Tenshi Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Αν το οίκημα λειτουργεί χωρίς σήμα,ο ΕΟΤ δέν έχει κάποια αρμοδιότητα.Ο λογιστής μου, είχε αναφέρει οτι ένα τέτοιο κατάλυμα υπάγεται στο ίδιο καθεστώς με τις ενοικιαζόμενες βίλες. Εκτιμώ οτι το εισόδημα μπορείς να το δηλώσεις κανονικά,αφού ουσιαστικά κάνεις αστική μίσθωση (συμβόλαιο δηλαδή) για τον κάθε ενοικιαστή 1
kage Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Απο το νοεμβρη κατι αλλαξε για το σημα εοτ .. Υποτιθεται πως δηλωνεις στο gsis τους ενοικιαστες.. Αν σε επιαναν να νοικιαζεις βιλα κτλ χωρις σημα μπορουσαν να σου ριξουν 50χιλ. Tο κουκακι ψηφηστικε στην 5η θεση στο bnb σαν την πιο φιλικη περιοχη στο κοσμο. http://www.pomida.gr/misthoseis/paratheristikes-misthoseis.html
xpapias Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστώ. Νομίζω απο χθες που ειδα ενα διαμέρισμα η τιμη του ανέβηκε λίγο. Νομιζω και η περιγραφη αλλαξε ελαφρα. Υπαρχει περίπτωση να ανεβαινει αναλογα με τη ζήτηση; Αν ανεβασω το λινκ εδω για καμιά γνώμη; Το ξανακοιταξα με ελληνικη ip και χωρίς μετατροπή ισοτιμιας και τωρα ειναι φθηνότερο. Η αλήθεια ειναι οτι ειναι φθηνο για την περιοχη που θελω. Να το ανεβασω το link για καμια γνώμη ή παιζει να ανεβαίνει οντως η τιμη με τη ζητηση; Πάπιας ρωτάει, πάπιας απαντάει! 1
xpapias Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Έχω 2 απορίες. Μπορεί να φανούν αστείες αλλά γιατί όχι... Μπορώ να διαπραγματευτω καθόλου την τιμή ή τις υπηρεσίες με τον τύπο που νοικιάζει το διαμέρισμα; Πχ αντι για 870ε το μηνα για 3 μήνες να του προτείνω 820ε ή να του ζητήσω να βάλει τακτικά κάποια καθαρίστρια για το ίδιο (870) η κάποιο επιπλέον ποσο; Το 1ο διαμερίσμα που είχα βρει ηταν στα 600ε και ο ιδιοκτήτης δε μου απάντησε σε 2-3 πραγματακια που ειχα ρωτήσει. Τα επομενα 2 πανε 870 και 915ε (!!). Η αλήθεια ειναι οτι εχω ακομα 8 μηνες και μπορεί μεχρι τοτε να εχω βρει και κατι αλλο καλυτερο. Αλλα μην το αφησω για τελευταία στιγμη.
gregdel Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Ναι μπορεις να διαπραγματευτεις και να σου στειλει αυτον κατι σαν προσκληση με την καινουρια τιμη. Πολλοί δεν απαντάνε όταν ζητάς διαμέρισμα 8-9 μήνες μετά και απλά απορρίπτουν το αίτημα. Τσέκαρε μήπως αυτό έχει γίνει. Το 8 μήνες μέτά είναι βέβαια και λίγο παρακινδυνευμένο, καθώς το πληρώνεις στην airbnb από τώρα... επομένως καλό είναι να βρεις κάποιο που έχει καλή cancellation policy... βέβαια την προμήθεια της airbnb την φεσώνεσαι αν ακυρώσεις... δεν ξέρω τι συμβαίνει αν ακυρώσει ο άλλος.
mentoras99 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Σκεψεις και προβληματισμοι Ρε παιδια, ολοι υπερ airbnb βλεπω εδω.Δεν το εχω ψαξει καλα το θεμα, το ομολογω.Και δεχομαι, ειναι καλο να εχει ο κοσμος επιλογες, οσο περισσοτερες, τοσο καλυτερο, δεν αντιλεγω.Απο εκει και περα φυσικα, παιζουν πολλα ρολο στο το διαλεγει κανεις, προσωπικες προτιμησεις, ανεσεις, κοστη, κλπ.Πειτε μου ομως χονδρικα, περα απο τα διαφορα που λενε στα sites, εσεις, ως χρηστες αυτων των υπηρεσιων.Ουσιαστικα, δεν ειναι ενοικιαση δωματιων σε ξενοδοχειο, αλλα σε κανονικα σπιτια;Με αυτονομη κλειδαρια, ή οχι;Κατι αναλογο με uber στα ταξι, οπου μπαινεις στην uber, και κανεις τον ταξιτζη;Δηλαδη στο uber δινεις το αμαξι και τον χρονο σου/οδηγεις κλπ, ενω στο airbnb νοικιαζεις πχ ενα δωματιο απο το σπιτι σου;Εμενα παντως, αν το εχω συλλαβει καλα(πειτε αν νομιζετε οτι μου διαφευγει κατι), ως πελατης μιλω παντα, κι οχι οτι εχω τις απαιτησεις, το ολο concept δεν μου καθεται καλα. Προσωπικη προτιμηση ισως, αλλα προτιμω εστω ενα φτηνο δωματιο σε ενα ξενοδοχειο, πιο απροσωπα, πιο τυπικα, πιο επαγγελματικα, και πιθανως με διαφορες εξτρα ευκολιες(παρκιγκ, wifi, πρωινο δωρεάν ή με λίγα €, κλπ), παρα να παω σε καποιο σπιτι, οσο κι αν εχει καλες κριτικες.Θα θελα να ακουσω γνωμες, για πραγματα που ισως δεν ξερω ή δεν εχω σκεφτει, οχι φυσικα 'κριτικη' γιατι οπως ειπα, ειναι πως το βλεπει και πως το προτιμαει ο καθενας. Και φυσικα, περα απο κοστη, reviews κλπ, ειναι και που νιωθει πιο ανετα κανεις, και εγω τουλαχιστον, το νιωθω αυτο σε ενα προσεγμενο ξενοδοχειο, πχ επιλγεμενο μεσω booking. 3
zio10 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Σκεψεις και προβληματισμοι Ρε παιδια, ολοι υπερ airbnb βλεπω εδω. Δεν το εχω ψαξει καλα το θεμα, το ομολογω. Και δεχομαι, ειναι καλο να εχει ο κοσμος επιλογες, οσο περισσοτερες, τοσο καλυτερο, δεν αντιλεγω. Απο εκει και περα φυσικα, παιζουν πολλα ρολο στο το διαλεγει κανεις, προσωπικες προτιμησεις, ανεσεις, κοστη, κλπ. Πειτε μου ομως χονδρικα, περα απο τα διαφορα που λενε στα sites, εσεις, ως χρηστες αυτων των υπηρεσιων. Ουσιαστικα, δεν ειναι ενοικιαση δωματιων σε ξενοδοχειο, αλλα σε κανονικα σπιτια; Με αυτονομη κλειδαρια, ή οχι; Κατι αναλογο με uber στα ταξι, οπου μπαινεις στην uber, και κανεις τον ταξιτζη; Δηλαδη στο uber δινεις το αμαξι και τον χρονο σου/οδηγεις κλπ, ενω στο airbnb νοικιαζεις πχ ενα δωματιο απο το σπιτι σου; Εμενα παντως, αν το εχω συλλαβει καλα(πειτε αν νομιζετε οτι μου διαφευγει κατι), ως πελατης μιλω παντα, κι οχι οτι εχω τις απαιτησεις, το ολο concept δεν μου καθεται καλα. Προσωπικη προτιμηση