zio10 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Μα εγώ από το σπίτι θα δουλεύω. Και επίσης ισχύει αυτό με τον συγγενή, 100%. Βέβαια ακόμη και για αυτό ίσως να χρειάζονται χαρτιά, πάντως δεν χρειάζονται επιπλέον λεφτά. Ναι γι'αυτό έγραψα από το πρώτο μήνυμα ότι αν δουλεύεις από το σπίτι δεν θα έχεις θέμα κατά 99%.
alagond3 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Γεια σας και πάλι. Το έψαξα αρκετά αυτές τις μέρες παρά την εξεταστική μου και πλέον νιώθω περισσότερο σίγουρος αλλά λιγότερο ενθουσιασμένος. Τα αρχικά έξοδα είναι αυτά: * Εισφορά απογραφής στον ΟΑΕΕ - 112€ * Εγγραφή στο Επ. Επιμελητήριο - 20€ * Αμοιβή λογιστή - (Ελπίζω κοντά στα) 150€ * Διάφορα - 50€ Η διαδικασία έχει χαρτούρα κτλπ αλλά εάν πας προετοιμασμένος με τα χαρτιά μπορείς σε 2-3 μέρες να έχεις ξεμπλέξει. Τα στάνταρ έξοδα είναι: * Κλάδος σύνταξης: 138,67€/μήνα * Κλάδος υγείας: 53,04€/μήνα * Υπέρ ΟΑΕΔ: 10€/μήνα Οι φόροι είναι οι κλασσικοί: * 23% ΦΠΑ * 29% Φόρος Εισοδήματος Άρα για το πρώτο δίμηνο έχουμε περίπου 730€ στάνταρ έξοδα (χωρίς φόρους). Με το νέο ασφαλιστικό (εάν περάσει που δεν τον βλέπω) αυτά αυξάνονται κατά 50Ε/μήνα περίπου. Επίσης: * Ισχύει η 5ετής απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος. * Ισχύει η απαλλαγή από τον ΦΠΑ για το 2ο έτος σε περίπτωση τζίρου μικρότερου των 10 χιλ. Συνοψίζοντας τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Συνεχίζω να πιστεύω πως τα έσοδα μου θα είναι περισσότερα, δεν με ενδιαφέρει εάν είναι value ή όχι από άποψη χρόνου που θα σπαταλήσω γιατί και 200Ε κέρδος να έχω, κέρδος είναι. Έστειλα e-mail σε πολλούς λογιστές που βρήκα στο internet και οι μισοί ειλικρινά δεν είχαν ιδέα. Για όνομα του Θεού... Οι άλλοι μισοί μου απάντησαν πως με βρίσκουν διαβασμένο κτλπ και πως δεν είχαν κάτι να προσθέσουν. Αυτά είναι τα έξοδα. Επίσης για να πάρεις απαλλαγή από ΟΑΕΕ πρέπει κάποιος να σου κολλάει 25 ένσημα ολόκληρα. Αν είναι ποτέ δυνατόν. 25 ολόκληρα; Δύσκολα θα τύχει κάτι τέτοιο τουλάχιστον όσο είμαι φοιτητής. Κάτι τελευταίο το οποίο έψαξα και με απογοήτευσε είναι πως τα προγράμματα επιδοτήσεων ΕΣΠΑ για νεοφυείς επιχειρήσεις απευθύνονται μόνο σε άτομα γεννημένα πριν το 1991. Με ποια λογική; Και μάλιστα τους καλύπτουν το 100% των εξόδων τους. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ;;; Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, κάθε πρόταση/συμβουλή ευπρόσδεκτη.
gokuthelegend Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό για για να απαλλαγείς από τον ΟΑΕΕ πρέπει να δουλεύεις και κάπου αλλού και να σου κολλάνε 25 ένσημα, ισχύει όντως. Είναι μια διευκόλυνση για όσους κάνουν 2η δουλειά μιας και δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να πληρώνεις και 2η ασφάλιση. Από την στιγμή όμως που εργάζεσαι πρέπει να πληρώνεις ασφάλιση, οπότε αν δεν έχεις 2η δουλειά τότε πληρώνεις κανονικά ΟΑΕΕ.
zio10 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μικρότερο ρίσκο είναι να ξεκινήσεις μαύρα και βλέπεις. Αν όντως βγάζεις λεφτά κάνεις μετά ό,τι χρειάζεται. 1
angmar Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Από 1/1/15 η συνδρομή στα επαγγελματικά επιμελητήρια δεν είναι υποχρεωτική και δεδομένου ότι δε σου προσφέρουν απολύτως τίποτα δεν είναι κακή φάση. Δε γλιτώνεις καμιά περιουσία άλλα μειώνονται τα πεταμένα λεφτά. Επίσης, λες αμοιβή λογιστή 150€, τι είναι αυτά; Μηνιαία; Αν ναι μου φαίνονται πάρα πολλά. Είναι για να σου κάνει αυτός την έναρξη; Αν ναι, οκ, αλλά μπορείς να την κάνεις και μόνος σου, λίγο χρόνο και υπομονή χρειάζεσαι και σου μένουν τα 150€.
alagond3 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μικρότερο ρίσκο είναι να ξεκινήσεις μαύρα και βλέπεις. Αν όντως βγάζεις λεφτά κάνεις μετά ό,τι χρειάζεται. Φίλε στον τομέα που θα ασχοληθώ έχει πολλά παρόμοια σάιτς μαύρα και στο παρελθόν έχουν συλληφθεί διαχειριστές. Ξαναλέω δεν έχει να κάνει με τσόντες Οπότε δεν θα ήθελα να το ρισκάρω. @angmar όχι σε καμία περίπτωση μηνιαία. 150€ αμοιβή λογιστή για την έναρξη εννοούσα. Έχω διαβάσει πολλά άρθρα στο ίντερνετ για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που χρειάζεται. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα μαζέψω όλα. Όμως θα είμαι καλυμμένος χωρίς λογιστή; 1
zio10 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Φίλε στον τομέα που θα ασχοληθώ έχει πολλά παρόμοια σάιτς μαύρα και στο παρελθόν έχουν συλληφθεί διαχειριστές. Ξαναλέω δεν έχει να κάνει με τσόντες Οπότε δεν θα ήθελα να το ρισκάρω. @angmar όχι σε καμία περίπτωση μηνιαία. 150€ αμοιβή λογιστή για την έναρξη εννοούσα. Έχω διαβάσει πολλά άρθρα στο ίντερνετ για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που χρειάζεται. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα μαζέψω όλα. Όμως θα είμαι καλυμμένος χωρίς λογιστή; Στοίχημα;
oneofthem Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 sry που απαντάω πιο παλιό post και χαλάω τη ροή αλλά χρειάζεται μια επεξήγηση Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Παρ΄όλα αυτά δεν καταλαβαίνω γιατί αν είναι να ανοίξει στο όνομα του πατέρα μου προκειμένου όπως λέτε να γλυτώσουμε μερικά λεφτά, θα πρέπει να με προσλάβει κιόλας. Γιατί; Ας μη φαίνομαι πουθενά. Ποιος θα ελέγξει ότι δουλεύω εγώ και όχι ο πατέρας μου ας πούμε; Συγνώμη αν φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις. Ευχαριστώ για να μη μπερδευόμαστε (που είναι απόλυτα φυσιολογικό) γιατί πολύ απλά δεν σου λέμε να φοροδιαφύγεις και γίνεις βάρος των υπολοίπων... συζητάμε ανοιχτά τη φοροδιαφυγή μόνο για συγκεκριμένες περίπτωσεις που απλά δεν γίνεται να κάνεις αυτό που θες νόμιμα, δεν γίνεται να πληρώσεις την επιβάρυνση του κράτους ακόμη και να θες, γιατί πολύ απλά είναι μεγαλύτερη (από μόνη της) από το εισόδημά σου και δεν φταις εσύ για αυτό το να μην δηλώσεις το τζίρο σου και τα εισοδήματά σου όμως, και να μην πληρώνεις τους φόρους σου ενώ είναι χαμηλότεροι, αυτό είναι από λάθος έως αλητεία, διαλέγεις και παίρνεις με λίγα λόγια, δεν συζητάμε πως να αποφύγεις την εφορία προκειμένου να κλέψεις τους υπόλοιπους αλλά ακριβώς το αντίθετο πως να αποφύγεις την εφορία όταν είναι αδύνατο να ξεκινήσεις προκειμένου μετά να γίνεις νόμιμος
cosmos000 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 αχα Θα δίνεις προγνωστικά κ εσύ ως γνήσιος "ξερωταστημεναμεπενηνταευρωβγαλτεπεριουσιες" ή θα είναι site με ενημερώσεις,προιστορίες,στατιστικά κτλ?? Γιατί αν είναι το πρώτο...αστο μην το ανοίγεις καθόλου...ρίξτα σε καναν αγώνα τα φράγκα...
mentoras99 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Γιατι να τον προσλαβει ο πατερας του ρε παιδια; Δεν γινεται να κανει ο πατερας του 'επεκταση εργασιων' στο τεβε, ωστε να καλυπτει ως κωδικο και την νεα επαγγελματικη δραστηριοτητα, και απλα το παιδι να κανει τις δουλειες του και να κοβει τα τιμολογια στο ονομα του πατερα του; Να μην φαινεται δηλαδη. Να φαινεται σε ολα ο πατερας του. Τι, θα ερθει κανενας ραμπο να ελεγξει τον πατερα αν ξερει να φτιαχνει ιστοσελιδες; Επεκταση εργασιων στον πατερα, και αορατος ο γιος. Λογικα ετσι, εχεις μηδενικα εξοδα.
alagond3 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Γιατι να τον προσλαβει ο πατερας του ρε παιδια; Δεν γινεται να κανει ο πατερας του 'επεκταση εργασιων' στο τεβε, ωστε να καλυπτει ως κωδικο και την νεα επαγγελματικη δραστηριοτητα, και απλα το παιδι να κανει τις δουλειες του και να κοβει τα τιμολογια στο ονομα του πατερα του; Να μην φαινεται δηλαδη. Να φαινεται σε ολα ο πατερας του. Τι, θα ερθει κανενας ραμπο να ελεγξει τον πατερα αν ξερει να φτιαχνει ιστοσελιδες; Επεκταση εργασιων στον πατερα, και αορατος ο γιος. Λογικα ετσι, εχεις μηδενικα εξοδα. Ο πατέρας μου διατηρεί ΟΕ μαζί με έναν ακόμη συνάδελφο. Μπορεί να γίνει εύκολα η επέκταση εργασιών; @cosmos0000 Το 2ο 1
mentoras99 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Ο πατέρας μου διατηρεί ΟΕ μαζί με έναν ακόμη συνάδελφο. Μπορεί να γίνει εύκολα η επέκταση εργασιών; @cosmos0000 Το 2ο Ρωτα λογιστη, και δωσε ενα feedback κι εδω. Παλιοτερα που το χα ψαξει, γινονταν.
zio10 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Πρέπει να γίνεται αλλά πρέπει να συμφωνήσει και ο συνέταιρος. Νομίζω ότι μπλέκει λίγο το πράγμα όμως γιατί αυτός θα φαίνεται ότι έχει εισοδήματα που δεν έχει.
alagond3 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Μίλησα και με άλλους λογιστές και μάλλον στρεφόμαστε προς Επέκταση Δραστηριοτήτων για την ΟΕ του πατέρα μου και δημιουργία της σελίδας στο όνομα του. Τα έξοδα είναι απειροελάχιστα αν και η διαδικασία κάπως πολύπλοκη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα