Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστεύουν μέχρι να χρειαστεί να κάνουν κάτι αλτρουιστικό. Ολα κι όλα, μην μας πιάσουν και κορόιδα.

• Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απλά νομίζω ότι οι ιερείς και οι πολύ πιστοί έχουν αναλωθεί στο να λένε σε κόσμο ότι είναι αμαρτωλοί από το να μιλάνε για το Θεό πχ.. και επίσης η εκκλησία πρέπει να διαχωριστει από το κράτος όπως ειπώθηκε προηγουμένως.Και όλο το χρυσαφικό στα άμφια να φύγει. Εϊτε είναι επίχρυσα και ευτελή όπως είπε κάποιος ιερέας δε θυμάμαι ακριβώς, είτε είναι ολόχρυσα, δεν εκφράζουν σε τίποτα την πίστη στο θεό.

Δημοσ.

απο τις παρέες μου, τα ατομα που εχω γνωρίσει στον στρατο και γενικα ατομα 20-25 ετων βλεπω ενα 50-50

οι μισοι ναι οι αλλοι μισοι οχι.

Δημοσ.

Κάποιοι δηλώνουν πιστοί και δεν είναι, άλλοι τόσοι δηλώνουν άθεοι και δεν είναι αφού κάνουν θρησκευτικούς γάμους και βαφτίζουν τα παιδιά τους....δεν βγάζεις άκρη.

• Like 3
Δημοσ.

Επίσης με ενοχλεί που πολλοί μιλάνε για την Ελλάδα και την ορθοδοξία ότι είναι το ίδιο πράγμα.. διαφωνώ κάθετα.. η Ελλάδα υπήρξε πολύ πριν την ορθοδοξία και αυτό που θαυμάζουμε στην Ελλάδα, τον αρχαίο πολιτισμό της έγινε πριν τους χριστιανούς.. γιατί στο Βυζάντιο όλο ύμνους κάνανε τίποτα άλλο

Δημοσ.

Κάποιοι δηλώνουν πιστοί και δεν είναι, άλλοι τόσοι δηλώνουν άθεοι και δεν είναι αφού κάνουν θρησκευτικούς γάμους και βαφτίζουν τα παιδιά τους....δεν βγάζεις άκρη.

Στο δεύτερο διαφωνώ το ότι κάνουν κάποια πράγματα λόγω παραδόσεων δεν σημαίνει ότι δεν είναι άθεοι

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά άθεος μπορείς να 'σαι και να κάνεις και θρησκευτικό γάμο και να βαφτίσεις και τα παιδιά σου.

Εμένα μπορεί να μου φαίνονται αστεία και τα 2 αλλά από δίπλα μου έχω και την γυναίκα μου που μπορεί να το έχει όνειρο

από μικρή να παντρευτεί στην τάδε εκκλησία ή τους γονείς/πεθερικά κτλ. που μπορεί να στεναχωρεθούν αν δεν βαφτιστεί το εγγόνι τους.

Από την στιγμή που εμένα μου είναι αδιάφορο και θα κάνω χαρούμενους τους ανθρώπους που αγαπώ, η απόφαση είναι εύκολη. 

Ίσα ίσα, το λάθος για μένα θα ήταν να μουλαρώσεις και να αρχίσεις τα "όχι, εγώ είμαι ΑΘΕΟΣ!" και να δυσαρεστήσεις χωρίς λόγο τους δικούς σου ανθρώπους.

Σιγά τα αυγά, μια αδιάφορη διαδικασία και θα χάσω και μισή ώρα από την ζωή μου, υπάρχουν σοβαρότερες μάχες να δώσω, δεν σημαίνει ότι ούτε τα πιστεύω μου άλλαξαν, ούτε ότι είμαι υποκριτής. Μια μικρή θυσία χωρίς κόστος είναι.

• Like 12
Δημοσ.