ισως, αλλα προτιμω εστω ενα φτηνο δωματιο σε ενα ξενοδοχειο, πιο απροσωπα, πιο τυπικα, πιο επαγγελματικα, και πιθανως με διαφορες εξτρα ευκολιες(παρκιγκ, wifi, πρωινο δωρεάν ή με λίγα €, κλπ), παρα να παω σε καποιο σπιτι, οσο κι αν εχει καλες κριτικες. Θα θελα να ακουσω γνωμες, για πραγματα που ισως δεν ξερω ή δεν εχω σκεφτει, οχι φυσικα 'κριτικη' γιατι οπως ειπα, ειναι πως το βλεπει και πως το προτιμαει ο καθενας. Και φυσικα, περα απο κοστη, reviews κλπ, ειναι και που νιωθει πιο ανετα κανεις, και εγω τουλαχιστον, το νιωθω αυτο σε ενα προσεγμενο ξενοδοχειο, πχ επιλγεμενο μεσω booking. Ξέρω ότι μπορείς να νοικιάσεις και ολόκληρο σπίτι και να μείνεις μόνος σου. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου, δεν με ενθουσιάζει ούτε μένα. Ούτε αυτό, ούτε και το couch surfing (παρόμοιο αλλά δωρεάν, σε φιλοξενεί ο άλλος). Πολύ δύσκολα θα επέλεγα κάτι από τα δύο. Είναι μια έξυπνη ιδέα πάντως για όλους. Για αυτόν που το σκέφτηκε και παίρνει προμήθεια, για αυτόν που νοικιάζει που έχει ένα επιπλέον έσοδο αλλά και για τον ταξιδιώτη που του αρέσει να μένει έτσι!
Dark_son20 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 δεν είναι μονο δωμάτιο. μπορείς να νοικιάσεις και ολόκληρο σπίτι. εγώ πχ προτιμώ να έχω το ψυγείο μου τη κουζίνα μου το πλυντήριο και ίσως και στεγνωτήριο. επίσης wifi έχουνε σχεδόν όλα
zio10 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Φτηνοτερα απο ξενοδοχειο, να υποθεσω; Δεν είναι κάτι στάνταρ αυτό, παίζουν πολλά ρόλο.
xpapias Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2016 Πάντως η airbnb ειναι απαράδεκτη. Ενα διαμέρισμα που το εβρισκα 970 χθες σήμερα το εχει 1040ε. Και μπαινοντας incognito μου βγαινει 980 περιπου. Επεσα τυχαια και σ αυτό το αρθρο που εξηγει λίγο http://www.theverge.com/2015/6/4/8730141/airbnb-price-tips-machine-learning 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Σκεψεις και προβληματισμοι Ρε παιδια, ολοι υπερ airbnb βλεπω εδω. Δεν το εχω ψαξει καλα το θεμα, το ομολογω. Και δεχομαι, ειναι καλο να εχει ο κοσμος επιλογες, οσο περισσοτερες, τοσο καλυτερο, δεν αντιλεγω. Απο εκει και περα φυσικα, παιζουν πολλα ρολο στο το διαλεγει κανεις, προσωπικες προτιμησεις, ανεσεις, κοστη, κλπ. Πειτε μου ομως χονδρικα, περα απο τα διαφορα που λενε στα sites, εσεις, ως χρηστες αυτων των υπηρεσιων. Ουσιαστικα, δεν ειναι ενοικιαση δωματιων σε ξενοδοχειο, αλλα σε κανονικα σπιτια; Με αυτονομη κλειδαρια, ή οχι; Κατι αναλογο με uber στα ταξι, οπου μπαινεις στην uber, και κανεις τον ταξιτζη; Δηλαδη στο uber δινεις το αμαξι και τον χρονο σου/οδηγεις κλπ, ενω στο airbnb νοικιαζεις πχ ενα δωματιο απο το σπιτι σου; Ναι, νοικιαζεις δωματιο σε σπιτι ή καναπε σε σπιτι ή και ολοκληρο το σπιτι! Το αν εχει αυτονομη κλειδαρια παλι εξαρταται (οπως και να χει κλειδι θα εχεις. Επισης δεν βλεπω διαφορα απο το ξενοδοχειο στο οποιο εχει προσβαση η καθαρηστρια και μπορει να παρει οτι θελει αν αυτος ειναι ο φοβος σου την οποια δεν την ξερεις σε αντιθεση με τον ιδιοκτητη του σπιτιου) απο τη συμφωνια, οταν νοικιαζεις το σπιτι σιγουρα εχεις το κλειδι οταν νοικιαζεις ενα δωματιο μονο ισως να εχεις κλειδι απο το δωματιο. Επισης Εμενα παντως, αν το εχω συλλαβει καλα(πειτε αν νομιζετε οτι μου διαφευγει κατι), ως πελατης μιλω παντα, κι οχι οτι εχω τις απαιτησεις, το ολο concept δεν μου καθεται καλα. Προσωπικη προτιμηση ισως, αλλα προτιμω εστω ενα φτηνο δωματιο σε ενα ξενοδοχειο, πιο απροσωπα, πιο τυπικα, πιο επαγγελματικα, και πιθανως με διαφορες εξτρα ευκολιες(παρκιγκ, wifi, πρωινο δωρεάν ή με λίγα €, κλπ), παρα να παω σε καποιο σπιτι, οσο κι αν εχει καλες κριτικες. Το πρωινο δεν ειναι σε ολα τα ξενοδοχεια δωρεαν αλλα οπως και στα ξενοδοχεια ετσι και στα σπιτι οι παροχες εξαρτονται! Οσα εχω δει ολα εχουν Wifi και καποιια εχουν παρκινγ. Επισης σε ολα μπορεις να κανεις χρηση κουζινας κατι το οποιο δεν εχεις προσβαση σε ξενοδοχειο και μπορει να σου εξοικονομησει λεφτα. Οποτε οταν μπορω να γλιτωσω λεφτα απο το φαγητο το airbnb κερδιζει και ας πρεπει να φτιαξω ενα πρωινο (που σιγα τη δουλεια). Οποτε καταληγουμε οτι δεν εχουν διαφορα σε παροχες συγκριτικα με τα ξενοδοχεια και πολλες φορες ειναι καλυτερα! Θα θελα να ακουσω γνωμες, για πραγματα που ισως δεν ξερω ή δεν εχω σκεφτει, οχι φυσικα 'κριτικη' γιατι οπως ειπα, ειναι πως το βλεπει και πως το προτιμαει ο καθενας. Και φυσικα, περα απο κοστη, reviews κλπ, ειναι και που νιωθει πιο ανετα κανεις, και εγω τουλαχιστον, το νιωθω αυτο σε ενα προσεγμενο ξενοδοχειο, πχ επιλγεμενο μεσω booking. Εγω το θεωρω πολυ καλη ενναλακτικη και μπορει να σε γλιτωσει απο πολλα εξοδα. Ακομη δεν ετυχε να χρησιμοποιησω airbnb αλλα ισως το κανω συντομα. Επισης θεωρω πολυ καλυτερο το airbnb 1)τις περισσοτερες φορες δεν δινεις λεφτα σε μεγελες εταιρειες και πολλες φορες πανε σε ντοπιους, επισης δεν ειναι απροσωπο οπως το ξενοδοχειο και αυτο μου αρεσει. Τελος, με τα reviews και ολα αυτα μπορω να ειμαι περισσοτερο σιγουρος για το τι να περιμενω συγκριτικα με ενα ξενοδοχειο που πολλα μπορει να ειναι στυμενα. Και να μην ξεχασω στο airbnb τα λεφτα μεταφερονται 1 μερα μετα οποτε σε περιπτωση που κατι παει στραβα επικοινωνεις και παιρνεις λεφτα πισω χωρις πολλα πολλα Ξέρω ότι μπορείς να νοικιάσεις και ολόκληρο σπίτι και να μείνεις μόνος σου. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου, δεν με ενθουσιάζει ούτε μένα. Ούτε αυτό, ούτε και το couch surfing (παρόμοιο αλλά δωρεάν, σε φιλοξενεί ο άλλος). Πολύ δύσκολα θα επέλεγα κάτι από τα δύο. Είναι μια έξυπνη ιδέα πάντως για όλους. Για αυτόν που το σκέφτηκε και παίρνει προμήθεια, για αυτόν που νοικιάζει που έχει ένα επιπλέον έσοδο αλλά και για τον ταξιδιώτη που του αρέσει να μένει έτσι! Δεν το λεω με κακια αλλα οτιδηποτε εχει να κανει με επαφη με αλλους ανθρωπους αγνωστους δε εχω δει να σε ενθουσιαζει. Δεν μπορω να καταλαβω ποια η διαφορα του να νοικιασεις σπιτι μεσω airbnb και ξενοδοχεια γιατι ουσιαστικα ειναι το ιδιο, ειναι σαν να λες θα αγοραζα μεταχειρισμενο αμαξι απο μαντρα αλλα οχι απο ιδιωτη(airbnb). 1
gregdel Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Ενδιαφέρον το βιντεάκι που εβαλα ο Xpapias... προσωπικά δε μου έχει τύχει βέβαια...
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Πάντως η airbnb ειναι απαράδεκτη. Ενα διαμέρισμα που το εβρισκα 970 χθες σήμερα το εχει 1040ε. Και μπαινοντας incognito μου βγαινει 980 περιπου. Επεσα τυχαια και σ αυτό το αρθρο που εξηγει λίγο http://www.theverge.com/2015/6/4/8730141/airbnb-price-tips-machine-learning δεν διαβασα το αρθρο αλλα αυτο νομιζω παιζει σε ολα αεροπορικα ξενοδοχεια κτλ ακομη και απο ποια χωρα ψαχνεις. Κοιτουσα εγω και ενας φιλος μου τα ιδια εισητιρια αυτος ηταν με προξυ και ειχαμε 100+ ευρο διαφορα στην τιμη
zio10 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δεν το λεω με κακια αλλα οτιδηποτε εχει να κανει με επαφη με αλλους ανθρωπους αγνωστους δε εχω δει να σε ενθουσιαζει. Δεν μπορω να καταλαβω ποια η διαφορα του να νοικιασεις σπιτι μεσω airbnb και ξενοδοχεια γιατι ουσιαστικα ειναι το ιδιο, ειναι σαν να λες θα αγοραζα μεταχειρισμενο αμαξι απο μαντρα αλλα οχι απο ιδιωτη(airbnb). Όχι δεν σε παρεξηγώ αλλά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς. Επειδή είχα γράψει ότι δεν θα πήγαινα σε εκείνο το ταξίδι; Το θεωρώ υπερεκτιμημένο και επικίνδυνο κάτι τέτοιο, ίσως κάνω λάθος βέβαια! Και κάμπινγκ δεν θα πήγαινα, δεν σημαίνει κάτι αυτό. Δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια πράγματα. Το να μείνω σε ένα δωμάτιο του σπιτιού ενός αγνώστου δεν με ενθουσιάζει όχι, το να νοικιάσω όλο το σπίτι του είναι καλύτερα. Στην πρώτη περίπτωση (που νομίζω γίνεται και στο airbnb και στο couchsurfing) υπάρχει μεγάλη διαφορά από το ξενοδοχείο για μένα. Κατά τα άλλα δεν έχω θέμα, ίσα ίσα λόγω δουλειάς έρχομαι σε επαφή με πολύ άγνωστο κόσμο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα