zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Ναι να ισχυουν για ολους .... λες και δεν ξέρουμε ποσες φορές οι ελεγκτες τα έχουν πιει ουζάκια με του ελεγχόμενους στο απέναντι ουζερι στην Ελλαδα ειμαστε. Δεν σου κανει εντυπωση δηλαδη που ολο ελεγχουν και ολα ειναι απαράδεκτα? Ε καλά μπορεί να τους ξεφύγει και κάτι, άνθρωποι είναι... 2
BritGreek Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Ναι να ισχυουν για ολους .... λες και δεν ξέρουμε ποσες φορές οι ελεγκτες τα έχουν πιει ουζάκια με του ελεγχόμενους στο απέναντι ουζερι στην Ελλαδα ειμαστε. Δεν σου κανει εντυπωση δηλαδη που ολο ελεγχουν και ολα ειναι απαράδεκτα? Από το 2013 που άλλαξαν τα δεδομένα ως προς τις άδειες, τα πράγματα στα φροντιστήρια που έχουν άδεια δεν είναι έτσι. Ευτυχώς, τα πράγματα γίνονται νομότυπα και δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να γλιτώσεις κάτι. Μπορούν να σου ανακαλέσουν για 10 χρόνια την άδεια λειτουργίας, επειδή δεν συμφωνούν οι κατόψεις που τους καταθέτεις, επειδή το ύψος των αιθουσών είναι 2,75 αντί για 2,80 και σε πληροφορώ ότι έρχονται με μέτρο και ελέγχουν τα πάντα. Εκεί όμως που διαφωνώ και νευριάζω είναι όταν μιλάμε για φροντιστήρια (και υπάρχουν αρκετά τέτοια), τα οποία δεν έχουν καν άδεια λειτουργίας, και παίρνεις να ενημερώσεις για την ύπαρξή τους. Η απάντηση που παίρνεις είναι ότι δεν μπορούν να τα ελέγξουν επειδή δεν έχουν αδειοδοτηθεί από αυτούς, και συνεπώς δεν υπάρχει φάκελος. Δηλαδή μετά μπλέκεις με ΣΔΟΕ, αστυνομίες κλπ για να ελέγξουν ένα φροντιστήριο που είναι παράνομο. Ναι εκεί υπάρχει νομικό κενό και εξαιτίας αυτού, ελέγχονται μόνο όσοι έχουν πάρει άδεια, ενώ οι άλλοι δουλεύουν σχεδόν ανενόχλητα μπροστά στα μάτια σου και το παίζουν και έξυπνοι. 2
DDevil Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Αφου εγραψε οτι έχει ρυθμισει απο την αρχη τα τετραγωνικά και τις κατοψεις ... απο τι προστιμο κινδυνευει τοτε? Ξαναδιαβασα πισω που απανταει .... με το ιδιο προστιμο δεν κινδυνευει και ο ιδιοκτητης?
Vania30 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Λοιπόν, σήμερα ήρθαν μαζί με το γιο και έναν νεαρό δικηγόρο. Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι δεν τους συμφέρει να πληρώσουν τίποτα για τον χώρο μου, επειδή αυτά που τους βγαίνει να πληρώσουν είναι περισσότερα από ενός χρόνου ενοίκια, και μου πρότειναν να λύσουμε τη συνεργασία, εκτός αν θέλω να τα δώσω εγώ. Τους εξήγησα ότι αυτό δεν γίνεται, ούτε είναι καν νόμιμο, και ουσιαστικά μου πρότειναν να φύγω, λέγοντάς μου ότι προτιμούν να τον πουλήσουν ή να τον κρατήσουν κλειστό "και είναι δικαιωμά τους, καθώς δεν μπορώ να τους αναγκάσω να έχουν ζημία". Κι αν δεν φύγω τώρα, με ενημέρωσαν ότι εκ των πραγμάτων με τη λήξη του συμβολαίου σε λίγους μήνες, δεν επιθυμούν να ανανεώσουν τη μίσθωση. Ο δικηγόρος ήταν απόλυτα ενήμερος για το τι ζητά ο ΕΟΠΠΕΠ (βασικά τον είπε ΕΟΠΑΠ), και άφησε να εννοηθεί ότι όλα αυτά με την τακτοποίηση θα μπορούσαν να γίνουν αργότερα, αν δεν είχαν καταστεί αναγκαία για την αδειοδότηση της σχολής μου, κι ότι εγώ έχω περισσότερο πρόβλημα, γιατί αν δεν τα πληρώσω ανεπίσημα, σε έλεγχο που "μπορεί" να γίνει, θα έχω πρόβλημα. Ενοίκιο δεν έδωσα, γιατί αρνήθηκαν να μου δώσουν απόδειξη στο όνομα που αναγράφει το συμβόλαιό μου, και από αύριο θα βάλω το δικηγόρο μου, να αναλάβει το ζήτημα και θα πάω στη ΔΟΥ μας να ρωτήσω τι δικαιούμαι. Τώρα, πώς θα τον πληρώσω, είναι άλλο θέμα.
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Από το 2013 που άλλαξαν τα δεδομένα ως προς τις άδειες, τα πράγματα στα φροντιστήρια που έχουν άδεια δεν είναι έτσι. Ευτυχώς, τα πράγματα γίνονται νομότυπα και δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να γλιτώσεις κάτι. Μπορούν να σου ανακαλέσουν για 10 χρόνια την άδεια λειτουργίας, επειδή δεν συμφωνούν οι κατόψεις που τους καταθέτεις, επειδή το ύψος των αιθουσών είναι 2,75 αντί για 2,80 και σε πληροφορώ ότι έρχονται με μέτρο και ελέγχουν τα πάντα. Εκεί όμως που διαφωνώ και νευριάζω είναι όταν μιλάμε για φροντιστήρια (και υπάρχουν αρκετά τέτοια), τα οποία δεν έχουν καν άδεια λειτουργίας, και παίρνεις να ενημερώσεις για την ύπαρξή τους. Η απάντηση που παίρνεις είναι ότι δεν μπορούν να τα ελέγξουν επειδή δεν έχουν αδειοδοτηθεί από αυτούς, και συνεπώς δεν υπάρχει φάκελος. Δηλαδή μετά μπλέκεις με ΣΔΟΕ, αστυνομίες κλπ για να ελέγξουν ένα φροντιστήριο που είναι παράνομο. Ναι εκεί υπάρχει νομικό κενό και εξαιτίας αυτού, ελέγχονται μόνο όσοι έχουν πάρει άδεια, ενώ οι άλλοι δουλεύουν σχεδόν ανενόχλητα μπροστά στα μάτια σου και το παίζουν και έξυπνοι. Άρα είναι καλύτερα να δουλεύεις χωρίς άδεια;! Λοιπόν, σήμερα ήρθαν μαζί με το γιο και έναν νεαρό δικηγόρο. Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι δεν τους συμφέρει να πληρώσουν τίποτα για τον χώρο μου, επειδή αυτά που τους βγαίνει να πληρώσουν είναι περισσότερα από ενός χρόνου ενοίκια, και μου πρότειναν να λύσουμε τη συνεργασία, εκτός αν θέλω να τα δώσω εγώ. Τους εξήγησα ότι αυτό δεν γίνεται, ούτε είναι καν νόμιμο, και ουσιαστικά μου πρότειναν να φύγω, λέγοντάς μου ότι προτιμούν να τον πουλήσουν ή να τον κρατήσουν κλειστό "και είναι δικαιωμά τους, καθώς δεν μπορώ να τους αναγκάσω να έχουν ζημία". Κι αν δεν φύγω τώρα, με ενημέρωσαν ότι εκ των πραγμάτων με τη λήξη του συμβολαίου σε λίγους μήνες, δεν επιθυμούν να ανανεώσουν τη μίσθωση. Ο δικηγόρος ήταν απόλυτα ενήμερος για το τι ζητά ο ΕΟΠΠΕΠ (βασικά τον είπε ΕΟΠΑΠ), και άφησε να εννοηθεί ότι όλα αυτά με την τακτοποίηση θα μπορούσαν να γίνουν αργότερα, αν δεν είχαν καταστεί αναγκαία για την αδειοδότηση της σχολής μου, κι ότι εγώ έχω περισσότερο πρόβλημα, γιατί αν δεν τα πληρώσω ανεπίσημα, σε έλεγχο που "μπορεί" να γίνει, θα έχω πρόβλημα. Ενοίκιο δεν έδωσα, γιατί αρνήθηκαν να μου δώσουν απόδειξη στο όνομα που αναγράφει το συμβόλαιό μου, και από αύριο θα βάλω το δικηγόρο μου, να αναλάβει το ζήτημα και θα πάω στη ΔΟΥ μας να ρωτήσω τι δικαιούμαι. Τώρα, πώς θα τον πληρώσω, είναι άλλο θέμα. Για τα 12 χρόνια του συμβολαίου δεν τους είπες τίποτα;
Vania30 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Αφου εγραψε οτι έχει ρυθμισει απο την αρχη τα τετραγωνικά και τις κατοψεις ... απο τι προστιμο κινδυνευει τοτε? Ξαναδιαβασα πισω που απανταει .... με το ιδιο προστιμο δεν κινδυνευει και ο ιδιοκτητης? Εγώ δήλωσα τα σωστά τετραγωνικά με το που το νοίκιασα (με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη), και έβγαλα πυρασφάλεια για τα σωστά τετραγωνικά. Εκείνος την τακτοποίηση τελικά την έκανε το καλοκαίρι (μετά από 2 χρόνια), αλλά θέλει πιστοποιητικά ηλεκτρολόγου για την πλήρη επιφάνεια, υπάρχει πρόστιμο στη ΔΕΗ για τα λάθος τμ, νέο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης στο όνομα του γιου και πρόστιμο στο Δήμο για δηλωμένα λιγότερα τμ (ΤΑΠ επαγγελματικού χώρου). Αυτά αρνείται να πληρώσει και ζητά να τα δώσω εγώ. Άρα είναι καλύτερα να δουλεύεις χωρίς άδεια;! Για τα 12 χρόνια του συμβολαίου δεν τους είπες τίποτα; Ναι, μέχρι να γίνει η στραβή. Τα 12 χρόνια του συμβολαίου δεν ισχύουν στη δική μου περίπτωση, γιατί έχουμε όρο ότι η μεταξύ μας συμφωνία στο μισθωτήριο ορίζει κάτι διαφορετικό το οποίο έχω αποδεχτεί με την υπογραφή μου. Αυτό είπε ο δικηγόρος.
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, μέχρι να γίνει η στραβή. Τα 12 χρόνια του συμβολαίου δεν ισχύουν στη δική μου περίπτωση, γιατί έχουμε όρο ότι η μεταξύ μας συμφωνία στο μισθωτήριο ορίζει κάτι διαφορετικό το οποίο έχω αποδεχτεί με την υπογραφή μου. Αυτό είπε ο δικηγόρος. Ψάξ'το αυτό γιατί έχει γραφτεί πολλές φορές εδώ μέσα ότι δεν υπερισχύει κανένα συμφωνητικό του νόμου και ισχύουν τα 12 χρόνια. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 [....] Ναι, μέχρι να γίνει η στραβή. Τα 12 χρόνια του συμβολαίου δεν ισχύουν στη δική μου περίπτωση, γιατί έχουμε όρο ότι η μεταξύ μας συμφωνία στο μισθωτήριο ορίζει κάτι διαφορετικό το οποίο έχω αποδεχτεί με την υπογραφή μου. Αυτό είπε ο δικηγόρος. Χαχαχαχαχαχα, ο,τι καλυτερο εχω ακούσει/διαβάσει. "Εεεε, ναι, ισχύει αυτό αλλά όχι στη δική σας περίπτωση γιατί δεν συμφέρει τον πελάτη μου". Συγγνώμη αλλά λένε μαλακιες. Βρες δικηγόρο. Χθες. 2
DDevil Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ δήλωσα τα σωστά τετραγωνικά με το που το νοίκιασα (με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη), και έβγαλα πυρασφάλεια για τα σωστά τετραγωνικά. Εκείνος την τακτοποίηση τελικά την έκανε το καλοκαίρι (μετά από 2 χρόνια), αλλά θέλει πιστοποιητικά ηλεκτρολόγου για την πλήρη επιφάνεια, υπάρχει πρόστιμο στη ΔΕΗ για τα λάθος τμ, νέο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης στο όνομα του γιου και πρόστιμο στο Δήμο για δηλωμένα λιγότερα τμ (ΤΑΠ επαγγελματικού χώρου). Αυτά αρνείται να πληρώσει και ζητά να τα δώσω εγώ. Ναι, μέχρι να γίνει η στραβή. Τα 12 χρόνια του συμβολαίου δεν ισχύουν στη δική μου περίπτωση, γιατί έχουμε όρο ότι η μεταξύ μας συμφωνία στο μισθωτήριο ορίζει κάτι διαφορετικό το οποίο έχω αποδεχτεί με την υπογραφή μου. Αυτό είπε ο δικηγόρος. Το χρονικο διάστημα ειναι το διαφορετικο? σε αυτη τη περιπτωση δεν υπερισχυει η αποφαση ενος ανωτατου δικαστηριου? Πχ συμφωνα με τον ΑΠ ακομα και αν ενα συμβολαιο για ενοικιαση ειναι στα 2 χρονια ορισμενο τοτε ισχυει η 3ετια κανονικά. Χαχαχαχαχαχα, ο,τι καλυτερο εχω ακούσει/διαβάσει. "Εεεε, ναι, ισχύει αυτό αλλά όχι στη δική σας περίπτωση γιατί δεν συμφέρει τον πελάτη μου". Συγγνώμη αλλά λένε μαλακιες. Βρες δικηγόρο. Χθες. Κατα μάνα κατα κυρη .... κατα ιδιοκτητη και δικηγορο! Μπουχέσας ιδιοκτητης σιγα μην έφερνε σοβαρο άνθρωπο. Στα λεγαμε χθες αλλα ελεγες δεν θες φασαριες. Ευτυχως μας ακουσες και δεν πληρωσες το ενοικιο τουλαχιστον σε βλεπει ψαρωμένη για αυτο πάει να σε ψαρώσει. Εγω θα του ελεγα .... ανα πασα στιγμη πατάω το κουμπάκι και πληρώνεις τα προστιμα. Προσεξε πως συμπεριφέρεσαι. Και τα τελεσιγραφα αλλού εδω θα έχουμε διάρκεια να ξέρεις. Θα αρχισουν οι επισκεψεις απο την εφορια. Και στους 2 μας. Δεν συμφέρει.
Joshua21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται αυτό με το 1 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας που αναφέρεις, αλλά, κανονικά, βεβαίως πρέπει να γίνεται αυτή η διαδικασία. Αλλιώς πώς ο δικαιούχος της κατάθεσης (ο ιδιοκτήτης του ακινήτου εν προκειμένω) θα γνωρίζει ότι έγινε κατάθεση στο όνομά του; Μόνο αν του κοινοποιείς τα γραμμάτια παρακαταθήκης, προκειμένου να μπορεί να πάει να εισπράξει το ποσό που κατατέθηκε επ' ονόματί του. Τώρα τελευταία έχει γίνει δεκτή και η πρακτική της ενημέρωσης του δικαιούχου με ένα εξώδικο - για το σύνολο των καταθέσεων που θα επακολουθήσει - με ταυτόχρονη αναφορά του προσώπου που έχει στην κατοχή του τα αρχικά γραμμάτια. Για παράδειγμα "κύριε τάδε, από τούδε και στο εξής και λόγω της άρνησής σας να παραλαμβάνετε το μίσθωμα, σας ενημερώνω ότι θα το καταθέτω στο ΤΠΔ και τα γραμμάτια παρακαταθήκης θα βρίσκονται στην κατοχή του δικηγόρου μου κυρίου Χ". Δεν έχεις ακούσει εδώ και τόσα χρόνια(από το 2011 νομίζω) ότι μερικοί καταθέτουν 1€ στο ΤΠΔ αντί για τέλη κυκλοφορίας? Να ένα σχετικό άρθρο: http://www.ert.gr/ert-pirgoukatethesan-1-evro-gia-ta-teli-kikloforias/ Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλυμμένοι όσοι το έκαναν, αλλά σίγουρα το έχουν κάνει πολλοί.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δεν έχεις ακούσει εδώ και τόσα χρόνια(από το 2011 νομίζω) ότι μερικοί καταθέτουν 1€ στο ΤΠΔ αντί για τέλη κυκλοφορίας? Να ένα σχετικό άρθρο:http://www.ert.gr/ert-pirgoukatethesan-1-evro-gia-ta-teli-kikloforias/Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλυμμένοι όσοι το έκαναν, αλλά σίγουρα το έχουν κάνει πολλοί. Α όχι, δεν το είχα διαβάσει ποτέ αυτό. Μετά θα έρθουν κάτι πρόστιμα και θα κάνουν απεργίες πείνας...
Joshua21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Χαχαχαχαχαχα, ο,τι καλυτερο εχω ακούσει/διαβάσει. "Εεεε, ναι, ισχύει αυτό αλλά όχι στη δική σας περίπτωση γιατί δεν συμφέρει τον πελάτη μου". Εγώ έχω ακούσει κάτι καλύτερο από δικηγόρο. Εισέπραξε 3.200€(κεφάλαιο + τόκοι + έξοδα) από πελάτη μου, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει "έλα να πάρεις 1.900€". Γιατί μόνο τόσα του λέω, "εεε πλήρωσα και τοκόσημο" μου λέει χαχα
Mau-Maus Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Κοπελιά το μόνο που μπορείς να κάνεις πλέον είναι να βασίσεις τις όποιες ελπίδες σου στην 12ετια! βρες οπωσδήποτε έναν πολύ καλό δικηγόρο ο οποίος θα τον πάρει τηλ και θα του πει τα εξής Α. δεν αναγνωρίζεις κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό , τις όποιες διαφορές σας θα τις λύσουν τα δικαστήρια Β. να μην ξανά επικοινωνήσει ποτέ και για κανέναν λογο μαζί σου, δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε τηλ να σε παίρνει ούτε τίποτα και για οτι χρειαστεί θα μιλάει αποκλειστικά και μόνο με τον δικηγόρο σου! ---- Εγώ μια απορία έχω μόνο , αφού ρε συ όλο σου το επαγγελματικό μέλλον το είχες σκεφτεί κάτω από αυτήν την στέγη , αφού επένδυσες σε χρήμα για την λειτουργικότητα της , τότε γιατί υπέγραψες το ιδιωτικό συμφωνητικό που πατάει πάνω τώρα αυτός και θέλει να σε διώξει ? Αυτά ..
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ έχω ακούσει κάτι καλύτερο από δικηγόρο. Εισέπραξε 3.200€(κεφάλαιο + τόκοι + έξοδα) από πελάτη μου, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει "έλα να πάρεις 1.900€". Γιατί μόνο τόσα του λέω, "εεε πλήρωσα και τοκόσημο" μου λέει χαχα Είχα την εντύπωση ότι είσαι δικηγόρος! Κοπελιά το μόνο που μπορείς να κάνεις πλέον είναι να βασίσεις τις όποιες ελπίδες σου στην 12ετια! βρες οπωσδήποτε έναν πολύ καλό δικηγόρο ο οποίος θα τον πάρει τηλ και θα του πει τα εξής Α. δεν αναγνωρίζεις κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό , τις όποιες διαφορές σας θα τις λύσουν τα δικαστήρια Β. να μην ξανά επικοινωνήσει ποτέ και για κανέναν λογο μαζί σου, δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε τηλ να σε παίρνει ούτε τίποτα και για οτι χρειαστεί θα μιλάει αποκλειστικά και μόνο με τον δικηγόρο σου! ---- Εγώ μια απορία έχω μόνο , αφού ρε συ όλο σου το επαγγελματικό μέλλον το είχες σκεφτεί κάτω από αυτήν την στέγη , αφού επένδυσες σε χρήμα για την λειτουργικότητα της , τότε γιατί υπέγραψες το ιδιωτικό συμφωνητικό που πατάει πάνω τώρα αυτός και θέλει να σε διώξει ? Αυτά .. Μάλλον πίστευε ότι θα δεσμευτεί και η ίδια και δεν θα μπορεί να φύγε. Ή θα ήταν όρος του ιδιοκτήτη και επειδή δεν έβρισκε άλλο κατάλληλο χώρο τον δέχτηκε. 1
Mau-Maus Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μάλλον πίστευε ότι θα δεσμευτεί και η ίδια και δεν θα μπορεί να φύγε. Ή θα ήταν όρος του ιδιοκτήτη και επειδή δεν έβρισκε άλλο κατάλληλο χώρο τον δέχτηκε. Μα αυτο λεω πως μπορείς να υπογράψεις τέτοιον όρο όταν έχεις σκοπό να χτίσεις το μέλλον σου εκεί και όταν ρίχνεις χρήμα γι αυτό ? πας παρακάτω μέχρι να βρεις τον κατάλληλο χώρο, αυτές είναι αποφάσεις ζωής αν είναι λάθος μπορεί να καταστραφείς ,, 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα