Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και χρόνια ηχογραφώ τις κλήσεις στο κινητό.
Ο λόγος είναι η πιθανότητα να χρειαστεί να ξαναακούσω κάτι που ξέχασα ή δεν άκουσα καλά και πράγματι όλα αυτά τα χρόνια μου έχει χρησιμεύσει και με έχει σώσει πάρα πολλές φορές.

Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι:

1. Αν αυτό που κάνω είναι παράνομο γενικά
  2. Αν 1/1000 συμβεί κάτι στο μελλόν και μου είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσω δικαστικά μια τέτοια ηχογράφηση,αν θα είναι δεκτό ένα τέτοιο μέσο απόδειξης ή αν θα κατηγορηθώ κιόλας για παράνομη ηχογράφηση.
Δημοσ.

ειναι 100% παρανομο και ο λογος ειναι οτι δεν ενημερωνεις τον αλλο οτι τον καταγραφεις.
οποτε δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις πουθενα αν χρειαστει και επισεις μπορει να φας και μια ωραια μηνυση λογω του οτι καταγραφεις συνομιλια με τον αλλον χωρις την συγκαταθεση του.

(ειναι παρομοιο με το να καταγραφεις τον αλλο με καμερα χωρις την θεληση του και χωρις να το γνωριζει)

δεν αποτελει πειστηριο για κανενα λογο (εδώ στην Ελλαδα)  και η παρανομη ηχογραφηση και η παρανομη βιντεοσκοπηση (περιπτωση χαικαλη αν θυμασαι εβγαλε παρανομα έναν και παρ ολο που το εδειξε στο δικαστηριο εφαγε ένα ακυρο 100% )

επισης

http://www.insomnia.gr/topic/435075-%CE%B7%CF%87%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7/

Η συζήτηση δύο ατόμων ανήκει στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και είναι παρανομη όταν δεν το γνωριζει ο άλλος....

οποτε οσοι ειστε φιλοι του funbreaker εχουν καταγραφει οι συνομιλιες σας μαζι του και καντε του μηνυση

:) :P :P :P

Δημοσ.

1) Παράνομο είναι, όμως τι θα σου κάνουν? Θα πρέπει αυτός που ηχογράφησες χωρίς τη συγκατάθεση του να βρεί το αρχείο και να κινηθεί δικαστικά εναντίον σου, δηλαδη φεξε μου και γλίστρησα. Όσο κρατάς τα αρχεία για τον εαυτό σου κανείς δέν θα ασχοληθεί.

2) Στο δικαστήριο μπορούν να χρησιμοποιηθούν στοιχεία τα οποία έχουν ληφθεί με παράνομο τρόπο, εφόσον τα χρησιμοποιείς για την αθώωση σου. Δέν μπορείς όμως να τα χρησιμοποιήσεις για να αποδείξεις ενοχή κάποιου, εκτός πιθανόν απο κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις.

Οπότε μπορεί να είναι παράνομα, αλλά παρόλα αυτά μπορούν υπο προυποθέσεις να χρησιμοποιηθούν στα δικαστήρια.

Δημοσ.

Εδώ και χρόνια ηχογραφώ τις κλήσεις στο κινητό.

Ο λόγος είναι η πιθανότητα να χρειαστεί να ξαναακούσω κάτι που ξέχασα ή δεν άκουσα καλά και πράγματι όλα αυτά τα χρόνια μου έχει χρησιμεύσει και με έχει σώσει πάρα πολλές φορές.

Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι:

1. Αν αυτό που κάνω είναι παράνομο γενικά
  2. Αν 1/1000 συμβεί κάτι στο μελλόν και μου είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσω δικαστικά μια τέτοια ηχογράφηση,αν θα είναι δεκτό ένα τέτοιο μέσο απόδειξης ή αν θα κατηγορηθώ κιόλας για παράνομη ηχογράφηση.

1) Είναι παράνομο.

2) Δεν μπορείς.

Δες εδώ κι εδώ.

Όσον αφορά το (2), η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να επιτραπεί είναι για την προστασία συνταγματικά υπέρτερων έννομων αγαθών, όπως είναι η ανθρώπινη ζωή.

Και μόνο.

Δημοσ.

Τελευταία έχει αλλάξει η νομοθεσία,
και επιτρέπεται καταγραφή για προφορικές συμφωνίες (πχ. επανέκδοση κάρτας, τηλεφωνική συμφωνία για κάποιο προϊόν ή υπηρεσία κλπ.).
Αυτές έχουν βάση σε δικαστήρια αν χρειαστεί.

Το σίγουρο είναι ότι για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια καταγραφή ,
θα πρέπει να ενημερώνεις το συνομιλητή ότι η συνομιλία σας καταγράφεται, στη γλώσσα του.

Επίσης κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να κάνεις στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων σχετικό αίτημα γιατί ζητάνε και διάφορα άλλα , αν θέλεις να το κάνεις επίσημα.

Αν καταγράφεις για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους τις κλήσεις χωρίς να ενημερώνεις τον άλλο δεν μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε δικαστήριο ή νομική αρχή ως αποδεικτικό.

Μπορείς όμως να το τρίψεις στα μούτρα σε κάποιον που ισχυρίζεται ότι δεν έχουν ειπωθεί κάποια πράγματα,
και το τοπίο είναι θολό όταν ομολογείται παράνομη πράξη από αυτόν.
Αρκετές φορές τα δικαστήρια αποδέχονται ως ένδειξη τέτοια παράνομη καταγραφή, αλλά θα πρέπει να αποδεικνύεται με άλλα στοιχεία η παρανομία.

Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος άλλος σε ενημερώνει ότι σε καταγράφει, ενημέρωσε τον ότι τον καταγράφεις κι εσύ.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα, οπότε ο μόνος τρόπος να χρησιμοποιηθεί είναι να ενημερώσω το άλλο άτομο πως ηχογραφείται και να το αποδεχθεί.

Θα νομίσει πως μπλέχτηκαν οι γραμμές και μιλάει με καμιά τράπεζα! :P :D

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς όμως να το τρίψεις στα μούτρα σε κάποιον που ισχυρίζεται ότι δεν έχουν ειπωθεί κάποια πράγματα,

Αυτό μου έχει τύχει αλλά δεν ανέφερα καν την ύπαρξη ηχογράφησης. Απλά πήγα και την άκουσα και είπα ε τον μαλακά, έχω δίκιο.

Δεν γίνεται όμως να το χρησιμοποιήσεις σε μη φίλους γιατί είτε θα σου την πούνε που τους ηχογραφείς είτε θα σε περάσουν για τρελό.

Δημοσ.

Αυτό μου έχει τύχει αλλά δεν ανέφερα καν την ύπαρξη ηχογράφησης. Απλά πήγα και την άκουσα και είπα ε τον μαλακά, έχω δίκιο.

Δεν γίνεται όμως να το χρησιμοποιήσεις σε μη φίλους γιατί είτε θα σου την πούνε που τους ηχογραφείς είτε θα σε περάσουν για τρελό.

Κοίταξε, αν παίζεται πχ. να υπάρχει διένεξη και να είναι ο λόγος σου απέναντι στο λόγο κάποιου άλλου,

ακόμα και σε επαγγελματικό επίπεδο,

τον ξεφτιλίζεις.

Κι ας σου κάνει μήνυση. Σε αυτές τις περιπτώσεις αλληλομηνύεστε και δεν κερδίζει κανένας τίποτα.

Δημοσ.

Κοίταξε, αν παίζεται πχ. να υπάρχει διένεξη και να είναι ο λόγος σου απέναντι στο λόγο κάποιου άλλου,

ακόμα και σε επαγγελματικό επίπεδο,

τον ξεφτιλίζεις.

Κι ας σου κάνει μήνυση. Σε αυτές τις περιπτώσεις αλληλομηνύεστε και δεν κερδίζει κανένας τίποτα.

Καλά ναι αν είναι για κάτι πολύ σημαντικό οκ το δείχνεις αλλά αν είναι για μαλακίες δεν συμφέρει.

Δημοσ.

Καλά ναι αν είναι για κάτι πολύ σημαντικό οκ το δείχνεις αλλά αν είναι για μαλακίες δεν συμφέρει.

Καλό είναι να τα έχεις πάντως για προσωπικές σου υπενθυμίσεις έτσι κι αλλιώς.

Δημοσ.

Καλό είναι να τα έχεις πάντως για προσωπικές σου υπενθυμίσεις έτσι κι αλλιώς.

Όπως είπα, δεν μπορώ να διανοηθώ πλέον να έχω τηλέφωνο χωρίς αυτή την δυνατότητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...