Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς δικαιολογείται τα ελληνικά πολυτεχνεία να παρέχουν πολύ υψηλής ποιότητα δωρεάν εκπαίδευση αλλά να μήν λαμβάνονται σοβαρά στο εξωτερικό?

Δημοσ.

Γενικά πολλές σχολές της Ελλάδας έιναι μια χαρά στο εξωτερικό δε συμφωνώ ότι δε λαμβάνονται σοβαρά.. ακόμα και ορισμένα ΤΕΙ έξω είναι Πανεπιστήμια και τους έχουν καλύτερα από Ελλάδα.

Δημοσ.

Πώς δικαιολογείται τα ελληνικά πολυτεχνεία να παρέχουν πολύ υψηλής ποιότητα δωρεάν εκπαίδευση αλλά να μήν λαμβάνονται σοβαρά στο εξωτερικό?

Το μόνο πράγμα που δεν λαμβάνουν σοβαρά και σε Ελλάδα και σε εξωτερικό είναι το trolo προφίλ σου.
  • Like 9
Δημοσ.

Το μόνο πράγμα που δεν λαμβάνουν σοβαρά και σε Ελλάδα και σε εξωτερικό είναι το trolo προφίλ σου.

Apply cold water to burned area

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά ετοιμάζομαι να φύγω μετανάστης και κάνω επανάληψη γνώσεων.. μάζεψα σημειώσεις μαθημάτων από ελληνικά πολυτεχνεία και αγγλόφωνα πανεπιστήμια.. και συνειδητοποίησα πχ στο ΕΜΠ που θεωρείται το κορυφαίο στην Ελλάδα ότι στα 5 πρώτα εξάμηνα κάνανε σχεδόν όλη την ύλη κορμού ενός Bachelor αγγλόφωνου πανεπιστήμιου + Master αγγλόφωνου πανεπιστημίου + ύλη ΑΕΙ Μαθηματικών + ύλη ΑΕΙ Φυσικής!!!! Μιλάμε για 4 πτυχία σε 1..

Γνωρίζω ότι η ποιότητα εκπαίδευσης δέν ειναι καλή γιατί οι φοιτητές αναγκάζονται να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα (!) και δεν έχουν την παραμικρή βοήθεια πχ τα γνωστά past exams papers.. Πρέπει να συμφωνήσουμε όμως ότι το επίπεδο γνώσεων είναι από τα υψηλότερα στο κόσμο.. 

Σαν να μήν φτάνουν όλα αυτά οι Έλληνες φοιτητές ελληνικών πολυτεχνείων/πανεπιστημίων αναγκάζονται να κάνουν και ένα Master σε ξένο πανεπιστήμιο για να "πιστοποιήσουν" τις γνώσεις τους με την ελπίδα να βρούν κάποια θέση εργασίας.. Στην καλύτερη περίπτωση να καταλήξουν διδακτορικοί φοιτητές και βοηθοί καθηγητών στο ξένο πανεπιστήμιο..

Οποιος βρήκε την παραμικρή δουλειά πασάροντας ελληνικό πτυχίο σε ξένη αγορά εργασίας είναι ψεύτης!!! Λαμβάνονται σοβαρά όσο τα πολονέζικα, τα πορτογαλέζικα και τα ιρλανδέζικα..

Και ρωτάω εγώ τώρα.. Είναι δίκαιο αυτό? Μήπως βάζουν τόσα περιττά μαθήματα στα ελληνικά τμήματα για να βγαίνουν οι ώρες των καθηγητών? Μήπως υπάρχει οικογενειοκρατία στα ελληνικά πανεπιστήμια? μήπως γίνεται χαμός εκεί μέσα και πρίν λίγο καιρό οι φοιτητές ασχολούνταν με αφισοκόληση και εξάσκηση των χειλών τους? Δέν ξέρω τι να υποθέσω..  

Δημοσ.
...

Σαν να μήν φτάνουν όλα αυτά οι Έλληνες φοιτητές ελληνικών πολυτεχνείων/πανεπιστημίων αναγκάζονται να κάνουν και ένα Master σε ξένο πανεπιστήμιο για να "πιστοποιήσουν" τις γνώσεις τους με την ελπίδα να βρούν κάποια θέση εργασίας.. Στην καλύτερη περίπτωση να καταλήξουν διδακτορικοί φοιτητές και βοηθοί καθηγητών στο ξένο πανεπιστήμιο..

...

Τι ακριβώς προσφέρεις στην αγορά εργασίας της άλλης χώρας που δεν μπορούν να το βρουν από την εγχώρια προσφορά και πρέπει να σου κάνουν και τεμενάδες στο εξωτερικό δηλαδή;

Δημοσ.

Τι ακριβώς προσφέρεις στην αγορά εργασίας της άλλης χώρας που δεν μπορούν να το βρουν από την εγχώρια προσφορά και πρέπει να σου κάνουν και τεμενάδες στο εξωτερικό δηλαδή;

Ανώτατες Τρολοσπουδές Σε Φόρα... :rolleyes:

Δυστυχώς ψιλοαποτυγχάνει σε αυτόν τον τομέα.

• Moderators
Δημοσ.

καλα αν και τρολλαρεις (αν δεν τρολλαρεις τοτε τι να πω) προσωπικα προτιμω να μαθω τα μισα αλλα σωστα απλα να εχω τα διπλα και να κανω τσαπατσοδουλειες! πχ ελλαδα 2 μαθηματα δικτυων εμαθα ουτε τα μισα απο οτι εμαθα εδω σε ενα εξαμηνο και εδω τα καταλαβα πολυ καλυτερα!

Δημοσ.

Θα στο πω εγώ.....που σπούδασα σε Αγγλικο πανεπιστήμιο.

εν έτει 2003 που έσκασα , είχε βιβλιοθήκη 4 ορόφων για όλο το πανεπιστήμιο.

σύνδεση Τ1 , σφαίρα. Υπολογιστές τελευταίας γενιάς , και σερβέρια εργαλεία.

Για να μπεις στο campus , είχες ειδική μαγνητική κάρτα !

Στην ελλάδα είχαμε ακόμα pstn στα σπίτια , και μαλακίες στα πανεπιστήμια.

Διδάσκανε Java , και προχωρημενες τεχνικές προγραμματισμού , όταν εδώ ήτανε με δυσκολία στην C.

Όλες οι σημειώσεις του μαθήματος ήτανε σε ειδικό software Whiteboard , στο οποίο έμπαινες με κωδικούς και κατέβαζες τα pdf , ppt , και σε κανα δυο μαθήματα είχε ακόμα και βίντεο του μαθήματος.

Θες και άλλα?

Πεντακάθαρα campus  , στημένα απιστευτα ωραία , με τεχνολογία 20 χρόνια μπροστά.

Καθηγητές που δεν έχουν σχέση με κομματικά , οι οποίοι πέρνανε επιδοτήσεις απο εταιρίες (μέχρι και το CERN) , και τις αξιοποιούσανε σε σοβαρή έρευνα !

Μαθήματα δομημένα έτσι ώστε να βοηθάνε τους φοιτητές να σκέφτοντε , εργασίες ανα εξάμηνο (δύσκολες) τις οποίες έπρεπε να στρώνεις κώλο για να τις καταφέρεις.

Επίπεδο εκπαίδευσης ισάξιο με τον εργασιακό χώρο , βασικά οι καθηγητές ήτανε μεν καθηγητές , ήτανε εκεί όποτε τους ήθελες , αλλά όταν μας βάζανε εργασίες μας βοηθουσαν ελάχιστα , και μας αντιμετώπιζαν σαν εταιρία , έχοντας απαιτήσεις.

Έτσι μας βάζανε στο κλίμα , που θα αντιμετωπίζαμε στον εργασιακό μας τομέα.....

...

....

.......

Και πολλά άλλα , στα οποία τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν πιάνουν ούτε το ένα δέκατο αυτών.....

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά σαν εγκαταστάσεις στο εξωτερικό προφανώς και είναι καλύτερα. Εγώ που σπούδασα στο ΕΚΠΑ και το τμήμα μου θεωρείται από το πιο καλό σαν υποδομή της σχολής επιστημών υγείας και όντως είναι πολύ καλό άμα το δείτε πήγα Σουηδία erasmus και έμεινα μαλάκας και ένιωθα πρωτόγονος. Αλλά δεν ένιωσα ότι υστερώ σαν γνώσεις. Απλά εδώ έχουμε κάνει το πολυτεχνείο λες και είναι ούτε και εγώ ξέρω τι, δεν καταλαβαίνω γιατί το έχουμε τόσο ψηλά σε σχέση με άλλες σχολές όταν οι χημικοί μηχανικοί και οι ναυπηγοί είναι από τα πιο άχρηστα τμήματα που υπάρχουν :P Πάντως σε επίπεδο γνώσεων το πολυτεχνείο θεωρώ ότι είναι πολύ καλά. Πρέπει όμως κάποιος σε όλα τα πανεπιστήμια να αναθεωρήσει κάποια μαθήματα του προγραμμάτος σπουδών που φτιάχτηκαν απλά και μόνο για να προσλφηθεί ένας καηγητής και αν ήταν πχ βιοχημικός χώσανε 3-4 άχρηστα μαθήματα βιοχημείας για να μπορεί να τα διδάξει.

• Moderators
Δημοσ.

Τα δίκτυα ήταν απλά ένα παράδειγμα και προγραμματισμό μαθαίνεις σπίτι και μαθηματικά και φυσική και τα πάντα αλλά σπίτι θα έπαιζα στον υπολογιστή εδώ έχω το εργαστήριο της σισκο με ρουτερ σουιτς κτλ να βάλω χέρι σε καλώδια κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...