Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

τα συμφωνητικα καλως γινονται χειρογραφα, αλλα για να ισχυουν πρεπει να γινει θεωρηση απο τη ΔΟΥ καποτε.. taxisnet πλεον...αλλιως ειναι σαν να μην εκανες συμβολαιο.... ειδικα μετα απο τοσους μηνες (7 μηνες) δε μπορεις να το καταθεσεις στη ΔΟΥ ή/και να το βαλεις στο taxisnet, πρεπει να ειναι προσφατο...

Όχι, δεν ισχύουν αυτά που γράφεις.

Η θεώρηση στη ΔΟΥ γινόταν ("χειροκίνητα") και γίνεται (ηλεκτρονικά πλέον) κατ'αρχήν για να αποκτήσει η σύμβαση μίσθωσης βέβαιη χρονολογία - να πιστοποιείται δηλαδή από δημόσια αρχή η ακριβής χρονική έναρξη της σύμβασης.

Και πλέον υποβάλλεται ηλεκτρονικά επειδή οι φορολογικές διατάξεις το επιβάλουν. 

Η μη υποβολή του δεν είναι "σαν να μην έκανες συμβόλαιο". Η ισχύς του συμβολαίου δεν επηρεάζεται από την υποβολή του στη ΔΟΥ. 

Και ναι, μπορείς να το υποβάλεις και μετά από 7 μήνες αλλά επιβάλλεται στον εκμισθωτή (ιδιοκτήτη) πρόστιμο για την καθυστέρηση - γίνεται όμως κανονικότατα δεκτό. 

• Like 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

οκ καταλαβαινω για τους λογαριασμους...

ακομη μια φορα θελω να ρωτησω...πανω κατω τα ιδια με διαφορετικο τροπο..

Nelnel, πες φευγω και δεν τον πληρωνω λογαριασμους, συμφερει να με κυνηγησει ή οχι φοβομενος καταγγελια στην εφορια;

Σε αυτο δε μπορω να σου απαντησω. Ρωτα καποιο δικηγορο. Απο τη μια δεν εχει κατι επισημο στα χερια του, απο την αλλη ειναι εκεινο το χειρογραφο και οι αποδειξεις του ενοικιου. Αναλογα τι μυαλο εχει, μπορει και να το κανει απλα και μονο για να σε "τρεξει" γνωριζοντας οτι δε θα βγει κατι, αν εχει λεφτα για πεταμα.

Δημοσ.

Η μίσθωση μπορεί να αποκτήσει βέβαιη χρονολογία με τη θεώρησή της για το γνήσιο της υπογραφής. Οπότε βεβαιώνουν την ημερομηνία χωρίς να το κοινοποιήσουν στο taxis. Tο ανίσχυρο των συμφωνητικών αυτών που καθιερώνει η φορολογική νομοθεσία (εφόσον δεν θεωρηθεί από τη ΔΟΥ - νυν taxisnet) ισχύει μόνο έναντι της φορολογικής αρχής.

Οπότε στη ΔΕΗ μπορείτε να προσκομίσετε το συμφωνητικό θεωρημένο από το ΚΕΠ θεωρητικά. Πολύ μπλέξιμο όμως. Θα σκαλώσετε με τον υπάλληλο που θα ζητάει αυτιστικά την εκτύπωση του taxis.

Δημοσ.

Εσύ με τους λογαριασμούς τι πρόβλημα έχεις, δεν έχω καταλάβει. Εννοείται ότι δε θα πληρώσεις τους λογαριασμούς του προηγούμενου. Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να τους εξοφλήσει και αυτός πρέπει να τα βρει με τον προηγούμενο νοικάρη. Εσύ κοίτα πόσο σου αναλογεί και βάλ' τα στην άκρη.

Να σε κυνηγήσει δεν τον συμφέρει και μάλλον δε μπορεί κιόλας. Το πολύ πολύ, αν το συμβόλαιο είναι νόμιμο, να σου περάσει την κατανάλωση που έκανες στην ΕΥΔΑΠ στο όνομά σου.

Πως ακριβως θα του περασει την καταναλωση στην ΕΥΔΑΠ στο ονομα του;

Αν δε πληρωσει τιποτα, αν μπορεσει μονο δικαστηκα θα διεκδικησει κατι. Κι αν το κανει, θα ειναι για ολες τις οφειλες που του αναλογουν.

Miracle Worker,

καιγομαι περισσοτερο για τη ΔΕΗ. Διοτι οπως εγραψα ποιο πανω, καποια βασικά σημεια, τα αναλυω κατω εδω :

-μας υποσχεθηκε θερμανση και δε μας εβαλε ακομα και εχουμε ξεπαγιασει

-εχει μονο κλιματιστικο που καιει τα αντερα του στο ρευμα.

-αν ηταν οπως μας τα λεγε με τη θερμανση δε θα καιγαμε κλιματιστικο να χρεωθουμε τοσο στη ΔΕΗ.

-η ΔΕΗ ειναι στο ονομα του προηγουμενο ενοικιαστη, που για καποιο περιεργο λογο δεν πηγε ο ιδιοκτητης να το καθαρισει απο το σπιτι.

-ο λογαριασμος της ΔΕΗ εχει ανεβει τοσο μα τοσο, αναρωτιεμαι φταιω εγω που καιω τα κλιματιστικα ή αυτος που δεν εβαλε θερμανση; και με βαση αυτο γιατι να την πληρωσω; δε μου εβαλε θερμανση οπως υποσχεθηκε, δεν ειμαι υποχρεωμενος να πληρωνω ανεξοφλητα αλλου..

-δεν μπορω να παρω τη ΔΕΗ στο ονομα μου λογο μη ενημερωσης του taxisnet..αλλα δε κανει ουτε και αυτος κινηση ως ιδιοκτητης να καθαρισει το σπιτι απο του προηγουμενου το λογαριασμο (κατι βρωμαει εδω σοβαρα)...

αυτος ειναι ο μονος λογος που καιγομαι για το τι θα γινει με τους λογαριασμους.....το θεωρω αδικο να καιω ρευμα στο κλιματιστικο αφου μου ειπε οτι θα βαλει θερμανση

περα απο αυτα, το συμβολαιο οχι δεν ειναι νομιμο. και επιδη ρωτησα εναν φιλο μου που εχει σχεση με αυτα εντελως εμπιστευτηκά, μου ειπε αν ειναι αδηλωτο το σπιτι δε μπορει ουτε να σε διωξει..ουτε αστυνομια να φωναξει ουτε καποιο νομιμο χαρτι μπορει να φερει - γτ απλα θα τον κυνηγησουν.

επισης το σπιτι το χει μεζονετα (με υπογεια υπνοδωματια), ο ενας οροφος ειναι 32τμ, κ ο αλλος επισης 32τμ..64 στο συνολο... στη ΔΕΗ γραφει οτι ειναι 32τμ.... και απο κει παρανομο...

εγω οταν δηλωσω αυριο μεθαυριο φορολογικη τι δηλωνω; φιλοξενουμενος (μηπως συννενω ετσι με την παρανομια); δηλωνω οτι εδινα λεφτα νοικιαζοντας και αν υπαρχει προβλημα να τα βρουνε με τον ιδιοκτητη;

Εσυ θα δηλωσεις κανονικα τους μηνες και το ενοικιο (μπορεις να το επιβεβαιωσεις και απ το τμημα εσοδων στην εφορια αυτο, δειξε κ το χειρογραφο κ πες οτι αρνειται ο ιδιοκτητης να το κανει ηλεκτρονικα).

Τουλάχιστον ας μην γράφουμε ανακρίβειες εάν δεν γνωρίζουμε...

Εχω χασει λογαριασμο απο τα χειρογραφα συμβολαια που ειχα παει στην εφορια για θεωρηση το 2014, οπου καθε φορα επαιρνα την ιδια απαντηση "Δεν ειπαμε το συμβολαιο γινεται πλεον ηλεκτρονικα; Δε θα ξαναφερεις χειρογραφο για θεωρηση; " και δεν πηγαινα επειδη ειμαι ξανθια και δε το καταλαβαινα. Πηγαινα γιατι το αφεντικο ηθελε να δει ο πελατης οτι επιβεβαιωσαμε πως ουτε το δικο του δε δεχονται χειρογραφο. Γιατι ο πελατης εχει παντα δικιο αφου πληρωνει (μεχρι να του αποδειξουμε το αντιθετο).

Οποτε συγνωμη αλλα δε βλεπω που ημουν ανακριβης.

Η μίσθωση μπορεί να αποκτήσει βέβαιη χρονολογία με τη θεώρησή της για το γνήσιο της υπογραφής. Οπότε βεβαιώνουν την ημερομηνία χωρίς να το κοινοποιήσουν στο taxis. Tο ανίσχυρο των συμφωνητικών αυτών που καθιερώνει η φορολογική νομοθεσία (εφόσον δεν θεωρηθεί από τη ΔΟΥ - νυν taxisnet) ισχύει μόνο έναντι της φορολογικής αρχής.

Οπότε στη ΔΕΗ μπορείτε να προσκομίσετε το συμφωνητικό θεωρημένο από το ΚΕΠ θεωρητικά. Πολύ μπλέξιμο όμως. Θα σκαλώσετε με τον υπάλληλο που θα ζητάει αυτιστικά την εκτύπωση του taxis.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εχω χασει λογαριασμο απο τα χειρογραφα συμβολαια που ειχα παει στην εφορια για θεωρηση το 2014, οπου καθε φορα επαιρνα την ιδια απαντηση "Δεν ειπαμε το συμβολαιο γινεται πλεον ηλεκτρονικα; Δε θα ξαναφερεις χειρογραφο για θεωρηση; " και δεν πηγαινα επειδη ειμαι ξανθια και δε το καταλαβαινα. Πηγαινα γιατι το αφεντικο ηθελε να δει ο πελατης οτι επιβεβαιωσαμε πως ουτε το δικο του δε δεχονται χειρογραφο. Γιατι ο πελατης εχει παντα δικιο αφου πληρωνει (μεχρι να του αποδειξουμε το αντιθετο).

Οποτε συγνωμη αλλα δε βλεπω που ημουν ανακριβης.

Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως: η ανακρίβεια έγκειται στο ότι "Το χειρογραφο συμβολαιο καταργηθηκε απο το 2014" όπως γράφεις.

Μπορεί η εφορία να μην το δέχεται πλέον για θεώρηση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το χειρόγραφο συμβόλαιο καταργήθηκε - αντιθέτως είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνεται χειρόγραφα το συμβόλαιο (ή τέλος πάντων σε hard copy) και στη συνέχεια, μετά την υπογραφή του, να υποβάλλονται τα βασικά του στοιχεία στην ΔΟΥ μέσω taxisnet.

Αυτά για το περί "κατάργησης" του χειρόγραφου συμβολαίου. 

Δημοσ.

Να επικυρωσει δηλαδη το χειρογραφο σε ΚΕΠ και να παει στη ΔΕΗ; Δε θα πρεπει να παει με τον ιδιοκτητη για επικυρωση;

Απο προσωπικη εμπειρια: πηγα στη ΔΕΗ για αλλαγη αφου ειχε ληξει το συμβολαιο στο διαστημα πριν την ανανεωση του. Το ειχα μαζι μου,με τις αποδειξεις των επομενων 2 ενοικιων. Τσεκαρα τηλεφωνικα στις πληροφοριες οτι δε θα χω προβλημα, μου ειπαν ειμαι οκ. Ο υπαλληλος στη ΔΕΗ χτυπιοταν οτι ηθελε συμβολαιο. Πηγα στην προισταμενη, εδωσε εντολη να γινει η αλλαγη, οταν της εδειξα το φακελο με αυτα που ανεφερα πριν. Στον υπαλληλο ειπε οτι θα ημουν για δεσιμο αν ηθελα να παρω μια παροχη στο ονομα μου, με την οποια δεν ειχα σχεση, οποτε να κοψει τις "βλακειες".

Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως: η ανακρίβεια έγκειται στο ότι "Το χειρογραφο συμβολαιο καταργηθηκε απο το 2014" όπως γράφεις.

Μπορεί η εφορία να μην το δέχεται πλέον για θεώρηση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το χειρόγραφο συμβόλαιο καταργήθηκε - αντιθέτως είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνεται χειρόγραφα το συμβόλαιο (ή τέλος πάντων σε hard copy) και στη συνέχεια, μετά την υπογραφή του, να υποβάλλονται τα βασικά του στοιχεία στην ΔΟΥ.

Αυτά για το περί "κατάργησης" του χειρόγραφου συμβολαίου.

Και σου ξαναλεω. Απο το 2014 (δε λεω για πιο πριν γιατι δεν ειμαι σιγουρη, το 2012 ηταν χειρογραφα, τοτε εκανα κ το δικο μου κ το 2013 νομιζω), η εφορια δεν παραλαμβανε/θεωρουσε κανενα χειρογραφο μισθωτηριο. Τα πηγαινα μια βολτα στα εσοδα, τα επεστρεφα στους πελατες οπως μου τα εδιναν, καναμε ηλεκτρονικα το μισθωτηριο, μιλουσα με τους ενοικιαστες για το πως θα το ελεγξουν κ θα κανουν επιβεβαιωση και τα χειρογραφα τα κρατουσαν κυριως οσοι ειχαν συμπληρωματικους ορους απο το τυποποιημενο, χωρις καμια θεωρηση, απλα με τις υπογραφες τους, σαν αποδεικτικο για τα συμφωνημενα για να μην εχουν διαφωνιες αργοτερα.

• Super Moderators
Δημοσ.

[...]

Και σου ξαναλεω. Απο το 2014 (δε λεω για πιο πριν γιατι δεν ειμαι σιγουρη, το 2012 ηταν χειρογραφα, τοτε εκανα κ το δικο μου κ το 2013 νομιζω), η εφορια δεν παραλαμβανε/θεωρουσε κανενα χειρογραφο μισθωτηριο. Τα πηγαινα μια βολτα στα εσοδα, τα επεστρεφα στους πελατες οπως μου τα εδιναν, καναμε ηλεκτρονικα το μισθωτηριο, μιλουσα με τους ενοικιαστες για το πως θα το ελεγξουν κ θα κανουν επιβεβαιωση και τα χειρογραφα τα κρατουσαν κυριως οσοι ειχαν συμπληρωματικους ορους απο το τυποποιημενο, χωρις καμια θεωρηση, απλα με τις υπογραφες τους, σαν αποδεικτικο για τα συμφωνημενα για να μην εχουν διαφωνιες αργοτερα.

Και σου ξαναλέω, γιατί δυστυχώς βλέπω ότι υπάρχει πρόβλημα κατανόησης: άλλη υπόθεση το ότι η εφορία δεν θεωρεί πλέον χειρόγραφα μισθωτήρια και άλλο το "Το χειρογραφο συμβολαιο καταργηθηκε απο το 2014" που έγραψες. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο, πώς το λένε; 

Το χειρόγραφο συμβόλαιο ΔΕΝ καταργήθηκε και είναι προς το συμφέρον και του εκμισθωτή και του μισθωτή να υπογράφουν "χειρόγραφα" μισθωτήρια συμβόλαια όπου θα περιλαμβάνονται οι ακριβείς όροι, περιορισμοί και υποχρεώσεις των μερών. Στη συνέχεια, τα βασικά στοιχεία των συμβολαίων αυτών υποβάλλονται μέσω taxisnet στην εφορία για να βγει η ηλεκτρονική θεώρηση. 

Αλλά το χειρόγραφο συμβόλαιο δεν καταργήθηκε. Χρειάζεται λοιπόν λίγη προσοχή όταν τα γράφουμε αυτά...  

Δημοσ.

Το χειρογραφο συμβολαιο καταργηθηκε απο το 2014.

Ρίξε μια ματιά εδώ:

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας

1. Καταργήθηκε η σύνταξη Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης;

Σε καμία περίπτωση. Η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, υποβάλλεται αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους και για το λόγο αυτό δεχόμαστε τόσο έγγραφες όσο και προφορικές συμφωνίες.

Η δήλωση αυτή δεν καθορίζει τις σχέσεις των συμβαλλομένων μερών (εκμισθωτή και μισθωτή). Οι σχέσεις αυτές ρυθμίζονται και προστατεύονται από τον Αστικό Κώδικα.

Πηγή: http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_misthwsewn.html

• Like 1
Δημοσ.

αμα δεν εχεις συμβολαιο ριχτου μπιστολα....ας το δηλωνε στην εφορια ο εξυπνοπουλος...

εσυ γιατι δεν ζητας συμβολαιο να παρεις και επιδοτηση ενοικιου?

γιατι ντρεπεστε να ζητησετε αυτα που δικαιουστε?

Δημοσ.

Και σου ξαναλέω, γιατί δυστυχώς βλέπω ότι υπάρχει πρόβλημα κατανόησης: άλλη υπόθεση το ότι η εφορία δεν θεωρεί πλέον χειρόγραφα μισθωτήρια και άλλο το "Το χειρογραφο συμβολαιο καταργηθηκε απο το 2014" που έγραψες. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο, πώς το λένε;

Το χειρόγραφο συμβόλαιο ΔΕΝ καταργήθηκε και είναι προς το συμφέρον και του εκμισθωτή και του μισθωτή να υπογράφουν "χειρόγραφα" μισθωτήρια συμβόλαια όπου θα περιλαμβάνονται οι ακριβείς όροι, περιορισμοί και υποχρεώσεις των μερών. Στη συνέχεια, τα βασικά στοιχεία των συμβολαίων αυτών υποβάλλονται μέσω taxisnet στην εφορία για να βγει η ηλεκτρονική θεώρηση.

Αλλά το χειρόγραφο συμβόλαιο δεν καταργήθηκε. Χρειάζεται λοιπόν λίγη προσοχή όταν τα γράφουμε αυτά...

Μαλλον λεμε περιπου το ιδιο...καταργηθηκε για την εφορια (που αυτο εννοει ο περισσοτερος κοσμος, ετσι το λεγανε κ οι υπαλληλοι της εφοριας), αλλα οποιος θελει κανει για να εχει αναλυτικα τι συμφωνουν οι δυο πλευρες (αυτο δε θεωρειται σε καποια υπηρεσια).

Τωρα, για οτι εχω γραψει (κ δεν αναφερω οτι αυτη ειναι η γνωμη μου ή τι υποθετω οτι ισχυει) ειναι πραγματα που μου εχουν πει στην εφορια (η οποιαδηποτε υπηρεσια) και ο τροπος που υποδεικνυαν να λειτουργουμε (τα χειρογραφα μου ελεγαν να τα πεταξω φαντασου).

Δημοσ.

ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας,

νόμιζα κατανόησα το θέμα νωρίτερα απο την 1η σελίδα ακόμη, αργότερα υπόθηκαν διαφορετικές και περισσοτερες αποψεις, οπότε θα σας καάνω άλλη μια φορα πανω κατω τις ιδιες ερωτησεις:

-απο τη στιγμή που δεν το δηλωνει στην εφορία μπορω να φυγω νυχτα χωρις να μπορει να διεκδικησει τιποτε εναντιων μου; (οπως σας ειπα υπαρχει μονο το χειρογραφο)

-απο τη στιγμη που υποσχεθηκε καποια πραγματα, οπως θερμανση και επιπλα και δε κρατησε την υποσχεση του, αν του κοψω το ενοικιο σαν πιεση ωσπου να υλοποιησει την υποσχεση του, μπορει να με διωξει με καποιο τροπο;

-7 μηνες δε το χει δηλωσει στην εφορια, και επισης το σπιτι το νοικιαζει ως μεζονετα, ειανι ισογειο με υπνοδωματια στο υπογειο, στα τετραγωνικα μετρα στο λογαριασμο της ΔΕΗ ειναι δηλωμενο μονο το ισογειο, σαφως το υπογειο ειναι παρανομο (εκτος αν εχει αδεια το υπογειο ως αποθηκη ξεχωριστη και εκανε παρανομη τρυπα απο το ισογειο προς τα κατω με στριφογυριστη σκαλα που παλι παρανομο ειναι.

-εχω το πανω χερι για να τον πιεσω σε αυτα που συμφωνησαμε εστω προφορικα; να του πω δλδ μεχρι να εχω θερμανση και επιπλα (χειμωνας ειναι ελεος χωρις θερμανση) δε σου δινω ενοικιο; ή να συμφωνησουμε σε μικροτερο ενοικιο;

-ειμαι υποχρεωμενος να πληρωσω τους τρεχοντες λογαριασμους αφου ειναι στου προηγουμενου ενοικιαστη το ονομα και δεν πηγε ποτε να το καθαρισει και χρεωνομαι εγω πανω σε αυτο; στη ΔΕΗ μου ειπαν δε μπορω να το παρω στο ονομα μου γτ δεν ειναι δηλωμενο στο taxisnet και αποτι φαινεται δεν ειναι προθμος ουτε ο ιδιοκτητης να το δηλωσει.....στη ΔΕΗ επισης η υπαλληλος μου εκανε νοημα οτι ναι εχω δικαιωμα να μη πληρωσω κανεναν λογαριασμο αφου δεν ειναι στο ονομα μου...αλλα αν μου κοψουν το ρευμα λογο οφειλής ποιον θα τρεχουν εμενα ή τον ιδιοκτητη;

καπου στο ιντερνετ ειχα διαβασει οτι μπορω να του κανω μηνυση για ψυχικη οδυνη και μπορει να χασει τα παντα αφου δε μου βαζει θερμανση και επιπλα..ισχυει;

με ενδιαφερει κυριως αν εχω το πανω χερι, αφου ουτε στην εφορια το δηλωσε, αλλα ειναι και παρανομο το διαμερισμα (υπογειο), για να τον πιεσω σε καλυτερους ορους και απλα να του κοψω τις υπερβολικες απαιτησεις που εχει γτ ειναι και λιγο περιεργος...  

μη σας πω οτι και γαι το θεμα της θερμανσης μεχρι που ακομα δεν εχει βαλει εχει αφησει ακαλυπτους σωληνες με γωνιες και επεσε το μωρο και χτυπησε εκει το κεφαλακι της και το τρεχαμε για ραμματα.......ελεγε το καλοκαιρι θα βαλει κουτι να τους καλυψει, και οταν εγινε το ατυχημα και τον εκραξα, ηρθε το εβαλε πριν λιγο καιρο χειμωνα.....

Δημοσ.

Πως ακριβως θα του περασει την καταναλωση στην ΕΥΔΑΠ στο ονομα του;

Αν μιλάμε για λογαριασμούς νερού γενικότερα, γίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις. Στην ΕΥΔΑΠ(Αθηνών-Πειραίως) συγκεκριμένα μάλλον δε γίνεται, αλλά σε ορισμένες επαρχιακές περιοχές γίνεται.

ΟΦ ΤΟΠΙΚ: Το θέμα είναι ότι σε μερικές επαρχιακές περιοχές, αν και τείνει να εξαλειφθεί, το δίκτυο ύδρευσης ανήκει στο δήμο. Εκεί αν το νερό είναι στο όνομά σου, η όποια οφειλή τρέχει στο ΑΦΜ σου και έχεις πρόβλημα. Αντίστοιχα, μπορείς με δημοτικό συμβούλιο να βγάλεις την οφειλή από το ΑΦΜ σου και να περαστεί σε αυτόν που κάνει την κατανάλωση.

Δημοσ.

Αν μιλάμε για λογαριασμούς νερού γενικότερα, γίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις. Στην ΕΥΔΑΠ(Αθηνών-Πειραίως) συγκεκριμένα μάλλον δε γίνεται, αλλά σε ορισμένες επαρχιακές περιοχές γίνεται.

δε καταλαβα τι ακριβως ενοιειτε με αυτο, αλλα πηγα και στην ΕΥΔΑΘ (Θεσσαλονικη) και μου πανε δεν ισχυει το χειρογραφο, μονο μεσω taxisnet...κατι το οποιο δεν το εκανε ο ιδιοκτητης..

και επιδη καπου διαβασα για τα ΚΕΠ... ουτε τα ΚΕΠ το δεχοντε το χειρογραφο χωρις το taxisnet...

Δημοσ.

ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας,

νόμιζα κατανόησα το θέμα νωρίτερα απο την 1η σελίδα ακόμη, αργότερα υπόθηκαν διαφορετικές και περισσοτερες αποψεις, οπότε θα σας καάνω άλλη μια φορα πανω κατω τις ιδιες ερωτησεις:

Αμφιβάλλω αν κατάλαβες κάτι, ας δούμε ξανά τις ερωτήσεις:

-απο τη στιγμή που δεν το δηλωνει στην εφορία μπορω να φυγω νυχτα χωρις να μπορει να διεκδικησει τιποτε εναντιων μου; (οπως σας ειπα υπαρχει μονο το χειρογραφο)

ΟΧΙ!

Σε πιθανές διεκδικήσεις του από εσένα δεν έχει καμία σημασία αν έχει υποβάλλει δήλωση μίσθωσης ή όχι.

-απο τη στιγμη που υποσχεθηκε καποια πραγματα, οπως θερμανση και επιπλα και δε κρατησε την υποσχεση του, αν του κοψω το ενοικιο σαν πιεση ωσπου να υλοποιησει την υποσχεση του, μπορει να με διωξει με καποιο τροπο;

ΝΑΙ!

Μπορεί να σου βγάλει διαταγή απόδοσης μισθίου λόγω δυστροπίας. Οι προφορικές υποσχέσεις δεν έχουν καμία ισχύ, μόνο ότι είναι γραμμένο.

-7 μηνες δε το χει δηλωσει στην εφορια, και επισης το σπιτι το νοικιαζει ως μεζονετα, ειανι ισογειο με υπνοδωματια στο υπογειο, στα τετραγωνικα μετρα στο λογαριασμο της ΔΕΗ ειναι δηλωμενο μονο το ισογειο, σαφως το υπογειο ειναι παρανομο (εκτος αν εχει αδεια το υπογειο ως αποθηκη ξεχωριστη και εκανε παρανομη τρυπα απο το ισογειο προς τα κατω με στριφογυριστη σκαλα που παλι παρανομο ειναι.

Δεν βλέπω κάποια ερώτηση εδώ.

-εχω το πανω χερι για να τον πιεσω σε αυτα που συμφωνησαμε εστω προφορικα; να του πω δλδ μεχρι να εχω θερμανση και επιπλα (χειμωνας ειναι ελεος χωρις θερμανση) δε σου δινω ενοικιο; ή να συμφωνησουμε σε μικροτερο ενοικιο;

Ίσως και να το έχεις, δεν ξέρω κατά πόσο θα ενδώσει σε εκβιασμούς.

-ειμαι υποχρεωμενος να πληρωσω τους τρεχοντες λογαριασμους αφου ειναι στου προηγουμενου ενοικιαστη το ονομα και δεν πηγε ποτε να το καθαρισει και χρεωνομαι εγω πανω σε αυτο; στη ΔΕΗ μου ειπαν δε μπορω να το παρω στο ονομα μου γτ δεν ειναι δηλωμενο στο taxisnet και αποτι φαινεται δεν ειναι προθμος ουτε ο ιδιοκτητης να το δηλωσει.....στη ΔΕΗ επισης η υπαλληλος μου εκανε νοημα οτι ναι εχω δικαιωμα να μη πληρωσω κανεναν λογαριασμο αφου δεν ειναι στο ονομα μου...αλλα αν μου κοψουν το ρευμα λογο οφειλής ποιον θα τρεχουν εμενα ή τον ιδιοκτητη;

Ηθικά είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις τους τρέχοντες λογαριασμούς μια και εσύ έχεις κάνει τις καταναλώσεις. Πρακτικά έχεις δικαίωμα να μην τους πληρώσεις, όπως και η ΔΕΗ έχει δικαίωμα να κόψει το ρεύμα. Αν το κόψουν, ο μόνος που θα τρέξουν θα είναι ο προηγούμενος ενοικιαστής.

Εσύ αλήθεια, γιατί θυμήθηκες να γυρίσεις το ρεύμα στο όνομα σου μετά από 7 μήνες? Θα μπορούσες να το κάνεις άμεσα τη στιγμή που υπογράψατε το μισθωτήριο, τότε δεν χρειαζόταν να έχει δηλωθεί στο taxis.

καπου στο ιντερνετ ειχα διαβασει οτι μπορω να του κανω μηνυση για ψυχικη οδυνη και μπορει να χασει τα παντα αφου δε μου βαζει θερμανση και επιπλα..ισχυει;

Μπα... δεν γνωρίζω κανένα νόμο να υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να νοικιάζουν διαμερίσματα επιπλωμένα και με θέρμανση μικρής κατανάλωσης.

με ενδιαφερει κυριως αν εχω το πανω χερι, αφου ουτε στην εφορια το δηλωσε, αλλα ειναι και παρανομο το διαμερισμα (υπογειο), για να τον πιεσω σε καλυτερους ορους και απλα να του κοψω τις υπερβολικες απαιτησεις που εχει γτ ειναι και λιγο περιεργος...

Σου απάντησα και παραπάνω, δεν ξέρω αν θα υποκύψει σε εκβιασμούς.

μη σας πω οτι και γαι το θεμα της θερμανσης μεχρι που ακομα δεν εχει βαλει εχει αφησει ακαλυπτους σωληνες με γωνιες και επεσε το μωρο και χτυπησε εκει το κεφαλακι της και το τρεχαμε για ραμματα.......ελεγε το καλοκαιρι θα βαλει κουτι να το καλυψει, και οταν εγινε το ατυχημα και τον εκραξα, ηρθε το εβαλε πριν λιγο καιρο χειμωνα.....

Ίσως έπρεπε να του κάνεις κάποια καταγγελία/μήνυση τότε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...