Επίσης με ενοχλεί που πολλοί μιλάνε για την Ελλάδα και την ορθοδοξία ότι είναι το ίδιο πράγμα.. διαφωνώ κάθετα.. η Ελλάδα υπήρξε πολύ πριν την ορθοδοξία και αυτό που θαυμάζουμε στην Ελλάδα, τον αρχαίο πολιτισμό της έγινε πριν τους χριστιανούς.. γιατί στο Βυζάντιο όλο ύμνους κάνανε τίποτα άλλο

Η Ελλάδα ταυτίζεται με την Ορθοδοξία είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Το ελληνικό κράτος συστάθηκε το 1828 και στο προοίμιο του Συντάγματος μας γίνεται επίκληση "εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος". Τι θες να μας πεις ότι όσοι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν προσφέρουν πολιτισμό; Ή ότι αν είμασταν δωδεκαθειστές θα μασταν σαν τον Πλάτωνα;

• Like 5
Δημοσ.

Η Ελλάδα ταυτίζεται με την Ορθοδοξία είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Το ελληνικό κράτος συστάθηκε το 1828 και στο προοίμιο του Συντάγματος μας γίνεται επίκληση "εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος". Τι θες να μας πεις ότι όσοι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν προσφέρουν πολιτισμό; Ή ότι αν είμασταν δωδεκαθειστές θα μασταν σαν τον Πλάτωνα;

Στον πολιτισμό η αλήθεια είναι είχαν ιδιαίτερη αγάπη όλοι οι χριστιανοί.. ορθόδοξοι και μη.. γκρέμισαν ναούς οι δικοί μας.. οι προτεστάντες μνημέια των βίκινγ.. στην υπόλοιπη ευρώπη καίγαν κόσμο.. είχαν επίσης ιδιαίτερη αγάπη και για τις επιστήμες.. βλέπε Γαλιλαίο...

• Like 1
Δημοσ.

Στον πολιτισμό η αλήθεια είναι είχαν ιδιαίτερη αγάπη όλοι οι χριστιανοί.. ορθόδοξοι και μη.. γκρέμισαν ναούς οι δικοί μας.. οι προτεστάντες μνημέια των βίκινγ.. στην υπόλοιπη ευρώπη καίγαν κόσμο.. είχαν επίσης ιδιαίτερη αγάπη και για τις επιστήμες.. βλέπε Γαλιλαίο...

Ο Χριστιανισμός δεν είναι ένα αναλλοίωτο πράγμα από την αρχή του μέχρι και σήμερα. . .

• Like 1
Δημοσ.

Η πλειοψηφια των Ελληνων ειναι ημι-πιστοι. Δηλαδη οκ δεν τα γραφουν και τελειως ολα στα παπαρια τους, πανε εκκλησια Μεγαλη Παρασκευη, Μεγαλο Σαββατο και Δεκαπενταυγουστο, νηστευουν 3-4 μερες το χρονο, παντρευονται στην Εκκλησια, βαφτιζουν τα παιδια κλπ. Οι πραγματικα πιστοι πιστοι ειναι λιγοι πλεον, η εκκλησια οπως και να το κανουμε εχει περιθωριοποιηθει. 

Στο θεμα των εκκλησιων κι εγω θεωρω οτι ειναι πολλες. Εδω που μενω εχει κυριολεκτικα ανα 700-800μ. Η καθε μια εχει απο τρεις παπαδες, ο ενας νομιζω αρχιμανδριτης κιολας. Καλυτερα να ειχε μια μεγαλη και να ειχε 5 παπαδες παρα 3-4 κι η καθε μια απο μια τριπλετα. Αλλα να μου πεις αφου πληρωνει ο μπαμπας, γιατι οχι; 

Τελος για το θεμα της συνδεσης Ελληνισμου-Ορθοδοξιας, τα επιχειρηματα και των δυο πλευρων εχουν ακουστει αρκετες φορες. Εγω θεωρω οτι τα επιχειρηματα των ρασοφορων δειχνουν τον τρομο τους μηπως κοπει το cash. Εκει ειναι ολο το θεμα. Δεν θα διαλυθει ο Ελληνισμος με το συμφωνο συμβιωσης, ουτε αν η εκκλησια χρηματοδοτειται απο τους πιστους και οχι απο το κρατος. 

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο ύμνους, μάλιστα...

1. Προστάτεψαν όλη την Δυτική Ευρώπη απο τις ορδές αιμοδηψών Περσών, Σλάβων, Μουσουλμάνων, Τατάρων, Αράβων, Σελτζούκων, Οθωμανών. Όσο σφάζονταν οι Βυζαντινοί, η υπόλοιπη Ευρώπη είχε όλο τον χρόνο να κάνει την Αναγέννησή της (σας θυμίζει τίποτα σχετικό με το σήμερα ;). Την ίδια περίοδο οι τέχνες, οι επιστήμες και η φιλοσοφία είχε εξαφανιστεί την Λατινική Ευρώπη.

2. Εκτός απο ορισμένες περιπτώσεις διαφύλαξε την κληρονομιά του Αρχαίου Ελληνικού και Ρωμαϊκού πολιτισμού, (συντηρώντας κείμενα etc) μεταδίδωντας τις επιστήμες αυτές Δυτικά και Ανατολικά το οποίο οδήγησε στην επιστημονική ανάπτυξη και των δύο αυτών κόσμων π.χ την ανάπτυξη των μαθηματικών στην Αραβία. την Αναγέννηση

3. Έδωσε τον Ιουστινιάνειο Κώδικα ο οποίος σήμερα είναι το θεμέλιο σύγχρονων νομικών συστημάτων π.χ. στις ΗΠΑ.

4. Έδωσε το Κυρριλλικό αλφάβητο

5. Η Βυζαντινή τέχνη (μουσική, γλυπτική, ζωγραφική) επηρέασε τους μεγάλους καλλιτέχνες της Αναγέννησης.

7. Η αρχιτεκτονική στο Βυζάντιο επηρέασε την αρχιτεκτονική περιοχών όπως η Αραβία, η Αίγυπτος, Ρουμανία, Ρωσία.

7. Υγρό πυρ..

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι και για τις 2 αυτές κληρονομίες (Αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο)

• Like 7
Δημοσ.

Από όλα αυτά που ανέφερες το μόνο πράγμα για το οποίο θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες από τους συνεχιστές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας είναι το υγρό πυρ. Και αυτό γιατί μας έδωσε αυτό το θεϊκό thread: http://www.insomnia.gr/topic/483792-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CF%85%CF%81-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%82/

:P

• Like 1
Δημοσ.

Στο δεύτερο διαφωνώ το ότι κάνουν κάποια πράγματα λόγω παραδόσεων δεν σημαίνει ότι δεν είναι άθεοι

Μια χαρά άθεος μπορείς να 'σαι και να κάνεις και θρησκευτικό γάμο και να βαφτίσεις και τα παιδιά σου.

Εμένα μπορεί να μου φαίνονται αστεία και τα 2 αλλά από δίπλα μου έχω και την γυναίκα μου που μπορεί να το έχει όνειρο

από μικρή να παντρευτεί στην τάδε εκκλησία ή τους γονείς/πεθερικά κτλ. που μπορεί να στεναχωρεθούν αν δεν βαφτιστεί το εγγόνι τους.

Από την στιγμή που εμένα μου είναι αδιάφορο και θα κάνω χαρούμενους τους ανθρώπους που αγαπώ, η απόφαση είναι εύκολη. 

Ίσα ίσα, το λάθος για μένα θα ήταν να μουλαρώσεις και να αρχίσεις τα "όχι, εγώ είμαι ΑΘΕΟΣ!" και να δυσαρεστήσεις χωρίς λόγο τους δικούς σου ανθρώπους.

Σιγά τα αυγά, μια αδιάφορη διαδικασία και θα χάσω και μισή ώρα από την ζωή μου, υπάρχουν σοβαρότερες μάχες να δώσω, δεν σημαίνει ότι ούτε τα πιστεύω μου άλλαξαν, ούτε ότι είμαι υποκριτής. Μια μικρή θυσία χωρίς κόστος είναι.

Δεκτό, απλά εμένα μου φαίνεται κάπως.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...