Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ θα θελα κάτι πιο παραδοσιακό, πιο Ελληνικό ρε παιδί μου!

Αλλά δεν... Θα προτιμούσα να πάρω καμιά θηριώδη κάρτα γραφικών αν μου περίσσευαν τα ευρά παρά ένα σπαθί.

Δημοσ.

Στα προϊόντα όπως αληθινά σπαθιά, ξιφίδια και λόγχες θα πρέπει να υπάρχει άδεια κατοχής συλλεκτικού αντικειμένου ή άδεια κατοχής αληθινού σπαθιού (εκδίδεται στην Αστυνομία) (πληρ.: ΓΑΔΑ, Διευθ. Όπλων και Εκρηκτικών, Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, τηλ. 210 6446231). 

3. Στα Σπαθιά διακοσμητικά - REPLICA (ψεύτικα) (αντίγραφα Ιστορικών και Ιαπωνικών & κινηματογραφικών σπαθιών) δεν χρειάζεται καμία ενέργεια εφόσον οι προδιαγραφές κατασκευής τους δεν είναι ίδιες με αυτές των αληθινών.

Στα μαχαίρια, σουγιάδες, και σε οτιδήποτε άλλο αιχμηρό αντικείμενο επιτρέπεται η χρήση τους μόνο για τις ανάγκες οικιακής χρήσης ή κυνηγετικής χρήσης. Ωστόσο θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να δικαιολογείται η χρήση και η μεταφορά αυτών των προϊόντων. Ειδάλλως, διώκεστε για οπλοκατοχή. 

Στο 3 όταν λέει οτι οι προδιαγραφές κατασκευής να μην είναι σαν των αληθινών τι εννοεί; Γιατί έχουμε 2 σπαθιά διακοσμητικά στο σπίτι, δεν κόβουν εύκολα βέβαια αλλά στο ένα ειδικά αν βάλεις δύναμη μπορεί να κόψει και να τραυματίσει ελαφρώς γενικότερα.

Δημοσ.

Η Αστυνομία δεν είναι κανένας μπαμπούλας που θα σας απαγορεύσει την οπλοκατοχή, αν είστε νομοταγείς πολίτες. 

Το 1997-2003 ήμουν σε όμιλο πρακτικής σκοποβολής. Ακολουθώντας την νόμιμη διαδικασία, όταν κατέβαινα Αθήνα για να πάω για εξάσκηση ενημέρωνα για την μετάφορά του όπλου και σφαιρών, γιατί δεν είχα άδεια οπλοφορίας. (δεν είδα το λόγο, χώρια που είναι δύσκολο να την βγάλει κανείς).

Και στο σπίτι ήταν κλειδωμένο σε ειδική ντουλάπα, όπως απαιτούν οι προδιαγραφές και μετά από έλεγχους της Αστυνομίας.

Αντίθετα θα σας σκίσουν το κόλ* αν έχετε παράνομα όπλα και σας δώσει κανένας που δεν σας χωνεύει.

• Like 1
Δημοσ.

μιλα σκουληκι δωσε λεπτομεριες  :-D ειναι αληθινη; απο ιαπωνια ή αλλου;

Από όσο είχα ψάξει παλαιότερα, αυθεντικό κατάνα, δεν μπορεί να βγει εκτός Ιαπωνίας.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν replicas αβέρτα.

Δημοσ.

Να πω μερικά πράγματα πληροφοριακά..Όσον αφορά τα κυνηγετικά - καραμπίνες...

Αν έχετε κάποιο όπλο στο σπίτι πρέπει να είναι δηλωμένο στο τμήμα ασφαλείας της περιοχής σας και να έχετε άδεια για αυτό..

Κάθε όπλο έχει και μία άδεια. Αν το όπλο ηταν κάποιου άλλου και σας το άφησε πρέπει να εκδοθεί άδεια με το όνομα σας, δεν έχει ισχύ η προηγούμενη. Αυτο πρέπει να γίνει όσο ειναι εν ζωή το εν λόγω άτομο, αφου πατε και οι δύο με το όπλο στο τμημα ασφαλείας της περιοχής σας( δηλ. μεταβίβαση) είτε να αναφέρεται οτι κάνατε αποδοχή κληρονομιάς ή να είστε οι φυσικοί κληρονόμοι του όπλου. 

Αν θέλετε να έχετε το όπλο για ομορφιά πρέπει να πάτε σε έναν οπλουργό - ιδιώτη να το αχρηστεύσει ως προς την ικανότητα βολής και να σας δώσει να πιστοποιητικό σχετικά. Με αυτό το πιστοποιητικό και το όπλο θα πάτε στο τμήμα και θα βγάλετε μια άδεια εφ όορου ζωής.

Αν θέλετε να κυνηγάτε ή δεν κυνηγάτε αλλα δεν θέτε να αχρηστεύσετε το όπλο, πρέπει να πατε με το όπλο στο τμήμα και να βγάλετε μια άδεια όπλοκατοχής ισχύος δέκα ετών. Η διαδικασία ειναι απλή μια αίτηση , ενα παράβολο 15 ευρω, μια γνωμάτευση παθολόγου ή ψυχιάτρου οτι είστε ικανοί να έχετε όπλο και δύο φωτογραφίες.

• Like 4
Δημοσ.

Από όσο είχα ψάξει παλαιότερα, αυθεντικό κατάνα, δεν μπορεί να βγει εκτός Ιαπωνίας.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν replicas αβέρτα.

εγω ξερω οτι κοστιζουν 5000€ οι πιο φτηνες  αυθεντικες, αμα εχεις να δωσεις τοσα λεφτα νομιζω θα καταφερεις να την βγαλεις κι εκτος ιαπωνιας.

Δημοσ.

Ε τότε σίγουρα ιμιτασιόν έχουμε γιατί δεν έκανε 5.000 ευρά.

Δε βαριέσαι...άμα τρέχεις προς τον κλέφτη βγάζοντας πολεμικές κραυγές, την ίδια δουλειά θα κάνει.

• Like 1
Δημοσ.

Το ίδιο γινόταν σε πολλές Ευρωπαϊκές περιπτώσεις, απλά δεν ήταν τόσο διαδεδομένο.

Ε τότε σίγουρα ιμιτασιόν έχουμε γιατί δεν έκανε 5.000 ευρά.

Δε βαριέσαι...άμα τρέχεις προς τον κλέφτη βγάζοντας πολεμικές κραυγές, την ίδια δουλειά θα κάνει.

*Εάν δεν έχει κανένα καλάσνικοφ.. :P

Δημοσ.

πολλοι κυνηγοι πεσανε εδω ρε :ph34r: εγω νομιζω για να το εχεις σαν αντικα(με αδεια) πρεπει να ειναι μη λειτουργικο και αυτο γινετε χαλοντας τον μηχανισμο εκπρυσοκροτησης δηλ βγαζοντας την περονη, κατοχος 3 λειτουργικων κυνεγετικων...

Δημοσ.

πολλοι κυνηγοι πεσανε εδω ρε :ph34r: εγω νομιζω για να το εχεις σαν αντικα(με αδεια) πρεπει να ειναι μη λειτουργικο και αυτο γινετε χαλοντας τον μηχανισμο εκπρυσοκροτησης δηλ βγαζοντας την περονη, κατοχος 3 λειτουργικων κυνεγετικων...

χρειάζεσαι βεβαίωση απο οπλουργό, δεν αρκεί ο λόγος σου! :-)

Δημοσ.

χρειάζεσαι βεβαίωση απο οπλουργό, δεν αρκεί ο λόγος σου! :-)

εχεις πιασει καμια φορα στην ζωη σου οπλο?? :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...