Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση.Σε περίπτωση που παρατάει κάποιος διάφορες κούτες σε ιδιοκτησία τρίτου (μηδαμινής αξίας πράγματα...χαρτομάνι). Για μήνες ολόκληρους...και μια μέρα ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να τα πετάξει στα σκουπίδια. Μπορεί να του γίνει καμιά μήνυση ή οτιδήποτε? Στέκει νομικά το οτιδήποτε εναντίον του?

• Super Moderators
Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση.Σε περίπτωση που παρατάει κάποιος διάφορες κούτες σε ιδιοκτησία τρίτου (μηδαμινής αξίας πράγματα...χαρτομάνι). Για μήνες ολόκληρους...και μια μέρα ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να τα πετάξει στα σκουπίδια. Μπορεί να του γίνει καμιά μήνυση ή οτιδήποτε? Στέκει νομικά το οτιδήποτε εναντίον του?

Η λογική λέει όχι. Το αν νομικά μεταφράζεται αλλιώς ...δεν ξέρω! :)

Δημοσ.

Η λογική λέει όχι. Το αν νομικά μεταφράζεται αλλιώς ...δεν ξέρω! :)

Και γω με την λογική αυτό σκέφτηκα. Αλλά επειδή τα νομικά αρκετές φορές λειτουργούν διαφορετικά για αυτό έθεσα το ερώτημα μήπως ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω.

Δημοσ.

Πως θα αποδείξει ότι τα είχε εκεί για να κυνηγήσει όποιον τα πέταξε?

Πες ότι έχει μάρτυρα (ψευδό ή αληθές δεν εχει σημασία...ή καμερα παρακείμενου μαγαζιού). Τι θα πει ο μαρτυρας ή η καμερα οτι πεταξε κατι μέσα απτην περιουσία του ο αλλος? 

Δημοσ.

Μισό, ο Α έχει έναν χώρο και ο Β παρατάει τη σαβούρα του εκεί. Ο Α τα πετάει και μετά ο Β παίρνει με κάποιον τρόπο βίντεο...από την κάμερα του Α για να κινηθεί εναντίον του Α? :shock:

Πες λίγο τι έχει παιχτει να καταλάβουμε. 'Εχεις νοικιάσει μαγαζί, ο τύπος έφυγε και έχει παρατήσει μέσα σαβούρα συν απλήρωτα νοίκια?

• Like 1
Δημοσ.

Μισό, ο Α έχει έναν χώρο και ο Β παρατάει τη σαβούρα του εκεί. Ο Α τα πετάει και μετά ο Β παίρνει με κάποιον τρόπο βίντεο...από την κάμερα του Α για να κινηθεί εναντίον του Α? :shock:

Πες λίγο τι έχει παιχτει να καταλάβουμε. 'Εχεις νοικιάσει μαγαζί, ο τύπος έφυγε και έχει παρατήσει μέσα σαβούρα συν απλήρωτα νοίκια?

Απο κολλητό ειναι το θέμα βασικά. Είχε νοικιάσει αυτός δικό του κατάστημα...ο πρώην νοικάρης έφυγε και παρατησε τα πράγματα του εκεί. Χαρτομάνι όχι πράγματα αξίας. Λογιστικό χαρτομάνι λογικά. Ο καινούργιος που το νοικιασε πέταξε τα πράγματα του πρώην στην εισοδο της μονοκατοικίας του φίλου μου η οποία ειναι κολλητά στο μαγαζί. Ε πέρασαν πόσοι μηνες (από περυσι την ανοιξη μου ειπε)...είπε και 3-4 φορές στον πρώην να πάρει τα πραγματα του και αυτός τίποτα. Ε τα πέταξε ο φίλος μου στα σκουπίδια.Και παίζει να τον πήρανε οι κάμερες του μαγαζιού που νοικιάζει να το κάνει. Και το μαθε ο πρώην για αυτό ανησυχεί το παιδί μην του κάνει τίποτα.

Δημοσ.

Δεν μπορεί να γίνει τίποτα επειδή:

1) Ο νέος ενοικιαστής δεν έχει καταγραφικό για τόσο καιρό πριν και οτιδήποτε ενοχοποιητικό έχει ήδη σβηστεί.

2) Ακόμα και να είχε, δεν θα το έδινε στον προηγούμενο επειδή στην απίθανη περίπτωση που θα μπορούσε να γίνει κάτι νομικά, είναι και ο ίδιος "ένοχος" αφού τα έβγαλε έξω.

Δημοσ.

Απ' όσο ξέρω (νομικός δεν είμαι) οι όποιες κάμερες δεν πρέπει να "βλέπουν" προς τα έξω (μόνο μέσα στο χώρο).

Βέβαια τώρα το αν ο ένας θα πει "μου τα πέταξες" (που είναι αλήθεια) και ο άλλος θα ισχυριστεί ότι "όχι" (που είναι ψέματα) οδηγεί κάπου αλλού το θέμα και θα αρχίσουμε να μιλάμε την για συμβία του Καίσαρα και το πως πρέπει να είναι και να φαίνεται ;)

oops γράψε λάθος, άλλο απόφθεγμα ταιριάζει εδώ (το ηθικό και το νόμιμο) :-)

Δημοσ.

Δεν μπορεί να γίνει τίποτα επειδή:

1) Ο νέος ενοικιαστής δεν έχει καταγραφικό για τόσο καιρό πριν και οτιδήποτε ενοχοποιητικό έχει ήδη σβηστεί.

2) Ακόμα και να είχε, δεν θα το έδινε στον προηγούμενο επειδή στην απίθανη περίπτωση που θα μπορούσε να γίνει κάτι νομικά, είναι και ο ίδιος "ένοχος" αφού τα έβγαλε έξω.

Ούτε με αστυνομία τίποτα?Δλδ αν έχει καταγραφικό και υπάρχει ακόμα και παει ο αλλος με την αστυνομία θα βρει τον μπελά του που πέταξε πράγματα μέσα από δικό του ακίνητο? 

Δημοσ.

Από τη στιγμή που είχε λυθεί το μισθωτήριο και δεν υπήρξε έγγραφη συμφωνία για τα πράγματα που άφησε πίσω, δεν πρόκειται να ασχοληθεί καμία αστυνομία. Θα γελάνε οι άνθρωποι.

Είναι σαν να ξέχασε την βαλίτσα του σε ένα ξενοδοχείο και φωναξε την αστυνομία ένα χρόνο μετά επειδή του την πέταξαν.

• Like 2
Δημοσ.

Από τη στιγμή που είχε λυθεί το μισθωτήριο και δεν υπήρξε έγγραφη συμφωνία για τα πράγματα που άφησε πίσω, δεν πρόκειται να ασχοληθεί καμία αστυνομία. Θα γελάνε οι άνθρωποι.

Είναι σαν να ξέχασε την βαλίτσα του σε ένα ξενοδοχείο και φωναξε την αστυνομία ένα χρόνο μετά επειδή του την πέταξαν.

χαχαχαα και γω κάτι παρόμοιο του απάντησα όταν μου το είπε. Αλλά επειδή νομικά δεν ήξερα τι ευσταθεί είπα να ρωτήσω μήπως ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω ή έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία.

Δημοσ.

Κοίτα , κανονικά πρέπει να του κάνεις ένα εξώδικο για να τα πάρει εντός κάποιας προθεσμίας.

Αν του επιδοθεί , και δεν τα πάρει εντός της προθεσμίας, τα σουτάρεις.

Μιλάμε βέβαια για περιπτώσεις που είναι σε χώρο που του είχες νοικιάσει κλπ., και δεν έχει γίνει έξωση ή έχετε κάποια δικαστική διαμάχη.

Αν είναι φίλος ή γνωστός, στα τέτοια σου. Πέτα τα έξω κι άστον να κουρεύεται.

• Like 2
Δημοσ.

Φοβάστε μήπως τα ζητήσει και σας κυνηγήσει ή το έχει ήδη κάνει; Γιατί εγώ κατάλαβα ότι δεν ενδιαφέρεται για τα πράγματα.

Δημοσ.

Φοβάστε μήπως τα ζητήσει και σας κυνηγήσει ή το έχει ήδη κάνει; Γιατί εγώ κατάλαβα ότι δεν ενδιαφέρεται για τα πράγματα.

Μου είπε ο φίλος ότι τα θυμήθηκε τώρα που τα πέταξε και λέει οτι τα χρειάζονταν. (μιλάμε πάντα για πράγματα χωρίς αξία...χαρτομάνι). Δλδ δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να υποστήριξει ότι κλάπηκαν για κάποιο προσωπικό όφελος. Και πήγε στο σπίτι του και τον άρχισε στο κράξιμο. Δεν είπε ότι θα κάνει κάποια δικαστική κίνηση απλά για να υπάρχει μια ιδέα αν μπορεί να κινηθεί έτσι.

Ο φίλος του είπε απλά οτι τώρα μετά από σχεδόν έναν χρόνο που ήταν παρατημένα θυμήθηκες ότι τα χρειάζεσαι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...