curiositykilledme Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 @defacer Ο προγραμματισμός μέχρι τώρα για μένα ήταν απλά ένα hobby, άλλο να το βλέπεις σαν hobby και άλλο να το πάρω σοβαρά και να πω το επάγγελμα που θα κάνω στην ζωή μου είναι προγραμματισμός. Οπότε απλά all in. Να δουλέψω στην παρούσα φάση με αυτά που ξέρω δεν νομίζω να έχω την δυνατότητα, ίσως μετά απτα 12ωρα και κάποιους μήνες? να δουλέψω πάνω στο αντικείμενο. Και αυτό πάει και στον m2000, αυτή την στιγμή κάνω δουλειές που κάνουν τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου προφανώς για να ζήσω. Αν δεν δω τώρα τις σπουδές και τι/πως θα το κάνω πότε να το δω? Στον προγραμματισμό ισχύει ότι μπορεί να μην παίζουν πάρα πολύ ρόλο τα χαρτιά, αλλά είναι κάτι. Στο μυαλό μου έχω βάλει ως πρώτα βήματα coursera edx codeschool codeacademy και γενικά οτιδήποτε internetiko (που βρίσκεις σχεδόν τα πάντα). Αν έχει κάποιος εμπειριά από coursera/edx, τα πληρωμένα enroll σου παρέχουν κάποιο "πτυχίο" και αν ναι μετράει, έστω λίγο?
dolph Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 still, δεν έδωσες καμιά χρήσιμη συμβουλή. ακριβώς το αντίθετο, και δεν έγραψα στο μπλα μπλα Ευχαριστώ τους υπόλοιπους για τις συμβουλές. Ρωτάς για το επαγγελματικό σου μέλλον, σε ένα φόρουμ που είναι για τον προγραμματισμό, και σου απαντάει ο φίλος να γίνεις πωλητής. Σκεπτόμενος εσένα και το θέλω σου (αν ήθελες κάτι άλλο δεν θα ερχόσουν εδώ να ρωτήσεις), παίρνω το μέρος σου στην ουσία, εννοώντας ότι πρέπει να κυνηγήσεις το όνειρό σου και να μην ακούς όσους προσπαθούν να σε βγάλουν εκτός - που θα το μετανιώσεις στο τέλος στην ζωή σου αν κάνεις κάτι που δεν θέλεις. Και μου απαντάς αυτό... ΥΓ. Υποθέτω είδες το μήνυμά μου που σβήστηκε από τους moderators. ΥΥΓ. Παραείναι ευαίσθητοι οι moderators σε κάποια μέλη (π.χ. εμένα), αν πουν κάτι που αυτοί θεωρούν "εξυπνάδα", αλλά δεν είναι το ίδιο ευαίσθητοι σε άλλους που συμμετέχουν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο. Δεν είναι απαραίτητο να σβήνετε οτιδήποτε δεν καταλαβαίνετε - ενώ, φυσικά, είναι αυτονόητο ότι μπορείτε να κρατάτε ό,τι επίπεδο και μέλη γουστάρετε. Την καλημέρα μου.
M2000 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Η εργασία και οι σπουδές μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα και ειδικά αυτή την εποχή...μάλλον έτσι πρέπει να γίνεται όταν δεν υπάρχει και το χρήμα! Ακόμα και τη δεκαετία του 80 που πήγα σε ΤΕΙ οι μισοί σταμάτησαν λόγω πολλών προβλημάτων (δεν ήταν μόνο το χρήμα αλλά και αρρώστιες...έπρεπε να φροντίσουν τους γέρους τους, και αυτό είναι κάτι πολύ σοβαρό για να μην το έχουμε στην σκέψη). Οπωσδήποτε χρειάζεται κανείς την εκπαίδευση. Απλά η σκέψη μου ήταν να χωθείς στο χώρο της πληροφορικής με κάθε τρόπο, ώστε να γνωρίσεις πρόσωπα και καταστάσεις.Επειδή είναι βασικό να σε γνωρίζουν ως χαρακτήρα, ως άνθρωπο. Δεν μετράνε μόνο οι γνώσεις. Υπάρχει πολύ κόσμος με γνώσεις που σερφάρει στο σπίτι του, ή παίζει κανέναν παιχνίδι και περιμένει να του δώσουν μια θέση! Έχουν κάνει αμέτρητες αιτήσεις και έχουν "αρχειοθετηθεί". Κάθε επιχείρηση μετράει το κόστος προσαρμογής ενός νέου υπαλλήλου. Σε εργατοώρες. Η προσαρμογή δεν έχει να κάνει μόνο με το τι μυαλό έχεις, αλλά τι άνθρωπος είσαι και αν σε αυτό το περιβάλλον εργασίας κολλάς. Ο υπεύθυνος πρόσληψης πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά του, να κρίνει ότι 95% (αν όχι 100%) θα είσαι προσαρμόσιμος. Θυμάμαι κάποτε με ρώτησαν σε μια εταιρεία (όπου πήγα χωρίς συστάσεις).."πώς γίνεται με πτυχίο να αναζητώ μια τέτοια θέση". Τους απάντησα (μπροστά σε διευθυντή παραγωγής και οικονομικό διευθυντή) ότι δεν παντρεύομαι καμία θέση. Έκαναν μια σύσκεψη...και μετά με φώναξαν. Μου λέει ο διευθυντής..."και σε μένα αν δώσουν περισσότερα θα πάω αλλού!". Έπιασα δουλειά και σε ένα μήνα πήγα και σε τοπ θέση! Ηθικό δίδαγμα: Πρέπει να είσαι ειλικρινής! Πώς θα πείσεις να σε εμπιστευτούν αν δεν έχεις συστάσεις; Μετράνε οι συστάσεις γιατί δεν ξέρει ο άλλος αν σε στέλνει ο ανταγωνιστής! 1
ALLisCHAOS Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Εγω θα πρότεινα να βρεις μια δουλειά να βγάζεις κάποια λεφτά και παράλληλα να στρώσεις κώλ@ρ@κι και να λιώσεις στο googlarisma, οκ το ξέρω πως αν γυρνάς μετά από 8 ώρες δουλειά την ημέρα δεν θα είναι κ ότι πιο εύκολο. Αφού μάθεις 2-3 πράγματα κάνε μετά και έναν λογαριασμό στο github να βάζεις ότι project κάνεις/συμμετέχεις. Στη συνέχεια ψάξε να δεις με τι θα σε ενδιέφερε πιο συγκεκριμένα να ασχοληθείς(web development? front end? back end? mobile?) δες και τι ζητάει η αγορά πάνω σε αυτό και επικεντρώσου εκει περισσότερο. Όταν με το καλό δεις μια δουλειά που σε ενδιαφέρει και έιναι πάνω σε αυτό που ασχολήσει πηγαίνεις να αρπάξεις την ευκαιρία έχωντας να τους δείξεις και δουλειές σου(github).Βέβαια αυτό θα σου κοστίσει πολύ σε χρόνο μέχρι να δεις ανταπόδοση... Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις πάντως! Η εργασία και οι σπουδές δεν είναι κάτι που δεν γίνεται και ειδικά αυτή την εποχή...μάλλον έτσι πρέπει να γίνεται όταν δεν υπάρχει και το χρήμα! Ακόμα και τη δεκαετία του 80 που πήγα σε ΤΕΙ οι μισοί σταμάτησαν λόγω πολλών προβλημάτων (δεν ήταν μόνο το χρήμα αλλά και αρρώστιες...έπρεπε να φροντίσουν τους γέρους τους, και αυτό είναι κάτι πολύ σοβαρό για να μην το έχουμε στην σκέψη). Οπωσδήποτε χρειάζεται κανείς την εκπαίδευση. Απλά η σκέψη μου ήταν να χωθείς στο χώρο της πληροφορικής με κάθε τρόπο, ώστε να γνωρίσεις πρόσωπα και καταστάσεις.Επειδή είναι βασικό να σε γνωρίζουν ως χαρακτήρα, ως άνθρωπο. Δεν μετράνε μόνο οι γνώσεις. Υπάρχει πολύ κόσμος με γνώσεις που σερφάρει στο σπίτι του, ή παίζει κανέναν παιχνίδι και περιμένει να του δώσουν μια θέση! Έχουν κάνει αμέτρητες αιτήσεις και έχουν "αρχειοθετηθεί". Κάθε επιχείρηση μετράει το κόστος προσαρμογής ενός νέου υπαλλήλου. Σε εργατοώρες. Η προσαρμογή δεν έχει να κάνει μόνο με το τι μυαλό έχεις, αλλά τι άνθρωπος είσαι και αν σε αυτό το περιβάλλον εργασίας κολλάς. Ο υπεύθυνος πρόσληψης πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά του, να κρίνει ότι 95% (αν όχι 100%) θα είσαι προσαρμόσιμος. Θυμάμαι κάποτε με ρώτησαν σε μια εταιρεία (όπου πήγα χωρίς συστάσεις).."πώς γίνεται με πτυχίο να αναζητώ μια τέτοια θέση". Τους απάντησα (μπροστά σε διευθυντή παραγωγής και οικονομικό διευθυντή) ότι δεν παντρεύομαι καμία θέση. Έκαναν μια σύσκεψη...και μετά με φώναξαν. Μου λέει ο διευθυντής..."και σε μένα αν δώσουν περισσότερα θα πάω αλλού!". Έπιασα δουλειά και σε ένα μήνα πήγα και σε τοπ θέση! Ηθικό δίδαγμα: Πρέπει να είσαι ειλικρινής! Πώς θα πείσεις να σε εμπιστευτούν αν δεν έχεις συστάσεις; Μετράνε οι συστάσεις γιατί δεν ξέρει ο άλλος αν σε στέλνει ο ανταγωνιστής! Νομίζω ότι το παρά τραβάς το θέμα. Συμφωνώ οτι οι συστάσεις μόνο καλό κάνουν αλλά όχι και σε αυτό το βαθμό. Για αυτά που λες νομίζω πως μια συνέντευξη αρκεί για να βγάλεις συμπεράσματα για κάποιον. Και θα πω πως αν είσαι πραγματικά καλός σε αυτό που κάνεις δε χρειάζεσαι ούτε συστάσεις ούτε τίποτα...
M2000 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Η συνέντευξη αρκεί..αν σε πάρουν. Ξέρεις πόσοι έχουν δώσει συνέντευξη πριν από σένα; Δεν ψάχνει κανείς τον προφήτη για μια θέση εργασίας. Ένα πρόβλημα που είχαν μερικά χρόνια πριν και δεν έπαιρναν εύκολα νέους, ήταν ότι αρκετά παιδιά πήγαιναν για δουλειά μέχρι να συπληρώσουν τα λεφτά που δεν έδινε ο μπαμπάς για το μηχανάκι. Μόλις τα συμπλήρωναν έβρισκαν πρόφαση (μας ξεπάτωσε στη δουλειά, τα γνωστά περί εκμετάλλευσης)...και πήγαιναν για το καφεδάκι με το νέο τους μηχανάκι! Και να μην ξεχάσω για το τι παίζει σήμερα. Σε ρωτάνε "πως ζεις" για να ξέρουν αν γίνεται να σε πληρώνουν στην χάση και στη φέξη! (πάντα όταν γράφω σε ένα θέμα..θέλω να περνάω κάτι έξυπνο...το έξυπνο εδώ είναι να πιάσει δουλειά στο χώρο της πληροφορικής πάνω στο προϊόν, ενώ παράλληλα μαθαίνει προγραμματισμό για να μπει στη παραγωγή του) 2
Lanike71 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Η συνέντευξη αρκεί..αν σε πάρουν. Ξέρεις πόσοι έχουν δώσει συνέντευξη πριν από σένα; Δεν ψάχνει κανείς τον προφήτη για μια θέση εργασίας. Ένα πρόβλημα που είχαν μερικά χρόνια πριν και δεν έπαιρναν εύκολα νέους, ήταν ότι αρκετά παιδιά πήγαιναν για δουλειά μέχρι να συπληρώσουν τα λεφτά που δεν έδινε ο μπαμπάς για το μηχανάκι. Μόλις τα συμπλήρωναν έβρισκαν πρόφαση (μας ξεπάτωσε στη δουλειά, τα γνωστά περί εκμετάλλευσης)...και πήγαιναν για το καφεδάκι με το νέο τους μηχανάκι! Και να μην ξεχάσω για το τι παίζει σήμερα. Σε ρωτάνε "πως ζεις" για να ξέρουν αν γίνεται να σε πληρώνουν στην χάση και στη φέξη! (πάντα όταν γράφω σε ένα θέμα..θέλω να περνάω κάτι έξυπνο...το έξυπνο εδώ είναι να πιάσει δουλειά στο χώρο της πληροφορικής πάνω στο προϊόν, ενώ παράλληλα μαθαίνει προγραμματισμό για να μπει στη παραγωγή του) Η RyanAir να' ναι καλά και τα φτηνά της εισιτήρια. Εσύ μιλάς με ελληνικά δεδομένα μόνο.
M2000 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Ναι στο εξωτερικό έχω δουλέψει μόνο ως Visitor, δηλαδή εργαζόμενος στην Ελλάδα στάλθηκα για συγκεκριμένο σκοπό και πληρωνόμουν λες και ήμουν στην Ελλάδα συν 60 δολάρια την ημέρα χώρια τροφή και στέγαση (το 1992, 1800 δολάρια το μήνα- έπαιρνες το 60άρι και τις αργίες). Αλλά στην Ελλάδα ήμουν και εργοδότης κάποιες άλλες εποχές! Τώρα είμαι ένα φιλήσυχος καθηγητής πακέτων office και τα σχετικά στο οικογενειακό φροντιστήριο, με μεγάλο ελεύθερο χρόνο! Μην ξεχάσω...(στην επιχείρηση έχουμε προσωπικό από Ιρλανδία! Και το πήραμε με εγγύηση από ειδικό πρακτορείο)
ZAKKWYLDE Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Αν έχει κάποιος εμπειριά από coursera/edx, τα πληρωμένα enroll σου παρέχουν κάποιο "πτυχίο" και αν ναι μετράει, έστω λίγο? Επειδή έχω βρεθεί αρκετά πρόσφατα στην δουλειά μου να πρέπει να επιλέξω ή τουλάχιστον να εισηγηθώ νέο συνεργάτη για ένα Project να σου πω το εξής. Πρώτα απ'όλα αναλάμβανα την ευθύνη για τον ποιόν θα επιλέξω, άρα απο την επιλογή μου κρίνεται η τύχη του project και η δική μου τύχη και η δική μου δουλειά. Έχεις μπροστά σου λοιπόν 5-6 CV αφού το HR σου έκανε τη διευκόλυνση να τα φιλτράρει και είσαι κυριολεκτικά στο σκοτάδι ότι και να έχεις πει στο interview. Αρα...όλα μετράνε γιατί δίνουν σε αυτόν που επιλέγει μια μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας, ιδιαίτερα αν δεν ξέρεις να πουλάς τον εαυτό σου στο μιλητό. Having said that, μεταξύ ίσων, ενδεχομένως να έχουν βαρύτητα τα coursera courses, codeacademy, stackoverflow. Σου έρχεται ένας με 2 Μάστερ και κανένα σεμινάριο και ένας με ούτε πτυχίο και 50 σεμινάρια. Ποιόν επιλέγεις; Αν αυτός με τα 50 σεμινάρια δεν είχε τίποτα...δεν θα ήταν πιό εύκολη η επιλογή; Εντάξει, υπεραπλουστευμένη σκέψη αλλά για να πάρεις μια ιδέα. Τα coursera codeacademy, δεν είναι τόσο για να σου δώσουν τυπικά προσόντα (χαρτιά) αλλά να σε διευκολύνουν να κάνεις μια αρχή σε μια νέα τεχνολογία. Παρ'όλα αυτά ότι είναι πάνω στο ρημάδι το CV μετράει... 2
M2000 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 ZAKKWYLDE, πολύ σωστά γράφεις, και κρατάς επίπεδο εδώ! Η επιλογή συνεργάτη είναι και αυτό στα πλαίσια του ελέγχου, αυτού που επιλέγει, εν προκειμένω στο παράδειγμα εσένα! Ακόμα και αν σε ρωτήσουν στην δουλεία.."τι γνώμη έχεις για τον τάδε".ουσιαστικά εσένα ελέγχουν, "ο τάδε" είναι ήδη ελεγμένος! Δεν περιμένουν να ανκούσουν κάτι νέο (θα το ήθελαν βέβαια), αλλά αν είσαι συνεργάσιμος, αν είσαι ειλικρινής. Αν δεν είσαι έχεις θέμα εμπιστοσύνης, ακόμα και να είσαι ο καλύτερος..έφυγες!
dios231 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Φιλε μου εχεις λεφτα για να την κανεις εξωτερικο?? Αν εχεις κανε οτι σου λενε και κοπανα την (Δεν λεω οτι ειναι λαθως η επιλογη εξωτερικο αλλα κολλαω πολυ στα κριτηρια....μεγαλα κουβεντα)Δεν τα εχεις τα λεφτα?? Κατσε Ελλαδα και προσπαθησε για το καλυτερο, γιατι οποιος σου λεει οτι μπορεις να κανεις καριερα σημερα η ζει σε συννεφακι η δεν ξερει τι του γινεται.Τη λογικη του να κυνηγας το χρημα με οτι αυτο συνεπαγεται (την ιδια στιγμη που τα παντα γυρω σου καταρρεουν) να μην την πολυ θαυμαζεις και ουτε να την ζηλευεις (γνωμη μου). Δεν εχει να σου προσφερουν τιποτα και το μονο κινητρο που σου προδφερουν ειναι ενα αγχος για το πως θα ανταπεξελθεις στην ολη βιομηχανια.
defacer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Τη λογικη του να κυνηγας το χρημα με οτι αυτο συνεπαγεται (την ιδια στιγμη που τα παντα γυρω σου καταρρεουν) να μην την πολυ θαυμαζεις και ουτε να την ζηλευεις (γνωμη μου). Δεν εχει να σου προσφερουν τιποτα και το μονο κινητρο που σου προδφερουν ειναι ενα αγχος για το πως θα ανταπεξελθεις στην ολη βιομηχανια. Δεν είμαι σίγουρος σε τι αναφέρεσαι όσον αφορά το κυνήγι του χρήματος, αλλά αν τυχόν αναφέρεσαι στη φάση πήγαινε εκεί γιατί θα έχεις προοπτική για εξέλιξη, χρήματα κλπ: Την εξέλιξη και το χρήμα μπορεί κανείς να τα θέλει ως αυτοσκοπό. Αλλά δεν είναι απαραίτητος ο αυτοσκοπός για να προσανατολιστείς προς ένα σε λογικό βαθμό τέτοιο περιβάλλον. Δυνατότητα για εξέλιξη και χρήματα σημαίνει υγιή εργοδότη και, αν ισχύει γενικότερα, υγιή αγορά. Σημαίνει περιβάλλον που οι αποφάσεις δεν παίρνονται με κριτήριο τη μιζέρια, και χώρο όπου θα βρεις και ιδιαίτερα ικανούς ανθρώπους (αυτούς που ξέρουν την αξία τους και δε θα καταδέχονταν πενταροδεκάρες). Όλα αυτά τα πράγματα είναι επιθυμητά, και όλα τους επηρρεάζουν τελικά την ποιότητα ζωής σου. Οπότε θα έλεγα ότι έχει λόγο κανείς να πάει εκεί που υπάρχουν λεφτά ακόμα κι αν τα ίδια τα λεφτά του είναι αδιάφορα. 2
dios231 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Ωραια τα πραματα ετσι οπως τα περιγραφεις αλλα επετρεψε μου να εχω μια διαφορετικη οπτικη για τα πραματα συνολικοτερα.Ας μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας, ποιος νεος ανθρωπος σημερα θα ηταν σε ενα περιβαλλον οπως αυτο που περιγραφεις και δεν τα ηθελε να ακουμπει τα λεφτα; Ποιος σημερα θετει σαν βασικο στοχο το να γινει "γενικα" καλυτερος και δεν κοιταει το πως θα βγαλει χρημα (με οτι αυτο συνεπαγεται); Ειναι αυτο απαραιτητα κακο...; ΟΧι θα πω εγω αν και με βαρια καρδια. Δυστυχως το προτυπο του πετυχημενου ανθρωπου σημερα ολοι το γνωριζουμε και δεν απεχει κατα πολυ απο αυτο που εχουμε ο καθενας στο μυαλλο του. Σκεψου εσυ προσωπικα πως θα ηθελες να βλεπεις τον εαυτο σου σε 5-6 χρονια και παρατηρησε τη φιγουρα ανθρωπου που περιγραφεις.Σε πολλα παρομοια θεματα στο φορουμ οι κατευθυνσεις που δινονται σε νεους ανθρωπους δεν ξεφευγουν απο αυτο το μοντελο. Και με την προηγουμενη μου απαντηση προσπαθησα (αν και θα ομολογησω λιγο αστοχα) να περιγραψω μια διαφορετικη οπτικη. Κανεις δεν θελει να ζει μεσα στην μιζερια και στην εξαθλιωση ΟΜΩΣ αυτο διαφερει απο το να ιδωτευεις. Και να τι να κανουμε, σε συνθηκες κρισης υπαρχουν και πιο σημαντικα πραματα να ασχοληθει κανεις περα απο προσωπικες φιλοδοξιες.
Lanike71 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 @ dios : "Να κυνηγάς το χρήμα...". Σε πιο υγιείς οικονομικά χώρες, δεν κυνηγά κανείς το χρήμα.Έρχεται μόνο του μέσα από την προσπάθεια να βελτιώνεσαι κάθε μέρα. 1
curiositykilledme Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Για να μην κανω αλλο topic, θα ηθελα να εκφρασω καποιες αμφιβολιες που εχω στο καθημερινο μου διαβασμα, λογικα πιστευω και εσεις εχετε αναρωτηθει για κατι παρομοιο. Για την ιστορια του topic απλα, να πω οτι ξεκινησα 10μηνο αγγλικο prof για να φτασω τα αγγλικα στο μεγαλυτερο level που μπορω, θα περιμενω το δημοσιο ιεκ του σεπτεμβρη να παω για την πιστοποιηση απλα ως πρωτο χαρτι τιποτα ιδιαιτερο, πιο πολυ θα παω για να μου δωσει ακομα 2 χρονια δικαιολογιας λιωσιματος διαβασμα στο pc + και ενα ασημαντο χαρτι οκ αλλα χαρτι. Λαμβανοντας υποψη ολα αυτα, το καθημερινο μου διαβασμα κυμαινεται στις 3 ωρες αγγλικων, 4-5 coding στο pc και 1-2 coding σε βιβλιο. Οι ερωτησεις μου/αμφιβολιες μου ειναι οι εξης: Εγω προοριζομαι για dev σε 3-5 χρονια οποτε : Για να ειμαι ανταγωνιστικος/αξιοπρεπης/να μπορω να ζησω, απο σημερα μεχρι εκεινη την στιγμη στα 3-5 χρονια, ποσες ωρες πρεπει να δινω την ημερα και σε ποιες γλωσσες? Αυτες που δινω ηδη ειναι σε front end js-html-css at the moment, καλα κανω? ειναι πολλες ωρες? ειναι λιγες? Να δω μια/δυο παραπανω γλωσσες απαυτο που ηδη κανω? Κατι αλλο. Οταν διαβαζω κατι καινουργιο ας παρουμε πχ τα objects-prototypes της js, ειναι λες και το μυαλο μου χωραει εως 2-3 ώρες θεωρίας, δλδ δν μπορω να μαθω σημερα objects-prototypes και σε 1 ωρα να παω σε κατι τελειως καινουργιο χωρις πρωτα να εχω κανει master τα objects που μπορει να χρειαστουν 2-3 μερες να τα κανω master. Εγω ειμαι ετσι/εγω αργω?' Ερωτηση για τον καθενα ξεχωριστα. Οταν ειδατε πχ closures στην js ποσο σας πηρε να καταλαβετε πληρως τι ειναι τα closures και πως δουλευουν? τελειως τυχαιο παραδειγμα ετσι thanks
Alithinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 1. Δε λες σε τι επίπεδο είσαι τώρα. Και δε κατάλαβα την ερώτηση ακριβώς. Εννοείς αν μπορείς από τώρα να αρχίσεις να κάνεις κάτι σχετικό με το προγραμματισμό, το οποίο να σου βγάζει χρήματα ? Γιατί γράφεις "από σήμερα". Το πόσες ώρες είναι σχετικό. Μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να καταλάβει κάτι 2-3 μέρες και να μη καταλαβαίνει Χριστό, και μετά να ρίξει μια ματιά σε άλλη πηγή, και λόγο των λέξεων ή μιας εικόνας που επέλεξε η άλλη πηγή να εξηγήσει το ίδιο πράμα, να το καταλάβει ο άλλος αμέσως, σε 2-3 λεπτά. Τώρα όσων αφορά τις γλώσσες, δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει με σιγουριά γιατί είναι πολύ γενική ερώτηση. Εξαρτάται το που και πως έχεις σκοπό να δουλέψεις. Μια καλή ιδέα για να φτιάξεις iPhone apps είναι η objective C. Για τυπικές εφαρμογές Windows καλή θα ήταν η C#. Αν θες να φτιάξεις βαριά παιχνίδια μάθε C++. Και πάει λέγοντας... 2. Αυτές είναι γλώσσες για δημιουργία ιστοσελίδων κυρίως. Αν θες να κάνεις στο μέλλον κάτι παραπάνω από το να φτιάχνεις websites, θα ήταν ιδανικό να μάθεις και άλλη γλώσσα. Απ τις ειδικότητες πληροφορικής πάντως, η δημιουργία ιστοσελίδων έχει αρκετή ζήτηση πλέον, όπου το κάθε σουβλατζίδικο και ο μανάβης της γειτονιάς θέλουν τη δική τους σελίδα. Απ όταν ξεκίνησα να μαθαίνω προγραμματισμό (και εγώ μαθαίνω ακόμα, δεν είμαι επαγγελματίας) ήδη εμφανίστηκαν 2 άτομα γνωστά μου που είπαν ότι θέλουν web sites, χωρίς καν να κάνω κάτι εγώ για αυτό. Φαντάσου... Δυστυχώς τις απέρριψα τις προτάσεις γιατί αν και ξέρω κάτι τις από css + html δεν είχα γνώσεις για βάσεις δεδομένων που απαιτούνταν. 3. Όχι δεν είσαι μόνο εσύ. Η πληροφορική δεν είναι όπως η λογοτεχνία, που μπορείς να διαβάσεις 100 σελίδες σε μια μέρα και να καταλάβεις τα πάντα. Η πληροφορική είναι σαν τα μαθηματικά: Κάθε τι που διαβάζεις πρέπει να το εξασκήσεις για να το καταλάβεις καλύτερα, να το συνηθήσεις. Όταν ο δάσκαλος σου είπε πχ πως κάνεις πολλαπλασιασμό ή πως λύνεις μια εξίσωση, δε σου έδειξε παραδείγματα ? Δεν σου έβαλε μετά ασκήσεις ? Ή από το ένα πήδησε απ ευθείας στο άλλο ? 4. Javascript δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, και άρα δε μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Πάντως θα σου πω πως στη C# που μαθαίνω μου πήρε αρκετό καιρό να καταλάβω τις αφηρημένες έννοιες όπως τι είναι και πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους η κλάση, το αντικείμενο, το namespace... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα