Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα το προβλημα μου δεν ηταν το ποσα χρεωσε, αυτο που με πειραξει ηταν το πως τα χρεωσε, πουστικα δηλαδη.

Και τι μ'αυτο?? Σου φερνω εγω το αυτοκινητο μου για να του αλλαξεις λαστιχα και ερχομαι την αλλη μερα και μου λες "μαζι με τα λαστιχα σου αλλαξα μηχανη, φρενα, λαδια, το εριξα και εναν βιολογικο, συνολο 3000" Χαιρω πολυ φιλε μου, ξερω τι χρειαζεται το αμαξι μου, αλλα εγω στο εφερα για συγκεκριμενη δουλεια.

Δεν ειναι το ποσό που με πειραξε (τοσο), αλλα η νοοτροπία της τσατσιάς που εχουν οι περισσοτεροι στην Ελλαδα.

Πιθανό να χρέωσε μόνο για το κουμπί πάντως και απλά να του είπε ότι με την ευκαιρία έκανε και 1-2 πραγματάκια που είδε ότι χρειάζονταν.

Έχει αλλά δεν με βολεύει χωροχρονικά να πάω.

Πάντως παιδιά έγινε το θαύμα, με πήρε τηλέφωνο!

Χαχα, πάλι καλά!

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πιθανό να χρέωσε μόνο για το κουμπί πάντως και απλά να του είπε ότι με την ευκαιρία έκανε και 1-2 πραγματάκια που είδε ότι χρειάζονταν.

Μα και παλι, εκτος απο το γεγονος οτι 10-15 ευρω για ενα power button ειναι υπερβολικα, που στο κατω-κατω δε χρειαζοταν αλλαγη, ενα καθαρισμα απο τη σκονη ηθελε, οφειλε να παρει τηλεφωνο και να ενημερωσει για την οποιαδηποτε αλλη παρεμβαση που (πιθανως) θα κοστισει παραπανω.

Εχει ξαναγινει παρομοιο περιστατικο με τον συγκεκριμενο, οποτε αποδω και περα black list.

Πάντως παιδιά έγινε το θαύμα, με πήρε τηλέφωνο!

Plot twist, o τεχνικος ειναι ο goku και μολις ειδε το τοπικ σε θυμηθηκε :devil:

• Like 1
Δημοσ.

Μα και παλι, εκτος απο το γεγονος οτι 10-15 ευρω για ενα power button ειναι υπερβολικα, οφειλε να παρει τηλεφωνο και να ενημερωσει για την οποιαδηποτε αλλη παρεμβαση που (πιθανως) θα κοστισει παραπανω.

Αυτό λέω, ότι μπορεί να μην κόστισε παραπάνω. Τόσα να χρέωνε μόνο για το κουμπί δηλαδή. Που οκ, δεν τα λες και υπερβολικά κατά τη γνώμη μου.

Δημοσ.

Και τι μ'αυτο?? Σου φερνω εγω το αυτοκινητο μου για να του αλλαξεις λαστιχα και ερχομαι την αλλη μερα και μου λες "μαζι με τα λαστιχα σου αλλαξα μηχανη, φρενα, λαδια, το εριξα και εναν βιολογικο, συνολο 3000" Χαιρω πολυ φιλε μου, ξερω τι χρειαζεται το αμαξι μου, αλλα εγω στο εφερα για συγκεκριμενη δουλεια.

https://youtu.be/CskYMahPDPg?t=1412

• Like 4
Δημοσ.
Ο χρήστης Mikeasdf είπε:
Για να πω και γω την αλλη πλευρα του νομισματος, ως πελατης σε τεχνικο υπολογιστων (π.χ τωρα μιας και το εθιξες) εχω παρατηρησει πως οι περισσοτεροι προσπαθουν να βγαλουν απο τη μυγα ξυγκι η σε χρεωνουν και παραπανω μερικες φορες.Τι εννοω? Παραδειγμα που ετυχε στον πατερα μου πριν κατι μηνες.
Το παιδι με το μαγαζι ειναι κοντα μου, του παει τον υπολογιστη γιατι ειχε θεμα με το power button, το πατουσες και δεν επιανε.Ε αυτο εγω με ενα ανοιγμα και καθαρισμα μπορουσα να το κανω, ελα ομως που δεν προλαβα και ο πατερας μου το πηγε κατω.Αυτος λοιπον χρεωσε ενα 10-15αρι ευρω και τα αιτιολογησε σαν "αλλαγη power button, ανοιγμα & καθαρισμα του υπολογιστη" και κατι αλλα τρελά που δε τα θυμαμαι ουτε εγω τωρα.Λογικο δεν ειναι μετα να νευριαζεις και να τους κοιτας με μισο ματι? Τα ιδια και σε αλλον τεχνικο υπολογιστων, παντου προσπαθουν να κλεψουν.

Εννοειται πως με την πρωτη ευκαιρια πας, του το παιρνεις αυτο που του εχεις αφησει για "φτιαξιμο" και του κουνας το μαντηλι.Δε θα του το πεις απο το τηλεφωνο οκ.Ψαχνοντας παντως θα βρεις.
Εντάξει δεν χρέωσε και κανένα υπερβολικό ποσό νομίζω!

Απλα δεν γινεται αντιληπτο οτι στην προκειμενη και σε πολλα ακομα επαγγελματα δεν πληρωνεις σαν πελατης στον τεχνικο το κοστος του ανταλλακτικου και του ξεβιδωματος,αλλα πληρωνεις την εργατοωρα που ξοδεψε για εσενα,τις γνωσεις και την παροχη υπηρεσιων.

Το ιδιο και στον θδραυλικο,τον ηλεκτρολογο,τον συμβολαιογραφο (δε πληρωνεις το κοστος του χαρτιου και του μελανιου) και του ιατρου.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ήμουν εγώ αλλά ήταν πετυχημένο αυτό που είπες.

Ε και τι σημασία έχει αυτό?

Η διαδικασία είναι η εξής:

• Λές σε κάποιον την αμοιβή που θες και τον χρόνο που χρειάζεσαι και ενδεχομένως και κάποια προκαταβολή.
  • Αν του αρέσει συμφωνείτε αλλιώς όχι.
  • Αν σου κάνει παζάρια σε άλλη τιμή και σου αρέσει συμφωνείται, αλλιώς όχι.
  • Από κει πέρα, αν εσύ εξαφανιστείς και δεν τον εξυπηρετείς μετά από την συμφωνία επειδή δεν σου άρεσε και πολύ η τιμή, εσύ είσαι αυτός που φταίει. Ας του το λεγες εξαρχής.

Του είπα τι πρόβλημα έχει και πόσα χρήματα θέλω για να το φτιάξω, και μου είπε να προχωρήσω στην επισκευή, οπότε καταλαβαίνεις σε τι τύπο έπεσα. Φυσικά όπως είπα τέτοιους πελάτες τους αποφεύγω, απλώς στον συγκεκριμένο κύριο πήγα πρώτη φορά και δεν τον γνώριζα. Μπήκε αμέσως σε μαύρη λίστα και δεν ξαναασχολούμαι μαζί του. Αν με ξαναχρειαστεί θα τον αποφύγω ευγενικά από την αρχή, δεν θα του πω ότι θα του κάνω την δουλειά, δεν θα δεσμευτώ δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.

19:45 άνοιξες το θεμα ->20:17 σε πήρε τηλέφωνο !!!

Ε απο ινσομνια ειναι κάποιος και μιλάς εδω μαζι του

Αν είναι από το insomnia τον ευχαριστώ που τελικά με θυμήθηκε!

Δημοσ.

Σε κάθε τεχνικό που κάνει τέτοια...

Πας με τα νερά του μέχρι να τελειώσει η δουλειά. 99% ο τεχνικός δεν κόβει απόδειξη. Καταγγελία στο ΣΔΟΕ. Σημαντικό, να μην καταλάβει ότι πρόκειται να κάνεις τίποτα, για να δεις (ως πελάτης) εάν κόβει ή όχι αποδείξεις. 

Εάν κόβει απόδειξη, τότε απλά δυσφήμηση όπου βρεθείς και όπου σταθείς. Plus, διαδίδεις το θέμα με τις καταγγελίες σε ΣΔΟΕ για τεχνικούς (υδραυλικούς, ψυκτικούς, τεχνικούς Η/Υ κτλ). 

Απλά, όμορφα και τακτοποιημένα. 

• Like 2
Δημοσ.

Για να πω και γω την αλλη πλευρα του νομισματος, ως πελατης σε τεχνικο υπολογιστων (π.χ τωρα μιας και το εθιξες) εχω παρατηρησει πως οι περισσοτεροι προσπαθουν να βγαλουν απο τη μυγα ξυγκι η σε χρεωνουν και παραπανω μερικες φορες.Τι εννοω? Παραδειγμα που ετυχε στον πατερα μου πριν κατι μηνες.

Το παιδι με το μαγαζι ειναι κοντα μου, του παει τον υπολογιστη γιατι ειχε θεμα με το power button, το πατουσες και δεν επιανε.Ε αυτο εγω με ενα ανοιγμα και καθαρισμα μπορουσα να το κανω, ελα ομως που δεν προλαβα και ο πατερας μου το πηγε κατω.Αυτος λοιπον χρεωσε ενα 10-15αρι ευρω και τα αιτιολογησε σαν "αλλαγη power button, ανοιγμα & καθαρισμα του υπολογιστη" και κατι αλλα τρελά που δε τα θυμαμαι ουτε εγω τωρα.Λογικο δεν ειναι μετα να νευριαζεις και να τους κοιτας με μισο ματι? Τα ιδια και σε αλλον τεχνικο υπολογιστων, παντου προσπαθουν να κλεψουν.

Αν το παιδί αυτό που λες εσύ ζει από αυτά τα τυχερά καλά έκανε και πήρε τόσα άλλωστε πόσες φορές του έχεις πάει το pc εσύ ?

Την δουλειά του την έκανε σου άλλαξε κουμπί και τώρα δουλεύει ok το Pc ( sry αλλά δεν τα βλέπω πολλά τα 10€!) Στο Πλαίσιο λιγότερα θα έδινες νομίζεις? κουτί ολόκληρο θα σου πάραραν και ξεχωριστά η τοποθέτηση! (οπότε για μια φορά που τον χρειάστηκες ok ήταν!)

Άλλωστε αρκετά (Γ@)μπιπ! τον τεχνικό Η/Υ τόσο καιρό ( και το λέω και δεν είμαι τεχνικός Η/Υ ευτυχώς για εμένα την βρήκα την άκρη) ...να ξέρεις το μεροκάματο βγαίνει δύσκολα σε αυτούς πλέον και όχι τόσο γιατί είναι κλεφτρόνια αλλά κυρίως γιατί ο καθένας έχει γνωστό που κάνει σχεδόν το 90% των περιπτώσεων οπότε δεν έχει δουλειά πλέον! ( Άσε που δεν επισκευάζετε και τίποτα πλέον )

Εμένα πάλι μου κάνει εντύπωση που λένε όλοι για αυτούς και τα γύρω γύρω επαγγέλματα πιάνουν κώLους, είσαι πόσο εξυγημένοι είναι και οι ( Πλακάδες, Υδραβλικοί! , Ηλεκτρολόγοι.... κάτι ακόμα περισσότερο συνεργεία Μοτο αλλά και αυτοκινήτων

Αυτοί να δεις τι βγάζουν!!! και πόσο χρεώνουν και τι.

Δημοσ.

το είχα δει παλιότερα όταν θέλαμε υδραυλικό, ηλεκτρολόγο κλπ που τους έψαχνες κ το έπαιζαν και δύσκολοι 
απ την ώρα που μεγάλωσα και έχω λόγο στα του σπιτιού όχι μόνο δεν ξαναπήραμε για δουλειά τέτοιους τεμπέληδες αλλα και τους έκανα κ αρνητική διαφήμιση στους φίλους μου να μην την πατήσουν.
Συνήθως τέτοιες συμπεριφορές αρχίζουν αφότου έχει κλείσει μια δουλειά κ την αφήσουν στη μέση και 99,9% ήταν φίλοι φίλων ή συγγενείς οι "μάστορες " οπότε σου λέει θα κωλώσει να με ξεχέσει. .
Δεν πειράζει , υπάρχουν πολλοί άλλοι με όρεξη για δουλειά κ χρήμα. 

• Like 1
Δημοσ.

το είχα δει παλιότερα όταν θέλαμε υδραυλικό, ηλεκτρολόγο κλπ που τους έψαχνες κ το έπαιζαν και δύσκολοι 

απ την ώρα που μεγάλωσα και έχω λόγο στα του σπιτιού όχι μόνο δεν ξαναπήραμε για δουλειά τέτοιους τεμπέληδες αλλα και τους έκανα κ αρνητική διαφήμιση στους φίλους μου να μην την πατήσουν.

Συνήθως τέτοιες συμπεριφορές αρχίζουν αφότου έχει κλείσει μια δουλειά κ την αφήσουν στη μέση και 99,9% ήταν φίλοι φίλων ή συγγενείς οι "μάστορες " οπότε σου λέει θα κωλώσει να με ξεχέσει. .

Δεν πειράζει , υπάρχουν πολλοί άλλοι με όρεξη για δουλειά κ χρήμα. 

Υπάρχουν σίγουρα, το θέμα είναι να τους πετύχεις!

Δημοσ.

Έπρεπε να υπάρχει κάποια σελίδα με feedback τεχνικών να ξέρουμε που να πηγαίνουμε.

Σε μένα το 90% ήταν ασυνεπείς, αγενείς με μούτρα και με τάσεις εκμετάλευσης αν δουν ότι δεν σκαμπάζεις.

Δημοσ.

όταν τους πετύχεις τους κρατάς σίγουρα στο μπλοκάκι με τα τηλέφωνα γιατι δύσκολα θα βρεις σωστό μάστορα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...