fitsoulas2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 21/7/2025 στις 3:35 ΜΜ, kkatzos είπε Τόσο πεισματάρη τύπο σαν εκείνον σπάνια βλέπουμε. Του δείχνεις την επίσημη ανακοίνωση και δεν το δέχεται... 🤣😂 ποτε δεν ειπα οτι δεν τη δεχομαι, καθε αλλο. Δεν εχεις καταλαβει τι εχω πει Στις 19/7/2025 στις 7:40 ΠΜ, ekrepali είπε Υπομονή 3-4 μέρες ακόμα, θα σου επισυνάψω screenshot από το ιστορικό αιτήσεων του ΗΔΙΚΑ που επιβεβαιώνει αυτό που λέω, και θα δούνε όλοι ότι είσαι τελικά ειδικός. αλλοι κανουν τους ειδικους, εγω μονο λεω απο την εμπειρια μου, οτι εχει συμβει σε μενα δηλαδη, αρα δε μπορει να διαψευστει Επεξ/σία 29 Ιουλίου από fitsoulas2024
ekrepali Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου 43 minutes ago, fitsoulas2024 said: αλλοι κανουν τους ειδικους Σε διέψευσα με στοιχεία 👇, όχι με λόγια του αέρα... On 19/07/2025 at 07:40, ekrepali said: Είπαμε... κάναμε νέες φορολογικές τον Απρίλιο του 2025 (5 μελές νοικοικυριό). Η ακίνητη περιουσία είναι 170.000. Mπαίνω στη πλατφόρμα για νέα αίτηση ΚΟΤ-Β και τραβάει ακόμα τη φορολογική του 2024 (εσοδα 2023) όπου το νοικοκυριό ήταν 4μελες. (Mη έγκριση). Διότι με 4 μελές νοικοκυριό, το όριο ακίνητης περιουσίας είναι 120000 + (3*15000) = 165000 Πριν τις 22/7, τράβηξε τη σύνθεση νοικοκυριού της παλιά δήλωσης. Μετά την αναβάθμιση που θα κάνω αίτηση, θα τραβήξει τη καινούργια σύνθεση νοικοκυριού με όριο ακίνητης περιουσίας +15000. Και θα δικαιούμαι ΚΟΤ. Η πλατφόρμα λειτουργεί για όλους με τον ίδιο τρόπο... δε κάνει εξαιρέσεις σε κανέναν. 47 minutes ago, fitsoulas2024 said: εγω μονο λεω απο την εμπειρια μου, οτι εχει συμβει σε μενα δηλαδη, αρα δε μπορει να διαψευστει Σαν να μου λες ότι είδες σήμερα τον ήλιο να ανατέλλει από τη Δύση... αυτή είναι η εμπειρία σου, αυτό συνέβη σε σένα και δε μπορεί να αμφισβητηθεί.
jkoukos Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε αλλοι κανουν τους ειδικους, εγω μονο λεω απο την εμπειρια μου, οτι εχει συμβει σε μενα δηλαδη, αρα δε μπορει να διαψευστει Η εμπειρία σου είναι αληθής και προέρχεται από την κατηγορία ΚΟΤ-Α που ανήκεις και για την οποία έχουμε αναφερθεί πολλάκις ότι είναι εξαίρεση. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ πάλι στο γιατί αποτελεί εξαίρεση του κανόνα. Ωστόσο η διαφωνία ξεκίνησε και συνεχίζεται διότι αναφέρεσαι αόριστα στο ΚΟΤ και όχι σε συγκεκριμένη κατηγορία. Ουδέποτε αναφέρθηκες ρητά σε ΚΟΤ-Α, ώστε να υπάρχει κοινό σημείο στον διάλογο. Εδώ είναι το σφάλμα λογικής που κάνεις. Αυτό που ισχύει σε σένα δεν ισχύει στην πλειοψηφία των δικαιούχων ΚΟΤ, δηλαδή αυτούς όλων των άλλων κατηγοριών. Επεξ/σία 29 Ιουλίου από jkoukos
fitsoulas2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 16 ώρες πριν, ekrepali είπε Σε διέψευσα με στοιχεία 👇, όχι με λόγια του αέρα... Πριν τις 22/7, τράβηξε τη σύνθεση νοικοκυριού της παλιά δήλωσης. Μετά την αναβάθμιση που θα κάνω αίτηση, θα τραβήξει τη καινούργια σύνθεση νοικοκυριού με όριο ακίνητης περιουσίας +15000. Και θα δικαιούμαι ΚΟΤ. Η πλατφόρμα λειτουργεί για όλους με τον ίδιο τρόπο... δε κάνει εξαιρέσεις σε κανέναν. Σαν να μου λες ότι είδες σήμερα τον ήλιο να ανατέλλει από τη Δύση... αυτή είναι η εμπειρία σου, αυτό συνέβη σε σένα και δε μπορεί να αμφισβητηθεί. 14 ώρες πριν, jkoukos είπε Η εμπειρία σου είναι αληθής και προέρχεται από την κατηγορία ΚΟΤ-Α που ανήκεις και για την οποία έχουμε αναφερθεί πολλάκις ότι είναι εξαίρεση. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ πάλι στο γιατί αποτελεί εξαίρεση του κανόνα...................... Εχω υπαρξει και στα δυο κοτ. Και οπως ειπα, σε 2 μηνες παλι μεταφορα, θα παω απο το Α στο Β.
jkoukos Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση να υπέβαλες αίτημα για ένταξη σε ΚΟΤ (εκτός του Α) εντός του έτους και να λήφθηκε υπόψη η εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση του ίδιου έτους ΠΡΙΝ την λήξη της προθεσμίας υποβολής αυτής.
fitsoulas2024 Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Τι "εντος του ετους"? υπαρχει και εκτός του ετους? Εχεις εμμονη με τη προθεσμια των φ.δηλωσεων. Αιτηση για κοτ κανεις οποτε θες, οχι μονο την περιοδο της προθεσμιας των φ.δηλωσεων. Μπορεις να κανεις το Γεναρη, τον Απριλη, τον Οκτωβρη ή το Δεκεμβρη. Μπορεις να βγεις για οποιοδηποτε λογο και μετα να ξαναμπεις. Καθε φορα λοιπον που αιτεισαι κοτ, α ή β, η πλατφορμα του διαβαζει την εκκαθαρισμενη δηλωση σου για να αποφασισει. Τωρα υπηρξε η ανακοινωση οτι θα καθυστερησει να ενημερωθει με τις νεες δηλωσεις μεχρι τις 21/7 ενοψει της καθιερωμενης ανανεωσης. Επεξ/σία 31 Ιουλίου από fitsoulas2024
jkoukos Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου To θέμα που δεν καταλαβαίνεις (ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις) είναι ότι ναι μεν μπορείς να κάνεις όποτε θέλεις (*) αίτημα για ΚΟΤ αλλά υπόψιν θα ληφθούν τα στοιχεία της τελευταίας φορολογικής δήλωσης ΜΕΤΑ το πέρας της προθεσμίας κάθε έτους αυτής. Να στο κάνω λιανά μπας και καταλάβεις το "εντός έτους". Φέτος η προθεσμία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων ήταν 21 Ιούλη. Όποτε και να έκανες δήλωση ΚΟΤ (εκτός του Α) εντός του έτους (δηλαδή από 1/1/25 έως 21/7/25), ακόμη και αν είχες κάνει νωρίς την φορολογική σου δήλωση και είχε γίνει εκκαθάρισή της (όπως λες ότι έγινε σε σένα αλλά και σε όλους που την έκαναν), το σύστημα θα πάρει τα περυσινά δεδομένα (θέλεις δεν θέλεις). Όοοοοταν με το καλό ενημερωθεί και ανοίξει το σύστημα αιτήσεων (από 22 Ιούλη και μετά), όποτε και αν κάνεις αίτημα ΚΟΤ εντός του έτους (δηλαδή από 22/7/25 έως 31/12/25) τότε και μόνον τότε θα ληφθεί υπόψη η φετινή εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση (ποτέ άλλοτε). Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και την επόμενη χρονιά. Αυτό ισχύει ανέκαθεν και μέχρι να υπάρξει (αν υπάρξει ποτέ) αλλαγή του κανονισμού μελλοντικά. Αυτή είναι η διαφωνία τόσες μέρες και δεν καταλαβαίνω το κόλλημα που έχεις. (*) Ουδέποτε γράψαμε κάτι διαφορετικό. Αυτό που λέμε είναι ότι αν έχεις ήδη ΚΟΤ, δεν έχει νόημα να κάνεις νέα δήλωση αφού ήδη είσαι καλυμμένος μέχρι τον Σεπτέμβρη. Αν δεν έχεις ΚΟΤ, πάλι δεν έχει νόημα αφού δεν θα εγκριθεί διότι απλά σύμφωνα με τα περυσινά δεδομένα δεν το δικαιούσαι. Μοναδική εξαίρεση αν τα νέα δεδομένα σου δίνουν δικαίωμα ένταξης στο ΚΟΤ-Α. Αλλά αυτό είναι παντελώς άσχετο με την διαφωνία που υπάρχει τόσες μέρες και το έχουμε εξηγήσει πολλάκις. 1
ekrepali Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 4 hours ago, fitsoulas2024 said: Καθε φορα λοιπον που αιτεισαι κοτ, α ή β, η πλατφορμα του διαβαζει την εκκαθαρισμενη δηλωση σου για να αποφασισει. Αν κάνεις νέα φορολογική δήλωση και μετά κάνεις αίτηση ΚΟΤ-Β, το ΗΔΙΚΑ δε διαβάζει τη νέα φορολογική δήλωση αν δε λήξει πρώτα η προθεσμία φορολογικών δηλώσεων. Πχ κάνεις νέα φορολογική δήλωση στις 1/5. Η προθεσμία φορολογικών δηλώσεων είναι 22/7. Αν κάνεις νέα αίτηση ΚΟΤ-Β μεταξύ 1/5 και 22/7, εξακολουθεί να διαβάζει τη παλιά φορολογική δήλωση... όχι τη καινούργια. Απλούστατο είναι και δε λες να το καταλάβεις.
fitsoulas2024 Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 1 ώρα πριν, ekrepali είπε Αν κάνεις νέα φορολογική δήλωση και μετά κάνεις αίτηση ΚΟΤ-Β, το ΗΔΙΚΑ δε διαβάζει τη νέα φορολογική δήλωση αν δε λήξει πρώτα η προθεσμία φορολογικών δηλώσεων. Αν δε κανω? συνδεεις συνεχως την αιτηση κοτ με τη προθεσμια των φ.δηλωσεων. Ειπαμε, οταν υπαρξει καθυστερηση ενημερωσης της πλατφορμας βγαινει ανακοινωση.
teodgeor Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου Σορρυ μπορεί να έχει απαντηθεί σίγουρα έχω μέρες να διαβάσω το θέμα. Έχει άνοιξη η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις;
ekrepali Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, fitsoulas2024 said: Συνδεεις συνεχως την αιτηση κοτ με τη προθεσμια των φ.δηλωσεων. Ειπαμε, οταν υπαρξει καθυστερηση ενημερωσης της πλατφορμας βγαινει ανακοινωση. Καλά κρασιά... ευκολότερο θα ήταν να κάνουμε συζήτηση με τον τοίχο παρά μαζί σου. 44 minutes ago, teodgeor said: Σορρυ μπορεί να έχει απαντηθεί σίγουρα έχω μέρες να διαβάσω το θέμα. Έχει άνοιξη η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις; Όχι. Ισως αύριο. Εκτός κι πάνε διακοπές όλο το 3ημερο... και ανοίξει από Δευτέρα. Επεξ/σία 31 Ιουλίου από ekrepali
jkoukos Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 4 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε συνδεεις συνεχως την αιτηση κοτ με τη προθεσμια των φ.δηλωσεων. Στου κουφού την πόρτα .... Ναι, ο κανονισμός συσχετίζει την προθεσμία λήξης των φορολογικών δηλώσεων κάθε έτους, όσον αφορά τον έλεγχο των οικονομικών δεδομένων για ένταξη στο ΚΟΤ. Δεν είναι ότι συνδέουμε κάτι εμείς, αλλά αυτό που ζητά επίσημα το σύστημα βάσει του κανονισμού. Παρέθεσα σε προηγούμενο μήνυμα τα σχετικά εδάφια με την ρητή διατύπωση των προϋποθέσεων για τα ΚΟΤ. Μόνη εξαίρεση το ΚΟΤ-Α. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου On 31/07/2025 at 21:30, jkoukos said: Στου κουφού την πόρτα .... Ναι, ο κανονισμός συσχετίζει την προθεσμία λήξης των φορολογικών δηλώσεων κάθε έτους, όσον αφορά τον έλεγχο των οικονομικών δεδομένων για ένταξη στο ΚΟΤ. Δεν είναι ότι συνδέουμε κάτι εμείς, αλλά αυτό που ζητά επίσημα το σύστημα βάσει του κανονισμού. Παρέθεσα σε προηγούμενο μήνυμα τα σχετικά εδάφια με την ρητή διατύπωση των προϋποθέσεων για τα ΚΟΤ. Μόνη εξαίρεση το ΚΟΤ-Α. Αρκει να μπορει να αντιληφθεις ποιος ειναι ο κουφος. Εγω μιλαω για ολο το χρονο, οχι μονο για τη περιοδο της ανανεωσης. 1
ekrepali Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 1 hour ago, fitsoulas2024 said: Αρκει να μπορει να αντιληφθεις ποιος ειναι ο κουφος. Θα'λεγα στον τοίχο να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη, αλλά δε νομίζω να καταλάβει. 40 minutes ago, fitsoulas2024 said: Εγω μιλαω για ολο το χρονο, οχι μονο για τη περιοδο της ανανεωσης. Για όλο το χρόνο μιλάμε κι εμείς. Απ'τη μέρα που άνοιξε πέρυσι η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις (13 Αυγούστου 2024), μέχρι τη μέρα που έκλεισε φέτος κατά τη λήξη προθεσμίας φορολογικών δηλώσεων (21 Ιουλίου 2025)... αν κάποιος έκανε αίτηση για ΚΟΤ-Β και ΚΟΤ-Γ, η πλατφόρμα τραβούσε τα στοιχεία της περσινής φορολογικής δήλωσης. Εσύ στις 15 Ιουλίου έγραψες ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ότι αν κάποιος έχει ήδη υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2025 και κάνει νέα αίτηση ΚΟΤ-Β, ότι θα τραβούσε τα στοιχεία της φετινής φορολογικής δήλωσης. Αυτό είπαμε ΔΕΝ ισχύει. Η πλατφόρμα ΤΩΡΑ αναβαθμίζεται με τις νέες φορολογικές δηλώσεις. ΜΕΤΑ την αναβάθμιση όταν ξανανοίξει... τότε οι νέες αιτήσεις ΚΟΤ-Β και ΚΟΤ-Γ θα τραβάνε τα οικονομικά στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα