Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα και καλή χρονιά

Θα ήθελα να πείτε γνώμη μόνο όσοι είναι απόλυτα σίγουροι. Σπουδάζω πολυτεχνείο ΗΜΜΥ (είμαι πρώτο έτος) και μετά τις σπουδές θέλω να πάω στο εξωτερικό (αν δεν αλλάξουν κάποια δεδομένα Γαλλία). Ισχύει ότι αν κάνω αντιστοίχηση του διπλώματος ισοδυναμεί με master;

Για παράδειγμα, Αγγλία μία σχολή computer science είναι 3 ή 4 χρόνια, και το master γίνεται στον 5o. Και αυτό σε σοβαρά πανεπιστήμια όπως το Oxford.

Οι ερωτήσεις:

1) Σε κάποια Ευρωπαική χώρα θα θεωρείται ότι είμαι ειδικευμένος με master;

2) Αν δεν κάνω μεταπτυχιακό υπάρχει περίπτωση να μην βρω μία καλή δουλειά στο αντικείμενό μου;

3) Αν το 5ετές δίπλωμα του πολυτεχνείου ισοδυναμεί με master στο εξωτερικό, αν κάνεις και μεταπτυχιακό είναι σαν να έχεις 2 master;

4) Αν θέλω να ασχοληθώ ακαδημαικά με το αντικείμενο, μπορώ (σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού) να πάω κατευθείαν για διδακτορικό με το 5ετές δίπλωμα;

Δημοσ.

1) Οχι

2) Εβαλες δυο αρνησεις και εφτιαξες μια καταφαση. Μπορεις να βρεις δουλεια χωρις μεταπτυχιακο, απλα ειναι δυσκολοτερο γιατι δεν εχεις τις διασυνδεσεις με την τοπικη αγορα

3) Δεν ισοδυναμει ακριβως με μαστερ αλλα με ενιαιο διπλωμα το 5ετες του πολυτεχνειου, γενικα εχουμε μεινει λιγο πισω. 

4) Ναι, Αμερικη γινεται σιγουρα, νομιζω κι Ευρωπη. 

Δημοσ.

Για το 4), σπάνιο αλλά γίνεται. Από Ελλάδα δεν σε κόβω να μπορείς να το κάνεις. Επίσης, είναι τρομερά νωρίς να λες για PhD. 1το έτος είσαι. Όταν τελειώσεις και κάνεις τις εργασίες σου τότε τα ματά-ξανά-λέμε. 

Δημοσ.

Ποιος ο λόγος που το πολυτεχνείο είναι 5 χρόνια; Παντού έξω όλα είναι 3 χρόνια και μετά συνεχίζουν με ειδικεύσεις.. εμείς γιατί κοντεύουμε να τους βγάλουμε με διδακτορικό; Καλύτερα δε θα ταν να χαν ένα βασικό πτυχίο και μετά ελεύθερα να διαλέξουν μια ειδικότητα; Εμείς οι οδοντίατροι πχ δν έχουμε φάει τέτοια πετρία να λέμε ότι έχουμε μαστερ,κανονικά ειδικότητα κάνουμε που είναι σαν τριετές μαστερ.

Δημοσ.

ελα ντε,5 χρονια ΗΜΜΥ ειναι πολλα,οταν σημερα ειναι καλο να βγεις απο νωρις στην αγορα

Ποιος ο λόγος που το πολυτεχνείο είναι 5 χρόνια; Παντού έξω όλα είναι 3 χρόνια και μετά συνεχίζουν με ειδικεύσεις.. εμείς γιατί κοντεύουμε να τους βγάλουμε με διδακτορικό; Καλύτερα δε θα ταν να χαν ένα βασικό πτυχίο και μετά ελεύθερα να διαλέξουν μια ειδικότητα; Εμείς οι οδοντίατροι πχ δν έχουμε φάει τέτοια πετρία να λέμε ότι έχουμε μαστερ,κανονικά ειδικότητα κάνουμε που είναι σαν τριετές μαστερ.

Δεν είναι όλα τα χρόνια ίδια.. Τα 3 είναι τα βασικά και μετά έχεις τις "ροές" ή κατευθύνσεις.. Στα πανεπιστήμια είναι 2 και 2 αντίστοιχα.. Όταν περάσεις στο δεύτερο στάδιο σχεδόν όλα τα μαθήματα είναι επιλογής και ειδικεύεσαι με αυτόν τον τρόπο..

Δημοσ.

Πάντως ο κολλητός μου απο πολυτεχνείο Ελλαδας βρισκεται σε Πανεπιστήμιο της Eυρωπης για phd και εχω ακουσει και αλλες περιπτώσεις οποτε το 4 ειναι σιγουρα ναι. To σπανιο σιγουρα ειναι στην Ελλαδα. Προσωπικά το πηγα λιγο πιο safe, τελειώνω τωρα το master και κοιτάω για phd καπου εξω (και βόρεια) δεν ξερω αν εκανα βλακεία η οχι. 

είναι τρομερά νωρίς να λες για PhD. 1το έτος είσαι. Όταν τελειώσεις και κάνεις τις εργασίες σου τότε τα ματά-ξανά-λέμε. 

Συμφωνω απολυτα με το παραπάνω. Καλο ειναι να εχεις σχεδια για το μελλον αλλα ειναι παρα πολυ νωρις. Εχεις να δεις ακομα παρα πολλα πραγματα στην σχολη.

Δημοσ.

Αυτό το πράμα να γενικεύουμε με το "παντού" έχοντας στο μυαλό το σύστημα του κωλόνησου ποτέ δεν το κατάλαβα. Αυτό που ονομάζουμε "πολυτεχνικές σπουδές" στην Ελλάδα "παντού" αλλού στην Ευρώπη (Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία κτλ κτλ) είναι 5 χρόνια και είναι ισοδύναμο με μάστερ. Η όποια ευελιξία έχει να κάνει με τα προγράμματα σπουδών και τα ECTS points εδώ και μια δεκαετία περίπου (δες συνθήκες Μπολόνια, Λισαβόνα, Λέβεν).

Δημοσ.

Αυτό το πράμα να γενικεύουμε με το "παντού" έχοντας στο μυαλό το σύστημα του κωλόνησου ποτέ δεν το κατάλαβα. Αυτό που ονομάζουμε "πολυτεχνικές σπουδές" στην Ελλάδα "παντού" αλλού στην Ευρώπη (Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία κτλ κτλ) είναι 5 χρόνια και είναι ισοδύναμο με μάστερ. Η όποια ευελιξία έχει να κάνει με τα προγράμματα σπουδών και τα ECTS points εδώ και μια δεκαετία περίπου (δες συνθήκες Μπολόνια, Λισαβόνα, Λέβεν).

Γερμανια πλεον ειναι 3+2. Το Diplom καταργειται σχεδον απο ολα τα πανεπιστημια.

Πάντως ο κολλητός μου απο πολυτεχνείο Ελλαδας βρισκεται σε Πανεπιστήμιο της Eυρωπης για phd και εχω ακουσει και αλλες περιπτώσεις οποτε το 4 ειναι σιγουρα ναι. To σπανιο σιγουρα ειναι στην Ελλαδα. Προσωπικά το πηγα λιγο πιο safe, τελειώνω τωρα το master και κοιτάω για phd καπου εξω (και βόρεια) δεν ξερω αν εκανα βλακεία η οχι. 

Συμφωνω απολυτα με το παραπάνω. Καλο ειναι να εχεις σχεδια για το μελλον αλλα ειναι παρα πολυ νωρις. Εχεις να δεις ακομα παρα πολλα πραγματα στην σχολη.

Και Ελλαδα γινεται, ξεκινησε φετος γνωστος μου απευθειας.

Δημοσ.

Γερμανια πλεον ειναι 3+2. Το Diplom καταργειται σχεδον απο ολα τα πανεπιστημια.

Aυτό έγραψα με τα ECTS και τις Μπολόνιες. Είναι μεν 3+2 οι σπουδές αλλά αν σταματήσεις στα 3 χρόνια δε λέγεσαι μηχανικός, ir., ing. ή ό,τι άλλο τίτλο δίνουν που να χτυπιέσαι κάτω. Ένα κάτι σαν bachelor παίρνεις που αξίζει μόνο για βοηθός μαραγκού.

Προσωπικά το διδακτορικό το ξεκίνησα έχοντας το πτυχίο από πενταετή σχολή στην Ελλάδα. Μετέφρασα την επίσημη τελική βαθμολογία, το ξένο πανεπιστήμιο έκανε αντιστοίχηση με το δικό του πρόγραμμα σπουδών και ήμουν θεωρητικά οκ για PhD.

Δημοσ.

Θα ήθελα να πείτε γνώμη μόνο όσοι είναι απόλυτα σίγουροι. Σπουδάζω πολυτεχνείο ΗΜΜΥ (είμαι πρώτο έτος) και μετά τις σπουδές θέλω να πάω στο εξωτερικό (αν δεν αλλάξουν κάποια δεδομένα Γαλλία). Ισχύει ότι αν κάνω αντιστοίχηση του διπλώματος ισοδυναμεί με master;

Για παράδειγμα, Αγγλία μία σχολή computer science είναι 3 ή 4 χρόνια, και το master γίνεται στον 5o. Και αυτό σε σοβαρά πανεπιστήμια όπως το Oxford.

Οι ερωτήσεις:

2) Αν δεν κάνω μεταπτυχιακό υπάρχει περίπτωση να μην βρω μία καλή δουλειά στο αντικείμενό μου;

3) Αν το 5ετές δίπλωμα του πολυτεχνείου ισοδυναμεί με master στο εξωτερικό, αν κάνεις και μεταπτυχιακό είναι σαν να έχεις 2 master;

4) Αν θέλω να ασχοληθώ ακαδημαικά με το αντικείμενο, μπορώ (σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού) να πάω κατευθείαν για διδακτορικό με το 5ετές δίπλωμα;

1) Εχεις μαστερ. Αναγνωρισμενο. Το εχω αναγνωρισει στην Γερμανια.

2) Το αν θα βρεις καλη δουλεια, ακομη και με bachelor εξαρταται απο σενα και τις ικανοτητες σου και την διψα σου.

3) Και 15 μαστερ μπορεις να εχεις, οπως επισης και 23 bachelor, και 4 Phd που ακριβως κολλας?

4) Προφανως. Ξερω too many occasions to count που πηγανε μετα το ΤHMMY στο εξωτερικο για Phd.

Και οντως, οπως αναφερανε και παιδια παραπανω, γιατι σε ενδιαφερει απο τωρα το Phd; Δεν εισαι ακομη σε φαση να καταλαβεις αμα σε ενδιαφερει η οχι.

Δημοσ.

Οι ερωτήσεις:

1) Και ναι και όχι. Εξαρτάται τι εννοείς. πχ Γερμανία θα στο αναγωνσρίσουν ως πτυχίο πολυτεχνείου (Diplom) γιατί έχουν το ίδιο ύστημα με εμάς. Αν εννοείς επαγγελαμτικά, ακόμα και Αγγλία όπου θεωρητικά δεν αναγνωρίζεται ως master recruiters που με έχουν προσεγγίσει ρωτάνε πόσα χρόνια είναι το πτυχίο μου γιατί ζητόυσαν 5ετές πτυχίο , δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις η διαφορά είναι γνωστή και "συνυπολογίζεται"

2) Ναι.

3) Δες 1

5) Δε γνωρίζω ευρωπαϊκή χώρα που δεν δέχεται απόφοιτους Πολυτεχνείου για διδακτορικούς. Πολλοί φίλοι μου έχουν κάνει απ' ευθείας διδακτορικό σε Αγγλία πχ και άλλες χώρες. Σε κάποιες χώρες (ΗΠΑ) θα πάρεις ένα MSc πρώτα αλλά πολλές φορές τμήμα του διδακτορικού τους, δηλαδή έχουν γίνει δεχθεί για διδακτορικό και κάνουν και κάποια μαθήματα εργασίες για να πάρουν στο ενδιάμεσο το MSc.

Δημοσ.

Aυτό έγραψα με τα ECTS και τις Μπολόνιες. Είναι μεν 3+2 οι σπουδές αλλά αν σταματήσεις στα 3 χρόνια δε λέγεσαι μηχανικός, ir., ing. ή ό,τι άλλο τίτλο δίνουν που να χτυπιέσαι κάτω. Ένα κάτι σαν bachelor παίρνεις που αξίζει μόνο για βοηθός μαραγκού.

Προσωπικά το διδακτορικό το ξεκίνησα έχοντας το πτυχίο από πενταετή σχολή στην Ελλάδα. Μετέφρασα την επίσημη τελική βαθμολογία, το ξένο πανεπιστήμιο έκανε αντιστοίχηση με το δικό του πρόγραμμα σπουδών και ήμουν θεωρητικά οκ για PhD.

καλα το τι αξιζει το bachelor μηχανικου στην αγορα εργασιας μαλλον το γνωριζει καποιος που το εχει κανει και εψαξε για δουλεια, επισης το γεγονος οτι παιρνεις το bachelor στα 3 χρονια σου δινει τη δυνατοτητα να πας για κανονικο μεταπτυχιακο, σε αλλη χωρα, σε αλλο αντικειμενο κλπ. 

κι εγω πολυτεχνειο ειμαι και στα ετη της κατευθυνσης αλλα αν μου εδιναν τη δυνατοτητα να παρω πτυχιο στα 3 χρονια θα το εκανα χωρις δευτερη σκεψη, θα προτιμουσα να φυγω τωρα και να κανω ενα μονοετες master για να χωθω σε ξενη αγορα εργασιας παρα να περιμενω να τελειωσω την 5ετια και μετα ουσιαστικα παλι να ξεκινησω απο την ιδια βαση. 

Δημοσ.

To κάτι σαν bachelor δεν είναι bachelor και σε χώρες όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Γαλλία δε βρίσκεις δουλειά με αυτό το χαρτί αφού θεωρείσαι λίγο πολύ απόβλητος πανεπιστημίου. Μπορείς να το παλέψεις φυσικά και να βρεις κάτι να ξεκινήσεις αλλά όχι λόγω των τυπικών σου προσόντων.

Επίσης μονοετή μάστερ για μηχανικούς μόνο στο νησί. Σε νορμάλ κράτη θες δύο χρόνια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...