Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eγώ έχω ευαίσθητο δέρμα και το χειμώνα με το κρύο εμφανίζονται χαρακιές,σαν κοψίματα από μαχαίρι,κυρίως στα δάχτυλα,και αν τα αφήσω χωρίς περιποίηση πολλές φορές ματώνουν.

Χρησιμοποιώ Atrix intensive.Δεν απορροφάται/στεγνώνει γρήγορα.Αφήνω την κρέμα για 1-2 ώρες και μετά πλένω τα χέρια,γιατί με την λιπαρότητα "ακινητοποιούνται" τα χέρια και δεν μπορώ να κάνω και τίποτα παρά μόνο χρήση υπολογιστή με την άκρη των δακτύλων.Το atrix κάνει δουλειά σε μένα.Εχω δοκιμάσει και Nivea και Dove αλλά είναι πολύ βαριές κρέμες και "ασβεστώνονται" τα χέρια και δεν ξεπλένονται εύκολα.Ψιλοβρομάνε κιόλας.Το atrix είναι διάφανο,λιγότερο λιπαρό και με ευχάριστο άρωμα.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως αν πλένεις συχνά τα χέρια σου, πιάνεις χημικά ή είσαι στο κρύο πολλή ώρα, καμία κρέμα δεν πρόκειται να κάνει δουλειά. Εγώ βάζω συνέχεια και έχω δοκιμάσει δεκάδες κρέμες αλλά τα χέρια μου είναι μόνιμα ξερά και ξεφλουδισμένα (και το καλοκαίρι). Το χειμώνα συχνά ματώνουν κιόλας επειδή σκίζεται το δέρμα με τις κινήσεις. Δεν έχω βρει καμία αποτελεσματική λύση.

Το καλοκαίρι δεν έχω θέμα, γιατί όσο συχνά και να τα πλένω, λόγω ζέστης θα ιδρώσουν, οπότε αυτό βοηθάει στην ενυδάτωση. Επίσης τότε το νερό της βρύσης δεν είναι παγωμένο, αλλά χλιαρό.

Τον χειμώνα έχω πρόβλημα κυρίως όταν τα πλένω με κρύο/παγωμένο νερό και με την συστολή/διαστολή σκάνε... :\

Η Neutrogena πάντως είναι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει.

Κρέμα βάζω το βράδυ πριν τον ύπνο, γιατί την ημέρα θα αφήνω δαχτυλιές εδώ κι εκεί και δεν μ' αρέσει (OCD).

Πάντως αυτό με τα χέρια είναι κυρίως γενετικό/κληρονομικό... υπάρχουν άνθρωποι που δεν παίρνουν χαμπάρι από κρύο. Ίσως παίζει ρόλο το στρώμα λίπους που έχει ο καθένας.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Ήδη είδα διαφορά με τη βαζελίνη που πρότεινε η Iris. Μόλις τελειώσει η atrix intensive που έχω θα δοκιμάσω την Neutrogena που πρότεινε ο φίλος παραπάνω και πάμε βλέποντας! :)

Ναι γενικά η Neutrogena το χει σε θέματα ξηροδερμίας.

Εγώ βάζω αυτή που είναι και φτηνή

5a54163c5e0849b6a2cc4f81170b7acc.png

Την έχω δοκιμάσει αυτή! Καλή είναι απλά δεν στεγνώνει γρήγορα...

Atrix professional repair για πολυ ταλαιπωρημενα χερια, αλλιως atrix soft για νορμαλ περιπτωση. Οι κλασικες atrix intensive στα αλουμινενια κουτακια ειναι πολυ καλες, ομως αργουν πολυ να στεγνωσουν στο χερι.
Η atrix pro ειναι το καλυτερο προιον της εταιρειας κατα τη γνωμη μου.

Δεν ήξερα οτι είναι τόσο καλές. Η μητέρα μου έδωσε την atrix intensive και ενώ έχει αποτέλεσμα το μόνο θέμα είναι οτι δεν στεγνώνει εύκολα..

Αυτη εχω,

baxter-of-california-hydro-salve-hand-cr

μεχρι στιγμης η καλυτερη που εχω δοκιμασει.  :-)

Είναι λίγο φαρμακείο όμως :P 

Eγώ έχω ευαίσθητο δέρμα και το χειμώνα με το κρύο εμφανίζονται χαρακιές,σαν κοψίματα από μαχαίρι,κυρίως στα δάχτυλα,και αν τα αφήσω χωρίς περιποίηση πολλές φορές ματώνουν.

Χρησιμοποιώ Atrix intensive.Δεν απορροφάται/στεγνώνει γρήγορα.Αφήνω την κρέμα για 1-2 ώρες και μετά πλένω τα χέρια,γιατί με την λιπαρότητα "ακινητοποιούνται" τα χέρια και δεν μπορώ να κάνω και τίποτα παρά μόνο χρήση υπολογιστή με την άκρη των δακτύλων.Το atrix κάνει δουλειά σε μένα.Εχω δοκιμάσει και Nivea και Dove αλλά είναι πολύ βαριές κρέμες και "ασβεστώνονται" τα χέρια και δεν ξεπλένονται εύκολα.Ψιλοβρομάνε κιόλας.Το atrix είναι διάφανο,λιγότερο λιπαρό και με ευχάριστο άρωμα.

Αυτό ακριβώς. Είναι καλή αλλά για να στεγνώσει θέλει ώρα. :/

Δημοσ.

Οι κρέμες δεν κάνουν θαύματα, τα χέρια θέλουν προσοχή για να μην ξεραίνονται, ειδικά το χειμώνα.  Εγώ κάνω τα εξής:

- Πλύσιμο μόνο με σαπούνι πράσινο Αρκάδι (τη μικρή πλάκα που είναι για τα χέρια), άμα δε βρίσκω παίρνω το πράσινο του Παπουτσάνη που είναι το δεύτερο καλύτερο.  Όποιο υγρό σαπούνι έχω χρησιμοποιήσει μακροπρόθεσμα ξηραίνει φοβερά. 

- Πλύσιμο με ζεστό/χλιαρό νερό.

- Προσπαθώ να τα πλένω όσο αραιότερα γίνεται, κάνοντας π.χ. όλες τις βρομοδουλειές μαζί. 

- Σκληρές δουλειές όπως πλύσιμο πιάτων/ρούχων/καθαριότητα σπιτιού ΜΟΝΟ με γάντια.  Ένα ζευγάρι στην κουζίνα και ένα στο μπάνιο. 

- Αν χρειαστεί να τα βουτήξω σε χλωρίνη ή βλέπω ότι έχουν πάρει να ξεραίνονται ξέπλυμα με ξύδι ή τρίψιμο με λεμόνι για να εξουδετερωθεί η αλκαλικότητα (στο τέλος ξέπλυμα με νερό)

- Κρέμα βάζω αμέσως μόλις τα έχω ξεπλύνει και σκουπίσει, να μην έχει στεγνώσει εντελώς η υγρασία απ'το δέρμα.  Όσο λιγότερη κρέμα γίνεται για να μη γλιστράνε.  Βάζω όποια βρω μπροστά μου, λοσιόν σώματος που αλλιώς δεν χρησιμοποιώ ποτέ, κρέμα προσώπου που δε μ'αρέσει για το πρόσωπο, ακόμα όταν βλέπω τα δύσκολα τα τρίβω και με λίγο βούτυρο γάλακτος που έχει και πολύ ωραία μη χημική μυρωδιά. 

- Όταν έχει κρύο έξω, ΓΑΝΤΙΑ (ή στην ανάγκη τσέπες)

Δε βάζω κάτι ιδιαίτερο για το βράδυ, άμα τα νιώθω ξηρά βάζω λίγη κρέμα, αλλιώς τίποτα.  9 στις 10 τα χέρια μου είναι πολύ απαλά και δε μου έχουν σκάσει ποτέ.  Τώρα τελευταία μου δώσανε σ'ένα φαρμακείο ένα δείγμα κρέμας που μου άρεσε πολύ και θα την αγοράσω μιας και είναι και φτηνή.  Είναι αυτή εδω:

https://www.skroutz.gr/s/4774778/Flexitol-Hand-Cream-56gr.html

15198689-orig.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Αν χρειαστεί να τα βουτήξω σε χλωρίνη

Να φροντίζεις να μη χρειάζεται.Έλεος πια μ'αυτή τη χλωρίνη.Έχουν βγει χίλια δυο καθαριστικά στο εμπόριο κι εμείς εκεί στη χλωρίνη.

Δημοσ.

Κανω κι εγώ τέτοια...συνδυάζω τις βρωμοδουλειές, κάθε φορά που λερώνω τα χέρια και πρόκειται να τα πλύνω ψάχνω να βρω τι άλλο βρώμικο μπορώ να κάνω, βάζω κρέμες, βαζελίνη, βούτυρο, ελαιόλαδο, φοράω γάντια όπου γίνεται κλπ. Εκζεμα δεν έχω, αλλά τα χέρια μου είναι όπως στις γριες.

Εχω όνειρο να βγάζω πολλά λεφτά και να έχω οικιακή βοηθό πλήρους απασχόλησης ώστε να είναι απαλά τα χέρια μου επιτέλους.

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να πας σε δερματολόγο αν το θέμα που έχεις επιμένει και έχεις αγανακτήσει.

Δημοσ.

Η χλωρίνη είναι αναντικατάστατο προϊόν.  Φτηνό και αποτελεσματικό.  Το θέμα είναι να γίνεται χρήση και όχι κατάχρηση. 

Ίσως να ήταν αναντικατάστατο στον Μεσαίωνα.

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως να ήταν αναντικατάστατο στον Μεσαίωνα.

Ναι, πριν κάψουν τη μάγισσα την περιλούζανε με χλωρίνη για να βγει ο διάολος από μέσα της... :devil:

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να πας σε δερματολόγο αν το θέμα που έχεις επιμένει και έχεις αγανακτήσει.

'Εχω πάει, δεν υπάρχει σωτηρία.

Δημοσ.
Είναι λίγο φαρμακείο όμως :P

οτι πληρωνεις παιρνεις σε γενικες γραμμες.

Κανω κι εγώ τέτοια...συνδυάζω τις βρωμοδουλειές, κάθε φορά που λερώνω τα χέρια και πρόκειται να τα πλύνω ψάχνω να βρω τι άλλο βρώμικο μπορώ να κάνω, βάζω κρέμες, βαζελίνη, βούτυρο, ελαιόλαδο, φοράω γάντια όπου γίνεται κλπ. Εκζεμα δεν έχω, αλλά τα χέρια μου είναι όπως στις γριες.

Εχω όνειρο να βγάζω πολλά λεφτά και να έχω οικιακή βοηθό πλήρους απασχόλησης ώστε να είναι απαλά τα χέρια μου επιτέλους.

γιατι δεν φορας γαντια; προσωπικα φοραω παντα και παντου γαντια.

Δημοσ.

'Εχω πάει, δεν υπάρχει σωτηρία.

Κάποια λύση θα υπάρχει. Χρήση γαντιών και κατάλληλες κρέμες. Θα υποχωρήσει / εξαφανιστεί κάποια στιγμή το πρόβλημα. Επίσης ίσως έχεις αλλεργία σε διάφορα υλικά οπότε να τα αποφεύγεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...