chris23_32 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ήξερα ότι επειδή είναι Αγγλική εταιρία απαλλάσεται από το ΦΠΑ... καλό αυτό. Όταν λες να μένουν καθαρα 2000 στα χέρια του άλλου τι εννοείς? Να είναι το τελικό μετα από φόρους ποσό? Δδλ ο εργοδότης να έχει πληρώσει και τις ασφ.εισφορές + φόρους + εκτακτες + τέλος επιτ.+ ότι άλλο? Ναί, ακριβώς αυτό εννοώ! Ο λόγος που δεν πάει για μισθωτό είναι λόγω αντικειμένου. Λογικά θα παίρνει εξάμηνα πρότζεκτς και αντίστοιχα θέλει να δίνει εξάμηνα συμβόλαια στην Ελλάδα, τα οποία αν πηγαίνει καλά η δουλειά θα ανανεώνονται. Επιπλέον δε θα έχει να ασχοληθεί σαν ξένη εταιρία με επιδόματα, ιατροφαρμακευτικές καλύψεις, κλπ.
gregdel Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Εδω χρειάζεται αρχικά ερώτηση σε λογιστή αν μπορεί να πάει σαν μισθωτός λόγω του ότι τα έσοδά του θα είναι από το εξωτερικο (εκτός αν γνωρίζει κάποιος από εδώ). Θέλει όμως προσοχή καθώς σε μεγάλα έσοδα ίσως να συμφέρει να δηλώνεις ΕΕ, καθώς ως μισθωτός δεν σου αναγνωρίζονται έξοδα πέρα της ασφάλειας. Απαλλαγή ΦΠΑ υπάρχει σε όλες τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών. Σε αντιθετη περίπτωση (εντός χώρας) υπάρχει έκπτωση ΦΠΑ αυτού που πληρώνει. Προσοχή όμως: μεταξύ επαγγελματιών με ΑΦΜ που δηλώνει επιχείρηση (ατομική ή νομικής μορφής) Τα 2000€ καθαρό είναι αρκετά μεγάλο ποσό καθώς θες αρχικό ποσό πολύ μεγαλύτερο, καθώς το ελληνικό κράτος το έχουμε συνέταιρο σε κάθε επιχείρηση μας. Επομένος χρειάζεται να ξες βασικά τι έξοδα θα έχει αυτός που είναι στην Ελλάδα. Αν είναι μικρά τότε μπορεί να συμφέρει να πάει σαν μισθωτός. Αν είναι μεγαλύτερα σαν ΕΕ. Επειδή η υπόθεση (λόγω εξωτερικού) δεν είναι τόσο απλή, το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον λογιστή.
NickTG Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ πάντως έρχομαι και με 1500€ καθαρά το μήνα! :P 1
chris23_32 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 ΟΚ Ευχαριστώ! Βασικά ήλπιζα μπας και υπήρχε κάποιος λογιστής εδώ να απαντούσε. Ψάχνει για τόπ προγραμματιστές σε Java: Core Java 7 & 8 (multithreading/concurrency, collections, streams, lambda) Spring, camel, maven, JUnit, Mocking (Mockito and JMockit), GIT Microservices, SOA, REST API/RAML, JSON XML Parsing and FpML DevOps (TeamCity, SonarQube, Nexus, CHEF/Puppet/Ansible) Ideally: Big Data (Hadoop, Map Reduce, Spark, Kafka) Financial and Investment Banking knowledge (Derivatives, Fin. Products) Απλά τα 1500 που ανέφερες μου φαίνονται λίγα για να προσελκύσει τα τοπ ταλέντα. 1
fouros Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Εδω χρειάζεται αρχικά ερώτηση σε λογιστή αν μπορεί να πάει σαν μισθωτός λόγω του ότι τα έσοδά του θα είναι από το εξωτερικο (εκτός αν γνωρίζει κάποιος από εδώ). Θέλει όμως προσοχή καθώς σε μεγάλα έσοδα ίσως να συμφέρει να δηλώνεις ΕΕ, καθώς ως μισθωτός δεν σου αναγνωρίζονται έξοδα πέρα της ασφάλειας. Απαλλαγή ΦΠΑ υπάρχει σε όλες τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών. Σε αντιθετη περίπτωση (εντός χώρας) υπάρχει έκπτωση ΦΠΑ αυτού που πληρώνει. Προσοχή όμως: μεταξύ επαγγελματιών με ΑΦΜ που δηλώνει επιχείρηση (ατομική ή νομικής μορφής) Τα 2000€ καθαρό είναι αρκετά μεγάλο ποσό καθώς θες αρχικό ποσό πολύ μεγαλύτερο, καθώς το ελληνικό κράτος το έχουμε συνέταιρο σε κάθε επιχείρηση μας. Επομένος χρειάζεται να ξες βασικά τι έξοδα θα έχει αυτός που είναι στην Ελλάδα. Αν είναι μικρά τότε μπορεί να συμφέρει να πάει σαν μισθωτός. Αν είναι μεγαλύτερα σαν ΕΕ. Επειδή η υπόθεση (λόγω εξωτερικού) δεν είναι τόσο απλή, το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον λογιστή. Μπορεί κανονικά να φορολογηθεί σαν μισθωτός αν πληρωνεται από εταιρεία εξωτερικού. Μιλάω από προσωπική πείρα. Απαιτείται σύμβαση μεταξυ των 2 μερών και το 75% των εσόδων του επαγγελματία να προέρχεται από 1 εταιρεία. Προσοχή μεγάλη στους επαγγελματίες με μπλοκάκι που εκδίδουν και κάνα τιμολόγιο σε 3ους. Πρέπει να εχουν με όλους εγγραφη σύμβαση ακόμη για ποσά των 50€-100€. Προσωπικά αυτά που θα πρέπει να υπολογίσει ο φίλος σου ειναι εκτός του μισθού, ΟΑΕΕ εισφορές, τέλη επιτιδευματος (αν εχει μιας και ο νεος επαγγελματιας πληρωνει μετα την τριετία), επιμελητήριο 60€ το χρόνο και λογιστικά εξοδα π.χ 50€ το μήνα. Αν δεν έχει κάνει έναρξη καποιος τότε και τα εξοδα εναρξης επιχειρησης , υπολογισε κανα 200€ Ο φόρος εισοδήματος δεν θα έπρεπε να τον απασχολεί. Φυσικά θα πρέπει να πάρεις την γνωμη και καποιου λογιστή.
Xvipes Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μα δεν κατάλαβες. Ακόμα και αν κάποιος πιαστεί ως "μισθωτός" οι ασφαλιστικές του εισφορές θα υπολογίζονται με τον ίδιο τρόπο. Ο φόρος εισοδήματος θα αλλάζει (φυσικά και παραδόξως θα πληρώνει τέλος επιτηδέυματος). Είσαι σίγουρος γι αυτό?Και αν είναι έτσι για πιο λόγο γίνεται αυτός ο διαχωρισμός? Ρωτάω γιατί είναι αυτές τις μέρες να πάω να κάνω και εγώ έναρξη γι αυτό τα ψάχνω.
fouros Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Είσαι σίγουρος γι αυτό?Και αν είναι έτσι για πιο λόγο γίνεται αυτός ο διαχωρισμός? Ρωτάω γιατί είναι αυτές τις μέρες να πάω να κάνω και εγώ έναρξη γι αυτό τα ψάχνω. Επιβεβαιωνω, φυσικα πληρωνεις κανονικα ΟΑΕΕ όπως κάθε άλλος επαγγελματίας.
DrLo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Είσαι σίγουρος γι αυτό?Και αν είναι έτσι για πιο λόγο γίνεται αυτός ο διαχωρισμός? Ρωτάω γιατί είναι αυτές τις μέρες να πάω να κάνω και εγώ έναρξη γι αυτό τα ψάχνω. Μα η όλη "λογική" του κατρουγκ ειναι ότι η εε πρέπει να πληρώνουν αναλογικές εισφορές όπως οι μισθωτοί.
likor Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Αυτη η δουλεια πληρωνεται 600λιρες/μερα. Μου φαινεται περιεργο να κανει outsourcing τετοια skills και εκτος εταιριας. Οπου ψαχνω για contracts ειναι παντα μεσα στην εταιρια. 1
chris23_32 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Αυτη η δουλεια πληρωνεται 600λιρες/μερα. Μου φαινεται περιεργο να κανει outsourcing τετοια skills και εκτος εταιριας. Οπου ψαχνω για contracts ειναι παντα μεσα στην εταιρια. Φυσικά και ειναι 600 λιρες/μέρα. Αυτό ισχύει αν ζείς Αγγλία και ακόμα περισσότερο Λονδίνο και είσαι contractor μέσα σε τράπεζα ή σε fintech. Οι consultancies όμως είναι πιο ανταγωνιστικές όταν χρεώνουν 200 λιρές / μέρα και δουλεύουν με Ινδούς. Αντίστοιχα και ο φίλος μου θέλει να ανταγωνιστεί αυτές τις συμβουλευτικές και αντί να κάνει offshore σε Ινδία, να κάνει nearshore σε Ελλάδα που βρίσκεται και στην Ε.Ε.. Προφανώς 600 λίρες/μέρα δεν ισχύει για την Ελλάδα, για αυτό και θέλει να δώσει ανταγωνιστικό μισθό Ελλάδας και να το κρατήσει σε τέτοια επίπεδα που θα είναι και ανταγωνιστικό το rate που θα χρεώνει στην Αγγλία. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν αυτό είναι εφικτό με τα τωρινά δεδομένα των ελεύθερων επαγγελματιών Ελλάδα και αν αξίζει μια τέτοια κίνηση. Το πλεονέκτημα του φίλου μου είναι το εξής (σε περίπτωση που σκέφτεσαι οτι αν το όλο θέμα ήταν τόσο εύκολο θα το κάναν όλοι): Η εταιρία του φίλου μου είναι στο PSL (Preferred Supplier List) σε μεγάλους οργανισμούς, επομένως έχει την ευκαιρία να προσφέρει πρότζεκτς που χρειάζοντε τα skills που προανέφερα. Άλλωστε και γω την ίδια δουλειά κάνω, για αυτό και ζητάμε αυτά τα προσόντα!
likor Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Στην ελλαδα η φορολογια ειναι αποτρεπτικη για τετοια δουλεια και στην χειροτερη αν του δωσεις ενα termination notice 30 ημερων θα παθει ζημια. Καλυτερα να κοιτάξετε για μια εταιρια στην Ιρλανδια, Βουλγαρια, Κυπρο και να βαλεις τους προγραμματιστες να δουλευουν απο το σπιτι τους στην Ελλαδα και να ασφαλιζονται σε αλλη χωρα. Στην Ελλαδα μπορειτε να εχετε μια subsidiary company για να περνατε τις ζημιες. Πως ακριβως γινεται αυτο το ξερουν μονο εξειδικευμενοι δικηγοροι!! 2
bedazzled Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Αυτη η δουλεια πληρωνεται 600λιρες/μερα. Μου φαινεται περιεργο να κανει outsourcing τετοια skills και εκτος εταιριας. Οπου ψαχνω για contracts ειναι παντα μεσα στην εταιρια. 18.000 λίρες τον μήνα;;; Ο Cameron δηλαδή πόσα παίρνει; Οι consultancies όμως είναι πιο ανταγωνιστικές όταν χρεώνουν 200 λιρές / μέρα και δουλεύουν με Ινδούς. Αντίστοιχα και ο φίλος μου θέλει να ανταγωνιστεί αυτές τις συμβουλευτικές και αντί να κάνει offshore σε Ινδία, να κάνει nearshore σε Ελλάδα που βρίσκεται και στην Ε.Ε.. Προφανώς 600 λίρες/μέρα δεν ισχύει για την Ελλάδα, για αυτό και θέλει να δώσει ανταγωνιστικό μισθό Ελλάδας και να το κρατήσει σε τέτοια επίπεδα που θα είναι και ανταγωνιστικό το rate που θα χρεώνει στην Αγγλία. Συγνώμη, αλλά γιατί δίνει 200 λίρες/μέρα (6000 λίρες/μήνα) σε Ινδούς όταν το κόστος διαβίωσης στην Ινδία είναι πολύ χαμηλότερο από την Ελλάδα; Με αυτό το σκεπτικό, τα €2000/μήνα (€66/μέρα) είναι πολύ λίγα σε σχέση με όσα παίρνει ο Ινδός... αλλιώς καλύτερα να φύγουν όλοι μετανάστες στην Ινδία, να ζουν σαν μαχαραγιάδες με 6000 λίρες/μήνα.
chris23_32 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 18.000 λίρες τον μήνα;;; Συγνώμη, αλλά γιατί δίνει 200 λίρες/μέρα (6000 λίρες/μήνα) σε Ινδούς όταν το κόστος διαβίωσης στην Ινδία είναι πολύ χαμηλότερο από την Ελλάδα; Με αυτό το σκεπτικό, τα €2000/μήνα (€66/μέρα) είναι πολύ λίγα σε σχέση με όσα παίρνει ο Ινδός... αλλιώς καλύτερα να φύγουν όλοι μετανάστες στην Ινδία, να ζουν σαν μαχαραγιάδες με 6000 λίρες/μήνα. Αρχικα ναι, 18 χιλιάδες λίρες το μήνα μεικτά και δεν είναι τρελό το ποσό. Υπάρχουν contracts με 750 λίρες τη μέρα, και άλλα με πάνω από 1000 τη μέρα. Ο φίλος μου ΔΕ δίνει τίποτα στους Ινδούς, μίλησα για άλλες συμβουλευτικές. Δεύτερον, οι 200 λίρες/μέρα είναι τι χρεώνεται ο πελάτης, όχι τι παίρνει ο Ινδός. Τρίτον, κοιτάει να δώσει καλό μισθό για Ελλάδα... οι συγκρίσεις με οποιαδήποτε άλλη χώρα είναι πλέον ακυροι. Πήγαινε μια βότα Ινδία και έλα να μου πείς αν θέλεις να ζήσεις εκεί.
bedazzled Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδή ο Ινδός πόσα θα παίρνει τον μήνα;
chris23_32 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Mπορεί να παίρνει 50 ευρώ τη μέρα... δε γνωρίζω. Έχει σημασία;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα