Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υψοφοβία έχω σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν ξέρω, μου αρέσουν πολύ τα αεροπλάνα, όπως επίσης να κοιτάω απ' εξω :P Τώρα αν γίνει κάτι στην πορεία, έγινε. Είτε θα επιβιώσω, είτε όχι. Φοβάμαι την στιγμή του θανάτου, απλά ελπίζω να είναι πολύ σύντομος. Τώρα αν είναι να αναρωτιέμαι ή να αποφεύγω πχ τα αεροπλάνα και σε κάποια φάση περάσει κάποιος με κόκκινο και με λιώσει, είναι άλλο θέμα.

Το έχω κι εγώ αυτό...φοβάμαι το ύψος και τις άκρες αλλά στο αεροπλάνο μέχρι στιγμής νιώθω μια ασφάλεια, δεν έχω φοβηθεί! Αν έχω κανένα περίεργο ή αρχίσει να κουνάει κλπ δεν ξέρω....

ε τι να μην ξέρω πως ανάβει το φωτάκι και που είναι η σφυρίχτρα;

αφού σίγουρα θα τα θυμάμαι εκείνη την ώρα.

είμαι σίγουρη αν γίνει κάτι στο καράβι σιγά μη βάλω σωσίβιο θα τρέξω μόνη μου και θα πνιγώ στη θάλασσα.

πιο ηλίθια πεθαίνεις που λέμε :-D :-D :-D

Αυτό είναι το θέμα, να έχεις την ψυχραιμία να κάνεις κάτι σωστά! Πιστεύω ότι στο καράβι ίσως κάποιος να είναι πιο ψύχραιμος αν χρειαστεί. Στο αεροπλάνο μάλλον οι περισσότεροι θα το θεωρούν μάταιο να φορέσουν σωσίβια κλπ....

• Like 1
  • Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πετάω συχνά, έχω κάνει και 2-3 προς Αμερική Ασία και άλλες υπειρους αλλά δεν μου έτυχε ποτέ κάτι συνταρακτικό.

Δεν αξίζει καθόλου να μην πετάς από λόγω φόβου. Αν ψάξεις τις πιθανότητες, το να σκοτωθείς σε αεροπορικό είναι τόσο συχνό όσο να σε χτυπήσει κεραυνός, και πολύ λιγότερο συχνό από αυτοκινητιστικό. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να βγαίνεις από το σπίτι σου

Γιατί να μείνεις βισματωμένος στην Ελλάδα για μια φοβία? Θα πεθάνεις χωρίς να έχεις δει τίποτα.. δεν αξίζει. 

Δημοσ.

Έκανα το πρώτο μου ταξίδι φέτος. Σε όλο το ταξίδι κοίταγα το παράθυρο και το φτερό, μην αρπάξει καμιά φωτιά, τουλάχιστον να πεταχτώ στην άλλη μεριά. Ήταν πολύ ωραία κατα την απογείωση όπου ξαφνικά πάίρνει ύψος και όλα φαίνονται μικρά κάτω.

Ένα πράγμα που δεν μου άρεσε ήταν ο θόρυβος που έκανε και το βουητό στα αυτιά σε κάποια σημεία. Πήγα με aegean γιατί έχω δει πολλά επεισόδια Mayday με φθηνές εταιρίες που πέσαν τα αεροπλάνα λόγο κακής συντήρησης.

Δημοσ.

Νομίζω πως δεν έχω πέσει ποτέ σε κενό αέρος. Είναι σα να πέφτεις κάμποσα μέτρα κάτω; Πως ακριβώς;

Όταν λέμε κενό αέρος, δεν εννοούμε ότι δεν υπάρχει αέρας, αλλά ότι υπάρχουν δυνατά ανοδικά/καθοδικά ρεύματα. Η περίπτωση να πέσεις κάμποσα μέτρα κάτω είναι πιθανή, αλλά σπάνια. Έτσι είχε σκοτωθεί το 1999, αν θυμάσαι, ο τότε υφυπουργός εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης. Το κενό αέρος το αισθάνεσαι σαν αναταράξεις. Φαντάσου ότι είσαι με το αυτοκίνητο σε έναν κακοτράχαλο δρόμο και πηγαίνεις λίγο μαλλιοκούβαρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις πάσει σε κανό αέρος. Το πιο πιθανό είναι να ήταν τόσο μικρό που δεν του έδοσες σημασία.

Δημοσ.

Όταν λέμε κενό αέρος, δεν εννοούμε ότι δεν υπάρχει αέρας, αλλά ότι υπάρχουν δυνατά ανοδικά/καθοδικά ρεύματα. Η περίπτωση να πέσεις κάμποσα μέτρα κάτω είναι πιθανή, αλλά σπάνια. Έτσι είχε σκοτωθεί το 1999, αν θυμάσαι, ο τότε υφυπουργός εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης. Το κενό αέρος το αισθάνεσαι σαν αναταράξεις. Φαντάσου ότι είσαι με το αυτοκίνητο σε έναν κακοτράχαλο δρόμο και πηγαίνεις λίγο μαλλιοκούβαρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις πάσει σε κανό αέρος. Το πιο πιθανό είναι να ήταν τόσο μικρό που δεν του έδοσες σημασία.

Σε αναταράξεις έχω πέσει, είχα την εντύπωση ότι το κενό θα ήταν κάτι περισσότερο...:)

Δημοσ.

2η φορά που ανέβαινα (14 ετών) σε αεροπλάνο, μικρό ελικοφόρο από Αθήνα για Καβάλα

Έπεσε σε καταιγίδα και μπόλικο αέρα. Ένιωθες ο αέρας να παρασέρνει το αεροπλάνο.
Ήταν το μεγάλο σοκ, δεν είχα ξανά κάποιο θέμα.

Περιστατικό φίλου, πήγαινε από Κάρπαθο για Ρόδο.
Ο καιρός καλός, άπνοια, ιδανικός για ταξίδι με αεροπλάνο.
Η πτήση αργεί να ξεκινήσει και περιμένει μόνος του, δεν είχαν φανεί άλλοι επιβάτες.
Μετά από λίγο εμφανίστηκαν όλοι μαζί, καμιά 30 άτομα.

Πηγαίναν σε κηδεία στη Ρόδο (οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι άκουγε για περίπου 30-35 λεπτά που είναι η πτήση)...

Δημοσ.

Εκτός από τα τεχνικά θέματα/καιρός που μπορεί να εμφανιστούν σε πτήση, βάζω τα εξής χειρότερα : Μωρά/νήπια που κλαίνε (δεν φταίνε αυτά, το ξέρω), μικρά παιδιά τα οποία κάνουν φασαρία ή κλωτσάνε καθίσματα, αν τύχει διπλανός ο οποίος να έχει φρικάρει και να φρικάρει και να φρικάρει όλους τους επιβάτες.

Δημοσ.

Περιστατικό φίλου, πήγαινε από Κάρπαθο για Ρόδο.

Ο καιρός καλός, άπνοια, ιδανικός για ταξίδι με αεροπλάνο.

Η πτήση αργεί να ξεκινήσει και περιμένει μόνος του, δεν είχαν φανεί άλλοι επιβάτες.

Μετά από λίγο εμφανίστηκαν όλοι μαζί, καμιά 30 άτομα.

Πηγαίναν σε κηδεία στη Ρόδο (οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι άκουγε για περίπου 30-35 λεπτά που είναι η πτήση)...

τι άκουγε; 

υπειρους 

!!

φέτος σε μικρό αεροπλάνο με καταιγίδα...τα είδα όλα.. τέτοιο κούνημα! πως έμεινε το αεροπλάνο στον αέρα και δεν έπεσε ακόμη δεν έχω καταλάβει

μας το είχαν εξηγήσει στο σχολείο πως αιωρούνται τα αεροπλάνα

πάρε ένα κομμάτι χαρτί και φύσα το στη μέση, θα δεις ότι μένει όρθιο

αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω πως συμβαίνει με τα αεροπλάνα

Δημοσ.

Λατρεύω την στιγμή της επιτάχυνσης.

Ειδικά το συναίσθημα όταν γίνεται η απογείωση και νιώθεις κάτι να σε τραβάει πίσω, είναι αξεπέραστο.

τα τζι είναι όλα τα λεφτά.

Η επιταγχυνση στο αεροπλανο ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σαν συναισθημα!!!

Δικοί μου άνθρωποι! Μιλάμε για ό,τι πλησιέστερο σε οργασμό...

• Like 1
Δημοσ.

attachicon.gif20160111_011542.jpg

Η μία επιλογή σε επιδόρπιο από ΒΑ παρακαλώ. Το έχω κρατήσει για ενθύμιο, λήγει σε λίγες μέρες :P

Μήπώς ήσουν σε πτήση από την Ελλάδα; Είναι συνηθισμένο με πολύ λίγες εξαιρέσεις οι εταιρείες να φορτώνουν τρόφιμα από το catering handling του κάθε αεροδρομίου.

Κάποιες εταιρείες δεσμεύονται με αποκλειστική διάθεση προϊόντων.

Για παράδειγμα η KLM δίνει στις πτήσεις της το τουρκικο (!!) νερό hamidiye ανεξαρτήτως σημείου αναχώρησης/προορισμού.

Δημοσ.

Ταξιδευοντας απο μικρο παιδι παρατηρω οτι εαν καποιος δεν ταξιδεψει μικρος εστω μια δυο φορες,
δυσκολευεται στα 20-30 να μπει και το αποφευγει σαν τον διαολο.
Αλλα οπως πολυ σωστα ειπε η Valerie: το να γυρνας με αμαξι ειδικα σε γιορτες χωρις ζωνη ειναι πολυ πιο επικινδυνο.

Καπου στην εφηβεια εφαγα μια φρικη με το πως και γιατι πεφτουν τα αεροπλανα και ημουν στην τσιτα οταν πετουσα.
Οποτε εκατσα και διαβασα "τα παντα" γυρω απο το αεροπλανο, απο το πως πεταει μεχρι τα μηχανικα μερη του,
επαιξα flight simulator, ειδα απειρα video απο δυσκολα landings, crosswinds, δυστυχηματα κτλ

και καταλαβα (πανω κατω) ποσο ευκολο ή δυσκολο ειναι να πεσει με αποτελεσμα να απολαμβανω ακομα περισσοτερο
τις πτησεις, plus αγαπησα οτι εχει να κανει με το αεροπλανο διαβαζοντας γι'αυτο.

Εχω περασει και εγω παρομοια πτηση για Ροδο με το επικο αυτο ελικοφορο της Ολυμπιακης

με πολυ αερα, βροχη ,το πλαστικο της εσωτερικη επενδυσης να εχει ξεκολλησει εκει που καθομουν
και να τριζει, με bonus μια αραχνη.....

Ωραιοτερη εμπειρια απο φαγητο και γενικα εξυπηρετηση ηταν απο Turkish Airlines εισητηριο των 250e
Αθηνα-Istanbul-Helsinki με τις αεροσυνοδους να μας προσφερουν το menu της ημερας ωστε να επιλεξουμε ενα απο τα 2 πιατα.
Ζεστα ψωμια, βουτυρα, γλυκα. Νταξει χορταινεις και περναει η ωρα μεχρι να τα φας κτλ.
Και επισης η low-cost Norwegian Shuttle  που μπορει να μην σου δινει ουτε νερο
αλλα εχει free wifi  :o  και dim lights να αλλαζουν για εισαι "in". Κατι σαν το Dreamliner.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...