή ΠΚ 330". Εγώ λοιπόν διαβάζοντας το άρθρο 330 του ΠΚ και μια εξήγησή του από κάποιο τυχαίο δικηγόρο δε βλέπω να έχει καμία απολύτως σχέση η απαγόρευση εισόδου με παράνομη βία. Είναι ο άλλος στην πόρτα και σου λέει "δεν επιτρέπεται να μπεις μέσα". Πού ακριβώς είναι η παράνομη βία;

Εφόσον έχει ο άλλος το δικαίωμα να σου επιτρέψει την είσοδο ή όχι, άμα δε σου την επιτρέψει τότε προφανώς υποχρεούσαι να μη μπεις. Επομένως δεν υπάρχει περίπτωση σε κανένα σύμπαν να είναι παράνομο όλο αυτό λόγω του ΠΚ 330. Ακόμα κι αν τελικά είναι παράνομο για κάποιον άλλο λόγο, είναι προφανές ότι στα φόρουμ μπαίνει ο καθένας και λέει ο,τι πίπα θέλει χωρίς να έχει απαραίτητα καμία ιδέα για το τι λέει ο νόμος.

Και εδώ στο insomnia έχουν γίνει επικούρες -- να μιλήσω για πράγματα που ξέρω από πρώτο χέρι -- όπου έλεγαν διάφοροι τρελλές πίπες σχετικά με τη νομοθεσία περι βιντεοκαταγραφής και περι spam ακόμα και αφού έψαξα και τους παρέθεσα τη σχετική νομοθεσία που έλεγε ξεκάθαρα ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα.

Εγώ λοιπόν με το φτωχό μου μυαλό σκέφτομαι ότι δύσκολα θα είναι παράνομο κάτι που γίνεται "παντού" όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά δεν ξέρω σίγουρα. Θα βοηθούσε αν μπορούσε κάποιος να μου δείξει σχετική νομοθεσία. Σχετική όμως ε;

Απο που μου απαγορευει την εισοδο? απο το χωράφι του? :D

Εγραψα οτι ειναι παρανομη η απαγορευση αυτη επειδη ο χωρος θεωρειται δημοσιος. Οι αστυνομικοι μπορουν να κάνουν εφοδο χωρις άδεια κατι που θα χρειαζοντουσαν αν ο χωρος ηταν ιδιωτικος.

Η νομοθεσια ειναι μαλλον στο συνταγματικο δικαιο και στον ορισμο του δημοσιου/ιδιωτικού χωρου μπορει και στον αστικο κώδικα δεν θυμαμαι.Βρες εσυ την νομοθεσια εσυ αμφισβητεις αυτα που γράφω εγω ειμαι σιγουρος για αυτά. ;)

Δημοσ.

Ο σεκιουριτας του αεροδρομιου και ο φουσκωτος του μαγαζιου δεν εχει κανενα δικαιωμα να ακουμπησει κανεναν απλα να φωναξει την αστυνομια.

εδώ και κάποιο καιρό από τη μαλακία που κυκλοφορεί από διαφορα πιτσιρίκια στο insomnia έχω καταλάβει ότι μεγαλώνω και δεν έχω πια όρεξη να "μαλώνω" με άσχετους στο net.

την επόμενη φορά που θα πας στο αεροδρόμιο και πας να περάσεις από τον έλεγχο των αποσκευών να ζητήσεις να σου φέρουν αστυνομικό ... και να μας γράψεις τι έγινε

• Like 1
Δημοσ.

στο Αν είναι ο πιο συζητήσιμος για να δοκιμάσεις

Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν, ειδικά το ότι θα ζητούσε να έρθουν μπάτσοι Εξάρχεια να τα βρουν με τον Τάκαρο. Αλλά το Αν δεν ψάχνει κι όλας.

Επίσης παιδιά, θα σας πω έναν διάλογο:

-Έχεις κάνα ντεπόν;

-Ναι, στην τσάντα μέσα.

-Να ψάξω;

-Ναι.

Μοιάζει με σωματικό έλεγχο;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι μόνο αυτό ... δε καταλαβαίνει καν την διαφορά του "ελέγχου" με το να τηρήσει τους όρους μια συναλλαγής.

Έλεγχος είναι να σε σταματήσω στο δρόμο που περπατάς και να σε ψάξω με το ζόρι. end of story.

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο αυτό ... δε καταλαβαίνει καν την διαφορά του "ελέγχου" με το να τηρήσει τους όρους μια συναλλαγής.

Έλεγχος είναι να σε σταματήσω στο δρόμο που περπατάς και να σε ψάξω με το ζόρι. end of story.

Γνωριζεις πως οι "οροι συναλλαγης" ειναι σε μεγαλο βαθμο παρανομοι, και πως εχουν γινει πολλες καταγγελιες γιαυτο;

Ειναι σαν να μου λες πως εχεις επιχειρηση, και απεξω γραφεις "απαγορευουντε οι γυναικες", και αν καποιος να σου κανει καταγγελια, να λες "μα εγω το γραφω σε ταμπελα απεξω".

Δημοσ.

Την επόμενη φορά που θα μου συμβεί αυτό, φυσικά και θα καλέσω την αστυνομία. Εφόσον δεν ενημερώθηκα εκ των προτέρων ότι θα γίνει έλεγχος, ώστε να αποφασίσω αν θα πάω στο χώρο ή όχι, δεν το δέχομαι. Σε ένα σωρό συναυλίες έχω πάει και δεν είναι "νόμος" να ψάχνουν τις τσάντες. Νταβατζιλίκι του μαγαζιού είναι και νταβατζιλίκι είναι να φας πόρτα χωρίς αφορμή.

Απλά από τα σχόλια μερικών, μνημονια μέχρι να σβήσει ο ήλιος...

Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν και παρέθεσαν σχετικούς νόμους.

Πριν καλεσεις την αστυνομια ζητα τον υπευθυνο διοτι μπορει οι στουρνοι μπροστα να κάνουν του κεφαλιου τους μολις ερθει εξηγησε του οτι αυτο που κάνουν ειναι παρανομο και οτι θα εκτεθουν αμα το συνεχισεις και οτι δεν υπάρχει λογος για τέτοια τωρα και οτι μπορειτε να τα βρειτε και έτσι. Στη τελικη ας βάλουν αστυνομικους να κάνουν τους ελεγχους. Επισης μια ερευνα που γινεται σε τσαντα μπορει ευκολα να προχωρησει και στις τσέπες , και στο σώμα και δειξε μου τις τσέπες σου κτλπ για οσους μας αμφισβητουν μέχρι να το πάθουν.

Δημοσ.

Ο νομος ειναι γραμμενος στην νεα Ελληνικη γλωσσα και ειναι ξεκαθαρος. Αν δεν ειναι η μητρικη σου γλωσσα η Ελληνικη δεν μπορω να σε βοηθησω. 

Αν δεν μπορεις να καταλαβεις πως το Ελληνικο συνταγμα απαγορευει τον ελεγχο (σωματικο και υλικο) πολιτων απο πολιτες, διχως την αδειοδοτηση η εξουσιοδοτηση αστυνομικων οργανων, βαση του νομου 3007/2008, δεν ξερω αν μπορει να γινει περαιτερω διαλογος.

Επειδή δεν τα πάω καλά με τη νέα Ελληνική, θα σε παρακαλούσα για διευκόλυνση δική μου και όποιουδήποτε άλλου ενδιαφερόμενου να μου κάνεις μια παράθεση από το link που βρίσκεται στο post του paredwse που να υποστηρίζει αυτό το πράγμα που ισχυρίζεσαι.

Εγώ ισχυρίζομαι ότι μόλις διάβασα το ΦΕΚ και δε λέει κάτι τέτοιο πουθενά, οπότε δυστυχώς για σένα θα πρέπει να υποδείξεις το λάθος μου αν θες να λες ότι μιλάς σοβαρά.

Επίσης η γνώμη του paredwse (όχι το ΦΕΚ) είναι ότι απαγορεύεται η σωματική έρευνα. Υποθέτω όντας έμπειρος στη νέα Ελληνική γλώσσα καταλαβαίνεις πως η τσάντα σου δεν είναι μέρος του σώματός σου και άρα το να την ανοίξεις εσύ μετά από προτροπή τρίτου για να δει ο τρίτος μέσα δεν είναι σωματική έρευνα. Για να μην πω ότι θα ήταν ας το πούμε παράξενο να λέει ο νόμος πως αν είσαι αγοράκι τότε μόνο αγοράκια μπορούν να ψάξουν την τσάντα σου. Και το "μόνο αγοράκια" το λέει ήδη. Άρα..... έχεις μυαλό, βγάλε συμπέρασμα.

Αναμένω εναγωνίως την παράθεση που θα κάνεις στο ΦΕΚ και θα με βγάλει λάθος.

Απο που μου απαγορευει την εισοδο? απο το χωράφι του? :D

Εγραψα οτι ειναι παρανομη η απαγορευση αυτη επειδη ο χωρος θεωρειται δημοσιος. Οι αστυνομικοι μπορουν να κάνουν εφοδο χωρις άδεια κατι που θα χρειαζοντουσαν αν ο χωρος ηταν ιδιωτικος.

Η νομοθεσια ειναι μαλλον στο συνταγματικο δικαιο και στον ορισμο του δημοσιου/ιδιωτικού χωρου μπορει και στον αστικο κώδικα δεν θυμαμαι.Βρες εσυ την νομοθεσια εσυ αμφισβητεις αυτα που γράφω εγω ειμαι σιγουρος για αυτά. ;)

Φίλε, LOL. Δε θα βρω εγώ τη νομοθεσία που λέει ότι οι ελέφαντες δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Εσύ είσαι αυτός που υποστηρίζει ότι έχουν, εσύ έχεις την υποχρέωση να το τεκμηριώσεις.

Γενικά αυτή τη φάση με το ότι το βάρος της απόδειξης πέφτει σ' αυτόν που ισχυρίζεται κάτι συγκεκριμένο θα έπρεπε να τη διδάσκουν σε όλα τα σχολεία.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή δεν τα πάω καλά με τη νέα Ελληνική, θα σε παρακαλούσα για διευκόλυνση δική μου και όποιουδήποτε άλλου ενδιαφερόμενου να μου κάνεις μια παράθεση από το link που βρίσκεται στο post του paredwse που να υποστηρίζει αυτό το πράγμα που ισχυρίζεσαι.

Εγώ ισχυρίζομαι ότι μόλις διάβασα το ΦΕΚ και δε λέει κάτι τέτοιο πουθενά, οπότε δυστυχώς για σένα θα πρέπει να υποδείξεις το λάθος μου αν θες να λες ότι μιλάς σοβαρά.

Επίσης η γνώμη του paredwse (όχι το ΦΕΚ) είναι ότι απαγορεύεται η σωματική έρευνα. Υποθέτω όντας έμπειρος στη νέα Ελληνική γλώσσα καταλαβαίνεις πως η τσάντα σου δεν είναι μέρος του σώματός σου και άρα το να την ανοίξεις εσύ μετά από προτροπή τρίτου για να δει ο τρίτος μέσα δεν είναι σωματική έρευνα. Για να μην πω ότι θα ήταν ας το πούμε παράξενο να λέει ο νόμος πως αν είσαι αγοράκι τότε μόνο αγοράκια μπορούν να ψάξουν την τσάντα σου. Και το "μόνο αγοράκια" το λέει ήδη. Άρα..... έχεις μυαλό, βγάλε συμπέρασμα.

Αναμένω εναγωνίως την παράθεση που θα κάνεις στο ΦΕΚ και θα με βγάλει λάθος.

Ουτε εγω τα παω καλα με ερριστικους εξυπνακηδες, αλλα υπαρχετε και εσεις, τι να κανουμε.

Στο αρθρο τεσσερα λοιπον, και στη παραγραφο 1 στ και ζ αναγραφει:

στ. να μην θίγουν, κατά την άσκηση των δραστηριοτή­των τους, τα κάθε είδους συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών,

ζ. να μην χρησιμοποιούν μέσα και μεθόδους που μπορούν να προκαλέσουν ζημία, βλάβη, ενόχληση σε τρίτους ή να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Η χρήση σκύλων σε δημόσιους και γενικά προσιτούς στο κοινό χώρους, απαγορεύεται. Η χρήση αυτών επιτρέπεται μόνο στο εσωτερικό των φυλασ­σόμενων κτιρίων και ιδιοκτησιών ή σε περίκλειστους χώρους

Ο Σεκιουριτι/ιδιωτικη ασφαλεια κτλ ειναι ιδιωτικος υπαλληλος. Δεν ειναι αστυνομικος. Δεν ειναι ανθρωπος με ανακριτικο δικαιωμα σε πολιτες. Δεν μπορει να κανει πολλα πραγματα για τα οποια θελει να λεει και να πιστευει και λεει πως μπορει να κανει.

Αν απο εκει και περα, υπαρχει κοσμος που εχει καποια επιχειρηση που θελει να πιστευει πως μπορει να κανει τα παραπανω "επειδη το λεει", ας μας πει ποιες επιχειρησεις ειναι αυτες για να μην τους προτιμουμε.

Για τους αλλους τωρα.. ξυδακι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...