Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τις διαβασα.Ενταξει οταν το σπιτι ειναι κοινοβιο και δεν ειναι ολοι καθαροι αυτα συμβαινουν.

Βρηκαμε φτηνο φαγητο στο bakery του lidl.

Ασε που η airbnb παιρνει τα λεφτα εφοσον πας εκει και αν δεν ηταν οπως τα λεγε ο τυπος απλα επαιρνες τα λεφτα σου πισω...Σε βλεπω σπαταλο παντως φιλε αν ηταν να παω λονδινο για να φαω στα Lidl καλυτερα να πηγαινα σαλαμινα

• Like 1
Δημοσ.

Το δωματιο βρισκεται στην περιοχη canning town. Ειναι το βρωμικοτερο δωματιο που εχω δει στην ζωη μου. Το περιμενα βεβαια μιας και ηταν φτηνο.

Στον πανω οροφο μενουν αλλα 6 ατομα.2 γαλλοι αντρες με τα παιδια τους ,που βγαζουν τα παπουτσια στο χολ και βρωμαει ποδαριλα η πλαση.το δωματιο μας ειναι στον κατω οροφο και βλεπει στον κηπο (ρακοσυλλεκτης φαση) και ερχονται ολοι να καπνισουν και μας βλεπουν που ξαπλωνουμε.

Ο ιδιοκτητης εφυγε και δεν εχουμε καποιον να μας αναψει το καλοριφερ.Το βραδυ εχει 3 βαθμους κελσιου.Επισης ενω ειπε οτι θα εχει πιστολακι ,τωρα εξαφανιστηκε αυτος μαζι με το πιστολακι.Εκανα μπανιο και κοιμηθηκα με βρεγμενο κεφαλι.

Η τουαλετα ειναι κεντρο διερχομενων.Μπαινεις και μπουκαρουν ολοι μεσα χωρις να χτυπησουν.Ενω ξερουν οτι εισαι μεσα.

Οι αλλοι 2 που μενουν εδω ειναι μονιμοι κατοικοι. Περπατανε ξυπολητοι,μαγειρευουν στα σαπια σκευη,μενουν σε δωματια ενα επι ενα.Και δινουν και 100 λιρες τη βδομαδα.

Εχετε δει την εκπομπη how clean is your house? Υπαρχει λογος που υπαρχει στην Αγγλια.

Αυτο το ταξιδι ηταν η μεγαλυτερη αποτυχια μου.Ψοφησαμε απο την μπιχλα του σπιτιου και τον καιρο του Λονδινου.

Το φαγητο πανακριβο.Ακομη και το fast food.

Επισης μας ελεγαν για την oyster card.καμια σχεση.η travel card συμφερει για 7 μερες.με 32 λιρες πας οπου θες ,οσες φορες θες σε ζωνη 1-2.ενω με την oyster χρεωνοταν η καθε μετακινηση.

Σήκω φύγε και πήγαινε σε ένα ξενοδοχείο....

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Φευγω για φαντάρος απο Σεπτάμβρη και δεν θέλω να αφήσω το σπίτι που νοικιάζω αυτη ούτε έχω την δυνατότητα να πληρώνω για ένα σπιτι που δεν θα μένω για 9 μηνες. Σκέφτομαι να το βάλω στο Airbnb προκειμένου να βγάζει τα έξοδά του και να αφήσω τον κολλητό μου να το διαχειρηστεί.

Έχω αυτη την δυνατότητα μιας και το σπίτι δεν ειναι δικό μου; Φαίνεται σαν εκνοικίαση και ειμαι παράνομος ή σαν απλη φιλοξενία;

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα! Είδα μερικά σπίτια στην Στοκχόλμη που γράφουν ότι είναι για 2 επισκέπτες αλλά όμως στις φωτογραφίες φαίνεται ότι μπορούν να μείνουν και 3 άτομα(πχ έχει 1 διπλό μεγάλο κρεβάτι και 1 καναπέ). Σε αυτά λοιπόν τα σπίτια θα μπορούσαμε να μείνουμε 3 άτομα ή είναι αποκλειστικά για 2 άτομα; Επίσης τι είναι αυτό που γράφει "Επιπλέον άτομα: Χωρίς χρέωση" ; Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Μια χαρά είναι φίλος δεν πληρωνης ΔΕΗ,νερό κοινόχρηστα όλα μέσα

Μια χαρά είναι φίλος δεν πληρωνης ΔΕΗ,νερό κοινόχρηστα όλα μέσα

Δημοσ.

Ε προφανώς βάζει υψηλή τιμή γιατί υπολογίζει ότι αν το νοικιάσει με τη μέρα θα πάρει περισσότερα. Οπότε βάζει χαμηλότερη τιμή από όσα θα έπαιρνε μέρα - μέρα αλλά υψηλότερη από ένα σπίτι πχ που νοικιάζεις με το μήνα.

Δημοσ.

Δε πρέπει να το συγκρίνεις με τη τιμή των ενοικίων. Μιλάμε για επιπλωμένο με όλα μέσα ακόμα και σεντόνια – πετσέτες, και φεύγεις όποτε θέλεις χωρίς συμβόλαιο και 3ετίες.

Πρέπει να το συγκρίνεις με διαμονή ενός μήνα σε ξενοδοχείο για να δεις αν σε συμφέρει.

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επειδή ψάχνω πρώτη φορά για να μείνω μέσω airbnb.  Για να καταλάβω, υπάρχουν κάποια σπίτια που μένεις μόνος σου και κάποια που μένει και ο ιδιοκτήτης μαζί και σε φιλοξενεί;;  Αυτό το γράφει συνήθως στη σελίδα που διαφημίζεται το σπίτι;

Δημοσ.

Επειδή ψάχνω πρώτη φορά για να μείνω μέσω airbnb.  Για να καταλάβω, υπάρχουν κάποια σπίτια που μένεις μόνος σου και κάποια που μένει και ο ιδιοκτήτης μαζί και σε φιλοξενεί;;  Αυτό το γράφει συνήθως στη σελίδα που διαφημίζεται το σπίτι;

Έχω χρησιμοποιήσει επανειλημμένος την Airbnb και από τότε που ξεκίνησα δεν ξαναχρησιμοποίησα ξενοδοχείο.

Την περίπτωση που λες, να μένει και ο ιδιοκτήτης μέσα δεν την έχω συναντήσει ποτέ αλλά αυτό μπορεί να συμβεί εάν νοικιάσεις δωμάτιο και όχι σπίτι. Είναι προφανές ότι θα μένουν και άλλοι μέσα στο σπίτι εφόσον νοικιάζεις το δωμάτιο, είτε ο ιδιοκτήτης είτε άλλοι ενοικιαστές.

Δεν σου το συνιστώ εκτός κι αν έχεις όρεξη να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους αλλά μπορεί να πέσεις σε πολύ κακές περιπτώσεις και να τραβάς τα μαλιά σου.

Εγώ νοικιάζω μόνο ολόκληρα διαμερίσματα.

Ότι άλλη πληροφορία θες υπάρχει στο site και οπωσδήποτε να διαβάσεις προσεκτικά όλα τα σχόλια των προηγούμενων ενοικιαστών. Επίσης δείτε τα σχόλια σχετικά με το πόσο συνεννοήσιμος είναι  ο ιδιοκτήτης.

Η Airbnb είναι φοβερό εργαλείο και μπορείς να περάσεις υπέροχα και πολύ φτηνότερα από το ξενοδοχείο αλλά θέλει πολύ έρευνα πριν αποφασίσεις να δώσεις τα λεφτά σου. Συνήθως κάνω 3-8 ώρες έρευνα πριν αποφασίσω να νοικιάσω. Αλλά μέχρι στιγμής όπου πήγα ήταν λαχείο.

Πέραν του διαμερίσματος, της καθαριότητας και του εξοπλισμού του, πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις έρευνα για την περιοχή και τις συγκοινωνίες της πριν επιλέξεις. Π.χ. σε κάποιον ακριβό ευρωπαϊκό προορισμό βρήκα ένα διαμέρισμα σε φοβερή τιμή και services και νόμιζα πως ήταν λαχείο. Κάνω μια έρευνα και ανακαλύπτω πως η περιοχή είναι το στέκι των εμπόρων ναρκωτικών της πόλεως, των γυναικών του δρόμου και ότι τα μαχαιρώματα πάνε σύννεφο!

Πολύ έρευνα λοιπόν και διάβασμα, μην λυπηθείς τις ώρες που θα χάσεις. Θα αποζημιωθείς με το παραπάνω όταν καταφέρεις να μείνεις σε σπίτια με ανέσεις σουίτας που αν πλήρωνες ξενοδοχείο θα σου χρεώνανε 1000 ευρώ την ημέρα. Μου έχει τύχει πολλές φορές αυτό και όταν δείχνω σε φίλους τα σπίτια που έμεινα τους πέφτει το σαγόνι.

Επίσης μην διστάσετε να ζητήσετε επιπλέον πληροφορίες από τον ιδιοκτήτη. Οι περισσότεροι είναι πολύ εξυπηρετικοί.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...