bluesattack Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Καταλαβα, αλλα το εβαλα για να ζηλεψεις Οδηγοι υπαρχουν.Ειδες και την τροφοθηκη που εβαλε ο κρυφος, που οι οδηγοι ειναι στο πατωμα.Και στην τελικη οι οδηγοι μπορει να ειναι απο μασιφ σιδερο σε σιδερα , που σηκωνει και...Αλλα θελει..φασαρια 1
L0rd Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Τι ξύλα θα βάλεις? Ποσό πάχος? Ή πόρτα ποσό ψηλή θα είναι? Έχω μερικές ιδέες.
zoranb Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Σκεπτόμουν αντί ροδάκια να έβαζα αυτά τα ενισχυμένα τα συρτάτια που σηκώνουν μέχρι και 40 κιλά. Να έβαζα τον έναν βραχίονα από κάτω να σηκώνει όλο το βάρος και ίσως τον δεύτερο να τον έβαζα από πάνω ώστε να σηκώνει το κρεμάμενο βάρος της τροφαποθήκης!... χμμ θα δω, θα δω! Τι ξύλα θα βάλεις? Ποσό πάχος? Ή πόρτα ποσό ψηλή θα είναι? Έχω μερικές ιδέες. Ίσως εδώ χρειάζεται να έχει κανείς μασίφ ξύλα για τον όλο σκελετό και όχι νοβοπάν ή mdf! Tι ιδέες εννοείς;
bluesattack Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Ο πιο ..σκιτζιδικος τροπος ειναι να βιδωσεις κατω απο το κουτι 2/4 λαμες σε σχημα Τ που να κινουνται στις αντιστοιχο θυληκωμα .Το οποιο να ειναι λαμες που να τις εχεις στραβωσει εσυ η σε μηχανουργειο.Αρκει να ειναι δυνατες Κατι θα παιζει στα σιδεραδικα σε τετοια φαση,για ασχετη χρηση.Αν και οδηγοι υπαρχουν Η μπορει να ειναι και απο ξυλο το σκηνικο,με δοκαρακια , αν εχεις αρκετο υψος ,αν κρατανε κιολας το βαρος
L0rd Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Αν γίνετε να κανείς upload μια φωτό. Μην τα σκέφτομαι τζάμπα Α κ φυσικά να υπάρχει χρήμα κ θέληση
kfyros Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Σε ευχαριστώ, αλλά δεν βλέπω για 10άρι κουτί κάτι! γαμώτο, 12 πόντους έχω εγώ καθαρό (πήγα και το μέτρησα). Ζηλεψτε http://www.tilestwra.com/mia-nikokira-iche-mono-11-ekatosta-elefthero-choro-stin-kouzina-tis-alla-dite-ti-katafere-na-ftiaxi/ Και μετά του κάηκε το ψυγείο γιατί δεν έπαιρνε αέρα από πουθενά Έξυπνο πάντως (αν δεν ήταν το ψυγείο εκεί). Πάρα πολύ καλό, αλλά όπως είπα πριν, το έπιπλο της κουζίνας είναι υπεριψωμένο κατά 10εκ. από το πάτωμα, οπότε το βλέπω λίγο δύσκολο να μπορεί να γίνει αυτό που πόσταρες bluesattack, καταλαβαίνεις τι εννοώ; Σκεπτόμουν αντί ροδάκια να έβαζα αυτά τα ενισχυμένα τα συρτάτια που σηκώνουν μέχρι και 40 κιλά. Να έβαζα τον έναν βραχίονα από κάτω να σηκώνει όλο το βάρος και ίσως τον δεύτερο να τον έβαζα από πάνω ώστε να σηκώνει το κρεμάμενο βάρος της τροφαποθήκης!... χμμ θα δω, θα δω! Ίσως εδώ χρειάζεται να έχει κανείς μασίφ ξύλα για τον όλο σκελετό και όχι νοβοπάν ή mdf! Tι ιδέες εννοείς; Φτιάξε ένα ξύλινο τελάρο όπως η πατέντα στις φωτο, και βάλε μηχανισμό συρταριού στο πάνω και στο κάτω οριζόντιο ξύλο. τα περιμετρικά ξύλα του τελάρου κάνε 8 εκ, για να μπορείς να βάλεις το μηχανισμό πάνω και κάτω και όλα τα υπόλοιπα ξύλα των ραφιών όσο χρειάζεται (πχ. 8,5 - 8,7 - 9 εκατοστά , όσο σε παίρνει ). Στο κάτω μέρος του τελάρου, βάζεις κι εκεί ταβλάκι ραφιού και το βιδώνεις στο κάτω ξύλο ώστε να έχεις τη στιβαρότητα που θέλεις και στα όρθια ξύλα. Στο κάτω ξύλο του τελάρου θα πατάνε πάνω τα όρθια ξύλα (για να σηκώνει βάρος), ενώ το πάνω μέρος του τελάρου θα είναι χωνευτό μέσα σε αυτά. Μπορείς το τελάρο να το φτιάξεις και μέχρι το πάτωμα του πάνω ραφιού , ώστε το τελευταίο ράφι να μην έχει καπάκι όταν το ανοίγεις. Κάπως έτσι: Αριστερά θα μπει το πρόσωπο με τη χειρολαβή. | | |----------| πάτωμα τελευταίου ραφιού (με μηχανισμό) 8εκ. Από πάνω το πάτωμα του τελευταίου ραφιού (8,7). | | |----------| πάτωμα πρώτου ραφιού (πάνω στο κάτω ξύλο τελάρου), χωνευτό , λίγο πιο φαρδύ (8,7 εκ. πχ) ------------ (κάτω ξύλο τελάρου που μπαίνουν οι μηχανισμοί, πάνω του πατάνε τα δύο όρθια ξύλα, 8 εκ. για να χωράνε οι μηχανισμοί) Μπορείς να ψάξεις να βρεις λεπτά πλαϊνά βιδωτά καγκελάκια, ή να καρφώσεις κόντρα πλακέ (0,5 εκ) στα πλαϊνά κάθε ραφιού για καγκελάκι ώστε να έχεις καθαρό χώρο 8,5 - 8,7 εκ. (9,5 με 9,7 το ράφι μείον 1 πόντο τα πλαϊνά). Αν εξαιρέσεις το τελάρο, τα μέσα σανιδάκια (πατώματα) μπορεί να είναι και του πόντου ή 1,5 πάχος. Σημείωση : Οι μηχανισμοί νομίζω θέλουν ένα πόντο, αν θέλουν λιγότερο μετράς ανάλογα. Το κόντρα πλακέ ή τα καγκελάκια ανάλογα το ακριβές πάχος. Με κάποιο αέρα βέβαια αυτά, και προσοχή μην είναι παράγωνο το κενό. 1
zio10 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δεν κατάλαβα γιατί δεν γίνεται να κάνεις αυτό που έβαλε ο bluesattack. Ούτε οδηγούς, ούτε τρύπες, ούτε τίποτα.
L0rd Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Όπως το σκέφτομαι εγω Αν έχεις ξύλινη επιφάνεια αριστερά και δεξιά τότε μπορείς να βάλεις κατευθείαν μηχανισμούς από συρτάρια πανω στα ηδη υπάρχον ξύλα. (αλλιώς 2 9mm mdf ή 1.2mm καλύτερα) για να τα στηρίξεις. στα μπράτσα που βγαίνουν έξω τοποθετείς μια αλουμινογωνία όπου θα ενώσεις και τα 2 μπράτσα μαζί και πάνω σε αυτήν θα στηρίξεις και την πόρτα. 3-4 μηχανισμούς συρταριών πρέπει να είναι αρκετές ανάλογα και με το ύψος της πόρτας. για τα ράφια σου μπορείς να βάλεις πλέγμα δομικό που το βάζουν και σε φράχτη. έχω δει κάποια που οι τρύπες είναι αρκετά μικρές άλλα θα πρέπει να το πας για να το κάνεις επιμετάλλωση για να πετύχεις ένα κάλο φινίρισμα. Αλλιώς μπορείς να κάνεις τα ράφια κλειστά και να βάλεις αλουμίνιο 2mm. Και στις 2 περιπτώσεις πρέπει να τα περάσεις από γωνιάστρα για να σου τα κάνει στο σχήμα που τα θέλεις. Αν τα κάνεις αλουμινίου, ίσως μπορείς να τα βιδώσεις στα μπράτσα για τα συρτάρια και την πόρτα μετά πάνω σε αυτά. πάω να σου τα σχεδιάσω . κάπως έτσι αν μπορείς να το φανταστείς
zio10 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Γιατί να βάλεις οδηγούς και να το κάνεις δύσκολο; Θα φτιάξεις στην ουσία μια στενή βιβλιοθήκη, 10 εκατοστά πλάτος. Όπως αυτό που έβαλε ο bluesattack. Κάτω θα έχει ρόδες και στο πλάι ένα χερούλι. Θα το βάλεις στο κενό, θα το τραβάς έξω και θα το σπρώχνεις πάλι μέσα. Οδηγούς δεν θέλει, που θα πάει; Αφού 11 εκατοστά είναι το κενό!
idomeneas7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 'Εχει μπάζα από κάτω και δεν μπορεί να βάλει ρόδα. 2
zio10 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 'Εχει μπάζα από κάτω και δεν μπορεί να βάλει ρόδα. Νομίζω θα βόλευε να βάλει μια φωτογραφία.
bluesattack Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Νομίζω θα βόλευε να βάλει μια φωτογραφία. Ειναι υπερυψωμενο το πατωμα της κουζινας απο το εδαφος.Η μια ροδα θα ηταν στον αερα 2
zoranb Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 'Εχει μπάζα από κάτω και δεν μπορεί να βάλει ρόδα. Μπάζα ρε γαμώτο, έτσι λέγεται και είχα κολλήσει!!!!
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2016 Μπάζα ρε γαμώτο, έτσι λέγεται και είχα κολλήσει!!!! αν βρεις καποιο ροδακι το οποιο ειναι πτυσσομενο ? οπως ειναι πχ τα φορεια. Με το που βγαινουν αποτο ασθενοφορο ανοιγουν οι ροδες και μολις πας να το βαλεις μαζευονται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα