Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εσύ ξέρεις τι πάει να πει υψηλό ενοίκιο μέσα στη κρίση;

Εγω εχω ιδιοκτητο καταστημα,αλλα τα πιο πολλα ενοικια τα εχουν ριξει οι ιδιοκτητες στο ναδιρ για να μην φυγουν οι μαγαζατορες

Αν δεν ξερεις καλυτερα να μην γραφεις.

Δημοσ.

Στο συγκεκριμενο σου λεει οτι θελει να το αυξησει ο ιδιοκτητης!

Μαθε να διαβαζεις λιγο πρωτα

Δημοσ.

Στο συγκεκριμενο σου λεει οτι θελει να το αυξησει ο ιδιοκτητης!

Μαθε να διαβαζεις λιγο πρωτα

Μπορει να ειναι και πραγματικα χαμηλο.

Δημοσ.

Σε ένα επαγγελματικό χώρο που νοικιάζω εδώ και 2+ χρόνια, ο ιδιοκτήτης, προφανώς για να γλιτώσει εφορία καθώς νοικιάζει πολλά ακίνητα, μου ανακοίνωσε ότι ο χώρος δεν είναι δικός του αλλά του γιου του (επικαρπία), κι εκείνος έχει μόνο την ψιλή κυριότητα, άρα δεν δικαιούται να μου κόβει απόδειξη στο όνομά του, όπως μου έκανε μέχρι τον Δεκέμβριο (ενώ δεν δικαιούταν από την αρχή να μου κάνει ενοικιαστήριο). Μου είπε λοιπόν, ότι θα μου δίνει απόδειξη στο όνομα του γιου του, ενώ εμείς έχουμε καταχωρημένο στη ΔΟΥ ενοικιαστήριο μεταξύ μας, κι εγώ φυσικά (υποχρεωτικά) το περνάω στις δαπάνες μου. Η δική μου λογίστρια, μου λέει ότι αυτό δεν επιτρέπεται αν δεν γίνει τροποποίηση, καθώς έχουν καταχωρηθεί τα ΑΦΜ μας και γίνεται η όλη διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος.

Κάτι δεν μου κάθεται καλά σε όλα αυτά, το σύνηθες είναι η ψιλή κυριότητα να μεταβιβάζεται από τον γονέα στο παιδί, όχι το αντίθετο. Επίσης βρίσκω από πολύ δύσκολο ως απίθανο ο πατέρας να έκανε μισθωτήριο με το δικό του όνομα/ΑΦΜ και να το θεώρησε στην εφορία αν δεν είχε την επικαρπία. Μήπως έκανε "δωρεά (εν ζωή) επικαρπίας" στο γιο του η οποία έχει ισχύ από αρχές 2016?

Όπως και να έχει η "ανακοίνωση" που σου έκανε δεν έχει καμία απολύτως ισχύ, και εγώ σου "ανακοινώνω" πως μου ανήκει το ακίνητο, θα παίρνω εγώ το ενοίκιο? :)

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να του ζητήσεις όλες τις επίμαχες συμβολαιογραφικές πράξεις(συμβόλαιο αγοράς, μεταβίβαση ψιλής κυριότητας, δωρεά επικαρπίας ή ότι άλλο υπάρχει). Μόνο έτσι θα μάθεις και αν είχε την επικαρπία όταν στο νοίκιασε, και ποιος έχει την επικαρπία τώρα ώστε να κινηθείς ανάλογα.

Το πιο πιθανό είναι να έκανε δωρεά επικαρπίας στον γιο του, σε αυτή τη περίπτωση το μόνο που αλλάζει είναι το ότι το μίσθωμα θα το εισπράττει ο γιος, το μισθωτήριο συνεχίζει να ισχύει κανονικά.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιταξε να δεις αν οι ζημιες και τα φουσκωματα που περιγραφεις δεν οφειλονται σε σενα και γραφει μεσα στο συμβολαιο οτι ειναι δικά του γιατι καθεσαι και σκας? τα ζητας μια .... αν δεν στα δωσει τα ζητας και μια δευτερη με ρητη εξηγηση οτι θα τα αφαιρεσεις απο το ενοικιο και τον επομενο μηνα αφου εχεις μαζι την αποδειξη του τεχνικου τα αφαιρεις ολα απο το ενοικιο.

Ουτε μα ουτε μου εγω φιλε μου σε προειδοποιησα. Αλλα δεν με πηρες στα σοβαρα ... επισης οσο για το ενοικιο οτι ειναι χαμηλο ... αυτο ποτε το καταλαβε? αφου ειχε υπογραψει τα συμβολαια? το δέχτηκε. Απο εκει και πέρα ειναι δικο του προβλημα. Και εσυ μπορεις να προβάλλεις το επιχειρημα οτι κοιταξε να δεις φιλε μου αμα μου έλεγες ακριβοτερα εγω μπορει και να μην σε προτιμουσα.

Η κριση ειναι χειροτερη για μενα που εχω μαγαζι και πληρωνω ενα καρο μαγλαταδες απο εσενα που απλα κάθεσαι και περιμένεις το μαρουλι.

Ρωτησα δικηγορο τις προαλλες για αυτο , μπορεις να το κάνεις ανετα χωρις πολλες κουβεντες. Εγω προχθές το εκανα σε ενα θεμα που εχω εδω με τον δικο μου ιδιοκτητη. Σημερα πηρε τηλεφωνο και του λεω ελα τι εγινε .... τις προαλλες ο γιος σου μου το εκλεινε και εσυ ειχες ξαφανιστει ξαφνικα με θυμηθηκες? σε ευχαριστω και μενα μου χεις λειψει! :-D

Δημοσ.

Αν νοικιάζεις εδώ και 2+ χρόνια γιατί λες ότι σύντομα λήγει το συμβόλαιο; 3 χρόνια είναι και τα επαγγελματικά;

Δημοσ.

Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Λοιπόν. Το συμβόλαιο που έχουμε πάει στη ΔΟΥ, γράφει ρητά 3 χρόνια και ότι συμφωνούμε και οι δύο ότι αυτή θα είναι η διάρκεια, ανεξάρτητα από το τι ορίζει ο νόμος, με δικαίωμα σύναψης νέου μισθωτηρίου κατά τη λήξη αυτού που έχουμε τώρα. Αυτό για τις συμβολαιογραφικές πράξεις, το ζήτησα γιατί με συμβούλεψε να το κάνω και η λογίστριά μου, και μου αρνήθηκε ρητά να μου δώσει οποιοδήποτε αντίγραφο ή να μου δείξει κάτι. Για τις ζημιές που βγαίνουν στο χώρο, από τη στιγμή που μιλάμε για επαγγελματική στέγη, μαθαίνω ότι δεν είναι υποχρεωμένος να τις φτιάξει, αν δεν αναγράφεται ρητά στο μισθωτήριο. Ο δικός του λογιστής είναι άφαντος (δεν απαντά ποτέ στο τηλέφωνο για να μιλήσει με τη δική μου λογίστρια). 

Γι' αυτό που γράψατε για το ενοίκιο, δεν είναι ούτε υψηλό ούτε χαμηλό για την περιοχή. Είναι κανονικό, άσχετα αν κατάφερε ο ιδιοκτήτης να παίρνει πολλά περισσότερα από τη σχολή χορού (hip hop, κλπ), η οποία έχει γύρω στα 30 διαφορετικά άτομα κάθε ώρα να χοροπηδούν με τέρμα τη μουσική και τα γούφερ. Άσχετο, αλλά το αναφέρω για να καταλάβετε την ένταση του θορύβου, για την οποία ο ιδιοκτήτης μου ζητά να βάλω εγώ (!) μόνωση, από τη στιγμή που ενοχλεί εμένα...

O πατέρας ιδιοκτήτης είναι ιδιαίτερα ευκατάστατος, με δεκάδες ακίνητα τα οποία νοικιάζει και εντελώς απόλυτος σε οποιαδήποτε προσπάθεια διαπραγμάτευσης, κατά την οποία κλαίγεται για τον ενφια, λέγοντας ότι δεν τον συμφέρει να έχει χαμηλά ενοίκια γιατί δεν βγάζει τίποτα, τονίζοντας ότι για χάρη μου αναγκάστηκε να τακτοποιήσει το αυθαίρετο μέρος του χώρου, επειδή το δήλωσα στις άδειες μου και ήθελε να με βοηθήσει ως κοπέλα που θέλει να δουλέψει! Δηλαδή μου έκανε χάρη, κατά τα λεγόμενά του.

Εν πάσει περιπτώσει, επειδή πράγματι του ζητούν το χώρο που νοικιάζω διάφοροι (τον έχει ακόμα σε όλα τα site προς ενοικίαση, παρά το ότι του έχω ζητήσει από την ημέρα που μπήκα να βγάλει τις αγγελίες και λέει ότι δεν τις βάζει αυτός αλλά μεσίτες), ξέρει ότι αυτή τη στιγμή το μισθωτήριό μας δεν ισχύει, και μου λέει ότι μπορώ να φύγω αν δεν θέλω να πληρώσω τα δικά του έξοδα, γιατί δεν τον συμφέρει. ΑΛΛΑ, το πρόβλημά μου είναι πως εγώ για το χώρο αυτό έχω βγάλει άδεια λειτουργίας και δυστυχώς στην περιοχή δεν υπάρχει άλλος χώρος που να πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρω άδεια λειτουργίας. Αν φύγω τώρα, θα πρέπει να διακόψω την δραστηριότητά μου μέχρι να βγει η άδεια για το νέο χώρο, και αυτό σημαίνει ότι θα χάσω και τον κόσμο που έχω, γιατί η δουλειά μου είναι από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο κυρίως. Και πέραν αυτού, δεν έχω και τα χρήματα για να πληρώσω τα δικά του έξοδα ή πρόστιμα. Συν το γεγονός ότι δεν βρίσκω άλλο χώρο που να μου κάνει. Όσα κάνουν, είναι εντελώς λάθος δηλωμένα στην πολεοδομία, με αποτέλεσμα να χρειάζονται εκ νέου τακτοποίηση για να πάρω άδεια. Και στην περιοχή που βρίσκομαι, τα ενοίκια δεν έχουν πέσει. Έχουν αυξηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα για ένα χώρο 60τμ σε όροφο να ζητούν από 700 και πάνω.

Δυστυχώς είμαι μόνη σε όλο αυτό το θέμα, και απ' ότι βλέπω, μπορεί να αναγκαστώ να κλείσω τελείως, γιατί δεν είχα υπολογίσει τίποτα από αυτά και δεν υπάρχει απόθεμα, λόγω πολλών παραγόντων, προσωπικών και επαγγελματικών. Το να βάλω δικηγόρο, πέραν των χρημάτων που χρειάζεται, το θεωρώ άτοπο γιατί σε λίγο που λήγει το συμβόλαιό μου, αν δεν πληρώσω τα δικά του θα μου ζητήσει να φύγω, άρα δεν έχει νόημα. 

Δημοσ.

Αν νοικιάζεις εδώ και 2+ χρόνια γιατί λες ότι σύντομα λήγει το συμβόλαιο; 3 χρόνια είναι και τα επαγγελματικά;

ναι με τροποποίηση του 2014

http://www.eea.gr/gr/el/articles/arthro-ti-isxyei-gia-tis-epaggelmatikes-misthoseis

Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Λοιπόν. Το συμβόλαιο που έχουμε πάει στη ΔΟΥ, γράφει ρητά 3 χρόνια και ότι συμφωνούμε και οι δύο ότι αυτή θα είναι η διάρκεια, ανεξάρτητα από το τι ορίζει ο νόμος, με δικαίωμα σύναψης νέου μισθωτηρίου κατά τη λήξη αυτού που έχουμε τώρα.

πλάνη. μπορείς να ορίσεις ότι θες ο νόμος δεν σου επιτρέπει λιγότερο από 3 χρόνια. Μίλα με δικηγόρο νομίζω ότι όσο εκκρεμούν νομικές διαδικασίες δεν μπορεί να σε βγάλει. Ίσως να σου δώσει και το χρόνο που χρειάζεσαι για να μετακομίσεις.

• Like 2
Δημοσ.

ναι με τροποποίηση του 2014

http://www.eea.gr/gr/el/articles/arthro-ti-isxyei-gia-tis-epaggelmatikes-misthoseis

πλάνη. μπορείς να ορίσεις ότι θες ο νόμος δεν σου επιτρέπει λιγότερο από 3 χρόνια. Μίλα με δικηγόρο νομίζω ότι όσο εκκρεμούν νομικές διαδικασίες δεν μπορεί να σε βγάλει. Ίσως να σου δώσει και το χρόνο που χρειάζεσαι για να μετακομίσεις.

Για 3 χρόνια λέει και η ίδια, όχι για λιγότερο. Ότι σε λίγους μήνες λήγει δηλαδή.

Δημοσ.

Ρε μπουρδα πες του ειναι δυνατον να βάζει ο μεσιτης αγγελια το μαγαζι σου χωρις να του το έχεις ζητησει εσυ??? :-D

Καθυστερημένος τελειως. Θα μου πεις μονο ενας καθυστερημενος θα σου ελεγε αφου ειχατε κανει συμβολαια και ειχε συμφωνησει "Τελικα το ξανασκεφτηκα .... στο δινω πολυ φθηνο." :fear:

Το ρευμα ειναι στο ονομα το δικο σου ή του ιδιοκτητη?

Περιμενω σατανική προταση μη με απογοητευσεις :devil:

Δημοσ.

Εγώ το νοίκιασα το 2013.

Το ρεύμα είναι στο δικό μου όνομα, με λιγότερα τετραγωνικά, επειδή δεν το είχε τακτοποιήσει ακόμα, περιμένοντας τις ευνοϊκές διατάξεις και έχω πληρώσει εγγύηση. 

Δημοσ.

Εγώ το νοίκιασα το 2013.

Το ρεύμα είναι στο δικό μου όνομα, με λιγότερα τετραγωνικά, επειδή δεν το είχε τακτοποιήσει ακόμα, περιμένοντας τις ευνοϊκές διατάξεις και έχω πληρώσει εγγύηση. 

Σκεψου οτι εγω στα συμβολαια ειχα βαλει τον ιδιοκτητη να υπογράψει οτι βλαβες του πρωτου έτους βαραινουν τον ιδιο. Ο ορος αυτος ηταν προσθετος. Καλα δεν υπηρχε περιπτωση να κανω συμβολαιο με τον τυπο που περιγραφεις πολυ να ακουγε τιποτα μπινελικια και να την κοπαναγα. Τέρμα βλαμμενος φαινεται και εντάξει το να εισαι βλαμμενος παει στο διαολο αυτος ειναι και κουτοπονηρος , εκανες μαλακια. Σορρυ που στο λεω. Οταν βλεπεις κοσμο να ειναι σε τοσο βαθμο εξαρτημενος απο τα λεφτά τοτε τον απορριπτεις χωρις δευτερη σκέψη. Δεν γινεται να κανεις σοβαρες συμφωνιες με άτομα που κοιτάνε μονο τα λεφτά και τιποτα αλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...