DDevil Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Αξιζει να αγωνιζεσαι και να κυνηγάς μια καλύτερη ζωη σε ολους τους τομεις. Τιποτα δεν χαριζεται στο έτσι. 3
funbreaker Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Εσάς δηλαδή δεν σας πιάνει ενίοτε απραξία λόγω ματαιότητας? Μια μελλοντική σκουλικοτροφή τρέχει όλη μερά για την ικανοποίηση των πρόσκαιρων βιολογικών επιθυμιών της πριν καταλήξει στην αποσύνθεση. 3
Lanike71 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Κυνήγησε τα θέματα που σε ενδιαφέρουν προσωπικά (φιλίες,μόρφωση). Δυστυχώς όμως για το οικονομικό δε μπορείς να κάνεις πολλά.Αν δεν προσφέρεις, απλά δεν παίρνεις.Εκτός και αν είσαι οικονομικά ανεξάρτητος. 1
21cm Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Θυμάμαι πριν 8 χρόνια όταν είδα την ταινία "Ο ειρηνικός πολεμιστής" μέσα μου ξύπνησε το εξής συναίσθημα: "μήπως όλα είναι για την ματαιοδοξία τελικά και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες με αυτά που ήδη έχουμε στην ζωή μας"; Σήμερα στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη και σκέφτομαι ότι: α)έχω τους γονείς μου εν ζωή, β)ένα ξεχρεωμένο σπίτι στο οποίο όλοι μένουμε, γ)μία τυπική δουλειά σε ένα περίπτερο, δ)την υγεία μου και πάλι όμως νιώθω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος. Σίγουρα θα ένιωθα καλύτερα αν είχα κοιλιακούς (οι οποίοι φυσικά απαιτούν και υψηλή διατροφική συντήρηση), αν έκανα 2 δουλειές ταυτόχρονα για να βγάζω περισσότερα χρήματα και αν είχα έντονη σεξουαλική ζωή αντί να ζω σαν μοναχός. Αλλά ακόμη και αν τα'χα όλα αυτά θα μου απορροφούσαν τόσο χρόνο και ενέργεια που δεν θα καθόμουν να εκτιμούσα το ότι είμαι ήδη σε κατάσταση "ευτυχίας" άνω του μέσου όρου. Είμαι μόλις 25 χρονών και αναρωτιέμαι... ποιο είναι το νόημα της ζωής; Πότε επιτέλους θα "σοβαρευτώ" και θα βρω την ψυχική μου ηρεμία και την αγάπη σε μια απλή καθημερινότητα χωρίς να θέλω να είμαι ποθητός, καρδιοκατακτητής και πετυχημένος; Έστω και με απλά μαθηματικά να το δούμε δεν θα καταφέρουμε όλοι σε αυτή την ζωή να γίνουμε πλούσιοι και νικητές. Η ταινία μου έδωσε τόσο μεγάλη έμπνευση που σκοπεύω να αγοράσω και το βιβλίο, γιατί συνήθως ποτέ δεν το κάνω, και να το διαβάσω. Όταν θα συνειδητοποιήσεις οτι ζεις ένα ψεύτικο όνειρο,τότε θα καταλάβεις και το νόημα της ζωής. Το hollywood δεν βγάζει τυχαίες ταινίες.Οι αποκρυφιστές του hollywood γνωρίζουν πολύ καλά οτι όλα είναι μια ψευδαίσθηση για αυτό και σου βγάλανε την ταινία matrix. Κάτσε στα αυγά σου,απόλαυσε την ζωούλα σου σε όλες τις εκφάνσεις και όταν έρθει η ώρα να κλείσεις τα ματάκια σου τότε θα καταλάβεις πόσο κοροιδάκι σε πιάσανε στον πλανήτη γη που ζούσες 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Αξίζει να βάζεις στόχους όταν: 1. Εφόσον μπορείς να κάνεις την αυτογνωσία σου. 2. Εφόσον συνειδητοποιήσεις οτι στόχος ≠ ονείρου - διάφορα άλλα παραμυθάκια της παιδικής και μαθητικής ηλικίας. 3. Να είναι δηλαδή ρεαλιστικοί οι στόχοι ως προς τις δυνατότητές σου την κατάστασή σου και την θέση σου. 4. Σε αυτούς τους ρεαλιστικούς στόχους να έχεις θέσει έναν σχεδιασμό - πρόγραμμα. Από το 1 πάμε στο 2, από το 2 στο 3, οχι από το 1 στο 10 και το 100. 5. Οχι εγωισμοί και ζήλεια ως προς τους άλλους που μπορεί να είναι καλύτεροι από εσένα.
21cm Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Αξίζει να βάζεις στόχους όταν: 1. Εφόσον μπορείς να κάνεις την αυτογνωσία σου. 2. Εφόσον συνειδητοποιήσεις οτι στόχος ≠ ονείρου - διάφορα άλλα παραμυθάκια της παιδικής και μαθητικής ηλικίας. 3. Να είναι δηλαδή ρεαλιστικοί οι στόχοι ως προς τις δυνατότητές σου την κατάστασή σου και την θέση σου. 4. Σε αυτούς τους ρεαλιστικούς στόχους να έχεις θέσει έναν σχεδιασμό - πρόγραμμα. Από το 1 πάμε στο 2, από το 2 στο 3, οχι από το 1 στο 10 και το 100. 5. Οχι εγωισμοί και ζήλεια ως προς τους άλλους που μπορεί να είναι καλύτεροι από εσένα. Έχεις μπερδέψει το αμφιθέατρο,με την ζωή. Αυτά που λες είναι για οικονομικές σχολές.Για την ζωή ισχύουν άλλα. Στην ζωή κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου ακόμη και αν ξέρεις οτι θα πεθάνεις. Διαφορετικά καταντάς ρομποτάκι! 1
Lanike71 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Αξίζει να βάζεις στόχους όταν: 1. Εφόσον μπορείς να κάνεις την αυτογνωσία σου. 2. Εφόσον συνειδητοποιήσεις οτι στόχος ≠ ονείρου - διάφορα άλλα παραμυθάκια της παιδικής και μαθητικής ηλικίας. 3. Να είναι δηλαδή ρεαλιστικοί οι στόχοι ως προς τις δυνατότητές σου την κατάστασή σου και την θέση σου. 4. Σε αυτούς τους ρεαλιστικούς στόχους να έχεις θέσει έναν σχεδιασμό - πρόγραμμα. Από το 1 πάμε στο 2, από το 2 στο 3, οχι από το 1 στο 10 και το 100. 5. Οχι εγωισμοί και ζήλεια ως προς τους άλλους που μπορεί να είναι καλύτεροι από εσένα. Νομίζω ότι πολλά αυτοαναιρούνται από αυτά που λες.Τι σημαίνει "αυτογνωσία"; Μήπως αυτή επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες, πχ κοινωνία; Επίσης διέγραψε σε παρακαλώ το 3.Ξέρεις πόσοι άνθρωποι, κόντρα στο ρεύμα, πραγματοποίησαν το όνειρό τους;
opera Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Οσοι επιζητούν συνεχώς περισσότερα και δεν έχουν βρει μέσα τους την ηρεμία είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι.
Dakonblackblade Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μπορείς να έχεις βρει εσωτερική γαλήνη και να κυνηγας περισσότερα. Δεν αναιρεί τον ένα το άλλο.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Ένα πράγμα που έμαθα κάποτε και αυτό με βοήθησε να γίνω καλύτερος και να κυνηγάω στόχους είναι το εξής.Μην ζηλεύεις/γίνεσαι εγωϊστής με ανθρώπους που απλώς είναι καλύτεροι από εσένα, μπορείς να μάθεις από αυτούς. Μόλις το έμαθα αυτό και άρχισα να το εφαρμόζω στην ζωή μου, όλα ήταν πιο ωραία. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να κυνηγάς στόχους. Βέβαια δεν είμαι ακόμα σε μια τόσο μεγάλη ηλικία για να το καταλάβω, αλλά κρίνοντας από τους μεγάλους ανθρώπους, όλοι τους οι οποίοι τα έδιναν όλα κέρδιζαν ακόμα πιο πολλά. Πιστεύω ότι αυτό που μας έχει φάει είναι ο φόβος. Φοβόμαστε να πρωτοπορήσουμε, φοβόμαστε να κυνηγήσουμε αυτό που αγαπάμε. Ξέρετε, μια φορά στο Λύκειο είχα κάνει κοπάνα από διαγώνισμα που είχα διαβάσει άριστα για αυτό ώστε να συναντήσω και να κάνω έκπληξη την κοπελιά που ήθελα τότε γιατί είχε γενέθλια. Το μετάνιωσα; Φυσικά και όχι. Άξιζε; Ναι. Οπότε το να ακολουθείς τον στόχο σου είναι θέμα ερώτησης. Αξίζει; Αν, χωρίς να το σκεφτείς, απαντάς ναι, τότε κάντο. Αν το κάνεις για οτιδήποτε άλλο, μην το κάνεις.Αν θες προσωπική εμπειρία, τείνω να κυνηγάω ανθρώπους για τους οποίους νοιάζομαι (δεν μιλάω αυστηρώς για γκομενικά). Πολλές φορές με έφερε στον πάτο και στεναχωρέθηκα, αλλά σίγουρα θέλω αυτό, παρά να έχω 2-3 άτομα στην ζωή μου δεδομένα και να ζω μια βαρετή ανίαρη ζωή σε μια εξίσου βαρετή και ανίερη δουλειά.
groot Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 γ)μία τυπική δουλειά σε ένα περίπτερο Από πότε η δουλειά σε περίπτερο είναι τυπική;
Alithinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Καλό είναι να έχεις κάποιους στόχους, αλλά να είναι ρεαλιστικοί, όπως είπαν και προλαλήσαντες. Και το να νιώθεις ικανοποιημένος και χαρούμενος με ότι ήδη έχεις, δε σημαίνει απαραίτητα πως δεν μπορείς να βάλεις στόχους. Χρειάζεται να έχουμε κάποιους στόχους, να θέλουμε να κάνουμε κάτι στη ζωή, για να μας κρατιέται ζωντανό και αυτό το ίδιο το ενδιαφέρον για τη ζωή. Διότι πραγματικά αν δεν έχεις τίποτα που να θες να πετύχεις, να κάνεις, ποιος ο λόγος να σηκωθείς από το κρεβάτι ? Ακόμα και αν θες όλη τη ζωή σου να τη περάσεις πχ βγαίνοντας με φίλους και περνώντας καλά με αυτούς, είναι και αυτός ένας στόχος που έχεις βάλει στη ζωή, θες να περάσεις τη ζωή σου έτσι, και το προσπαθείς. Για σκέψου τι σημαίνει να μην έχεις πραγματικά κανένα στόχο στη ζωή... Αυτό θα ήταν θλιβερό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις