leonidas_fs Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Με διαβατηριο πηγες ? Παραπεμπει εδω https://www.gov.uk/uk-border-control Οχι εγώ πήγα με ταυτότητα, απλά την επόμενη φορά που θα πάω θα πάω με διαβατήριο! Κοιτα αν πας με (καινούργια) ταυτότητα πρόβλημα ΔΕΝ θα αντιμετωπίσεις, απλά το θέμα είναι οτι αν εχεις διαβατήριο περνάς απο "αυτόματο" έλεγχο διαβατηρίων, οπότε δεν θα περιμένεις στην ουρά! 1
MikeJ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 Χρόνια πολλά σε όλους, ευτυχισμένα χριστούγεννα !!!! Ρε παιδιά ήρθα προχθές Λονδινο στο Στανστεντ. Εγώ έχω βρετανικο διαβατηριο οποτε περασα αέρας από τα αυτόματα μηχανηματα. Η κοπελα μου με ελληνικη ταυτότητα μπήκε στην ουρά για ταυτότητες και εκεί μετά από αρκετη ανομμονή ο υπάλληλος της είπε ότι δε γίνεται να περάσει με ελληνικη ταυτότητα και την ρώτησε αν εχει διαβατήριο. Η κοπέλα μου δεν είχε, οπότε μετά αυτός λέει δώσε μου ότι άλλο έχεις πχ δίπλωμα. Η κοπέλα μου δεν οδηγάει, μετά της λέει δώσε φοιτητικό πάσο κλπ. Τέλος πάντων η κοπέλα μου το μόνο που είχε ήταν η νέα κάρτα των μέσων μεταφοράς που φυσικά δεν έχει κάποια αξία (όπως δεν θα είχε και το φοιτητικό πάσο φυσικά) και μετά απ όλο αυτό ο υπάλληλος της λέει " Άντε σε αφήνω χαριστικά αν και κανονικά δε πρέπει αλλά άλλη φορά όχι με ταυτότητα.¨" Και ρωτάω εγώ τώρα , πέσαμε σε βλάκα ή χαζό υπάλληλο ; Τους έχουν δώσει γραμμή να τρομάζουν το κόσμο να βγάλει διαβατήριο ; Τι παίζει ; γιατί δε μπορώ να πιστέψω ότι "Μας χαρίστηκε" Φαντάζομαι ο νόμος είναι νόμος, δε γίνεται τόσο απλά να λυγίζονται από το κάθε υπάλληλο του αεροδρομίου (που σε αντίθεση με την Ελλάδα που τουλάχιστον είναι αστυνομικοί εκείνοι ήταν απλοί υπάλληλοι) Προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς το Brexit και η ταυτότητα περνάει κανονικά ήξερα εγώ/ Να πω ότι η ταυτότητα της κοπέλας μου είναι αρκετά πρόσφατη, όχι με το χέρι, και σαν καινούρια.
bilya Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 Στην κοπέλα μου τρία χρόνια με χειρόγραφη/ξεφτισμενη τις έλεγαν οτι θα ταν καλύτερα να βγάλει διαβατήριο καθε φορά. Στο Λονδίνο μια μονο φορά ειχε θέμα κ ηρθε υπάλληλος να δει αν όντως ειναι ορίτζιναλ η ταυτότητα. Απλα πιστεύω πως αν γίνεται χαμός οι υπάλληλοι πρέπει να πιέζονται πολύ να περάσουν τον κόσμο γρήγορα. Τέλος δεν γίνεται να μην σας αφήσει να μπείτε γι υτο έχουμε πρεσβεία για να λύνονται τέτοια θέματα.
duende Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 και τι θα κανει η πρεσβεια, θα ερθει ο προξενος στο αεροδρομιο να κανει "ντα" τον υπαλληλο? αμα θελει ο αλλος να σου κανει τη ζωη δυσκολη, μπορει να σε αφησει να τραβιεσαι ωρες ατελειωτες, μεχρι να σε γυρισει πισω απο κει που ηρθες. βγαλτε λοιπον διαβατηριο και αφηστε τα κωλοχαρτα (ταυτοτητες).
AristidisZ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 Ναι οκ, μόνο που το "δικαίωμα" να ταξιδεύεις με ταυτότητα εντός ΕΕ δεν είναι ελληνική πατέντα, είναι ευρωπαϊκή νομοθεσία Και επίσης ξεχνάς μάλλον ότι για διαβατήριο θες ένα 100ρικο τη πενταετία Αν ταξιδεύεις μια φορά στα 3 χρόνια, είναι και ολίγον τι νταβατζιλίκι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα