Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 σε οποιοδηποτε μαγαζι μπορει να κοιταξει μονο για τη νομιμοτητα του μαγαζιου (αδεια κτλ). Για να ψαξει το μαγαζι ειτε ειναι σε κοινη θεα ειτε οχι χρειαζεται ενταλμα. Ο πορτιερης μπορει σε συγκεκριμενες περιπτωσεις. Γραφεια/εμπορικα/νυχτερινα μαγαζια ολα ειναι επαγγαλμετικοι χωροι
DDevil Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Ωραια οποτε διαφωνουμε μονο στο κοινη θέα που εντάξει οταν λεμε ελεγχο εννοουμε απλα να κοιτάξουν το μαγαζι μέσα οχι να κάνουν κάτι τρελο.Δέχεσαι οτι η απαγορευση εισοδου σε συναυλια ειναι παρανομη?
Apoll Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Οσο για το συνταγμα τα ιδια που εγραψα και στον defacer εγω θα σου δειξω την νομοθεσια? πηγαινε google γράψε συνταγμα της ελλαδας και θα στο βγάλει σε pdf.Εγω δεν πιεσα κανεναν να δεχτει αυτα που γραφω.Οποιος αμφισβητει ψάχνει μονος του. Δεν ειναι ιδιωτικος χωρος μη ξαναλεμε παλι τα ιδια και τα ιδια.Το και ναι τα μπουζουκια ειναι ιδιωτικη επιχειρηση ποιος το λεει εσυ? και γιατι να ακουσω εσενα και οχι τι οριζει το συνταγμα της χωρας που ζω και η αστυνομια?βασικα ειναι ιδιωτικη επιχειρηση αλλα τι σχέση εχει αυτο με το χωρο? κανεις δεν μπορει να απαγορευσει την εισοδο σε αυτα τα μαγαζια. Χωρίς ΕΣΥ ο ίδιος να μπορείς να παραθέσεις τα άρθα με τα οποία υποστηρίζεις τις απόψεις σου, δεν μπορείς να εκφέρεις εμπεριστατομένη και μη βλητή θέση. Έχω διαβάσει το Σύνταγμα και γνωρίζω ότι δεν αναφέρετε σε ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που γράφεις. Εσύ όμως, μασας την ίδια καραμέλα, και δεν πας να ανοίξεις τα στραβά σου.
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Ωραια οποτε διαφωνουμε μονο στο κοινη θέα που εντάξει οταν λεμε ελεγχο εννοουμε απλα να κοιτάξουν το μαγαζι μέσα οχι να κάνουν κάτι τρελο.Δέχεσαι οτι η απαγορευση εισοδου σε συναυλια ειναι παρανομη? απλα κοιταω και ελεγχο εχει διαφορα οποτε να προσεχεις τι λεξεις χρησιμοποιεις. Εξαρταται παντα ο λογος για τον οποιο γινεται η απαγορευση οποτε οχι δε το δεχομαι
DDevil Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Χωρίς ΕΣΥ ο ίδιος να μπορείς να παραθέσεις τα άρθα με τα οποία υποστηρίζεις τις απόψεις σου, δεν μπορείς να εκφέρεις εμπεριστατομένη και μη βλητή θέση. Έχω διαβάσει το Σύνταγμα και γνωρίζω ότι δεν αναφέρετε σε ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που γράφεις. Εσύ όμως, μασας την ίδια καραμέλα, και δεν πας να ανοίξεις τα στραβά σου. Για αυτο δεν έχω καμια αμφιβολια φιλε.Φαινεσαι ψυχραιμος και αντικειμενικός τύπος. Το εμπεριστατωμένος γράφεται με ωμέγα. :/ https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82 Εισαι και κοσμογυρισμενος ντροπή. απλα κοιταω και ελεγχο εχει διαφορα οποτε να προσεχεις τι λεξεις χρησιμοποιεις. Εξαρταται παντα ο λογος για τον οποιο γινεται η απαγορευση οποτε οχι δε το δεχομαι Ωραια οπως επισης δεν δέχεσαι οτι ο ελεγχος μπορει να γινει ανα πάσα στιγμή απο τον αστυνομικο σε σενα πχ απλα να σε σταματησει στο δρόμο και να σου κάνει ελεγχο ειτε με το αμαξι ειτε πεζος αν εισαι.Οκ εγω δεν εχω να προσθέσω κάτι αλλο η δικη σου εμπειρια θα σου δειξει κάποια πράγματα.Καλη χρονιά. ΥΓ Και εσυ να προσέχεις την ορθογραφια που χρησιμοποιεις το ελεγχο ειναι ρήμα και το δημοσιως ειναι επιθετο.
liopyr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Εξουσία έρευνας της αστυνομίας Για τη διεξαγωγή έρευνας στο σπίτι ή στον επαγγελματικό χώρο σας απαιτείται ένταλμα έρευνας, εκτός εάν συγκατατεθείτε ρητώς και εγγράφως στην έρευνα. Το ένταλμα έρευνας πρέπει να είναι αιτιολογημένο. Εκδίδεται από δικαστή επαρχιακού δικαστηρίου βάσει πληροφοριών που του παρέχονται ενόρκως από την αστυνομία. Ο δικαστής πρέπει να πεισθεί ότι συντρέχουν εύλογοι λόγοι για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης. Αστυνομικός δικαιούται να σταματήσει και να ερευνήσει το όχημά σας:- εάν έχει την εύλογη πεποίθηση ότι μπορεί να βρει ναρκωτικά, για να ελέγξει κατά πόσον στο όχημα βρίσκονται εκρηκτικές ύλες ή παράνομα όπλα. Η σωματική έρευνα πρέπει να διενεργείται από αστυνομικό του ίδιου φύλου. Αστυνομικός ο οποίος έχει εύλογες υπόνοιες ότι κατέχετε ναρκωτικά δικαιούται να σας σταματήσει και σας υποβάλει σε έρευνα και, εάν βρεθούν ναρκωτικά πάνω σας, να σας συλλάβει. Δεν έχετε δικαίωμα προσφυγής κατά της έκδοσης εντάλματος σύλληψης ή έρευνας. https://e-justice.europa.eu/content_rights_of_defendants_in_criminal_proceedings_-169-CY-maximizeMS-en.do?clang=el&idSubpage=2 τωρα πειστικες ή οχι για το οτι εισαι λαθος? Σύμφωνα με το λινκ που έχεις παραθέσει πάντως, τα παραπάνω ισχύουν βάση του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, αν θυμάμαι καλά ο παρεδώσε παλαιότερα είχε διευκρινίσει τις διαφορές της πραγματικότητας και της ..αστυνομικής σειράς στην τιβί. Έλεγχος σε σπίτι μπορεί να γίνει και με απλή παρουσία εισαγγελέα. Και έχω την εντύπωση πως συμβαίνει συχνά. Από εκεί και πέρα, όχι δεν είναι τραγικό να μην θέλω κάποιος άσχετος να ψάξει την τσάντα μου. Μπορεί να έχω προσωπικά αντικείμενα μέσα που να μην θέλω να τα δει ο καθένας, σερβιέτες, δονητές, ηλεκτρικό αναπτήρα τουίτυ. Κανένας σεκιούριτι-πορτιέρης δεν έχει δικαίωμα να το κάνει, ούτε σε μαγαζί ούτε σε συναυλία. Αυτός είναι και ο λόγος που ο σωματικός έλεγχος στα γήπεδα γίνεται από αστυνομικούς. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Για αυτο δεν έχω καμια αμφιβολια φιλε.Φαινεσαι ψυχραιμος και αντικειμενικός τύπος. Ωραια οπως επισης δεν δέχεσαι οτι ο ελεγχος μπορει να γινει ανα πάσα στιγμή απο τον αστυνομικο.Οκ εγω δεν εχω να προσθέσω κάτι αλλο η δικη σου εμπειρια θα σου δειξει κάποια πράγματα. Σου παρεθεσα λινκς και επισημα εγγραφα τη στιγμη που εσυ το μονο πουλες εινα ιη γνωμη σου ! Τι να λεμε ? Αν και δε θα μου δειξει γιατι δεν βρισκομαι ελλαδα μεχρι τωρα δεν μου εκανε τιποτα απολυτος!
Pa0ki Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δεν καταλαβαινεις τι λεω. Σε μπλοκο θα δεχτω τον ελεγχο το να ερθει ενας μπατσος απο το πουθενα και να ζητησει να με ψαξει ή το αμαξι χωρις λογο και αιτια απλα γιατι ετσι του θυμηθηκε ναι δεν θα το κανω. Δε μιλάω για μπλόκο που τους ψάχνουν όλους Από το πουθενά θα έρθει να σου κάνει έλεγχο(επειδή βγήκε στο δρόμο γι'αυτό τον λόγο, όχι επειδή το θυμήθηκε) για ναρκωτικά π.χ. και δεν χρειάζεται άλλη αιτία πέραν του ότι του φάνηκες περίεργος για να σε κάνει φύλλο και φτερό Αν δε δεχτείς θα πάτε βόλτα στο τμήμα 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Από εκεί και πέρα, όχι δεν είναι τραγικό να μην θέλω κάποιος άσχετος να ψάξει την τσάντα μου. Μπορεί να έχω προσωπικά αντικείμενα μέσα που να μην θέλω να τα δει ο καθένας, σερβιέτες, δονητές, ηλεκτρικό αναπτήρα τουίτυ. Κανένας σεκιούριτι-πορτιέρης δεν έχει δικαίωμα να το κάνει, ούτε σε μαγαζί ούτε σε συναυλία. Αυτός είναι και ο λόγος που ο σωματικός έλεγχος στα γήπεδα γίνεται από αστυνομικούς. φακ δε το δα https://e-justice.europa.eu/content_rights_of_defendants_in_criminal_proceedings_-169-EL-maximize-el.do?clang=el&idSubpage=2#No4 Υπάρχει περίπτωση να υποβληθώ σε σωματική έρευνα; Υπάρχει περίπτωση να υποβληθείτε σε σωματική έρευνα, αν το όργανο που διεξάγει την ανάκριση το κρίνει απαραίτητο. Η έρευνα δεν πρέπει να θίγει το αίσθημα ντροπής του προσώπου και πρέπει να γίνεται κατ’ ιδίαν. Η σωματική έρευνα σε γυναίκα πρέπει να γίνεται από γυναίκα. Αν αναζητείται ορισμένο πράγμα ή έγγραφο και το παραδώσετε, δεν επιτρέπεται να υποβληθείτε σε σωματική έρευνα. Υπάρχει περίπτωση να διενεργηθεί έρευνα στο σπίτι μου, στην επιχείρησή μου κ.λπ; Κατ' οίκον έρευνα μπορεί να πραγματοποιηθεί από όργανο του δικαστηρίου και ανακριτή στο πλαίσιο κύριας ανάκρισης ή προανάκρισης. Έρευνα σε αυτοκίνητα γίνεται όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχει διαπραχθεί έγκλημα ή αν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. ναι μπορει με την παρουσια εισαγγελεα και οσο για το αλλο απο τη μια καταλαβαινω αυτο που λες θα δεχοσουν απλα να πιασει την τσαντα απ την εξω μερια για να δει αν υπαρχει μπουκαλι γιατι ουσιαστικα στις συναυλιες ειναι ο λογος για τον οποιο ψαχνουν
defacer Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Ούτε αυτός που μιλάει για όρους μέσα στην απόδειξη μας διαφωτίζει για το πότε ένας όρος είναι νόμιμος και πότε οχι. Εγὠ δεν είμαι δικηγόρος, να μας πει τι είναι νόμιμο αυτός που με υφάκι μας το παίζει γνώστης οτι δήθεν αφού πλήρωσες και γράφει αυτό κι αυτό στην απόδειξη σκάσε και κολύμπα. Το αστειο με τον defacer ειναι οτι ακομα και νομο αυτουσιο να του βάλεις θα τον ερμηνευσει οπως θέλει για να βγει απο πάνω και να σου πει οτι έχει δικιο. Δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχθω οτι έχω αδικο εγω προσωπικα ή να παραδεχθω οτι δεν ερμηνευσα σωστα διοτι δεν με ενδιαφέρει να κάνω τον έξυπνο αλλα να ξέρω 2-3 σωστά πράγματα. Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει ότι στο παρόν thread εγώ είμαι αυτός που έχει κάνει την περισσότερη προσπάθεια από οποιονδήποτε άλλο για να δει πραγματικά τι λέει ο νόμος σχετικά, ζητώντας ξανά και ξανά παραθέσεις, ακολουθώντας παραπομπές και διαβάζοντας τα ΦΕΚ. Το γεγονός ότι αυτά που διάβασα μέχρι τώρα δεν φαίνεται να υποστηρίζουν τις απόψεις σας είναι ίσως ατυχές αλλά ακόμα πιο ατυχές είναι ότι α) επιμένετε χωρίς να μπορείτε να στηρίξετε και β) δεν φαίνεται να καταλαβαίνετε τη διαφορά ανάμεσα στο "λυσσάω να σε βγάλω λάθος γιατί δε μου αρέσει η φάτσα σου/η άποψή σου/το κατοικίδιό σου" και στο "δε σχηματίζουμε σωστή άποψη βασιζόμενοι όχι σε στοιχεία αλλά στο λόγο ανθρώπων που δεν έχουν κάνει τίποτα για να κερδίσουν την πολυτέλεια του να έχει ο λόγος τους βάρος". DDevil βάλε εσύ το νόμο αυτούσιο όπως εδώ και σελίδες παρακαλάω να δεις πώς θα αντιδράσω και το συζητάμε μετά, γιατί με τα λόγια όποιος θέλει γίνεται μάγκας τζάμπα. Ο Spect σκίζει τα ρούχα του λιγότερο απο σένα και παραθέτει περισσότερο. Δε θα ήταν και άσχημα να ακολουθήσεις το παράδειγμά του. Καλή χρονιά σε όλους. Update: Και για να μη κάνω διαφορετικά από αυτά που κυρήττω, ορίστε τι βρήκα μόλις μετά από λίγο ψάξιμο. http://www.lifo.gr/team/citylegal/43618 Μπορείς, λοιπόν, να αρνηθείς τον έλεγχο της τσάντας σου από τον security και να επιμείνεις να κληθεί η αστυνομία για να κάνει τον έλεγχο αυτόν. Στην περίπτωση που δεν δέχεσαι να ελεγχθείς από την εταιρεία security δεν μπορούν να σε αναγκάσουν, αλλά η εταιρεία διοργάνωσης της συναυλίας ή ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού διατηρεί το δικαίωμα να μην σου επιτρέψει την είσοδο (επιστρέφοντάς σου το αντίτιμο του εισιτηρίου). Δεν πρόκειται βέβαια να πω ότι ένα άρθρο στο lifo είναι απόδειξη πως έτσι έχουν τα πράγματα, αλλά guess what: το άρθρο αυτό το υπογράφει δικηγόρος, γράφει πράγματα που έχουν λογική συνέπεια, που ταιριάζουν με την πραγματικότητα όπως όλοι την παρατηρούμε γύρω μας (δεν ξέρω αν σας έχει προβληματίσει το γεγονός πως αν αυτά που κάνουν ήταν παράνομα μέχρι τώρα κάποιος θα είχε βρεθεί να τους δείξει το λάθος τους στο δικαστήριο) και εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον βλέπουν και τις δύο πλευρές του νομίσματος (βασικά όλο το υπόλοιπο κείμενο πριν την τελευταία παράγραφο που παραθέτω μιλάει για το τι δεν έχουν δικαίωμα να σου κάνουν). Θα δοκιμάσει και κανένας άλλος για τον αντίλογο; ΥΓ: inb4 "δε μετράει αυτό because lifo", από κάποιον που έχει γράψει παραπάνω "πιστέψτε με έτσι είναι" ΥΓ2: Όπως φαίνεται έκανα λάθος νωρίτερα σκεπτόμενος ότι άλλο σωματική έρευνα και άλλο η τσάντα (έχω γράψει κάτι τέτοιο ψιλοσπόντα σε προηγούμενο post). Βέβαια αυτό το λάθος δεν αλλάζει την ουσία των πραγμάτων, ούτε και χρησιμοποίησα αυτή την υποτιθέμενη διαφορά σαν επιχείρημα. 1
DDevil Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Σε κάποιο σημειο το αρθράκι γράφει οτι δεν δέχεται ο Σπεκτ περι σωματικου ελεγχου απο τους αστυνομικους χωρις εισαγγελικη εντολη συμφωνα με το Συνταγμα. Η νομοθεσία παρέχει στις αστυνομικές αρχές εκτεταμένες εξουσίες ερευνών, αλλά το δικαίωμα για την διενέργεια των "προληπτικών σωματικών ερευνών" έχει επιφυλάξει ο νομοθέτης μόνον για τα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρ’ όλες τις νομικές αμφισβητήσεις για αυτόν τον θεσμό (τις οποίες και εγώ συμμερίζομαι και υιοθετώ), η δικαιοδοσία αυτή της αστυνομίας θεωρείται παγίως από τη νομολογία ότι είναι νόμιμη και εντός των πλαισίων του Συντάγματος. Πηγή: www.lifo.gr Βλέπεις λοιπον οτι ισχυουν οποτε τι επιχειρηματα να παραθέσω ακριβως? 1
alex_000 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Πολύ κούραση ρε παιδιά... -Κανείς δεν μπορεί να σου πάρει από τα χέρια και να σου ανοίξει την τσάντα. Την τσάντα σου την ακουμπάς μόνο εσύ. -Σε αεροδρόμια και μουσεια σίγουρα (υποθέτω και συναυλιακους χώρους που μαζεύεται πολύς κόσμος και υπάρχει αυξημενος κίνδυνος), μπορούν να αρνηθούν την είσοδο σε όποιον αρνηθεί τον έλεγχο. -Υπαλληλοι security στα προαναφερθεντα μέρη έχουν το δικαίωμα να σου ζητήσουν να ανοίξεις την τσάντα σου για να δουν το περιεχόμενο της. -Αν αρνηθεις πρέπει να φωνάξουν την αστυνομία για να σε ελενξουν αλλα διατηρουν το δικαιωμα να σου αρνηθούν την είσοδο. Όλες αυτές τις περιπτώσεις τις έχω δει στα αεροδρόμια. Δεν βλέπω λόγο να μην ισχύουν οπουδήποτε, ακόμα και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. 2
DDevil Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Σε αεροδρομια ομως έχουν τον ανιχνευτη που κάνει τον ελεγχο δεν τον κάνουν οι ιδιοι απλα ειναι παρόντες.Ναι εντάξει οτι λέει οτι ο άλεξ αλλα δεν μπορουν να σε διώξουν χωρις να μπεις μέσα απλα θα ερθει η αστυνομια.
defacer Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Meanwhile διαβάζω τα προηγούμενα που έχασα. Α μπραβο και εγω αυτα ακριβως υποστηρίζω. Και μου έλεγε ο άλλος χθες να του δώσω νομοθεσια. Γιατι να το κάνω? αφου ξέρω πως ειμαι σωστος αυτος με αμφισβητει αυτος θα τη βρει. Όπως λέω χαριτολογώντας στους φίλους: μεγάλη πούτσα φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις. In other news υπάρχουν εξωγήινοι και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Εγώ ξέρω πως είμαι σωστός και δε θα πω περισσότερα. Αν κάποιος το αμφισβητεί να το αποδείξει.
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Σε κάποιο σημειο το αρθράκι γράφει οτι δεν δέχεται ο Σπεκτ περι σωματικου ελεγχου απο τους αστυνομικους χωρις εισαγγελικη εντολη συμφωνα με το Συνταγμα. Η νομοθεσία παρέχει στις αστυνομικές αρχές εκτεταμένες εξουσίες ερευνών, αλλά το δικαίωμα για την διενέργεια των "προληπτικών σωματικών ερευνών" έχει επιφυλάξει ο νομοθέτης μόνον για τα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρ’ όλες τις νομικές αμφισβητήσεις για αυτόν τον θεσμό (τις οποίες και εγώ συμμερίζομαι και υιοθετώ), η δικαιοδοσία αυτή της αστυνομίας θεωρείται παγίως από τη νομολογία ότι είναι νόμιμη και εντός των πλαισίων του Συντάγματος. Πηγή: www.lifo.gr Βλέπεις λοιπον οτι ισχυουν οποτε τι επιχειρηματα να παραθέσω ακριβως? δεν ειπα ποτε οτι δεν δεχομαι το σωματικο ελεγχο. Δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις. Εισαγγελικη εντολη χρειαζεται για να ψαξει χωρους. ΑΥτο που λεω ειναι οτι δεν μπορει ο καθε αστυνομικος που θα με δει στο δρομο να περπαταω να ερθει και να με ψαξει χωρις να εχει γινει τιποτα πριν
Προτεινόμενες αναρτήσεις