Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ξερετε πιθανον οτι πολλοι εργαζομενοι σε Τραπεζες ,Εταιριες κινητης κλπ κλπ κλπ δεν ειναι υπαλληλοι αυτων των εταιριων αλλα υπαλληλοι καποιας π.χ  teleperformence , mellon κλπ που σε προσλαμβανουν με σηβαση απο 1 μηνα με χρι 1 χρονο το πολυ και συνηθως στης μικρης διαρκειας υπαρχει συνεχης ανανεωση .

Δινουν εκτος εξαιρεσεων τον βασικο μισθο .

Γιατι οι εταιριες που θελουν προσωπικο δεν κανουν αμεσα τετοιες συμβασεις αλλα καταφευγουν στις προαναφερθεισες ?

Επισης η teleperformance κλπ σε "νοικιαζουν" σε αλλες πιο μικρες και εργαζεσαι για την Τραπεζα ,Εταιρια κινητης κλπ

Κατι πρεπει να παιζεται αλλα δεν ξερω....

• Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ίσως να μη θέλουν να απασχολούν το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού για "άχρηστες" θέσεις. Το outsourcing δεν είναι σπάνιο, ίσα-ίσα που συνηθίζεται για πολλά πράγματα.

Δημοσ.

Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις.

Αυτό που αναφέρεις είναι κυρίως outsourcing και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Απλά αν είναι πολύ μεγάλο το έργο μπορεί να το αναθέτει η μαμά εταιρία σε μία θυγατρική και να σε στέλνει εκεί.

Μετά υπάρχουν και οι εταιρίες 'marketing' και οι εισπρακτικές, που εκεί τα πράγματα είναι πιο περίεργα.

Δημοσ.

Τα παραδειγματα που ξερω ειναι για εισερχομενες κλισεις τηλεφωνικης εξυπηρετησης και απορω γιατι η Χ Τραπεζα να μην προσλαμβανει η ιδια ατομα με συμβασεις για καλυψη των αναγκων της αλλα να καταφευγει σε καποιες σαν αυτες που προανεφερα.

Προφανως υπαλληλος που παιρνει απο την Χ teleperformance 500 ευρω η X Teleperformance παιρνει παραπανω απο την Τραπεζα για αυτον και απο οτι ξερω το κερδος της ειναι μεγαλο .

Δημοσ.

Αυτο που γραφει οτι :

Οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας αμείβονται με το κατώτερο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, δεν δικαιούνται τυχόν επιδόματα ή δώρο

Απο 2 παραδειγματα τουλαχιστον  που ξερω δεν ισχυει .

Δημοσ.

Τα παραδειγματα που ξερω ειναι για εισερχομενες κλισεις τηλεφωνικης εξυπηρετησης και απορω γιατι η Χ Τραπεζα να μην προσλαμβανει η ιδια ατομα με συμβασεις για καλυψη των αναγκων της αλλα να καταφευγει σε καποιες σαν αυτες που προανεφερα.

Προφανως υπαλληλος που παιρνει απο την Χ teleperformance 500 ευρω η X Teleperformance παιρνει παραπανω απο την Τραπεζα για αυτον και απο οτι ξερω το κερδος της ειναι μεγαλο .

Για τις τράπεζες ειδικά έχει να κάνει με τα συνδικαλιστικά όργανα, το ωράριο των τραπεζών και ότι γλιτώνουν την κοινωνική ασφάλιση στο ταμείο τραπεζουπαλλήλων. Τους βγαίνει πιο φθηνά να κάνουν συμβόλαια με εξωτερικές εταιρείες.

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ έχω παραδειγμα γνωστού που δουλεύει σε τράπεζα μέσω τέτοιας εταιρείας και αμοίβεται με μισθό + υπερωρίες τραπεζουπαλλήλου κανονικά. Για το αν είναι στο ταμείο τραπεζουπαλλήλων ή στο ΙΚΑ δεν ξέρω..

Δημοσ.

Εγώ έχω παραδειγμα γνωστού που δουλεύει σε τράπεζα μέσω τέτοιας εταιρείας και αμοίβεται με μισθό + υπερωρίες τραπεζουπαλλήλου κανονικά. Για το αν είναι στο ταμείο τραπεζουπαλλήλων ή στο ΙΚΑ δεν ξέρω..

Σιγουρα ειναι στο ΙΚΑ !!!Ακομα και στο Δημοσιο οι νεοπροσλαμβανομενοι ειναι σε ΙΚΑ.

Δημοσ.

Ξέρω άτομο σε τράπεζα που είναι ενοικιαζόμενος απο icap εδω και 6 χρόνια. Παίρνει κανονικά δώρα αλλά εργάζεται 7ωρο και παίρνει λιγότερα. Επίσης είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Μόνο υπάλληλοι των τραπεζών ασφαλίζονται στα ταμεία τους.

Δημοσ.

Γιατι οι υπάλληλοι των τραπεζων δεη ελτα, ευδαπ κλπ (δημοσίου & δεκο) εχουν υπογράψει ομαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αν ενταχθεί κάποιος σε αυτες με πρόσληψη, τοτε το κόστος ειναι πολυ υψηλο για την εταιρεία και δεύτερον αυτοι θέλουν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, οσοι πιο λιγοι λοιπον ειναι μεσα σε αυτές τοσο πιο εύκολο γινετε το εγχείρημα

Προφανώς λοιπον οι λόγοι ειναι πολιτικοί

Δημοσ.

κι εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό και είχα την απορία.

πχ γνωστός δουλεύει σε μεγάλη εταιρία.

οι μισοί υπάλληλοι έχουν προσληφθεί από την εταιρία και οι άλλοι μισοί είναι από εργολάβο.

δηλαδή δουλεύουν για κάποιο άτομο το οποίο τους στέλνει στη συγκεκριμένη εταιρία.

αν λοιπόν ο φίλος μου παίρνει ας πούμε 700€ από τον εργολάβο, η εταιρία θα πληρώνει τον εργολάβο για το κάθε άτομο πχ 800€.

γιατί λοιπόν η εταιρία να μην προσλάβει κατευθείαν τον υπάλληλο με 700€; με μια πρώτη ματιά φαίνεται ανόητο.

αλλά σίγουρα κάποια πουστιά κρύβεται από πίσω

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή οι εταιρίες μπορούν να διώχνουν συγκεκριμένο ποσοστό εργαζομένων κάθε χρόνο,έχω την εντύπωση ότι το κάνουν για να μην έχουν πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα.

Επειδή εργάζομαι σε τέτοια φάση, από τους 100 εργαζομένους για παράδειγμα , οι 10 έχουν σύμβαση σε μία εταιρία,οι άλλοι 10 σε άλλη και πάει λέγοντας.

Ουσιαστικά έτσι μπορούν να διώξουν όσους θέλουν μιας και δεν εμφανίζεται κάπου όλο αυτό.

Συμβάσεις εννοείτε 2 - μηνες για να αποφασίζουν αν θέλουν η όχι να σε κρατήσουν ευκολότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ αυτό πιστεύω, πως είναι για να τους διώχνουν εύκολα χωρίς αποζημίωση και να καλύπτουν τις θέσεις χωρίς να χάνονται εργατοώρες στην αναζήτηση και αξιολόγηση των υποψηφίων. Οι νοικιασμένοι δεν θα έχουν ούτε τυχόν άλλες παροχές που έχουν οι κανονικοί (π.χ. διατακτικές, ιδιωτική ασφάλιση, μπόνους κλπ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...