Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλη μια φορά που επλυνα τα πιάτα και μου σπασαν τα νεύρα. Τα πιάτα ήταν άπλυτα για κανα δύο ώρες, δεν είναι αυτό όμως το θέμα μου. Είναι ότι πάνω είχαν υπολείμματα τροφών. Λογικό, αλλά..

Εσείς όταν βάζετε τα πιάτα στο νεροχύτη η τα στο χώρο των απλυτων τα βάζετε έτσι χύμα το ενα πάνω στο άλλο κτλ;;

Εγώ πάντα θα το ξεπλύνω το πιάτο μου τόσο ώστε να φύγουν τα χοντρά υπολείμματα τροφών , ώστε κατά το πλύσιμο τους μετά από δέκα λεπτά, μετά από μια ώρα η εικοσιτέσσερις, να καθαρίζεται πιο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και με τ ποτήρια όπου πχ έστω και λίγες σταγόνες αναψυκτικου να μείνουν στο πάτο, μετά ξερενονται και χρειάζεται περισσοτερο τρίψιμο. Ενα άλλο σπαστικό που πετυχαίνω καμία φορά ειναι να βάζουν τα πιάτα το ενΑ πάνω στο άλλο δίχως πρόχειρο ξέπλυμα, με αποτέλεσμα η κάτω μεριά του πιάτου που ειναι καθαρή, να λερώνει με τις σάλτσες του από κάτω πιάτου. Κτλ κτλ αυξάνεται ο χρόνος πλυσίματος μετά βάζεις ποιο πολύ δύναμη στα χέρια και γενικά.. Το πλύσιμο πιάτων καταντάει βαρετό

Οκ... Έχουμε και πλυντήριο πιάτων αλλά όταν πρόκειται για λίγα πράγματα να πλυθουν τότε παίζει χέρι.

Ποιες οι δικές σας συνήθειες όσον αφορά τα κουζινικα, μετά το φαγητό σας;

Δημοσ.

ενα ξεπλυμα λιγο με νερο χρειαζεται εννοειται-ειδικα μετα απο μακαροναδα

χουι δεν εχω -τα πλενω ολα χωρις γαντια-τωρα το χειμωνα το νερο ειναι παγος ομως-οποτε τα χερια μου χρειαζονται χρονο να ζωντανεψουν

Δημοσ.

Πάντα μα πάντα μετά το φαγητό, ξεπλένω τα πιάτα από τα υπολείμματα και τα βάζω να κάθονται με νερό ώστε να καθαρίσουν πιο εύκολα μετά. Δεν τα στοιβάζω, το κάνει ο άντρας επίτηδες και μου σπάει τα νεύρα..

Γενικότερα μου αρέσει το πλύσιμο των πιάτων, με χαλαρώνει το νερό.

Δημοσ.

Εγω αδειάζω αν έχουν τυχόν υπολείμματα στον κάδο και μετά τα πλένω με υγρό πιάτων καλά. Μετα τα σλουπιζω με πετσέτα και τα βαχω στο ράφι. Δεν θέλω να βλέπω ούτε ένα πιάτο στην θήκη. (εκείνο το μαραφέτι διπλα απο νεροχύτη που βάζουμε πιάτα μαχαίρια πιρούνια κλπ).

• Like 2
Δημοσ.

Οτιδήποτε κι αν φάω αμέσως μετά (και κατά τη διάρκεια ετοιμασίας, ή με το τέλος του μαγειρέματος και πριν φάω, αν είναι εφικτό), πλένονται τα πάντα. Κατσαρόλες, ταψιά, πιάτα κλπ. Δεν μπορώ να βλέπω άπλυτα.

• Like 1
Δημοσ.

Οτιδήποτε κι αν φάω αμέσως μετά (και κατά τη διάρκεια ετοιμασίας, ή αμέσως μετά, αν είναι εφικτό), πλένονται τα πάντα. Κατσαρόλες, ταψιά, πιάτα κλπ. Δεν μπορώ να βλέπω άπλυτα.

Και εγω ετσι ειμαι με πιάνει κάτι αν τα βλέπω μέσα στην βρωμα.

Δημοσ.

Εγω παλι δεν εχω τετοια "οπτικά" προβληματα. Σιγα μη κατσω να πλενω με τη μπουκιά στο στομα..

Αν υπαρχουν υπολείμματα τα αδειάζω στα σκουπίδια και ακουμπάω το πιατο στο νεροχύτη. Αν εχει σαλτσες το αφηνω με λιγο νερο.

Ποτε βεβαια δεν αφηνω να μαζευτει στιβα δε λεω να τ αφησω για ωρες αλλα οχι και να τα πλυνω αμεσως μετα το φαι.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγω ετσι ειμαι με πιάνει κάτι αν τα βλέπω μέσα στην βρωμα.

Μια από τα ίδια. Θέλω τα πάντα να είναι πλυμένα και ο νεροχύτης με τους πάγκους να είναι πεντακάθαροι επίσης. Αν δεν είναι, κάτι με πιάνει.. Μπορεί να είμαι και ψυχαναγκαστικός, δε ξέρω :P

Δημοσ.

Σκουπιζω τα παντα με χαρτι και τα ξεπλενω και με νερο .Θελω η στοιβα (συνηθως μικρη) να ειναι πεντακαθαρη πριν τα ...πλυνω .Οπως και το σφουγγαρι.Δεν θελω βρωμικες αηδιες στο νεροχυτη μου  :P

• Like 2
Δημοσ.

Η πιό σιχαμένη αγγαρεία είναι τα πιάτα. Μου γίνονται σκατά τα χέρια (και με τα γάντια), πονάω σε λαιμό - ώμους - μέση - πόδια - πλάτη και σιχτιρίζω συνέχεια. Προτιμω να καθαρίζω τουαλέτες παρά να πλένω πιάτα.

Οπότε τα αφήνω πάντα με νερό μέσα και 2 φορές την ημέρα (μεσημέρι και βράδυ) πλένω τον χαμό που έχει μαζευτεί συν ότι βάζω και ένα πλυντήριο.

Αλλά που θα πάει, θα γίνω πλούσια και θα πάρω εκείνη την εσωτερική οικιακή βοηθό που θέλω.

• Like 1
Δημοσ.

Τα πλένω κάποια στιγμή της μέρας ή την επόμενη. Δεν βιάζομαι και δεν έχω παραξενιές.

Κάτι που μου τη σπάει είναι σε σπίτι με πλυντ.πιάτων να τα μπάζουν μέσα με υπολείμματα. Το θεωρώ καφρίλα και ανευθυνότητα προς το μηχάνιμα που έχεις αγοράσει, να βάζεις μέσα με κολλημένα κομματάκια φαγητού γιατί βαριέσαι να τα ρίξεις στο σκουπιδοτενεκέ. Άσε που μετά βγαίνουν τα "καθαρά" πιάτα με κάτι ξεραμένα κομματάκια μούσλι πάνω ξέρωγω.

Οτιδήποτε κι αν φάω αμέσως μετά (και κατά τη διάρκεια ετοιμασίας, ή με το τέλος του μαγειρέματος και πριν φάω, αν είναι εφικτό), πλένονται τα πάντα. Κατσαρόλες, ταψιά, πιάτα κλπ. Δεν μπορώ να βλέπω άπλυτα.

Είσαι άρρωστος :mellow:

Αν δεν πιω καφέ μετά το φαγητό δεν υπάρχει περίπτωση να πλυθεί πιάτο.

Δημοσ.

Aυτή η συνήθεια που πριν τελειώσεις το φαί σηκώνεται κλασσικά κάποια γυναίκα και αρχίζει και μαζεύει είναι αιτία για φόνο.

• Like 9
Δημοσ.

Πολλες φορες εγω τα απλυτα με τα υπολειματα τα παιρνω και τα βαζω στο πληντυριο απευθειας, εκτος αν εχει βαλει κανενας το πιατο στον νεροχυτη γεματο. :P

Εσεις τι λετε, υπαρχει περιπτωση να παθει τιποτα το πληντυριο; Εχει φιλτρο ομως, αρα το βγαζεις και το καθαριζεις, βαζεις και κανενα καθαριστικο πλυντηριων καμια φορα και εισαι αρχοντας. Εγω πιστευω δεν παθαινει τιποτα. Η μανα μου, μου λεει το αντιθετο, μονο που δεν με αρχιζει στις μπουνιες οταν το κανω.  :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...