Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα στο forum! Υπαρχει ενα 2οροφο κτηριο cafe-bar το οποιο εχει μια vdsl συνδεση και ο ιδιοκτητης θελει να κανει share και στους 2 οροφους. Θα μπουν 2 access points, 1 σε καθε οροφο, τι υπαρχει σε καλο value for money (ειναι λιγο πολυ σπαγκος) ?  Επισης.. στα 70 μετρα ειναι και το σπιτι του που υπαρχει οπτικη επαφη και θελει να μοιρασει και εκει την συνδεση αυτη. Και λεω εγω τωρα.. με UTP χωρις repeater στη μεση δεν θα παιξει..για να μπει και εκει ενα access point.  Αν μπουν 2 repeaters 1 να στελνει και ενα λαμβανει με κατευθυντικες καιρεες θα γινει δουλεια? Αν ναι τι περιπου θα χρειαστει σαν "χαρακτηριστικα" ? 

Οι ιδεες μου ειναι: TP-LINK  TL-WA901ND V4 ως access points 

και TP-LINK  TL-WA7210N για repeaters εξω με κεραια TP-LINK TL-ANT2409A

Δημοσ.

Καλημέρα.

2 παλιά ρούτερ υπάρχουν για να τα βάλεις αντί AP? Αλλιώς υπολόγισε κανένα 25ρι 30 το κάθε ένα.

Στα 70 μέτρα το καλώδιο πάει αν μπορείς να το πας χωρίς πρόβλημα, μέχρι 100 είναι οκ. Αλλιώς πας σε ασύρματο με 2 κεραίες όπως η 7210 (αλλά σε ubiquity καλύτερα, την loco πχ).

Για μέτρα στον χάρτη την απόσταση και βάλε και τις εσωτερικές αποστάσεις μέχρι το ρούτερ και το AP να δούμε πόσο πάει σούμα.

Δημοσ.

Αν ειναι τσιγγουνης πεστου να το φτιαξει μονος του, αλλιως δε θα κανει δουλεια. Εγω αμα βλεπω τετοιους απλα φευγω γιατι γνωριζω εκ των προτερων οτι θα χασω το χρονο μου, θα εχω συνεχεια γκρινιες...... χιλια δυο λεμε.

δλδ καταληγουμε σε ubiquity.

• Like 1
Δημοσ.

Για την ασύρματη ζεύξη μαγαζιού-σπίτι κάνουν 2 TL-WA7210N που έδειξες, Οι εξωτερικές κεραίες TL-ANT2409A είναι αχρείαστες.

Προτιμώ κάποιο Ubiquiti, αλλά σε τέτοια απόσταση δεν θα έχει κανένα θέμα και με την TP-Link.

Για το μαγαζί όμως, πες του ότι θα πρέπει να τα σκάσει, διαφορετικά θα έχει θέμα.

Κάθε απλό εσωτερικό ΑΡ, μπορεί να σηκώσει το πολύ 15-20 ταυτόχρονους χρήστες. Μετά κολλάει και πάπαλα.

Για 2όροφο μαγαζί εκτιμώ ότι θα έχει σε κάποιες περιπτώσεις και 100 ταυτόχρονους χρήστες. Άρα κάνε τις πράξεις και θα δεις τι χρειάζεσαι. Μπορεί βέβαια να πάει σε λύση 2 εσωτερικών Unifi και να καλυφθεί.

Πάμε τώρα στον router. Φαντάζομαι ότι έχει του παρόχου και θέλει να μοιράζει τα 50Mbps στους 100 χρήστες χωρίς να έχουν θέματα.

Αν τα καταφέρει να μου το πει και μένα να το έχω υπόψιν. Απλά είναι αδύνατον.

Θα χρειαστεί κανονικό router με δυνατότητες QoS και bandwidth management και με ικανή επεξεργαστική ισχύ για να αντεπεξέλθει σε αυτόν τον φόρτο, διαφορετικά θα γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος.

• Like 2
Δημοσ.

καλησπερα για μενα καλυτερα να βαλει καλωδιο ethernet στους πανω οροφους κανωντας εγκατασταση και να βαλει παλια ρουτερ με λειτουργια bridge και να εκπεμπουνε wifi συμφερει περισσοτερο αυτο , αν απο την αλλη δεν μπορει να περασει καλωδιο τοτε θα πρεπει να τα σκασει να παρει powerline αλλα αμα εχει τριφασικο ρευμα μπορει κα να μην παιζει . 

Οσο για το αλλο σπιτι θελω να ρωτησω το εξης τωρα στο vdsl ειναι στον οτε; ή σε αλλη εταιρεια; . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...