alagond3 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα. Ζητάω προκαταβολικά συγνώμη που ανοίγω θέμα για μια χιλιοειπωμένη απορία τόσο στο forum σας όσο και γενικά στο ίντερνετ. Σκοπεύω να ανοίξω ένα site από το οποίο θα έχω έσοδα μέσω συνδρομών. Δεν θα είναι κάτι χαζό όπως μπορεί να ακούγεται. Θα το στήσω όμορφα & έξυπνα, θα επενδύσω μερικά χρήματα και ελπίζω να ανταμειφθώ. Θέλω να δώσω πολλές επιλογές για πληρωμή ώστε να διευκολύνω το κοινό. α) Μέσω PayPal (Send Money, Request Money κτλπ.) β) Μέσω καρτών PaySafe γ) Μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό. δ) Οποιαδήποτε άλλη εφαρμόσιμη λύση έχετε να προτείνετε. Επίσης σκοπεύω να έχω έσοδα και από χορηγούς. Οι ερωτήσεις μου αφορούν τα λογιστικά/γραφειοκρατικά. Τώρα θα μου πείτε "Λογιστές είμαστε;" Όχι αλλά νομίζω πως και σε λογιστές να πάω δεν θα έχουν και μεγάλη σχέση με τον τομέα του ίντερνετ. Δεν ξέρω εάν όντως επηρεάζει αυτό αλλά ο πατέρας μου έχει την δικιά του μικρομεσαία επιχείρηση. Μπορώ να τις συνδέσω με κάποιο τρόπο ώστε να μη χρειάζεται εκ νέου έναρξη εταιρίας, ΤΕΒΕ κλπ; Θέλω εάν είναι εύκολο να μου περιγράψετε τα έξοδα και τα "εμπόδια" που θα συναντήσω. Thanks in advance, τα λέμε!
zio10 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Νομίζω ότι για να τις συνδέσεις όπως λες θα πρέπει να γίνει στο όνομα του πατέρα σου, για να μην πληρώνεις ΟΑΕΕ κι εσύ δηλαδή. Μετά κανονικά θα πρέπει να σε προσλάβει με ΙΚΑ αλλά αν δουλεύεις από το σπίτι ίσως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Kostasspil Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Χωρις να μαι 100% σιγουρος, δεν χρειαζεται να γινει στο ονομα του πατερα του, μονο να τον προσλαβει χρειαζεται και ετσι θα εχει απαλλαγη απ το ΤΕΒΕ. Εξοδα/Εμπόδια: Αγορά Domain Ανταγωνισμός-Τι θεματολογια θα εχεις? Υπαρχουν παρομοια sites? Προωθηση-Διαφημιση
blackdeagle Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δεν χρειάζεται να συνδέσεις και να μπερδευτεί όλο αυτό με την επιχείρηση του πατέρα σου.Ούτε εταιρεία χρειάζεται να ανοίξεις.Αυτό που χρειάζεται είναι τιμολόγιο,κόβεις κάθε φορά που εισπράτεις έσοδα και αυτά περνάνε στην εφορία και αναλόγως τα ποσά σε φορολογεί.Εφόσον θα έχεις τιμολόγιο μπορεί κάποιες εταιρείες (χορηγοί) να μην το ζητάνε αλλά δεν πρέπει να είσαι 50-50 δηλαδή κάποιοι χορηγοί με τιμολόγιο και κάποιο οχι γιατι θα έχεις θέμα.Με τους φορολογικούς νόμους τώρα το 80% των εταιρειών ζητάει Τιμολόγιο/Απόδειξη για να δικαιολογήσουν τα έξοδα τους. Άσε που τώρα τελευταία υπάρχουν εταιρείες ράμπο (ΣΔΟΕ) οι οποίοι σε παγιδεύουν για φοροδιαφυγή.Οπότε να είσαι σωστός και προσεκτικός.
zio10 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Χωρις να μαι 100% σιγουρος, δεν χρειαζεται να γινει στο ονομα του πατερα του, μονο να τον προσλαβει χρειαζεται και ετσι θα εχει απαλλαγη απ το ΤΕΒΕ. Εξοδα/Εμπόδια: Αγορά Domain Ανταγωνισμός-Τι θεματολογια θα εχεις? Υπαρχουν παρομοια sites? Προωθηση-Διαφημιση Αν τον προσλάβει θα πληρώνει ΙΚΑ, που είναι περισσότερα κι από τον ΟΑΕΕ!
angmar Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δεν χρειάζεται να συνδέσεις και να μπερδευτεί όλο αυτό με την επιχείρηση του πατέρα σου. Ούτε εταιρεία χρειάζεται να ανοίξεις. Χρειάζεται να κάνει έναρξη ατομικής επιχείρησης για να μπορεί να κόβει τιμολόγια όμως. Μια λύση την οποία μπορείτε να εξετάσετε με το λογιστή σας, είναι να γίνει η εταιρεία στο όνομα του πατέρα σου και αυτός να σε προσλάβει ως μισθωτό σε αυτή. Αν τα έξοδα του ΙΚΑ είναι κοντά ή λιγότερα απ αυτά του ΟΑΕΕ για να ασφαλιστείς εσύ, σε συμφέρει γιατι θα φορολογηθείς ως μισθωτός, απ την άλλη τα έξτρα έσοδα της εταιρείας μπορεί να επιβαρύνουν φορολογικά τον πατέρα σου, οπότε με αναλυτικούς υπολογισμούς σε λογιστή, τ άλλα όλα ειναι λόγια του αέρα. 1
blackdeagle Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Χρειάζεται να κάνει έναρξη ατομικής επιχείρησης για να μπορεί να κόβει τιμολόγια όμως. Μια λύση την οποία μπορείτε να εξετάσετε με το λογιστή σας, είναι να γίνει η εταιρεία στο όνομα του πατέρα σου και αυτός να σε προσλάβει ως μισθωτό σε αυτή. Αν τα έξοδα του ΙΚΑ είναι κοντά ή λιγότερα απ αυτά του ΟΑΕΕ για να ασφαλιστείς εσύ, σε συμφέρει γιατι θα φορολογηθείς ως μισθωτός, απ την άλλη τα έξτρα έσοδα της εταιρείας μπορεί να επιβαρύνουν φορολογικά τον πατέρα σου, οπότε με αναλυτικούς υπολογισμούς σε λογιστή, τ άλλα όλα ειναι λόγια του αέρα. Σωστό.. Πρέπει να πάει στο λογιστή του.
zio10 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 To θέμα είναι να γλιτώσετε την ασφάλεια τουλάχιστον στην αρχή γιατί και το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ είναι πολλά λεφτά. Γι'αυτό είπα να γίνει στο όνομα του πατέρα σου και να μην σε προσλάβει καν αφού μάλλον από το σπίτι θα δουλεύεις. Αν πάει τόσο καλά και βγάζεις τα έξοδα σου κάνει μια πρόσληψη ημιαπασχόλησης ή κανονική.
alagond3 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Παρ΄όλα αυτά δεν καταλαβαίνω γιατί αν είναι να ανοίξει στο όνομα του πατέρα μου προκειμένου όπως λέτε να γλυτώσουμε μερικά λεφτά, θα πρέπει να με προσλάβει κιόλας. Γιατί; Ας μη φαίνομαι πουθενά. Ποιος θα ελέγξει ότι δουλεύω εγώ και όχι ο πατέρας μου ας πούμε; Επίσης έστω ότι κάνω έναρξη επαγγέλματος και κόβω τιμολόγια όπως γράφετε. Στα έξοδα μου θα έχω και ΤΕΒΕ, ΦΠΑ, Προκαταβολή ΦΠΑ κλπ κλπ όπως δηλαδή και ο πατέρας μου στο μαγαζί του;Συγνώμη αν φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις. Ευχαριστώ
zio10 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Παρ΄όλα αυτά δεν καταλαβαίνω γιατί αν είναι να ανοίξει στο όνομα του πατέρα μου προκειμένου όπως λέτε να γλυτώσουμε μερικά λεφτά, θα πρέπει να με προσλάβει κιόλας. Γιατί; Ας μη φαίνομαι πουθενά. Ποιος θα ελέγξει ότι δουλεύω εγώ και όχι ο πατέρας μου ας πούμε; Επίσης έστω ότι κάνω έναρξη επαγγέλματος και κόβω τιμολόγια όπως γράφετε. Στα έξοδα μου θα έχω και ΤΕΒΕ, ΦΠΑ, Προκαταβολή ΦΠΑ κλπ κλπ όπως δηλαδή και ο πατέρας μου στο μαγαζί του; Συγνώμη αν φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις. Ευχαριστώ Αν δουλεύεις από το σπίτι δεν υπάρχει θέμα νομίζω, αν όμως δουλεύεις από την επιχείρηση του πατέρα σου πρέπει να είσαι ασφαλισμένος για πιθανό έλεγχο γιατί αλλιώς θα πληρώσει μεγάλο πρόστιμο ο πατέρας σου.
gokuthelegend Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 [...]Όχι αλλά νομίζω πως και σε λογιστές να πάω δεν θα έχουν και μεγάλη σχέση με τον τομέα του ίντερνετ.[...] Δηλαδή αν άνοιγες συνεργείο αυτοκινήτων δεν θα πήγαινες σε λογιστή γιατί δεν ξέρουν από τα μηχανικά των αυτοκινήτων; Αν άνοιγες ζαχαροπλαστείο δεν θα πήγαινες σε λογιστή που δεν ξέρει από ζαχαροπλαστική; Ο λογιστής ασχολείται μόνο με τα λογιστικά θέματα, το τεχνικό κομμάτι, δηλαδή πως θα υλοποιήσεις αυτό που θες να κάνεις (ότι και να είναι αυτό), αφορά εσένα προσωπικά και όχι τον λογιστή. Ο λογιστής ασχολείται με τις εφορίες και όλα τα σχετικά, οπότε μια χαρά μπορεί να κάνει την δουλειά του, τα λογιστικά εξακολουθούν να είναι λογιστικά.
alagond3 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δηλαδή αν άνοιγες συνεργείο αυτοκινήτων δεν θα πήγαινες σε λογιστή γιατί δεν ξέρουν από τα μηχανικά των αυτοκινήτων; Αν άνοιγες ζαχαροπλαστείο δεν θα πήγαινες σε λογιστή που δεν ξέρει από ζαχαροπλαστική; Ο λογιστής ασχολείται μόνο με τα λογιστικά θέματα, το τεχνικό κομμάτι, δηλαδή πως θα υλοποιήσεις αυτό που θες να κάνεις (ότι και να είναι αυτό), αφορά εσένα προσωπικά και όχι τον λογιστή. Ο λογιστής ασχολείται με τις εφορίες και όλα τα σχετικά, οπότε μια χαρά μπορεί να κάνει την δουλειά του, τα λογιστικά εξακολουθούν να είναι λογιστικά. Τώρα ρε φίλε δε θέλω να σε προσβάλω αλλά αυτό είναι κλασική απάντηση ανθρώπου που δεν θέλει να καταλάβει τον συνομιλητή του αλλά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να φανεί ο έξυπνος... Δεν εννοούσα ότι αφού οι λογιστές δεν είναι στους Anonymous δεν μπορώ να τους συμβουλευτώ για να ανοίξω site. Εννοούσα ότι οι περισσότεροι λογιστές ασχολούνται με μαγαζιά κλπ. και όχι με ιστοσελίδες. Με 1-2 που μίλησα μου είπαν να μη κάνω τίποτα και ότι δε πρόκειται να με πιάσουν. Τόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους δηλαδή... Όμως στον τομέα μου, είναι πολύ σύνηθες να γίνονται έλεγχοι γιατί έχει πολλά παρόμοια σάιτ που παίρνουν λεφτά απ΄τον κόσμο και φυσικά είναι παράνομα. @zio10 Ποιος μπορεί να είναι ο πιθανός έλεγχος; Δηλαδή πως μπορεί να καταλάβουν ότι δουλεύω εγώ και όχι ο πατέρας μου; @Kostasspil ωραία αυτά που μου λες φίλε, αλλά για να φτάσαμε να συζητάμε για τα λογιστικά, τα domains/ θεματολογία/διαφήμιση κλπ. τα έχω λύσει από καιρό. H αλήθεια είναι πως δεν έβγαλα καμιά άκρη με τις απαντήσεις σας :/ Έστω ότι τελικά γίνεται στο όνομα του πατέρα μου. Και κάνει αυτός έναρξη επιχείρησης και κόβουμε τιμολόγια. Ποια θα είναι τα έξοδα; ΦΠΑ και τι ακόμη; ΤΕΒΕ πληρώνει ήδη αυτός.
zio10 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 @zio10 Ποιος μπορεί να είναι ο πιθανός έλεγχος; Δηλαδή πως μπορεί να καταλάβουν ότι δουλεύω εγώ και όχι ο πατέρας μου; Αν κατάλαβα καλά ο πατέρας σου έχει ήδη μια επιχείρηση. Αν κάνουν έλεγχο στην επιχείρηση και σε βρούνε μέσα να δουλεύεις σε έναν υπολογιστή πχ μπορεί να έχει πρόβλημα η επιχείρηση (ο πατέρας σου). Αλλά, κάτι που είχα ξεχάσει, νομίζω ότι αν ο εργαζόμενος είναι συγγενής πρώτου βαθμού δεν υπάρχει πρόβλημα. Οπότε μάλλον άκυρο αυτό που σου είπα.
alagond3 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Αν κατάλαβα καλά ο πατέρας σου έχει ήδη μια επιχείρηση. Αν κάνουν έλεγχο στην επιχείρηση και σε βρούνε μέσα να δουλεύεις σε έναν υπολογιστή πχ μπορεί να έχει πρόβλημα η επιχείρηση (ο πατέρας σου). Αλλά, κάτι που είχα ξεχάσει, νομίζω ότι αν ο εργαζόμενος είναι συγγενής πρώτου βαθμού δεν υπάρχει πρόβλημα. Οπότε μάλλον άκυρο αυτό που σου είπα. Μα εγώ από το σπίτι θα δουλεύω. Και επίσης ισχύει αυτό με τον συγγενή, 100%. Βέβαια ακόμη και για αυτό ίσως να χρειάζονται χαρτιά, πάντως δεν χρειάζονται επιπλέον λεφτά.
gokuthelegend Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Τώρα ρε φίλε δε θέλω να σε προσβάλω αλλά αυτό είναι κλασική απάντηση ανθρώπου που δεν θέλει να καταλάβει τον συνομιλητή του αλλά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να φανεί ο έξυπνος... Δεν εννοούσα ότι αφού οι λογιστές δεν είναι στους Anonymous δεν μπορώ να τους συμβουλευτώ για να ανοίξω site. Εννοούσα ότι οι περισσότεροι λογιστές ασχολούνται με μαγαζιά κλπ. και όχι με ιστοσελίδες. Με 1-2 που μίλησα μου είπαν να μη κάνω τίποτα και ότι δε πρόκειται να με πιάσουν. Τόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους δηλαδή... Όμως στον τομέα μου, είναι πολύ σύνηθες να γίνονται έλεγχοι γιατί έχει πολλά παρόμοια σάιτ που παίρνουν λεφτά απ΄τον κόσμο και φυσικά είναι παράνομα. @zio10 Ποιος μπορεί να είναι ο πιθανός έλεγχος; Δηλαδή πως μπορεί να καταλάβουν ότι δουλεύω εγώ και όχι ο πατέρας μου; @Kostasspil ωραία αυτά που μου λες φίλε, αλλά για να φτάσαμε να συζητάμε για τα λογιστικά, τα domains/ θεματολογία/διαφήμιση κλπ. τα έχω λύσει από καιρό. H αλήθεια είναι πως δεν έβγαλα καμιά άκρη με τις απαντήσεις σας :/ Έστω ότι τελικά γίνεται στο όνομα του πατέρα μου. Και κάνει αυτός έναρξη επιχείρησης και κόβουμε τιμολόγια. Ποια θα είναι τα έξοδα; ΦΠΑ και τι ακόμη; ΤΕΒΕ πληρώνει ήδη αυτός. Το ότι 1-2 λογιστές δεν ήξεραν, δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουν όλοι, σημαίνει ότι βρήκες 1-2 άσχετους. Πες μας τουλάχιστον ποιοι είναι για ξέρουμε και να μην τους προτιμήσουμε. Το μαγαζί με την ιστοσελίδα δεν έχει και πολλές διαφορές, στην ουσία και εσύ μαγαζί θα έχεις, θα πουλάς/αγοράζεις διαφημίσεις ή ότι άλλο θα έχεις στην σελίδα σου. Έχεις έσοδα - έξοδα, πρέπει να πληρώσεις εφορίες, τεβε κλπ. Το μόνο που αλλάζει σε σχέση με το μαγαζί, είναι ότι αν δουλεύεις από το σπίτι τότε γλυτώνεις κάποια έξοδα, ενοίκια, δεη και άλλους λογαριασμούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα