ssotoss Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα παλιό PC Desktop που το έχω εγκαταλείψει εδώ και καιρό όταν το τροφοδοτικό του, Enermax Liberty με αποσπώμενα καλώδια ξαφνικά (τον είχα αποθηκευμένο για μήνες) όταν προσπάθησα να τον ξαναβάλω σε λειτουργία, μου κατέβαζε το γενικό του σπιτιού! Αποφάσισα να αγοράσω ένα άλλο μεταχειρισμένο τροφοδοτικό (Tagan με αποσπώμενα καλώδια επίσης). Όταν πρωτοέβαλα το τροφοδοτικό, άνοιγε κανονικά και επειδή δεν έβλεπε σκληρό δίσκο, έκανα κάποιες αλλαγές στο εσωτερικό του κουτιού. Δοκίμασα να συνδέσω με τη σειρά δύο διαφορετικούς σκληρούς (έναν IDE και έναν SATA που είχα από παλιά επάνω, κάνοντας προσπάθειες να ρυθμίσω το ΒΙΟS, ώστε να δει κάποιον από τους δύο σκληρούς). Ταυτόχρονα συνέδεα και τα ρεύματα στους σκληρούς, ενώ χρησιμοποίησα και καλώδια του Enermax στο Tagan. Ξαφνικά και το Tagan άρχισε να μου ρίχνει πρώτα την τοπική ασφάλεια και μετά μου κατέβασε και το γενικό!!! Η ερώτησή μου είναι: "σκότωσα και το νέο τροφοδοτικό"; Μπορεί να φταίνε τα καλώδια του Enermax; Κακώς τα χρησιμοποίησα στο Tagan; Υπάρχει διαρροή ρεύματος στο κουτί; (και οι δύο δίσκοι που έχει πάνω είναι σε αποσπώμενα φατνία, ενώ έχει πάνω και creative audigy με μπροστινό πάνελ και τροφοδοσία για το πάνελ). δυστυχώς δεν συγκράτησα με ποια αλλαγή άρχισε να μου κάνει νούμερα το Tagan, γιατί έκανα ταυτόχρονα διάφορες αλλαγές. Πήγα να τεστάρω και τα δύο τροφοδοτικά με ένα μαραφέτι που τεστάρει τροφοδοτικά και έγιναν δυο...εκρήξεις (σπίθες και κατέβηκε ο γενικός! ) Τώρα φοβάμαι να αγγίξω και δεν ξέρω από που να αρχίσω! Να...κάψω άλλο ένα τροφοδοτικό για δοκιμή; Ευχαριστώ όποιον μπει στον κόπο!
~Palpatin~ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μάλλον τα έκαψες, πως σου ήρθε να βάλεις τα modular του ενός στο άλλο? Kαταρχής πως το έκανες? Oύτε καν ταιριάζουν. 1
ssotoss Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μια χαρά ταιριάζανε. Του Tagan δεν είναι αυτά που δείχνεις στις φωτογραφίες,είναι άλλο μοντέλο (TG580-U15). Είναι αυτό: http://www.e-shop.gr/tagan-tg580-u15-easy-connect-580w-black-p-PER.700235 Το θέμα είναι ότι το Tagan δούλεψε απροβλημάτιστα κάμποση ώρα και έκανα και μερικές φορές restart για να ρυθμίσω το πως θα βλέπει τους δίσκους και τα drives. Υποψιάζομαι ότι ή κάποιο καλώδιο του Enermax που χρησιμοποίησα κανοντας αλλαγές ήταν προβληματικό , είχε κάψει το Enermax στο παρελθόν και με το που το χρησιμοποίησα προκάλεσε ζημιά στο Tagan (απίθανη περίπτωση) ή κάποια στιγμή σύνδεσα κάποια βραχυκυκλωμένη συσκευή (όχι από την αρχή), ίσως τον IDE δίσκο ή το πάνελ της creative και αυτό έκαψε και το Tagan. Τελευταίο ενδεχόμενο, να ήταν προβληματικό το Tagan που πήρα μεταχειρισμένο μου φαίνεται δύσκολο. Γιατί δούλεψε στην αρχή; Ό,τι έγινε έγινε, το πρόβλημά μου τώρα είναι να βρω τι το προκάλεσε μην ξανακάψω και άλλο τροφοδοτικό σε επόμενη προσπάθεια (και μην γίνω...ψητός !!!)
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 καθε εταιρια εχει δικο της τροπο που συνδεει τα καλωδια , μπορει να χρησημοποιουν ιδιες τελικες συνδεσεις παρολα αυτα δεν ξερεις τη ταση εχεις σε καθε καλωδιο οτι δουλεψε στην αρχη δεν σημαινει οτι δουλεψε σωστα 1ον μολις τραβηξε ρευμα η συσκευη τοτε πολυ πιθανων να τα βραχυκυκλωσε Επισης τα tagan ξερω οταν εφερναν τουλαχιστον εδω δεν ηταν και τα καλυτερα τροφοδοτικα , εφοσον το πηρες μεταχειρισμενο πολυ πιθανο ο προηγουμενος ιδιοκτητης να το ειχε αρκετα χρονια σε λειτουργεια και να το ζορισε 1
ssotoss Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 καθε εταιρια εχει δικο της τροπο που συνδεει τα καλωδια , μπορει να χρησημοποιουν ιδιες τελικες συνδεσεις παρολα αυτα δεν ξερεις τη ταση εχεις σε καθε καλωδιο οτι δουλεψε στην αρχη δεν σημαινει οτι δουλεψε σωστα 1ον μολις τραβηξε ρευμα η συσκευη τοτε πολυ πιθανων να τα βραχυκυκλωσε Επισης τα tagan ξερω οταν εφερναν τουλαχιστον εδω δεν ηταν και τα καλυτερα τροφοδοτικα , εφοσον το πηρες μεταχειρισμενο πολυ πιθανο ο προηγουμενος ιδιοκτητης να το ειχε αρκετα χρονια σε λειτουργεια και να το ζορισε Οκ να δεχτώ ότι το tagan το έκαψα ετσι. Το enermax που επίσης κάηκε στο ίδιο pc tower με τις ίδιες συσκευές είναι σύμπτωση; Καμιά ιδέα κανείς για το τι θα μπορούσα να ψάξω. Μπορεί να ψάχνω ψύλλους στα άχυρα, αλλά μήπως υπάρχει καμιά ιδέα;
Xristaras12 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 δοκιμάζεις σε διαφορετική πρίζα και σε δευτερη μοιρα δοκιμάζεις να βγάλεις τα πάντα απ το κουτί και να λειτουργήσεις το μηχάνημα έτσι. 3
Physiciant Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Αυτό που είπε και ο Χρηστάρας. Βάλε/βγάλε λίγο τα καλώδια..δες μήπως γίνεται κάποιο βραχυκύκλωμα στη μητρική, να λείπει κανα standoff. Πάντως τα καλώδια του Enermax δεν έπρεπε να τα βάλεις στο Tagan. Και ολόιδια φύσα να έχουν, μπορεί για παράδειγμα η γείωση να βρίσκεται σε διαφορετικό καλώδιο. 1
toyo73 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Κοιτα τα τροφοδοτικα μηπως εχουν ασφαλεια και εχει καει αυτη. 1
ssotoss Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Κοιτα τα τροφοδοτικα μηπως εχουν ασφαλεια και εχει καει αυτη. Το σκέφτηκα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα μου έριχνε το γενικό; Δεν θα είχε καεί η ασφάλεια σαν προστασία; Θα τις κοιτάξω πάντως. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες! Αν κανείς σκεφτεί κάτι άλλο....
benign Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Ποσο παλιο ειναι αυτο το PC που εγκατελειψες? Αν ειναι αρχαιο πετα το στα σκουπιδια ,δεν αξιζει να χανεις ουτε δευτερολεπτο. Εκανες λαθος κινησεις. Πηρες τροφοδοτικο κακης ποιοτητας,μεταχειρισμενο και πολυ παλιο και μετα εβαλες τα καλωδια του ενος στο αλλο.Νομιζω εχεις μπει γερα στον δρομο προς τις γκαφες. Αν εχεις αλλο καλυτερο pc,πετα την παλιατζουρα και πηγαινε παιξε κανενα καλο παιχνιδι,οπως τωρα τυχαια μου ηρθε στο μυαλο, Panzar. Και οταν θελεις να δοκιμασεις ενα pc οπως στην περιπτωση σου καλυτερα να αγοραζεις ενα καινουργιο,καλουτσικο τροφοδοτικο,να ξερεις τι γινεται. Γιατι που ξερεις οτι δεν σου πουλησαν τροφοδοτικο οχι απλα χαλασμενο,αλλα σε χειροτερη κατασταση απο το δικο σου? Το σκέφτηκα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα μου έριχνε το γενικό; Δεν θα είχε καεί η ασφάλεια σαν προστασία; Θα τις κοιτάξω πάντως. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες! Αν κανείς σκεφτεί κάτι άλλο.... Το Tagan δεν ειναι καλο τροφοδοτικο,η εταιρια ειχε κλεισει καπου το 2008/9 γιατι πιο πολλα καιγονταν παρα ηταν αυτα που δουλευαν καλα. Αυτος που στο πουλησε,μαλλον ηταν πολυ τυχερος. 1
Roger Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Το οτι επεσε η ασφαλεια στον πινακα δεν σημαινει οτι το τροφοδοτικο εχει καει. Βγαζεις το τροφοδοτικο εκτος κουτιου και μονο με την 24αρα φυσα επανω (κανενα αλλλο καλωδιο)βραχυκυκλωνεις πρασινο μαυρο για να παρει μπροστα μονο του. Αν παρει,σημαινει οτι μαλλον εχεις κομμενα/λιωμενα αποσπωμενα καλωδια και μολις τα βαζεις επανω βραχυκυκλωνουν ολο το τροφοδοτικο. Τα τροφοδοτικα δεν καιγονται απο μονα τους αν τα εχουμε παρατημενα σε μια αποθηκη,εκτος και αν ειχε κατοικησει καποια κατσαριδα μεσα και εγινε τηγανιτη.Χωρις καμμια υπερβολη εχω δει να γινεται τηγανιτη μια σαυρα μεσα σε τροφοδοτικο εκτυπωτη,εχω ανεβασει και φωτο παλαιοτερα. 4
Alexaras1991 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Φίλε, μακριά από φτηνά και no name τροφοδοτικά, ειδικά τα μεταχειρισμένα. Δεν αξίζουν με καμιά Παναγία.
ssotoss Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Ποσο παλιο ειναι αυτο το PC που εγκατελειψες? Αν ειναι αρχαιο πετα το στα σκουπιδια ,δεν αξιζει να χανεις ουτε δευτερολεπτο. Εκανες λαθος κινησεις. Πηρες τροφοδοτικο κακης ποιοτητας,μεταχειρισμενο και πολυ παλιο και μετα εβαλες τα καλωδια του ενος στο αλλο.Νομιζω εχεις μπει γερα στον δρομο προς τις γκαφες. Αν εχεις αλλο καλυτερο pc,πετα την παλιατζουρα και πηγαινε παιξε κανενα καλο παιχνιδι,οπως τωρα τυχαια μου ηρθε στο μυαλο, Panzar. Και οταν θελεις να δοκιμασεις ενα pc οπως στην περιπτωση σου καλυτερα να αγοραζεις ενα καινουργιο,καλουτσικο τροφοδοτικο,να ξερεις τι γινεται. Γιατι που ξερεις οτι δεν σου πουλησαν τροφοδοτικο οχι απλα χαλασμενο,αλλα σε χειροτερη κατασταση απο το δικο σου? Το Tagan δεν ειναι καλο τροφοδοτικο,η εταιρια ειχε κλεισει καπου το 2008/9 γιατι πιο πολλα καιγονταν παρα ηταν αυτα που δουλευαν καλα. Αυτος που στο πουλησε,μαλλον ηταν πολυ τυχερος. Επειδή έιχα καιρό να χρησιμοποιήσω desktop PC, ειχα μείνει στην εποχή που η Tagan είχε κάποιο "όνομα", άσχετα αν μετά πήρε την κατηφόρα. Και εδώ στο insomnia υπάρχει θέμα όπου συζητιέται η αξιοπιστία της: http://www.insomnia.gr/topic/255348-%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%B7-tagan-power-of-silence/ τυχαία εταιρεία πάντως δεν ήταν κάποτε. Το PC είναι μεν παλιό, Pentium 4 στα 3Ghz, 4GB RAm, AGP 512 HDMI, Audigy 2 +frontpanel, αλλά για πέταμα δεν είναι, κάποιες δουλειές μπορεί μια χαρά να τις κάνει. Απλώς σκέφτηκα να το "ξαναζωντανέψω, αφού του έλειπε μόνο το τροφοδοτικό. Παρακάτω δίνω λίνκ με φωτογραφίες. Στη μία φωτογραφία φαίνονται τα δύο βύσματα των καλωδίων, αριστερά του Tagan, δεξιά του Enermax. Οι διαφορές που φαίνονται μπορεί να μην έχουν καμία σημασία αν από τα 5 του ενός και τα 4 του άλλου τα "ενεργά" είναι 3 και είναι στην ίδια θέση. Μπορεί να είναι και ανοησία αυτή η σκέψη μου! Στη δεύτερη φωτο φαίνεται το τωρινό αποτέλεσμα. Στον κόκκινο κύκλο το πράσινο ??? (στρογγυλό) φαίνεται...πυροβολημένο κυριολεκτικά, ενώ τα δύο πηνία (?) απέξω είναι μαυρισμένα. Τώρα όσο για το αν αγοράζει κανείς μεταχειρισμένα τροφοδοτικά (που λέει ο φίλος παραπάνω) , αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και υπάρχουν απόψεις διάφορες. Για τέτοιο παλιό PC επέλεξα τη λύση του μεταχειρισμένου τροφοδοτικού, επειδή έκρινα ότι δεν άξιζε να ξοδέψω περισσότερα! http://s1318.photobucket.com/user/sotoss6/media/connectors_zpsdcglep1q.jpg.html?sort=3&o=0 enermax και tagan δεν ειναι noname Ακριβώς! ξέχασα να γράψω ότι είχα χρησιμοποιήσει και σε άλλα PC τα τροφοδοτικά τους στο παρελθόν και ήμουν έως και πολύ ευχαριστημένος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα