Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασφαλώς. όλοι έχουμε προβλήματα- αλλοι μεγαλύτερα , άλλοι μικρότερα, όμως το κόστος των ενεργειών δυστυχώς σε τουτο το ντουνιά δεν μοιράζετε ισόποσα. Αν και το φόρουμ ανήκει νομίζω σε ομάδα- εννοείς να εκφραζεις την γνώμη σου δημόσια μάλλον και δεν μπορώ- ούτε θέλω να στο στερήσω.

Ναι μεγάλο το κοστος να του πει το ενοικιο θα το δωσω στο γιο σου και οχι σε σενα τι να σου πω ....

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι μεγάλο το κοστος να του πει το ενοικιο θα το δωσω στο γιο σου και οχι σε σενα τι να σου πω ....

Καταλαβαίνεις ότι αυτό που προτείνεις δεν με κατοχυρώνει γιατί εγώ έχω ενοικιαστήριο με τον πατέρα;

Δημοσ.

Καταλαβαίνεις ότι αυτό που προτείνεις δεν με κατοχυρώνει γιατί εγώ έχω ενοικιαστήριο με τον πατέρα;

Τι θα πει σε κατοχυρώνει? και εγω το ενοικιο το βάζω σε τραπεζα στο ονομα του γιου του φυσικά αυτο ειχε γραφτει μέσα στο συμβολαιο εξαρχης οτι θα γινεται ασχετα αν το ενοικιαστηριο εχει γινει με τον ιδιο και ειναι και ο ιδιοκτητης του σπιτιου. Και πως εισαι κατοχυρωμένη με αποδειξη γιου αυτος σου εκδιδει αποδειξη οχι ο πατέρας τεσπα. Κανε οτι λεει η λογιστρια σου στη τελικη τι να σου πω εγω παντως πιστευω μακαρι να βγω ψευτης οτι αυτη η κατασταση θα διαιωνιζεται , για τον απλο λογο οτι οσο βλεπει αυτος οτι του περνάει θα συνεχιζει τα ιδια και τα ιδια.

Τι να σου πω εγω δεν θα συμφωνουσα σε αυτο εξαρχης .... μου φαινεται πολυ οτι να ναι αλλος να παιρνει χρηματα και αλλος να εκδιδει αποδειξη και τι γραφει πανω η αποδειξη? ενοικιο? τεσπα η λογιστρια σου ξέρει καλυτερα.

YΓ Δεν πιστευω να λάδωσε αυτος για να βγει η άδεια γρηγορα ή να χρησιμοποιησε τις γνωριμιες του και να ειχατε συμφωνια να γλιτώνει μετα αυτος την εφορια γιατι ολο αυτο γινεται για να μη φορολογειται το λαμογιο. Και εσυ δεν θες να τον καρφωσεις γιατι θα πάρει και σενα η μπάλα.... κατα τα αλλα ο πστης ο ιδιοκτητης.... φυσικα και αυτα που προτεινω εγω προυποθετουν να εισαι σοβαρη και σωστη πρωτα απο ολα εσυ οχι να εισαι και εσυ μπλεγμένη.

Δημοσ.

Τι θα πει σε κατοχυρώνει? και εγω το ενοικιο το βάζω σε τραπεζα στο ονομα του γιου του φυσικά αυτο ειχε γραφτει μέσα στο συμβολαιο εξαρχης οτι θα γινεται ασχετα αν το ενοικιαστηριο εχει γινει με τον ιδιο και ειναι και ο ιδιοκτητης του σπιτιου. Και πως εισαι κατοχυρωμένη με αποδειξη γιου αυτος σου εκδιδει αποδειξη οχι ο πατέρας τεσπα. Κανε οτι λεει η λογιστρια σου στη τελικη τι να σου πω εγω παντως πιστευω μακαρι να βγω ψευτης οτι αυτη η κατασταση θα διαιωνιζεται , για τον απλο λογο οτι οσο βλεπει αυτος οτι του περνάει θα συνεχιζει τα ιδια και τα ιδια.

Τι να σου πω εγω δεν θα συμφωνουσα σε αυτο εξαρχης .... μου φαινεται πολυ οτι να ναι αλλος να παιρνει χρηματα και αλλος να εκδιδει αποδειξη και τι γραφει πανω η αποδειξη? ενοικιο? τεσπα η λογιστρια σου ξέρει καλυτερα. Καλη τυχη.

Αν κατάλαβα καλά το ίδιο κάνεις κι εσύ; Σε άλλον καταθέτεις τα χρήματα και με άλλον έχεις συμβόλαιο;

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά το ίδιο κάνεις κι εσύ; Σε άλλον καταθέτεις τα χρήματα και με άλλον έχεις συμβόλαιο;

Ναι αλλα η διαφορα με μενα ειναι οτι το σπιτι ειναι στο ονομα αυτου που έχω κανει το συμβολαιο πράγμα που δεν ισχυει με τη συγκεκριμενη περιπτωση έχουνε κάνει κάποια λαμογια και ειναι και η ιδια στο κολπο απο την αρχη. Το ηξερε εξαρχης δηλαδη αλλα θα το δέχτηκε επειδη θα της ειπε ο άλλος θα σου βγάλω εγω την άδεια εχω κονε και γνωριμιες απλα θα το κάνουμε ετσι γιατι θελω να γλιτώνω εφοριες κτλπ.

Εμενα γραφει ρητα στο συμβολαιο οτι η πληρωμη θα γινεται σε τραπεζικο λογαριασμο με δικαιουχο τον τάδε.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να σου πω εγω δεν θα συμφωνουσα σε αυτο εξαρχης .... μου φαινεται πολυ οτι να ναι αλλος να παιρνει χρηματα και αλλος να εκδιδει αποδειξη και τι γραφει πανω η αποδειξη? ενοικιο? τεσπα η λογιστρια σου ξέρει καλυτερα.

YΓ Δεν πιστευω να λάδωσε αυτος για να βγει η άδεια γρηγορα ή να χρησιμοποιησε τις γνωριμιες του και να ειχατε συμφωνια να γλιτώνει μετα αυτος την εφορια γιατι ολο αυτο γινεται για να μη φορολογειται το λαμογιο. Και εσυ δεν θες να τον καρφωσεις γιατι θα πάρει και σενα η μπάλα.... κατα τα αλλα ο πστης ο ιδιοκτητης.... φυσικα και αυτα που προτεινω εγω προυποθετουν να εισαι σοβαρη και σωστη πρωτα απο ολα εσυ οχι να εισαι και εσυ μπλεγμένη.

Ιστορίες για αγρίους, διαπλοκή, καθόλου νόημα. Sorry κιόλας. Τι σχέση έχει ο ιδιοκτήτης του χώρου με την άδεια μιας επιχείρησης; Δεν υπάρχει τρόπος λαδώματος για να πάρεις άδεια, όταν μιλάμε για φροντιστήρια. Τουλάχιστον σ' αυτό είμαστε Ευρώπη. Δεν το τολμάς καν. Το να αναγράφεις στο μισθωτήριο λογαριασμό άλλου για την καταβολή του ενοικίου, δεν έχει καμία σχέση με το θέμα που συζητάμε εδώ και προφανώς δεν παίζει ρόλο αφού τα στοιχεία των αντισυμβαλλόμενων είναι τα σωστά. Όσο για την απόδειξη, υπάρχει συγκεκριμένο μπλοκ το οποίο λέγεται απόδειξη είσπραξης ενοικίου.

Αυτός φορολογείται κανονικά, ως προς τα σωστά τετραγωνικά γιατί τα έχει τακτοποιήσει. Αλλά και του γιου του να είναι ο χώρος, υποθέτω εκείνος πληρώνει πάλι, καθώς ο γιος του είναι 20 χρόνων. Αλλού είναι το πρόβλημα, και μένει να δούμε πού.

Το ηξερε εξαρχης δηλαδη αλλα θα το δέχτηκε επειδη θα της ειπε ο άλλος θα σου βγάλω εγω την άδεια εχω κονε και γνωριμιες απλα θα το κάνουμε ετσι γιατι θελω να γλιτώνω εφοριες κτλπ.

Γράφεις ανυπόστατες ανοησίες (για να μην γράψω τίποτα άλλο) που δεν υπάρχουν.

Δημοσ.

Τοτε γιατι έγραψες πριν οτι αμα βάλεις τα λεφτά στο δικο του ΑΦΜ στην επομενη δήλωση θα πληρωσει προστιμο?

Δημοσ.

Τοτε γιατι έγραψες πριν οτι αμα βάλεις τα λεφτά στο δικο του ΑΦΜ στην επομενη δήλωση θα πληρωσει προστιμο?

Γιατί έχω ενοικιαστήριο στα χέρια μου, καταχωρημένο στην εφορία με το όνομά του, το οποίο εκείνος τώρα λέει ότι θα έπρεπε να είναι στο όνομα του γιου του. Από τότε που το κάναμε, έχουν περάσει 2,5 χρόνια με αποδείξεις στο όνομά του (του πατέρα), και προφανώς σ' εκείνον πρέπει να συνεχίσω να καταχωρώ τα ποσά μέσω του λογιστή μου, εκτός αν πληρώσει τα πιστοποιητικά και τα πρόστιμα (στη ΔΕΗ) που απαιτούνται για να γίνει αυτό, συν το πιστοποιητικό του ηλεκτρολόγου που πάλι απαιτείται για να καταχωρηθεί η μεταβολή. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν το ήξερα αυτό, δεν μου έχει τύχει, όσες φορές "απείλησα" να βάλω λεφτά στο ΤΠΔ ποτέ δεν χρειάστηκε να το κάνω.

Αλήθεια, αυτοί που πλήρωσαν 1€ στο ΤΠΔ για τέλη κυκλοφορίας, έκαναν(ή τουλάχιστον θα έπρεπε να κάνουν) αυτό που περιγράφεις? :)

Δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται αυτό με το 1 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας που αναφέρεις, αλλά, κανονικά, βεβαίως πρέπει να γίνεται αυτή η διαδικασία. Αλλιώς πώς ο δικαιούχος της κατάθεσης (ο ιδιοκτήτης του ακινήτου εν προκειμένω) θα γνωρίζει ότι έγινε κατάθεση στο όνομά του; Μόνο αν του κοινοποιείς τα γραμμάτια παρακαταθήκης, προκειμένου να μπορεί να πάει να εισπράξει το ποσό που κατατέθηκε επ' ονόματί του. 

Τώρα τελευταία έχει γίνει δεκτή και η πρακτική της ενημέρωσης του δικαιούχου με ένα εξώδικο - για το σύνολο των καταθέσεων που θα επακολουθήσει - με ταυτόχρονη αναφορά του προσώπου που έχει στην κατοχή του τα αρχικά γραμμάτια. Για παράδειγμα "κύριε τάδε, από τούδε και στο εξής και λόγω της άρνησής σας να παραλαμβάνετε το μίσθωμα, σας ενημερώνω ότι θα το καταθέτω στο ΤΠΔ και τα γραμμάτια παρακαταθήκης θα βρίσκονται στην κατοχή του δικηγόρου μου κυρίου Χ".

;)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει λογιστή, γιατί μιλάμε για ιδιοκτήτη 20+ ακινήτων ο οποίος ζει από αυτό + τη σύνταξή του, και κλαίγεται ότι δεν έχει λεφτά.

Σε κάτι τέτοιους έπρεπε να είχαν κόψει την συνταξη χθες.

Όπως έγραψα πριν αυτοί είναι οι χειρότεροι και ο γιος του θα βγει ακόμα χειρότερος.

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να κρατήσεις αποδείξεις/ντοκουμέντα από αυτά που σου ζητάει/απειλεί οπότε αν χρειαστεί να πας σε δίκη να τον δώσεις στεγνά.

• Like 2
Δημοσ.

Τι ζητάει και τι απειλεί όρε χασαν

Να πληρώσει τα έξοδα ή να φύγει της λέει της γυναίκας και πως δεν θα της ανανεώσει το συμβόλαιο που λήγει!

Κοπελιά καλή η παρέα εδώ αλλά για όσες σελίδες και να το συζητάς στο πρώτο μου μήνυμα ~δυστυχώς~ θα καταλήγεις..

~~~~

Πάντως μπράβο σου που είσαι σε όλα νόμιμη , που δεν δουλεύεις μαύρα. που πολεμάς έντιμα σε μια χώρα που δεν το αξίζει, ειλικρινά συγχαρητήρια.

• Like 3
Δημοσ.

Σορρυ ρε συ αλλα εχεις μπλέξει με τέτοιον μαλακα και ακόμη κάθεσαι? Ετσι και αλλιώς η επαγγελματική σχέση που είχατε τελείωσε. Θα σου κάνει την ζωη δύσκολη ότι και να πληρώσεις. Ασε που δεν μπορείς να βασίσεις την επαγγελματική σου στέγη σε ατομο που δεν είναι επαγγελματίας. Μην του κάνεις το χατίρι. Και με την πρώτη ευκαιρία σήκω φύγε. . ο τύπος είναι μπλεγμένος όπως κατάλαβα και πολύ σωστά λενε κάποιοι ότι η δεν εχει λογιστή , άσχετα αν ζει από αυτό η ο λογιστής δεν αναλαμβάνει. Κάποια στιγμή πρέπει να σηκώνουμε το κεφάλι μας απέναντι σε τέτοιους σάπιους παπαρες να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα. Μίλησε και με δικηγόρο έστω μια επίσκεψη να σε πει πάνω κάτω. Μην το αφήσεις έτσι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ξεκαθαρίσω λίγο τη θέση μου, γιατί διαπιστώνω ότι σε πολλούς δίνω την εντύπωση της γυναίκας που δειλιάζει ή δεν διεκδικεί τα δικαιώματά της. Δεν ήθελα να αναφερθώ σε λεπτομέρειες, αλλά θα σας πω ένα μέρος της ιστορίας μου, για να καταλάβετε τη φάση στην οποία βρίσκομαι. Άλλωστε δεν γνωριζόμαστε, και είναι σχετικά πιο εύκολο να πω κάποια πράματα παραπάνω. Πρώτα απ' όλα να πω ότι κατάγομαι από την Κύπρο και βρέθηκα στην Ελλάδα παντρεμένη πριν από μερικά χρόνια, αν και ο πρώην σύζυγός μου διαπίστωσε ότι δεν ήθελε να είναι πια παντρεμένος.

Είμαι καθηγήτρια αγγλικών και με τον πρώην σύζυγό μου ανοίξαμε δύο φροντιστήρια, τα οποία μετά το διαζύγιο έμειναν σ' εκείνον κι εγώ πήγα σε μια άλλη περιοχή όπου υπήρχε ένα σπίτι που κράτησα, για να κάνω μια νέα αρχή με το παιδί μου, λόγω του ότι για το αντικείμενό μου οι προοπτικές στην περιοχή είναι κάτι παραπάνω από καλές. Έκανα λοιπόν, ένα δικό μου μικρό φροντιστήριο, το οποίο παλεύω να στήσω, με ελάχιστα πραγματικά χρήματα και χωρίς καμία βοήθεια ή ουσιαστική διατροφή. Μέχρι στιγμής, εκτός από τις αμέτρητες αναποδιές, ελέγχους και δυσκολίες, τα καταφέρνω αρκετά καλά -με την έννοια ότι βγάζω τα έξοδά μου και μου μένει και κάτι για να ζήσουμε- και προσπαθώ να βάλω τη ζωή μας σε μια ικανοποιητική τάξη. Έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια από τότε που έκανα το βήμα με το φροντιστήριο και τώρα που συμβαίνει αυτό με τον ιδιοκτήτη, εγώ έχω κάτι λιγότερο από 600 ευρώ στην τράπεζα και ακόμα εξοφλώ οφειλές, χωρίς να έχω χάσει τον έλεγχο. Όπως καταλαβαίνετε, με 600 ευρώ απόθεμα δεν μπορεί κανείς να κάνει μαγκιές, ακόμα και σε ένα "μάγκα" ιδιοκτήτη και κοιτά να λύνει τα προβλήματα με καλό τρόπο. Ποτέ δεν θέλησα να κάνω "μαύρα" μαθήματα και θεώρησα μη βιώσιμο να δουλεύω σε κάποιο φροντιστήριο με 5 ευρώ την ώρα. Πρώτον δεν θα είχα να αφήσω πουθενά το παιδί μου, και δεύτερον τα χρήματα δεν θα έφταναν για να τραφούμε. Αυτή τη στιγμή έχω αρκετούς μαθητές, και αγαπώ πολύ αυτό που κάνω γιατί με γεμίζει.

Αυτή είναι με λίγα λόγια η ζωή μου, και εξαιτίας του "μουδιάσματος" που μου προκαλεί αυτό που έχει συμβεί, ρωτάω εδώ για να ακούσω απόψεις. Πάρτε το σαν συντροφιά, και σας παρακαλώ έστω και απρόσωπα να μην με κρίνετε.

Σας ευχαριστώ.

Εχεις σκεφτει να γυρισεις στην Κυπρο.Με αυτα τα προβληματα,600 ευρω αποθεμα,και μονη σου με ενα παιδι που δεν εχεις που να αφησεις,σιγουρα θα ησουνα καλυτερα στο νησι που φανταζομαι θα εχεις και συγγενεις να σε βοηθησουν,και που βγαινει απο το μνημονιο τον Μαρτιο.

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Like 1
Δημοσ.

Ρε παίδες τι κεφάλι να σηκώνουμε και τι ανάσα να μην παίρνουν τι λέτε?

Ο άνθρωπος ούτε την απειλεί ούτε την βρίζει ούτε παρανομεί ούτε τίποτα το μόνο που κάνει είναι να της λέει πως εάν δεν πληρώσει εκείνη τα χρήματα της αλλαγής να σηκωθεί να φύγει!

Πριν γράψετε όλοι 'σήκω και φύγε με τον παπάρα που έμπλεξες κτλ' διαβάσατε το πρώτο μήνυμα της που γράφει ότι αυτή η αλλαγή θα της κοστίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ ενώ η κοπέλα έχει στην άκρη μόλις 600??

Καλό κουράγιο από μένα, καλημέρα!

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παίδες τι κεφάλι να σηκώνουμε και τι ανάσα να μην παίρνουν τι λέτε?

Ο άνθρωπος ούτε την απειλεί ούτε την βρίζει ούτε παρανομεί ούτε τίποτα το μόνο που κάνει είναι να της λέει πως εάν δεν πληρώσει εκείνη τα χρήματα της αλλαγής να σηκωθεί να φύγει!

Πριν γράψετε όλοι 'σήκω και φύγε με τον παπάρα που έμπλεξες κτλ' διαβάσατε το πρώτο μήνυμα της που γράφει ότι αυτή η αλλαγή θα της κοστίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ ενώ η κοπέλα έχει στην άκρη μόλις 600??

Καλό κουράγιο από μένα, καλημέρα!

Αυτό κατάλαβες εσύ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...