Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξ αρχής φάουλ που μπήκες σε ένα παράνομο κτίριο και μπλεχτηκες εσύ με νομιμοποιήσεις. Ελπίζω να γλιτώσεις γρήγορα από τον παπαρο που βρήκε γυναίκα και κάνει το μάγκα.

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχεις δίκιο Joshua21. Για παλιά συμβόλαια, δεν ισχύει ο νέος νόμος. Ισχύει η 12ετής παραμονή στο ακίνητο.

To επιβεβαίωσα εδώ. 

https://www.everodopi.gr/articles/details/85/ti-isxuei-gia-tis-epaggelmatikes-misthoseis-arthro-13-tou-n-4242-2014-fek-a50-2822014-allages-stis-emporikes-misthoseis-tou-pd-34-1995

Δημοσ.

Δε πα να λήξει... ο νόμος λέμε δίνει το δικαίωμα στον μισθωτή να κάτσει 12 χρόνια μέσα αν το θέλει, δεν "πρέπει" να υπογράψουν καινούργιο, μόνο αν το θέλουν και οι δύο.

Όσο για το μίσθωμα, προβλέπεται ετήσια αύξηση ίση με το 75% της αύξησης του επίσημου πληθωρισμού κατά το έτος που προηγήθηκε. Αν δεν αρέσει στον ιδιοκτήτη αυτό, μπορεί να κάνει δικαστήριο(με αμφίβολα αποτελέσματα).

Ναι, αλλά εγώ έκανα εξ' αρχής (όπως λέει), συμφωνητικό με άτομο το οποίο δεν είναι ο ιδιοκτήτης. Είναι του γιου του και ο πατέρας δεν δικαιούται να το νοικιάζει. Με τον πραγματικό ιδιοκτήτη εγώ πρακτικά δεν έχω μισθωτήριο και για να αλλάξουν τα στοιχεία, απαιτεί να τα πληρώσω όλα εγώ γιατί λέει όλα αυτά έγιναν (η τακτοποίηση) για να πάρω εγώ άδεια λειτουργίας κι αν το ήξερε δεν θα μου το νοίκιαζε ποτέ. Δεν είναι διαφορετικό; 

Δημοσ.

Ναι, αλλά εγώ έκανα εξ' αρχής (όπως λέει), συμφωνητικό με άτομο το οποίο δεν είναι ο ιδιοκτήτης. Είναι του γιου του και ο πατέρας δεν δικαιούται να το νοικιάζει. Με τον πραγματικό ιδιοκτήτη εγώ πρακτικά δεν έχω μισθωτήριο και για να αλλάξουν τα στοιχεία, απαιτεί να τα πληρώσω όλα εγώ γιατί λέει όλα αυτά έγιναν (η τακτοποίηση) για να πάρω εγώ άδεια λειτουργίας κι αν το ήξερε δεν θα μου το νοίκιαζε ποτέ. Δεν είναι διαφορετικό; 

Η αδεια λειτουργιας που κολλαει με αυτους? δεν καταλαβαινω.

Παντως γνωμη μου ειναι οτι τον έχεις αφησει πολυ λάσκα να κανει τις μαλακιες του. Αυτος σε βριζει και εσυ τον πάς λαου λαου τι ελπιζεις να γινετε φιλοι? δεν θα γινετε.

Δημοσ.

Κανένα πρόβλημα, αρνήσου και εσύ ρητά να πληρώσεις ενοίκιο σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από αυτόν που έχεις συμφωνητικό. Αν δεν δεχτεί να το εισπράξει ο ίδιος με δική του υπογραφή και δικά του στοιχεία, μπορείς να το καταθέτεις στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

Τότε έχεις δικαίωμα για 12ετή παραμονή στο μίσθιο, άσχετα αν το μισθωτήριο γράφει για 3 χρόνια.

Είσαι σίγουρος; Γιατί αν γίνει η τροποποίηση ιδιοκτήτη και κατατεθεί στο taxis, η λογίστρια μου είπε ότι θα θεωρείται νέο συμφωνητικό και θα ισχύει ο καινούργιος νόμος.

Μπερδεύεσαι, είπα εγώ πως πρέπει να γίνει τροποποίηση? Μόνο μία περίπτωση ανέλυσα, στην οποία ΔΕΝ πρέπει να γίνει ούτε τροποποίηση παλιάς ούτε νέα μίσθωση.

Δημοσ.

Εξ αρχής φάουλ που μπήκες σε ένα παράνομο κτίριο και μπλεχτηκες εσύ με νομιμοποιήσεις. Ελπίζω να γλιτώσεις γρήγορα από τον παπαρο που βρήκε γυναίκα και κάνει το μάγκα.

Μπήκα με την προϋποθεση να δηλωθούν όλα σωστά, όπως και δηλώθηκαν. Αν δεν το νοίκιαζα εγώ, θα το νοίκιαζε κάποιος άλλος/άλλη και θα έπρεπε να το τακτοποιήσει, καθως μιλάμε για επαγγελματικό κτίριο, με πυροπροστασίες κλπ. Πιστέψτε με, είναι το λιγότερο παράνομο κτίσμα στην περιοχή και το μόνο (ειλικρινά) που μπορούσε να πάρει άδεια λειτουργίας.

Όσα άλλα είδα, ήταν ενιαίοι χώροι 150+ τμ, οι οποίοι ήταν χωρισμένοι και νοικιάζονταν ξεχωριστά, ως αυτόνομα μαγαζιά/γραφεία, με ξεχωριστές εισόδους και τουαλέτες, ενώ όλα ήταν δηλωμένα ως ένα διαμέρισμα (όλα μαζί ένα) και κανένας ιδιοκτήτης δεν αναλάμβανε την τακτοποίησή τους στην πολεοδομία. Αυτά δεν έπαιρναν άδεια με τίποτα. Δυστυχώς, ένα αρκετά μεγάλο μέρος της Αττικής, πέραν του κέντρου και των μεγάλων προαστίων είναι ακόμα και σήμερα έτσι και το διαπίστωσα από πρώτο χέρι. 

• Like 1
Δημοσ.

Το περιεργο θα ηταν να ηταν ολα τακτοποιημενα στην πολεοδομια ... σε φάση ... στην Ελλαδα ειμαστε??? σιγουρα? :-D

εδω δε βλεπεις τα πεζοδρομια? ο καθενας το σπιτι του το εβγαζε μεσα στο δρομο και εκανε οτι γουσταρε.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν γίνονται αυτά, το να νοικιάσει ακίνητο χωρίς να έχει την επικαρπία είναι πολύ χοντρό, ειδικά αυτός που είναι επαγγελματίας εισοδηματίας αποκλείεται! Επίσης τώρα το θυμήθηκε ότι άλλος είναι ο επικαρπωτής? Δεν στα λέει καλά!

Την γνώμη μου για το τι πρέπει να κάνεις αρχικά στην είπα στο post #36, δεν θα κάτσω να ξαναγράψω τα ίδια. Κάνε ότι θέλεις :)

• Like 1
Δημοσ.

Η αδεια λειτουργιας που κολλαει με αυτους? δεν καταλαβαινω.

Παντως γνωμη μου ειναι οτι τον έχεις αφησει πολυ λάσκα να κανει τις μαλακιες του. Αυτος σε βριζει και εσυ τον πάς λαου λαου τι ελπιζεις να γινετε φιλοι? δεν θα γινετε.

Για να πάρεις πλέον άδεια λειτουργίας πρέπει να είσαι σε χώρο που δεν έχει αυθαίρετες κατασκευές. Επειδή το ήξερα, του τόνισα ότι εγώ θα τα δηλώσω στις κατόψεις, στην πυροσβεστική, κλπ όλα κανονικά, και εκείνος είπε ότι θα τα τακτοποιούσε στην εφορία. Όταν λοιπόν έβγαλα την πυρασφάλεια και η υπηρεσία δήλωσε αυτομάτως τα σωστά τμ σύμφωνα με τις κατόψεις που τους πήγα στην πολεοδομία (απαραίτητο για να βγάλω άδεια λειτουργίας), εκείνος έπαθε αμοκ γιατί οι προηγούμενες επιχειρήσεις ήταν μέσα χωρίς άδειες, χωρίς μισθωτήρια, χωρίς πυρασφάλειες. Τίποτα. Έτσι είναι εδώ και δεν μιλάει κανείς.

Δεν με βρίζει. Αν με έβριζε, θα του έφερνα την αστυνομία επί τόπου. Λέει ότι αν δεν θέλω/δεν μπορώ να τα πληρώσω, μπορώ να φύγω.

Δημοσ.

Δεν γίνονται αυτά, το να νοικιάσει ακίνητο χωρίς να έχει την επικαρπία είναι πολύ χοντρό, ειδικά αυτός που είναι επαγγελματίας εισοδηματίας αποκλείεται! Επίσης τώρα το θυμήθηκε ότι άλλος είναι ο επικαρπωτής? Δεν στα λέει καλά!

Την γνώμη μου για το τι πρέπει να κάνεις αρχικά στην είπα στο post #36, δεν θα κάτσω να ξαναγράψω τα ίδια. Κάνε ότι θέλεις :)

Σου απαντησε σε κάποια φαση οτι δεν της δινει κανενα χαρτι απο αυτα. Λογιστης δεν παιζει να υπάρχει στο μεταξυ μαλλον μπλοφάρει ο φρανγκοφονιας.

Δημοσ.

Σου απαντησε σε κάποια φαση οτι δεν της δινει κανενα χαρτι απο αυτα. Λογιστης δεν παιζει να υπάρχει στο μεταξυ μαλλον μπλοφάρει ο φρανγκοφονιας.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει λογιστή, γιατί μιλάμε για ιδιοκτήτη 20+ ακινήτων ο οποίος ζει από αυτό + τη σύνταξή του, και κλαίγεται ότι δεν έχει λεφτά.

Δημοσ.

Δεν με βρίζει. Αν με έβριζε, θα του έφερνα την αστυνομία επί τόπου. Λέει ότι αν δεν θέλω/δεν μπορώ να τα πληρώσω, μπορώ να φύγω.

Πριν δεν εγραψες οτι έρχεται και φωναζει στο δρομο οτι ειναι απληρωτος? το ξερεις οτι μπορεις να του κανεις αγωγη για δυσφημηση και να αξιωσεις αποζημιωση το ενα... το δευτερο να βάλεις τα λεφτα στο δικο του ΑΦΜ και να πληρωσει προστιμο. Το τριτο μαλλον μπορεις να κάτσεις 12 χρονια οπως ειπε πριν κάποιος. Αυτο στο ειπε ο δικηγορος? αν οχι στειλτον με τις κλοτσιες. Δεν ξερει τι του γινεται και ζητάει και χιλιάρικα και αυτος ο μπακαλογατος.

Δημοσ.

Έχασες επεισόδια, το είδα και απάντησα σχετικά με αυτό στο post #53.

Δημοσ.

Συζήτα το όμως και με έναν δικηγόρο και ζήτα τη γνώμη του. Δεν λέω να πας σε δίκη, απλά μια γνώμη πάρε. Τηλεφωνικά, έστω. Μπας και τελικά μπορέσεις να μείνεις στο ακίνητο με το παλιό συμβόλαιο, ασχέτως τι λέει αυτός ο σαχλαμάρας ο ιδιοκτήτης.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει λογιστή, γιατί μιλάμε για ιδιοκτήτη 20+ ακινήτων ο οποίος ζει από αυτό + τη σύνταξή του, και κλαίγεται ότι δεν έχει λεφτά.

Τα ακινητα ειναι εντος ή εκτος σχεδιου? οι πιλοτες ειναι κλειστες και τα ισογεια? ο λογιστης που ειναι? ξαφανισμενος τον εχεις δει ποτε? αραξε θα βγάλουμε και αλλα λαβρακια εδω πέρα. Θα τον πάς γμιοντας στο τέλος τον μπουχέσα.

Κανένα πρόβλημα, αρνήσου και εσύ ρητά να πληρώσεις ενοίκιο σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από αυτόν που έχεις συμφωνητικό. Αν δεν δεχτεί να το εισπράξει ο ίδιος με δική του υπογραφή και δικά του στοιχεία, μπορείς να το καταθέτεις στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

Τότε έχεις δικαίωμα για 12ετή παραμονή στο μίσθιο, άσχετα αν το μισθωτήριο γράφει για 3 χρόνια.

Αν το καταθετει στο ταμειο παρακαταθηκων και δανειων τι γινεται?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...