Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τη μερα που το ιντερνετ θα μαθει να διαβαζει ειδησεις πριν κανει post, θα ερθει η συντελεια του κοσμου ^^

Γιατί είναι παράνομο να έχεες γιλέκο ?

για χατζάρες είπα εξαρτάται υποθέτω από τον τίπο, ΄μήκος κλπ ... μπορεί αυτά τα κριτήρια να είναι διαφορετικά στη Σουηδία και να επικαλέστουν άγνοια νόμου (δε θα τους αθωώσουν προφανώς αλλά θα έχουν αυτό το "αφήγημα" να πουν).

Says who?

δε το ξέρω θετικά , έχω αρκετούς φίλους που έχουν "σπαθιά" (κάτι κολλημένοι με DnD) κατάνα κλπ ... ίσως να παρανομούν αλλά σε συζητήσεις που έχω κάνει μου έχουν πει ότι μπορεί να το έχεις νόμιμα (κάποια διαδικασία θα υπάρχει υποθέτω). (εκτός αν είναι μούφ σπαθιά που δε κόβουν).

http://www.amynastospiti.gr/einai-nomimo-to-maxairi-mou/

Δημοσ.

Με βάση το (ε) στη παρακάτω λίστα

http://www.ekeo.gr/2012/03/%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8C%CF%84/

όπλο ίσως είναι βέβαια και η λακ μαλλιών.

Πάντως δε πρέπει να είναι και οι εξυπνότεροι άνθρωποι στο κόσμο ... δηλαδή τι φαντάστηκαν ότι δε θα βρήσκανε χατζάρες εκεί που πήγαιναν και φέρανε από τη Σουηδία?

Says who?

http://kapoulitsas-outdoors.gr/index.php/nomothesia-peri-maxairion

Αρθρ.1 Έννοια όρων - Έκταση εφαρµογής

§ 2. Όπλα θεωρούνται επίσης τα αντικείµενα που είναι πρόσφορα για επίθεση ή άµυνα και ιδιαίτερα:

β.  Μαχαίρια κάθε είδους,  εκτός εκείνων που η κατοχή τους δικαιολογείται για οικιακή ή
επαγγελµατική ή εκπαιδευτική χρήση, τέχνη, θήρα, αλιεία ή άλλη συναφή χρήση.

Άρθρο 2 Εισαγωγή από το εξωτερικό

§ 8. ∆εν απαιτείται άδεια για την εισαγωγή:

β. Μαχαιριών που χρησιµοποιούνται για οικιακή ή επαγγελµατική ή εκπαιδευτική χρήση,  τέχνη
θήρα αλιεία ή άλλη συναφή χρήση, ως και τυφεκίων αλιείας.

Άρθρο 7 Κατοχή

§5.  ∆εν απαιτείται άδεια για  µαχαίρια,  που προορίζονται για αλιεία,  θήρα,  τέχνη ή οικιακή, 
επαγγελµατική ή άλλη συναφή χρήση,  για  µηχανισµούς εκτοξεύσεως χηµικών ουσιών,  που
προορίζονται για την ίδια χρήση, ως και ξίφη και σπάθες που χρησιµοποιούνται για άθληση. 

Δημοσ.

http://www.ekeo.gr/2012/03/%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8C%CF%84/

Πάντως δε πρέπει να είναι και οι εξυπνότεροι άνθρωποι στο κόσμο ... δηλαδή τι φαντάστηκαν όθηδυτι δε θα βρήσκανε χατζάρες εκεί που πήγαιναν και φέρανε από τη Σουηδία?

ποιος το λλει οτι τα εφεραν απο την Σουηδια; 

τοσα μαγαζια με στρατιωτικα εχει στην Αθηνα & Αλεξ/πόλη.

• Like 1
Δημοσ.

για χατζάρες είπα εξαρτάται υποθέτω από τον τίπο, ΄μήκος κλπ ... μπορεί αυτά τα κριτήρια να είναι διαφορετικά στη Σουηδία και να επικαλέστουν άγνοια νόμου (δε θα τους αθωώσουν προφανώς αλλά θα έχουν αυτό το "αφήγημα" να πουν).

δε το ξέρω θετικά , έχω αρκετούς φίλους που έχουν "σπαθιά" (κάτι κολλημένοι με DnD) κατάνα κλπ ... ίσως να παρανομούν αλλά σε συζητήσεις που έχω κάνει μου έχουν πει ότι μπορεί να το έχεις νόμιμα (κάποια διαδικασία θα υπάρχει υποθέτω). (εκτός αν είναι μούφ σπαθιά που δε κόβουν).

http://www.amynastospiti.gr/einai-nomimo-to-maxairi-mou/

Να το κουβαλάς μαζί σου πρέπει να είναι παράνομο. Να το έχεις για διακοσμητικό μπορεί να μην είναι.

Δημοσ.

Πάντως δε πρέπει να είναι και οι εξυπνότεροι άνθρωποι στο κόσμο ... δηλαδή τι φαντάστηκαν ότι δε θα βρήσκανε χατζάρες εκεί που πήγαιναν και φέρανε από τη Σουηδία?

http://kapoulitsas-outdoors.gr/index.php/nomothesia-peri-maxairion

Αρθρ.1 Έννοια όρων - Έκταση εφαρµογής

§ 2. Όπλα θεωρούνται επίσης τα αντικείµενα που είναι πρόσφορα για επίθεση ή άµυνα και ιδιαίτερα:

β.  Μαχαίρια κάθε είδους,  εκτός εκείνων που η κατοχή τους δικαιολογείται για οικιακή ή

επαγγελµατική ή εκπαιδευτική χρήση, τέχνη, θήρα, αλιεία ή άλλη συναφή χρήση.

Άρθρο 2 Εισαγωγή από το εξωτερικό

§ 8. ∆εν απαιτείται άδεια για την εισαγωγή:

β. Μαχαιριών που χρησιµοποιούνται για οικιακή ή επαγγελµατική ή εκπαιδευτική χρήση,  τέχνη

θήρα αλιεία ή άλλη συναφή χρήση, ως και τυφεκίων αλιείας.

Άρθρο 7 Κατοχή

§5.  ∆εν απαιτείται άδεια για  µαχαίρια,  που προορίζονται για αλιεία,  θήρα,  τέχνη ή οικιακή, 

επαγγελµατική ή άλλη συναφή χρήση,  για  µηχανισµούς εκτοξεύσεως χηµικών ουσιών,  που

προορίζονται για την ίδια χρήση, ως και ξίφη και σπάθες που χρησιµοποιούνται για άθληση. 

Η σχετική νομοθεσία είναι για κατοχή και ΟΧΙ για οπλοφορία. Οποιοδήποτε όπλο για να το κυκλοφορήσεις θα πρέπει να έχεις άδεια οπλοφορίας.

Αλλά μου αρέσει που μερικοί λέτε "ε καλά και τί έγινε, δεν είναι παράνομο να έχεις αλεξίσφαιρα γιλέκα, χατζάρες και να κυκλοφορείς στον δρόμο".

Να πάτε να τα πείτε αυτά στην γυναίκα και στο ενός έτους μωρό (ήταν εγκύος τότε), του στρατιώτη που αποκεφάλησαν στην μέση του Λονδίνου οι αντίστοιχοι τρομοκράτες, φωνάζωντας υπερ του Αλλάχ και τους τραβούσαν βίντεο στο youtube.

Και θα ήθελα να ξέρω τί θα πείτε αν αύριο πετσοκόψουν το παιδί σας ή τον αδελφό σας ή την γυναίκα σας.

Θα φταίει η Αστυνομία, που δεν τους εκτέλεσε εν ψυχρό από την στιγμή που τους είδαν και δεν έριξαν τα όπλα στο έδαφος χωρίς δεύτερη ειδοποίηση;

• Like 3
Δημοσ.

Παλι δεν διαβασες. Δεν βρηκαν αμανικο Superdry, βρηκαν στρατιωτικο γιλεκο μαχης.

Το οποιο ακομα κι αν ειναι νομιμο να το εχεις πανω σου (αμφιβαλλω), οταν συνοδευεται απο μαχαιρια και υποπτο προφιλ, φανταζομαι ειναι αρκετα, δεν ειναι ασχετος ο νομοθετης.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν με εκπλήσει κάτι. Μέσα σε τόσες χιλιάδες άτομα που θα περάσουν μέσα από την χώρα μας, σίγουρα κάποιοι μέσα σε αυτούς θα είναι τζιχαντιστές, κάποια στιγμή θα εντοπίζονταν και θα υπήρχαν συλλήψεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλι δεν διαβασες. Δεν βρηκαν αμανικο Superdry, βρηκαν στρατιωτικο γιλεκο μαχης.

Το οποιο ακομα κι αν ειναι νομιμο να το εχεις πανω σου (αμφιβαλλω), οταν συνοδευεται απο μαχαιρια και υποπτο προφιλ, φανταζομαι ειναι αρκετα, δεν ειναι ασχετος ο νομοθετης.

άμα έβαζαν φυλακή όσους έχουν εξαρτυση και μαχαιρια θα έπρεπε να χτίσουν κιάλλες φυλακές για να τους βάλουν...

Αν και προσωπικά για απέλαση στην Σουηδία το κόβω.

Επεξ/σία από Pablo_Hasan
Δημοσ.

Πολύ έξυπνοςβδε το παίζεις? Το διάβασα ... so what? Για ποιό.λόγο είναι κακό (αν θες αντί παράνομο) να έχεις στρατιωτικού τυπου γιλέκο? Αντίστοιχα για.ποιό λόγο θα ήταν παράνομο να εχειςνστρατιωτικού τύπου κράνος? ... (δε το ξέρω απλά αναρωτιέμαι)

Θες να πεις οτι μπορεί να ειναι νόμιμο να εχειε το Α, νόμιμο να εχεις το Β, αλλά παρανομο να εχεις και το Α και το Β?

ποιος το λλει οτι τα εφεραν απο την Σουηδια; 

τοσα μαγαζια με στρατιωτικα εχει στην Αθηνα & Αλεξ/πόλη.

Εστω

Δεν αλλάζει κάτι ... ασε που μαλον θα το παίρναν φθηνότερα εκει :)

Δημοσ.

Dr Lo, κουβαλούσαν όπλο. Παράνομοι ήταν εξ αρχής! Άσε που τους ξέρανε και από παλιότερα.

Δεν αντιλέγω. Απλά δε θα παραξεεευτώ αν το μονο που κατέφεραν οι αρχές αυτη τη φορά είναι απλά να τους σταματήσουν και δεν εχουν καμιά σημαντική ποινή

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω. Απλά δε θα παραξεεευτώ αν το μονο που κατέφεραν οι αρχές αυτη τη φορά είναι απλά να τους σταματήσουν και δεν εχουν καμιά σημαντική ποινή

Αν ισχύουν αυτά που λένε ότι ήταν μπλεγμένοι και σε άλλα δε νομίζω να τη γλιτώσουν...

Δημοσ.

Πολύ έξυπνοςβδε το παίζεις? Το διάβασα ... so what? Για ποιό.λόγο είναι κακό (αν θες αντί παράνομο) να έχεις στρατιωτικού τυπου γιλέκο? Αντίστοιχα για.ποιό λόγο θα ήταν παράνομο να εχειςνστρατιωτικού τύπου κράνος? ... (δε το ξέρω απλά αναρωτιέμαι)?)

Δεν το παιζω εξυπνος, απλα εχεις ρωτησει 3 φορες κατι που το απαντησε η ειδηση στην 2η γραμμη.

@Pablo_Hasan &

Θες να πεις οτι μπορεί να ειναι νόμιμο να εχειε το Α, νόμιμο να εχεις το Β, αλλά παρανομο να εχεις και το Α και το Β?)

Το να κρατας μπυρα ειναι νομιμο, το να κρατας στουπι ειναι νομιμο, το να κρατας οινοπνευμα ειναι νομιμο, το να κρατας full face και κρανος ειναι νομιμο. Αλλα.

Τελος παντων, νομιζω οτι πιο πολυ παιζουμε με τις λεξεις, στρατιωτικου τυπου μαχαιρι και αλεξισφαιρο δεν ειναι καθημερινα αντικειμενα που γινεται παρανοηση. Καλη συνεχεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...