DDevil Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μονο αμα πάει κάποιος δικαστικα και αποδειξει οτι δεν έχει πουθενα αλλου να μεινει υπάρχει μια περιπτωση να κερδισει την δικη.
duende Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 ρε παιδια μπορει ο ιδιοκτητης να φερνει καθε τρεις και λιγο τον καθε τυχαιο να βλεπει το σπιτι του αλλου? και αν ειναι πχ κλεφτης που θελει να "κοψει" τον χωρο και τα υπαρχοντα του αλλου? υπαρχει δικαιωμα για τον ενοικιαστη να ζητησει τα στοιχεια (ταυτοτητα κλπ) οσων μπουν στο σπιτι του? 1
kirileman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Ποιες είναι οι 2 διαφορετικές απαντήσεις ρε συ; Είπες πριν ότι μίλησες με δικηγόρο και σου είπε πως ισχύει η 3ετία. Μετά παραθέτεις απόσπασμα από σπιτόγατο που σου λέει ακριβώς το ίδιο λέγοντας σου συμπληρωματικά κάποιες εκδοχές που μπορεί να επηρεάσουν το νόμο της τριετίας. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας λέει με τα εάν, ίσως, πιθανόν. Λοιπόν, εάν συντρέχει σοβαρός λόγος όπως μη καταβολή ενοικίου κλπ τότε υπάρχει ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και μετά από πολλούς μήνες σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα να δώσεις πόδι στον ενοικιαστή. Μετά " Ακόμη και εάν ο ιδιοκτήτης...άλλο ακίνητο στην ιδιοκτησία του" , δηλαδή ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης χτυπιέται ενώ έχετε συμβόλαιο να σε ξεσπιτώσει για να μείνει ο ίδιος πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Και όλα αυτά αν αποδείξει ότι δεν έχει άλλο ακίνητο, πληρώνοντας έπειτα και μια ωραία αποζημίωση στον ενοικιαστή. Και ΕΑΝ αποδειχτεί ότι μπλόφαρε πληρώνει και επιπλέον αποζημίωση. Η απάντηση μου λοιπόν θα ήταν πως αν είσαι σωστός και καταβάλεις το ενοίκιο στην ώρα σου, τυπικός στις υποχρεώσεις σου και με το συμβόλαιο στο χέρι άσε τον ιδιοκτήτη να κουρεύεται. End of story. Σύμφωνα με τον σπιτόγατο, κανένα end of story. Το συγκεκριμένο site θέτει το ζήτημα ύπαρξης ή μη άλλου ακινήτου στην κυριότητα του ιδιοκτήτη ως καθοριστικό παράγοντα δικαίωσής του ή μη στο αίτημα έξωσης του μισθωτή για ιδιοκατοίκηση. Που σημαίνει, ότι αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει άλλο ακίνητο και το ζητήσει προς ιδιοκατοίκηση, ενδέχεται να πετύχει την έξωση του μισθωτή (εντός της 3ετίας).Το να αποδείξεις ότι δεν έχεις άλλο ακίνητο, δεν είναι και τόσο δύσκολο. Πάμε τώρα να δούμε τί λένε οι νομικοί. http://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/695-misthosi-katoikias-i-exosi-gia-idiokatoikisi-idiohrisi.html Συγκεκριμένα, στο άρθρο 3 του ν. 1703/1987 προστέθηκε με τον ν.2235/1994 παράγραφος με αριθμό 6 ως εξής: "6. Σε περίπτωση χρησιμοποίησης του μισθίου για κύρια κατοικία ή για μικτή χρήση (κατοικία και επαγγελματική χρήση), αν ο εκμισθωτής ή ο κύριος του μισθίου, σύζυγός τους ή τέκνο τους, δεν έχουν ιδιόκτητο χώρο στην ίδια πόλη ή σε προάστιό της, που να καλύπτει τις ανάγκες στέγασης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, ο εκμισθωτής ή ο κύριος μπορεί να καταγγείλει τη μίσθωση κα να ζητήσει την απόδοση του μισθίου για ιδιόχρηση μετά τη λήξη του συμβατικού χρόνου της μίσθωσης, όχι όμως πριν περάσει τριετία από την έναρξή της. Προϋποθέσεις της καταγγελίας είναι η πρόθεση και δυνατότητα ιδιόχρησης του μισθίου. Στην περίπτωση αυτή τα αποτελέσματα της καταγγελίας επέρχονται μετά έξι (6) μήνες από την επίδοσή της στο μισθωτή. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του παρόντος νόμου για την ιδιοκατοίκηση". Πες μου ότι δε βλέπεις τις διαφορές!
groot Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Παιδιά μην κάνουμε το θέμα καφενείο που ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θέλω συμβουλές από άτομα που γνωρίζουν τι ισχύει και όχι από άτομα που πιστεύουν ότι ΘΑ ισχύει. Αν έχετε και κάποια προσωπική εμπειρία που να βοηθήσει θα ήθελα να την ακούσω. Ευχαριστώ Το σπιτι ειναι νοικιασμένο αδερφέ. Ξενοικιασε το πρωτα και μετα πουλησε το. Ο αλλος δεν ειναι ζωο που σε ταιζε 2.5 χρονια με ενοικιο καθε μηνα. Να σεβομαστε κάποια πραγματα οχι μονο να κοιτάμε την τσεπη μας. Κατα τα αλλα μπορουμε να τα βρουμε και τωρα θα του ελεγα εγω... δωσε μου 2 ενοικια αποζημιωση και έφυγα σε 1 εβδομάδα. Oh the irony... 1
petrosvolos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Αυτό που δεν γνωρίζουν τις περισσότερες φορές οι ιδιοκτήτες είναι ότι η ιδιοκατοίκηση δεν συνιστά πάντα νόμιμη αιτία αποβολής του μισθωτή από την κατοικία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αυτή ως κατοικία του ιδιοκτήτη ή του συζύγου ή των τέκνων του. Εξακολουθεί όμως η ιδιόχρηση να συνιστά νόμιμο λόγο αποβολής του μισθωτή από την κατοικία όταν αυτή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τον εκμισθωτή ή τον κύριο του σπιτιού ή το σύζυγο του ή τέκνα τους για επαγγελματική στέγη. Η καταγγελία της μίσθωσης για ιδιόχρηση, επιτρέπεται πλέον μόνο στις εμπορικές μισθώσεις, με τους όρους που θέτει το π.δ. 34/1995, καθώς και στις μισθώσεις κατοικιών, με τους όρους που θέτει ο Ν. 2235/1994 και ειδικότερα υπό δύο μόνο προϋποθέσεις: α) η κατοικία να πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματική στέγη του εκμισθωτή ή του κυρίου του μισθίου, ή του συζύγου, ή του τέκνου τους και β) να μην έχουν αυτοί ιδιόκτητο χώρο στην ίδια πόλη ή σε προάστιο της, που να καλύπτει τις ανάγκες στέγασης της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. ----- Εφόσον έχει παρέλθει η τριετία και ο συμβατικός χρόνος, καταγγέλεις σύμφωνα με τις προθεσμίες του 609 ΑΚ, προσέχοντας μήπως συντρέχουν και οι προϋποθέσεις του 612Α . http://www.eanda.gr/forum/lysi-astikis-misthosis-logo-idiokatoikisis http://www.pasype.gr/e-exose-gia-idiokatoikese http://www.taxlaw.gr/el/idika-themata/353-complaint-for-residential-rental-housing ------------------ οποτε κατι μου λεει οτι αν θελουν να φυγεις αμεσα πρεπει να σε αποζημιωσουν Σ ευχαριστώ πολύ φίλε. Πολύ χρήσιμα όλα αυτά. ρε παιδια μπορει ο ιδιοκτητης να φερνει καθε τρεις και λιγο τον καθε τυχαιο να βλεπει το σπιτι του αλλου? και αν ειναι πχ κλεφτης που θελει να "κοψει" τον χωρο και τα υπαρχοντα του αλλου? υπαρχει δικαιωμα για τον ενοικιαστη να ζητησει τα στοιχεια (ταυτοτητα κλπ) οσων μπουν στο σπιτι του? Πάρα πολύ εύστοχη & εύλογη απορία. Δυστυχώς απάντηση συγκεκριμένη δεν νομιζω να δοθεί. Εδώ μας χρειάζεται ένας πολύ καλός δικηγόρος. Όπως επίσης δεν έχει απαντηθεί από κανέναν, τι συμβαίνει στην περίπτωση που έχω κλείσει 3 ετία? Αν δηλ είχα κλείσει 3ετία μπορούσε να μου πει έχεις 1 εβδομάδα να φύγεις? η 1 μέρα πχ? τιλέει ο νόμος γι αυτο?
kalogeros Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 ρε παιδια μπορει ο ιδιοκτητης να φερνει καθε τρεις και λιγο τον καθε τυχαιο να βλεπει το σπιτι του αλλου? και αν ειναι πχ κλεφτης που θελει να "κοψει" τον χωρο και τα υπαρχοντα του αλλου? υπαρχει δικαιωμα για τον ενοικιαστη να ζητησει τα στοιχεια (ταυτοτητα κλπ) οσων μπουν στο σπιτι του? Πάρα πολύ εύστοχη & εύλογη απορία. Δυστυχώς απάντηση συγκεκριμένη δεν νομιζω να δοθεί. Εδώ μας χρειάζεται ένας πολύ καλός δικηγόρος. Όπως επίσης δεν έχει απαντηθεί από κανέναν, τι συμβαίνει στην περίπτωση που έχω κλείσει 3 ετία? Αν δηλ είχα κλείσει 3ετία μπορούσε να μου πει έχεις 1 εβδομάδα να φύγεις? η 1 μέρα πχ? τιλέει ο νόμος γι αυτο? Εδώ μπορείς να βρεις ένα μισθωτήριο συμβόλαιο, σας αυτό που πιθανόν υπέγραψες. Σύμφωνα με την παράγραφο 9 9. ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΣΘΙΟΥ. Ο εκμισθωτής ή και ο αντιπρόσωπός του δικαιούνται σε κατάλληλες μέρες και ώρες α) να επισκέπτεται και να επιθεωρεί λεπτομερώς το μίσθιο ανά εξάμηνο, συνοδευόμενος από μηχανικό ή εμπειροτέχνη για να εξακριβώσει τυχόν φθορές ή μεταβολές του, β) να επισκέπτεται το μίσθιο δύο φορές την εβδομάδα κατά το τελευταίο τετράμηνο της μίσθωσης μαζί με εκείνους που ενδιαφέρονται να το μισθώσουν στη συνέχεια, γ) να επισκέπτεται το μίσθιο μαζί με εκείνους που ενδιαφέρονται να το αγοράσουν, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι επισκέψεις θα γίνονται σε κατάλληλες μέρες και ώρες έπειτα από συνεννόηση με το μισθωτή. Άρα, σαφώς και μπορεί να φέρνει κόσμο να βλέπει το σπίτι είτε για να το νοικιάσει είτε για να το αγοράσει και έχεις υπογράψει ότι το δέχεσαι. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 10 10. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΙΟΥ. Κατά την λήξη της μίσθωσης ο μισθωτής υποχρεούται, χωρίς όχληση, να παραδώσει το μίσθιο στον εκμισθωτή στην ίδια κατάσταση στην οποία το παρέλαβε, εκτός από την τυχόν φθορά από την συνήθη χρήση. Διαφορετικά υποχρεούται σε καταβολή ποσού ίσου προς το 1/15 του μηνιαίου μισθώματος για κάθε μέρα καθυστέρησης σαν ποινική ρήτρα, καθώς και σε αποζημίωση του εκμισθωτή για κάθε ζημιά που έπαθε εξαιτίας της μη έγκαιρης παράδοσης του μισθίου. Άρα, αν λήξει η τριετία και δεν έχετε συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη σε ανανέωση, πρέπει να μαζέψεις τα πράγματά σου και να την κάνεις την μέρα που λήγει το συμβόλαιο, χωρίς να σου το ζητήσει ο ιδιοκτήτης. Αν δεν φύγεις, θα πληρώνεις το διπλάσιο νοίκι συν κάποια πιθανή αποζημίωση που θα ζητήσει ο ιδιοκτήτης. Απάντηση συγκεκριμένη υπάρχει και δεν χρειάζεστε κανέναν καλό δικηγόρο για να σας τη δόσει. Λίγη ανάγνωση σε αυτά που βάζετε τις υπογραφές σας χρειάζεστε και είστε κομπλέ. 4
kraken92 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 9. ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΣΘΙΟΥ.Ο εκμισθωτής ή και ο αντιπρόσωπός του δικαιούνται σε κατάλληλες μέρες και ώρες α) να επισκέπτεται και να επιθεωρεί λεπτομερώς το μίσθιο ανά εξάμηνο, συνοδευόμενος από μηχανικό ή εμπειροτέχνη για να εξακριβώσει τυχόν φθορές ή μεταβολές του, β) να επισκέπτεται το μίσθιο δύο φορές την εβδομάδα κατά το τελευταίο τετράμηνο της μίσθωσης μαζί με εκείνους που ενδιαφέρονται να το μισθώσουν στη συνέχεια, γ) να επισκέπτεται το μίσθιο μαζί με εκείνους που ενδιαφέρονται να το αγοράσουν, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι επισκέψεις θα γίνονται σε κατάλληλες μέρες και ώρες έπειτα από συνεννόηση με το μισθωτή. a) Δεν έχει κανείς αντίρρηση σ'αυτό εννοείτε πως το δικαιούται. β) ΜΟΝΟ το τελευταίο τετράμηνο της μίσθωσης, άρα αυτή τη στιγμή στη περίπτωση του TS παράνομα ενοχλεί τον ενοικιαστή. γ) Οι επισκέψεις να γίνονται σε κατάλληλες ώρες/ μέρες και όχι όποτε του καπνίσει. Συμφωνώ σε όλα, άρα ο TS μπορεί νόμιμα να μην επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να πηγαινο-φέρνει κόσμο μέσα στο σπίτι μέχρι τους τελευταίους 4 μήνες. JOB DONE! 2
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Παιδιά αν ξέρει κάποιος & μόνο αν πραγματικά ξέρει, θα ήθελα να με συμβουλέυσει, όσον αφορά το τι προβλέπει ο νόμος. Έχω νοικιασμένο ένα σπίτι 2μιση χρόνια τώρα. Το αρχικό συμβόλαιο ήτανε για 2 χρόνια, οπότε και έληξε και ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι δεν θα κάνουμε νέο συμβόλαιο, αλλά θα παρατείνουμε τη μίσθωση σιωπηρά (σιωπηρή εκμίσθωση). Μάλλον προβλέπεται από τον νόμο αυτό, γιατί συνεχίζει να μου κόβει κανονικά απόδειξη. Ο ιδιοκτήτης το έκανε για να μπορεί να έρχεται κόσμος να το βλέπει, γιατί με το συμβόλαιο μάλλον έχω δικαίωμα να αρνηθώ να μπει κάποιος στο σπίτι. Έτσι ήρθανε το είδανε και το σπίτι είναι στα συμβόλαια για να πουληθεί. Ο καινούριος ιδιοκτήτης θέλει να μείνει μέσα (ιδιοκατοίκιση). Ξέρει κανένας τα χρονικά περιθώρια που μου δίνει ο νόμος ώστε να αποχωρήσω από το σπίτι? Δηλ αν μου πει σε 1 μήνα θέλω να έχεις φύγει τι κάνω? Ούτε λεφτά για εγγύηση σε καινούριο σπίτι δεν θα έχω μαζέψει, βάλε τη διαδικασία μετακόμισης, τις διαδικασίες μεταφοράς τηλεφώνου, διακοπές αερίου, δεη, νερο και το πιο βασικό ότι πρέπει να βρω ένα σπίτι που να θέλω να νοικιάσω κι όχι να νοικιάσω ότι σαβούρα βρω και να κάνω τόσο κόπο για ένα σπίτι που δεν θα μου αρέσει και πιθανον να μην αξίζει τα λεφτά του. Γιατί αν αυτή η διαδικασία γίνει βιαστηκά και με πίεση, πιστεύω αυτό θα είναι το αποτέλεσμα. Έχω γίνει ράκος από την ώρα που τα έμαθα όλα αυτά και ψάχνομαι μήπως ο νόμος με βοηθάει κατά κάποιο τρόπο. Δεν λέω να μην φύγω, αλλά θα με εξυπηρετούσε πολύ και θα το έβρισκα πολύ λογικό να σου δίνει ο νόμος πχ 6 μήνες περιθώριο. Παιδιά μην κάνουμε το θέμα καφενείο που ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θέλω συμβουλές από άτομα που γνωρίζουν τι ισχύει και όχι από άτομα που πιστεύουν ότι ΘΑ ισχύει. Αν έχετε και κάποια προσωπική εμπειρία που να βοηθήσει θα ήθελα να την ακούσω. Ευχαριστώ Να τα πάρουμε με τη σειρά? Βάση του νόμου η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι στα 3 χρόνια, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί μικρότερο διάστημα στο μισθωτήριο. Σιωπηρή παράταση μίσθωσης(έτσι λέγεται νομικά) επέρχεται όταν έχει λήξει το μισθωτήριο, ενώ ταυτόχρονα έχει περάσει η τριετία. Στη δική σου περίπτωση δεν υπάρχει σιωπηρή παράταση επειδή δεν έχει περάσει τριετία. Ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε νέο μισθωτήριο/ανανέωση παλιού προφανώς για να μην δεσμευτεί για άλλα 3 χρόνια. Ο ενοικιαστής δεν έχει καμία υποχρέωση να επιτρέπει επισκέψεις από τον ιδιοκτήτη και πιθανούς αγοραστές, άσχετα αν το μισθωτήριο έχει λήξει ή όχι. Εξαιρείται η περίπτωση που κάτι τέτοιο προβλέπεται στο μισθωτήριο(διάβασε το μισθωτήριο που υπέγραψες). Εφόσον αλλάξει η ιδιοκτησία του σπιτιού, το μόνο που αλλάζει είναι το πρόσωπο που εισπράττει το ενοίκιο, τίποτα άλλο. Ο νέος ιδιοκτήτης αγόρασε σπίτι νοικιασμένο, όχι κενό. Όσο εύκολα/δύσκολα μπορούσε να σου κάνει έξωση ο παλιός ιδιοκτήτης, άλλο τόσο εύκολα/δύσκολα μπορεί και ο καινούργιος. Η ιδιοκατοίκηση εδώ και 30 χρόνια σχεδόν έχει πάψει να αποτελεί αιτία για έξωση, συνεπώς δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να σου κάνει έξωση για να μείνει σε αυτό, άσχετα αν έχει περάσει η τριετία ή όχι, άσχετα αν έχει λήξει το μισθωτήριο ή όχι. Μόνο για ιδιόχρηση μπορεί να σου κάνει έξωση, και συγκεκριμένα μόνο για να χρησιμοποιήσει το σπίτι ως επαγγελματική στέγη. Αυτά από εμένα, αν χρειάζεσαι διευκρίνηση σε κάτι εδώ είμαι. 5
the other one Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Προσωπικά πάντως μου ακούγεται πολύ περίεργο εδώ καλά καλά δικαίωμα δεν έχει η αστυνομία να μπει χωρίς ένταλμα, και μπορεί ο κάθε άκυρος μόνο και μόνο με αιτιολογία πως ενδιαφέρεται για αγορά; Τι είναι το σπίτι του καθενός εκθεσιακός χώρος; 2
BritGreek Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Από τη στιγμή που πωλείται ένα ακίνητο και αλλάζει ο ιδιοκτήτης, θεωρώ ότι παύει να ισχύει και το ενοικιαστήριο. Προφανώς, όμως, το σωστό είναι αυτό να μη γίνεται χωρίς να το γνωρίζει έγκαιρα ο ενοικιαστής. Δεν απαγορεύει κανείς να πουλήσει κάποιος κάτι που του ανήκει, και δεν νομίζω ότι υφίσταται νόμος που να απαγορεύει στο νέο ιδιοκτήτη να χρησιμοποιήσει το σπίτι. Αλλάζουν οι συμβαλλόμενοι και ο νέος ιδιοκτήτης δεν έχει υπογράψει κανένα ενοικιαστήριο με τον προηγούμενο ενοικιαστή. 1
kraken92 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Από τη στιγμή που πωλείται ένα ακίνητο και αλλάζει ο ιδιοκτήτης, θεωρώ ότι παύει να ισχύει και το ενοικιαστήριο. Προφανώς, όμως, το σωστό είναι αυτό να μη γίνεται χωρίς να το γνωρίζει έγκαιρα ο ενοικιαστής. Δεν απαγορεύει κανείς να πουλήσει κάποιος κάτι που του ανήκει, και δεν νομίζω ότι υφίσταται νόμος που να απαγορεύει στο νέο ιδιοκτήτη να χρησιμοποιήσει το σπίτι. Αλλάζουν οι συμβαλλόμενοι και ο νέος ιδιοκτήτης δεν έχει υπογράψει κανένα ενοικιαστήριο με τον προηγούμενο ενοικιαστή. Άρα εσύ πας να νοικιάσεις ένα σπίτι και μετά απο ένα μήνα ο ιδιοκτήτης το πουλάει σε άλλον ο οποίος σε πετάει απο το σπίτι. Τζιμάνι είσαι αδελφέ...χωρίς παρεξήγηση
zio10 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Από τη στιγμή που πωλείται ένα ακίνητο και αλλάζει ο ιδιοκτήτης, θεωρώ ότι παύει να ισχύει και το ενοικιαστήριο. Προφανώς, όμως, το σωστό είναι αυτό να μη γίνεται χωρίς να το γνωρίζει έγκαιρα ο ενοικιαστής. Δεν απαγορεύει κανείς να πουλήσει κάποιος κάτι που του ανήκει, και δεν νομίζω ότι υφίσταται νόμος που να απαγορεύει στο νέο ιδιοκτήτη να χρησιμοποιήσει το σπίτι. Αλλάζουν οι συμβαλλόμενοι και ο νέος ιδιοκτήτης δεν έχει υπογράψει κανένα ενοικιαστήριο με τον προηγούμενο ενοικιαστή. Όπως έγραψα παραπάνω κι εμένα αυτό μου φαινόταν λογικό, αλλά δεν είναι έτσι.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Να τα πάρουμε με τη σειρά? [...] Επειδή διάβασα τόσες πολλές ανακρίβειες και «θεωρίες» από «ειδήμονες» και επειδή δυστυχώς σήμερα δεν είχα καθόλου χρόνο να απαντήσω συνολικά, περίμενα τον Joshua21 να μπει να δώσει μια σωστή απάντηση. Δεν με απογοήτευσε. 1
kalogeros Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 9. ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΣΘΙΟΥ. Ο εκμισθωτής ή και ο αντιπρόσωπός του δικαιούνται σε κατάλληλες μέρες και ώρες α) να επισκέπτεται και να επιθεωρεί λεπτομερώς το μίσθιο ανά εξάμηνο, συνοδευόμενος από μηχανικό ή εμπειροτέχνη για να εξακριβώσει τυχόν φθορές ή μεταβολές του, β) να επισκέπτεται το μίσθιο δύο φορές την εβδομάδα κατά το τελευταίο τετράμηνο της μίσθωσης μαζί με εκείνους που ενδιαφέρονται να το μισθώσουν στη συνέχεια, γ) να επισκέπτεται το μίσθιο μαζί με εκείνους που ενδιαφέρονται να το αγοράσουν, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι επισκέψεις θα γίνονται σε κατάλληλες μέρες και ώρες έπειτα από συνεννόηση με το μισθωτή. a) Δεν έχει κανείς αντίρρηση σ'αυτό εννοείτε πως το δικαιούται. β) ΜΟΝΟ το τελευταίο τετράμηνο της μίσθωσης, άρα αυτή τη στιγμή στη περίπτωση του TS παράνομα ενοχλεί τον ενοικιαστή. γ) Οι επισκέψεις να γίνονται σε κατάλληλες ώρες/ μέρες και όχι όποτε του καπνίσει. Συμφωνώ σε όλα, άρα ο TS μπορεί νόμιμα να μην επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να πηγαινο-φέρνει κόσμο μέσα στο σπίτι μέχρι τους τελευταίους 4 μήνες. JOB DONE! Το συμβόλαιο αναφέρει το τελευταίο τετράμηνο μόνο στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να το νοικιάσει σε άλλον. Στην περίπτωση της πώλησης (όπως αυτή του TS), δεν αναφέρεται ρητά χρονικό παράθυρο, άρα μπορεί να τους φέρνει και 4 και 5 και 6 και 16 μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου. Εννοείται ότι θα πρέπει να ειδοποιήσει πρώτα τον ενοικιαστή, διαφορετικά δεν είναι υποχρεωμένος να τους αφήσει να μπουν μέσα. Εννοείται ότι δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας όποτε γουστάρει και να χτυπάει κουδούνια. Η γνώμη μου για το συγκεκριμένο θέμα είναι η εξής. Ο ιδιοκτήτης ήθελε να πουλήσει το σπίτι και βρήκε έναν υποψήφιο αγοραστή. Για να μην χάσει την πώληση και επειδή πιθανόν να χρειαζόταν άμεσα λεφτά, είπε στον αγοραστή ότι το συμβόλαιο του προηγούμενου έχει λήξει και ότι αν θέλει, μπορεί να τον διώξει για να μείνει αυτός. Ο αγοραστής έφαγε τον παπά, καθώς θα είδε σίγουρα το ληγμένο συμβόλαιο. Ο νόμος υποχρεώνει την παρουσία δικηγόρου κατά τη διαδικασία αποραπωλησίας ακινήτων. Αν ισχύουν αυτά που έγραψα, ας ελπίσουμε ότι ο αγοραστής θα έχει κανένα τσακάλι δικηγόρο και θα τον ενημερώσει-προστατέψει για αυτήν την περίπτωση. Από τη στιγμή που πωλείται ένα ακίνητο και αλλάζει ο ιδιοκτήτης, θεωρώ ότι παύει να ισχύει και το ενοικιαστήριο. Προφανώς, όμως, το σωστό είναι αυτό να μη γίνεται χωρίς να το γνωρίζει έγκαιρα ο ενοικιαστής. Δεν απαγορεύει κανείς να πουλήσει κάποιος κάτι που του ανήκει, και δεν νομίζω ότι υφίσταται νόμος που να απαγορεύει στο νέο ιδιοκτήτη να χρησιμοποιήσει το σπίτι. Αλλάζουν οι συμβαλλόμενοι και ο νέος ιδιοκτήτης δεν έχει υπογράψει κανένα ενοικιαστήριο με τον προηγούμενο ενοικιαστή. Καλά που το ζήτησε ο TS στο αρχικό του ποστ: "Παιδιά μην κάνουμε το θέμα καφενείο που ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του."
duende Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 εχει το νομιμο δικαιωμα ο ενοκιαστης, να ζηταει τα στοιχεια ταυτοποιησης των πιθανων αγοραστων που εισερχονται στην οικια, η ειναι καθαρα θεμα αν θα το δεχθουν αυτοι? εχει δικαιωμα να αρνηθει την εισοδο στον χωρο του για αυτο τον λογο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις