DrLo Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Αντιθέτως τα τηλέφωνα δεν χρειάζονται εγχειρίδιο χρήσης όλα τα σύμβολα τους είναι διεθνώς αναγνωρισμένα (εκτός αν εννοείς τα κινητά/smart phones) όπως και τα απλά πολύμετρα όπου οι ενδείξεις στα κουμπιά αποτελούνται από διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα. Η ηλεκτρική κουζίνα σαν χρήση μπορεί να ανήκει στην ίδια κατηγορία αλλά σαν διαδικασία συντήρησης απαιτεί εγχειρίδιο οπότε νομίζω δεν μπορεί συμπεριληφθεί ούτε στα απλά ούτε στα σύμβολα. Προσωπικά ερμηνεύω τον νόμο ότι ο TS έχει δίκιο και πρέπει να λάβει εγχειρίδιο στα ελληνικά, με μια καταγγελία στην προστασία καταναλωτή θα μπορέσει να ενημερωθεί και επισήμως από γνώστες ή/και νομικούς στο θέμα. Μη θεωρείς αυτονόητο ότι ο "τυπικός" καταναλωτής εισαι εσύ. Ασε που το εγχειρίδιο υπάρχει όχι για τον τυπικό αλλά τον πιο "χαζό" .... για να μπορεί να το μάθει και ο βλάκας. Επίσης η προσέγγισή σου είναι εξαιρετικά naiive .... να τα σύμβολα του πληκτρολογίου είναι γνωστά ... .το πως ξεκλειδώνει πχ το πληκτρολόγιο ενός απλού feature phone δεν είναι. επίσης ακόμα και το πιο απλό τηλέφωνο, εκτός από την απλή λειτουργία (= παίρνω τηλέφωνο) όλο και κάποιο άλλο feature έχει (πχ έχω ένα εξαιρετικά φθηνό ΝΟΚΙΑ που έχει φακό) ... αυτό δεν είναι standard επίσης σκοπόες του εγχειριδίου είναι ότι κάπου θα πρέπει να υπάρχουν οι προειδοποιήσεις. ---- είμαι 100% σίγουρος ότι, εκτός από εμένα, υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμα εδώ μέσα που παρότι θεωρεί περιττό να διαβάσει το manual ενός κινητού τα βρίσκει σκούρα όταν πρέπει να βάλει πλυντήριο (που αντικειμενικά είναι μια αρκετά απλούστερη συσκευή).. 1
taazz Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μη θεωρείς αυτονόητο ότι ο "τυπικός" καταναλωτής εισαι εσύ. Ασε που το εγχειρίδιο υπάρχει όχι για τον τυπικό αλλά τον πιο "χαζό" .... για να μπορεί να το μάθει και ο βλάκας. Επίσης η προσέγγισή σου είναι εξαιρετικά naiive .... να τα σύμβολα του πληκτρολογίου είναι γνωστά ... .το πως ξεκλειδώνει πχ το πληκτρολόγιο ενός απλού feature phone δεν είναι. Δεν μπορώ να μιλήσω για κανένα άλλο εκτός από εμένα, για την δική μου αντίληψη και γνώσεις. Θα θεωρήσω υπερβολή αν αύριο ακούσω κάποιον να ζητάει εγχειρίδιο χρήση για μετασχηματιστή (ακόμα και γραφείου) που έχει πολλαπλές τάσεις εξόδου ακόμα και αν αυτός που θα παραπονεθεί είναι 98χρονός που δεν γνωρίζει ούτε μπορεί να μάθει τι είναι τα σύμβολα στον μετασχηματιστή. Αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα μπορέσει να καταλάβει την ορολογία του εγχειριδίου χρήσης; Όπως ανάφερα και στην προηγούμενη ανάρτηση ορισμένα τηλέφωνα δεν χρειάζονται εγχειρίδιο και ορισμένα χρειάζονται αν μου πεις τι είναι τα feature phones ίσως να αποκτήσω και άποψη αν χρειάζονται ή όχι εγχειρίδιο αλλά προς το παρόν είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την δική σου ερμηνεία ότι χρειάζονται.
DrLo Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δεν μπορώ να μιλήσω για κανένα άλλο εκτός από εμένα, για την δική μου αντίληψη και γνώσεις. Θα θεωρήσω υπερβολή αν αύριο ακούσω κάποιον να ζητάει εγχειρίδιο χρήση για μετασχηματιστή (ακόμα και γραφείου) που έχει πολλαπλές τάσεις εξόδου ακόμα και αν αυτός που θα παραπονεθεί είναι 98χρονός που δεν γνωρίζει ούτε μπορεί να μάθει τι είναι τα σύμβολα στον μετασχηματιστή. Αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα μπορέσει να καταλάβει την ορολογία του εγχειριδίου χρήσης; Όπως ανάφερα και στην προηγούμενη ανάρτηση ορισμένα τηλέφωνα δεν χρειάζονται εγχειρίδιο και ορισμένα χρειάζονται αν μου πεις τι είναι τα feature phones ίσως να αποκτήσω και άποψη αν χρειάζονται ή όχι εγχειρίδιο αλλά προς το παρόν είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την δική σου ερμηνεία ότι χρειάζονται. Κοίτα ενας μετασχηματιστής που δεν "χειρίζεται" από τον χρήστη (πχ ένας φορτιστής) μπορεί να αρκεστεί σε αυτό που λες "διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα" (έχει πχ χαραγμένα πάνω του νομαστικές τάσεις και πολικότητα) ένας φορτιστής laptop σαν αυτό που έχω που έχει διφορετικά βυσματάκια ανάλογα με το πιο βάζεις βάζει άλλες τάσεις μπορεί να έχει έναν πίνακα που να λέει πιο βύσμα (με γράμμα) αντιστοιχεί σε ποια τάση. ένας μετασχηματιστής υψηλής τάσης σε ένα power plant έχει ένα manual μερικών χιλιάδων σελίδων.
taazz Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Κοίτα ενας μετασχηματιστής που δεν "χειρίζεται" από τον χρήστη (πχ ένας φορτιστής) μπορεί να αρκεστεί σε αυτό που λες "διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα" (έχει πχ χαραγμένα πάνω του νομαστικές τάσεις και πολικότητα) ένας φορτιστής laptop σαν αυτό που έχω που έχει διφορετικά βυσματάκια ανάλογα με το πιο βάζεις βάζει άλλες τάσεις μπορεί να έχει έναν πίνακα που να λέει πιο βύσμα (με γράμμα) αντιστοιχεί σε ποια τάση. συμφωνούμαι ένας μετασχηματιστής υψηλής τάσης σε ένα power plant έχει ένα manual μερικών χιλιάδων σελίδων. Για να το λες θα έχεις δει μάλλον προσωπικά δεν έχω δει κανένα μετασχηματιστή υψηλής τάσης και δεν γνωρίζω τι μπορεί να λέει στις χιλιάδες αυτές σελίδες. Τεσπα είμαστε εκτός θέματος. Το θέμα είναι ότι ο TS έχει δίκιο και μπορεί να απευθηνθεί στην προστασία καταναλωτή για περισσότερες πληροφορίες αν και είμαι περίεργος τώρα να δω ένα από τα εγχειρίδια που αναφέρεις καλό θα ήταν να μου στείλεις με PM λεπτομέρειες αν έχεις.
Silverage Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Έχει δίκιο για το ότι δεν έχει οδηγίες στα ελληνικά και ξέρω οτι υπάρχει και νόμος που υποχρεώνει να υπάρχουν οδηγίες στα ελληνικά. Παρόλα αυτά θεωρώ τραγικό ένας νέος άνθρωπος να μην ξέρει έστω και βασικά αγγλικά... 1
ZELDA Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Έχει δίκιο για το ότι δεν έχει οδηγίες στα ελληνικά και ξέρω οτι υπάρχει και νόμος που υποχρεώνει να υπάρχουν οδηγίες στα ελληνικά. Παρόλα αυτά θεωρώ τραγικό ένας νέος άνθρωπος να μην ξέρει έστω και βασικά αγγλικά... παιδια δεν είναι αυτό το θέμα Αγγλικά γνωρίζω και μάλιστα εχω κάνει και ιδιαίτερα μαθηματα και μάλιστα μεγάλος 30 χρονών γιατί απο το σχολείο τα εχω ξεχασει , γνωριζω μερικά πράγματα αλλα δεν ειναι η μιτρική μου γλώσσα , ούτε γνωριζω ορισμένες ορολογίες , αλλα ουτε και τα εξασκώ αρκετά με δυσκολία μπορώ να συννενοηθω στο εξωτερικό, αλλα δεν ανέχομαι με τα λ7 μου να πιάνομαι και κορόιδο, σαν καταναλωτής είμαι η δεν είμαι ισάξιος με τον Γερμανό Ιταλό Ολλανδό και τον Τούρκο καταναλωτή ? Κάποτε σε αυτή την χώρα πρεπει να μάθουμε να επιλέγουμε προιόντα, καταστήματα , πολιτικούς κ.α δηλαδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι αντε κάποτε εβαζαν και ενα φυλλάδιο και ας μην είχε και Ελληνικά που λέει ο λόγος.. Τώρα το κοψαν και αυτό, δείγμα οτι στην Ελλάδα δεν δουλευει τίποτα... Πεταμένους στη γωνία μας έχουν και εμένα με πειράζει αυτό.. με πειράζει πολύ .. άλλα απο οτι φαίνετε δεν νοιάζοντε οι περισσότεροι (έλαα μωρέε εγώ θα σώσω την Ελλάδα ασε να το κάνει κανενας άλλος)..
DrLo Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 παιδια δεν είναι αυτό το θέμα Αγγλικά γνωρίζω και μάλιστα εχω κάνει και ιδιαίτερα μαθηματα και μάλιστα μεγάλος 30 χρονών γιατί απο το σχολείο τα εχω ξεχασει , γνωριζω μερικά πράγματα αλλα δεν ειναι η μιτρική μου γλώσσα , ούτε γνωριζω ορισμένες ορολογίες , αλλα ουτε και τα εξασκώ αρκετά με δυσκολία μπορώ να συννενοηθω στο εξωτερικό, αλλα δεν ανέχομαι με τα λ7 μου να πιάνομαι και κορόιδο, σαν καταναλωτής είμαι η δεν είμαι ισάξιος με τον Γερμανό Ιταλό Ολλανδό και τον Τούρκο καταναλωτή ? Κάποτε σε αυτή την χώρα πρεπει να μάθουμε να επιλέγουμε προιόντα, καταστήματα , πολιτικούς κ.α δηλαδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι αντε κάποτε εβαζαν και ενα φυλλάδιο και ας μην είχε και Ελληνικά που λέει ο λόγος.. Τώρα το κοψαν και αυτό, δείγμα οτι στην Ελλάδα δεν δουλευει τίποτα... Πεταμένους στη γωνία μας έχουν και εμένα με πειράζει αυτό.. με πειράζει πολύ .. άλλα απο οτι φαίνετε δεν νοιάζοντε οι περισσότεροι (έλαα μωρέε εγώ θα σώσω την Ελλάδα ασε να το κάνει κανενας άλλος).. Δεν είναι θέμα να είσαι ισάξιος ή όχι. Απλά δεν είσαι αρκετά μεγάλη αγορά. Είσαι αρκετά μκρότερος από την Πολωνία πχ και ένα σωρό άλλες χώρες. Είναι κάτι απλά "γιατί είναι έτσι" ... δε σε έκρινε κανένας. 1
ZELDA Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Ναι έχεις δίκιο, όμως ο Γενικος Αντιπροσωπος της καθε εταιρίας στην Ελλάδα ποια ειναι η δουλειά του ? και αντε η Neff τουλαχιστον εχει καποιο Ελληνικο αν και δε το εχει κακώς στην ιστοσελιδα της αντε να πουμε εγινε λαθος και δε το εβαλαν στο φουρνο το καταλαβαινω γιατι δε νομιζω να μην δεν υπάρχει, αλλα υπάρχουν και εταιρίες που προανεφερα που σε συνομιλια μαζί τους απλά δεν εχουν..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Αν το κατάστημα από το οποίο αγόρασες το προϊόν δεν το προμηθεύτηκε μέσω του επίσημου γενικού αντιπροσώπου/εισαγωγέα, συνήθως δεν συμπεριλαμβάνει οδηγίες στα ελληνικά... Από την άλλη έχεις συνήθως κέρδος στην τιμή... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα