Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μη στέκεστε στις λέξεις. Ο αθεϊσμός σαν έννοια περιλαμβάνει πολλές πεποιθήσεις και παρακλάδια. Έχει και φιλοσοφήμένους ανθρώπους αλλά και ορουκ χάι που δεν έχουν διαφορά με τους χριστιανοταλιμπάν. 

• Like 2
  • Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ το έχω γράψει ξανά. Το άθρησκος το καταλαβαίνω, το άθεος με τίποτα.

Ειναι πολυ απλο, ο αθεος δεν πιστευει πουθενα, σε κανενα θεό και σε κανενα θειο.

Πολυ απλο δε γινεται :)

Απο κει και περα, το να του δινουμε αλλους ορισμους ή να προσπαθουν καποιοι να το... στρογγυλεψουν, ειναι μαλλον παπαδιστικες κουτοπονηριες :rolleyes:

• Moderators
Δημοσ.

Τι ανωτερο? θειο? Ε τοτε δεν ειναι αθεος... γιατι πιστευει σε καποιον θεο. Δεν εχει σημασια αν αυτος ο θεος δεν ανηκει σε καποια απο τις επισημες ή ανεπισημες θρησκειες ;)

αθρησκος = Δεν πιστευει σε καποια θρησκεια αλλα πιστευει στην υπαρξη καποιας ανωτερης θεοτητας. Ο συγκριμενος δεν ειναι ΑΘΕΟΣ αλλα δεν δεχεται τις θρησκειες. Θεοτητα εννοουμε απο το πνευμα της γατας του μεχρι το την τελευταια μπουκια μπακλαβα. 

Αθεος = ΔΕν πιστευει σε καμια θρησκεια και γενικα στην υπαρξη καποιας ανωτερης θεοτητας.

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι πολυ απλο, ο αθεος δεν πιστευει πουθενα, σε κανενα θεό και σε κανενα θειο.

Πολυ απλο δε γινεται :)

Απο κει και περα, το να του δινουμε αλλους ορισμους ή να προσπαθουν καποιοι να το... στρογγυλεψουν, ειναι μαλλον παπαδιστικες κουτοπονηριες :rolleyes:

Ξέρω τι σημαίνει, δεν μπορώ να το καταλάβω εννοώ ότι δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να είναι άθεος. Τέλος πάντων.

Δημοσ.

Αθεος = ΔΕν πιστευει σε καμια θρησκεια και γενικα στην υπαρξη καποιας ανωτερης θεοτητας.

η αλλιώς πιστεύει στην μη ύπαρξη κάποιας ανώτερης θεότητας. Είναι πιο accurate. 

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρω τι σημαίνει, δεν μπορώ να το καταλάβω εννοώ ότι δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να είναι άθεος. Τέλος πάντων.

χαχα δεν μπορεις να καταλαβεις το πιο απλο πραγμα στο κοσμο??

Δε πιστευω πουθενα ρε φιλε, τελεια και παυλα!

Το κολπακι καποιων ειναι που σου λενε "α εισαι αθεος, αρα αρνεισαι το Θεο..."

Ποιον θεo αρνουμαι βρε φιλε, αφου δε πιστευω οτι υπαρχει θεος :lol:

Δημοσ.

χαχα δεν μπορεις να καταλαβεις το πιο απλο πραγμα στο κοσμο??

Δε πιστευω πουθενα ρε φιλε, τελεια και παυλα!

Το κολπακι καποιων ειναι που σου λενε "α εισαι αθεος, αρα αρνεισαι το Θεο..."

Ποιον θεo αρνουμαι βρε φιλε, αφιου δε πιστευω οτι υπαρχει θεος :lol:

Ναι αυτό για μένα είναι ακατανόητο. Δεν το χωράει το μυαλό μου δηλαδή. Να λες ότι δεν πιστεύεις σε κάτι ενώ δεν ξέρεις και δεν μπορείς να κατανοήσεις. Άστο ανοιχτό!

Δημοσ.

Ναι αυτό για μένα είναι ακατανόητο. Δεν το χωράει το μυαλό μου δηλαδή. Να λες ότι δεν πιστεύεις σε κάτι ενώ δεν ξέρεις και δεν μπορείς να κατανοήσεις. Άστο ανοιχτό!

Και για αυτό που λέτε υπάρχει ορισμός. 

Αγνωστικισμός:

Αγνωστικισμός ονομάζεται η φιλοσοφική θεώρηση ότι η αλήθεια ορισμένων μεταφυσικών υποθέσεων, όπως οι θεολογικοί ισχυρισμοί που αφορούν την ύπαρξη του Θεού, των θεών ή θεοτήτων, είναι είτε προς το παρόν άγνωστη είτε εγγενώς απρόσιτη. Οι αγνωστικιστές μπορεί να ισχυρίζονται ότι δεν είναι δυνατόν να κατακτήσουμε απόλυτη ή βέβαιη πνευματική (μεταφυσική) γνώση· εναλλακτικά μπορεί να πρεσβεύουν ότι ενώ η βεβαιότητα ενδέχεται να είναι δυνατή, οι ίδιοι προσωπικά δεν κατέχουν τέτοια γνώση.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

• Like 1
Δημοσ.

Ανοιχτό το έχεις,για παράδειγμα εάν μου φέρεις στοιχεία ή εμφανιστεί ο θεός τότε λογικά θα πιστέψω.

Δημοσ.

Μα δε γινεται να πιστευεις κατι που δεν αποδεικνυεται. Γιατι τοτε, γιατι να μην πιστευεις σε οτιδηποτε?

Εμενα δε χωραει το μυαλο μου οτι οι ανθρωποι δεχονται να πιστευουν τα διαφορα θρησκευτικα σεναρια που υπαρχουν ανα το κοσμο, συχνα μαλιστα αντιμαχονται και μεταξυ τους θεωρωντας η καθε ομαδα οτι το δικο της σεναριο ειναι το σωστο και ολοι οι αλλοι ειναι πλανεμενοι/αιρετικοι/αντιχρηστοι...

Δημοσ.

Και για αυτό που λέτε υπάρχει ορισμός. 

Αγνωστικισμός:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

Αυτό. Για μένα μέχρι εκεί πάει και μέχρι εκεί καταλαβαίνω κάποιον να δηλώσει τι είναι. Το άθεος, έτσι απόλυτα και με σιγουριά δεν το καταλαβαίνω.

Μα δε γινεται να πιστευεις κατι που δεν αποδεικνυεται. Γιατι τοτε, γιατι να μην πιστευεις σε οτιδηποτε?

Εμενα δε χωραει το μυαλο μου οτι οι ανθρωποι δεχονται να πιστευουν τα διαφορα θρησκευτικα σεναρια που υπαρχουν ανα το κοσμο, συχνα μαλιστα αντιμαχονται και μεταξυ τους θεωρωντας ο καθενας οτι το δικο του σεναριο ειναι το σωστο και ολοι οι αλλοι ειναι πλανεμενοι/αιρετικοι/αντιχρηστοι...

Κάθε ώρα αποδεικνύονται και καινούργια πράγματα, δεν λέει κάτι αυτό. Από τη στιγμή που δεν ξέρουμε αφήνουμε ανοιχτά ενδεχόμενα. Η δική μου λογική αυτό λέει δηλαδή. Και δεν μιλάω για θρησκείες ούτε προσπαθώ να πείσω κανέναν για το τι είναι σωστό.

Δημοσ.

ούτε η ύπαρξη ούτε η μη ύπαρξη αποδεικνύεται. Σκέψου το καλύτερα. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

ούτε η ύπαρξη ούτε η μη ύπαρξη αποδεικνύεται. Σκέψου το καλύτερα. 

ναι αλλα ξερεις οτι αυτος που υποστηριζει οτι υπαρχει κατι ειναι αυτος που πρεπει να αποδειξει την υπαρξη του. 

Ζιο το θεμα των θρησκειων ειναι 100% θεμα πιστης και οχι αποδειξεων οποτε εινα ιπολυ ευκολο για καποιον να μην πιστευει πουθενα οσο και αν το μυαλο σου δεν μπορει να το κατανοησει

• Like 1
Δημοσ.

ναι αλλα ξερεις οτι αυτος που υποστηριζει οτι υπαρχει κατι ειναι αυτος που πρεπει να αποδειξει την υπαρξη του. 

Ζιο το θεμα των θρησκειων ειναι 100% θεμα πιστης και οχι αποδειξεων οποτε εινα ιπολυ ευκολο για καποιον να μην πιστευει πουθενα οσο και αν το μυαλο σου δεν μπορει να το κατανοησει

Δεν μιλάω για θρησκείες spect!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...