Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια. Εχω ενα pc 7 χρονων. Kαι τα 7 χρονια λιγο το εχω "κουρασει" για απλη χρηση το ειχα.

Cpu εχω:

http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%205600%2B%20-%20ADA5600IAA6CZ%20(ADA5600CZBOX).html

(amd athlon 64x2 5600 + 2800 MHz)

Gpu: http://www.skroutz.gr/s/260351/Asus-Radeon-HD5450-1GB-Silent-LP.html (ΑSUS radeon hd 5450)

Τελευταια εχω κατεβασει το Lol, δεν με ενδιαφερει να παιζω με την τελεια αναλυση, δεν εχω προβλημα, αλλα κολλαει κατα διαστηματα, δεν εχει μια κανονικη ροη η εικονα ωρες ωρες (οχι κατι πολυ ενοχλητικο), το θεμα ειναι πως γενικα θελω να αλλαξω κατι στον υπολογιστη μου, δεν τον θελω για τρελο gaming, αλλα οταν παιζω που και που LOL να παιζω λιγο "αξιοπρεπως". Cpu ειναι απο την μερα που τον αγορασα, δεν εχει καποιο προβλημα να πεις, η Gpu ειναι 1 χρονου αλλα για απλη χρηση την πηρα. Με το σκεπτικο πως δεν θελω να ξοδεψω πολλα λεφτα περνοντας μια καλη gpu και καλο επεξεργαστη, ποιο απο τα δυο μου συστηνεται να αλλαξω? Cpu ή Gpu? Ξερω το καλυτερο ειναι να αλλαξω και τα δυο να παρω καινουρια, αλλα θα παει 200+ ευρω. Τι απο τα δυο θα κανει τον υπολογιστη πιο αποδοτικο και γενικα αλλα και στο gaming (ξαναλεω με οχι τελεια ποιοτητα, δεν με "καιει" αυτο).

Να κρατησω cpu με καλυτερη καρτα γραφικων? ή να κρατησω gpu και να αγορασω επεξεργαστη?

Ξεχασα να προσθεσω, εχω RAM 2 GB, μηπως επιρεαζει αυτο πολυ?

Motherboard:https://www.asus.com/Motherboards/M2N68VM/ (Asus m2n68-vm)

Επεξ/σία από marios.ghost123
Δημοσ.

για το lol θα σου προτεινα πρωτα επεξεργαστη καθως εχει χαμηλα γραφικα.

ενα κολπο για να δεις αν χρειαζεσαι το ενα ή το αλλο ειναι το εξης: δοκιμασε με τελειως χαμηλα γραφικά και οταν κολλαει το λολ δες αν ο επεξεργαστης σου ειναι στο 100% (εστω ο ενας πυρηνας να ειναι στο τερμα. ) αν ναι τοτε χρειαζεσαι πρωτα επεξεργαστη και μετα gpu

Δημοσ.

για το lol θα σου προτεινα πρωτα επεξεργαστη καθως εχει χαμηλα γραφικα.

ενα κολπο για να δεις αν χρειαζεσαι το ενα ή το αλλο ειναι το εξης: δοκιμασε με τελειως χαμηλα γραφικά και οταν κολλαει το λολ δες αν ο επεξεργαστης σου ειναι στο 100% (εστω ο ενας πυρηνας να ειναι στο τερμα. ) αν ναι τοτε χρειαζεσαι πρωτα επεξεργαστη και μετα gpu

Ενταξει θα το ψαξω μια και θα σου πω. Δεν θυμαμαι καλα αλλα σαν να το ειχα δει μια φορα, και ηταν 60-70%? Δεν ξερω για σιγουρια θα το ξανατσεκαρω. Λεει και για την Gpu ποσο καταναλωνει? Εννοω κανω το ιδιο τεστ και με Gpu?

Αα για ram ξεχασα να πω, 2gb ειναι, λες να επιρεαζει πολυ αυτο? 

Επισης καμια φορα ξερεις εκει που επαιζα απλα Costum Game, η οθονη μαυριζε του τυπου πως ειναι οταν αλλαζουμε αναλυση οθονης απο πινακα ελεγψου, οπου 2 δευτερα μαυριζει η οθονη και μετα ανοιγει η καινουρια αναλυση? εε ετσι εκανε στην αρχη, το εκανε πολλες φορες αυτο ανα 2 λεπτα πχ. Μηπως τελικα ειναι Gpu το θεμα? Μετα ομως οταν ρυθμισα αναλυσεις και ποιοτητα και στν gpu ελλατωθηκε κατα πολυ, σε ενα game 1-2 φορες να το εκανε.

Μια λυση του τυπου απλη cpu και gpu τι θα ελεγες? 80+70=160 ευρω πχ? ή θα μου πεις τζαμμπα λεφτα, 50 ευρω παραπανω και στα δυο παιρνεις ικανοποιητικα πραγματα? :/

Δεν ξερω πως δουλευει αυτο φιλε αλλα Ram kai Cpu με πρασινα αστερια και 5 στην Cpu, 4 στη ram, Ενω την gpu την βγαζει γκρι χρωμα με αριθμο 2, μαλλον τα νουμερα θα ειναι κατι σαν level σωστα? Αρα gpu το προβλημα? +ραμ

Δημοσ.

Ενταξει θα το ψαξω μια και θα σου πω. Δεν θυμαμαι καλα αλλα σαν να το ειχα δει μια φορα, και ηταν 60-70%? Δεν ξερω για σιγουρια θα το ξανατσεκαρω. Λεει και για την Gpu ποσο καταναλωνει? Εννοω κανω το ιδιο τεστ και με Gpu?

Αα για ram ξεχασα να πω, 2gb ειναι, λες να επιρεαζει πολυ αυτο? 

Επισης καμια φορα ξερεις εκει που επαιζα απλα Costum Game, η οθονη μαυριζε του τυπου πως ειναι οταν αλλαζουμε αναλυση οθονης απο πινακα ελεγψου, οπου 2 δευτερα μαυριζει η οθονη και μετα ανοιγει η καινουρια αναλυση? εε ετσι εκανε στην αρχη, το εκανε πολλες φορες αυτο ανα 2 λεπτα πχ. Μηπως τελικα ειναι Gpu το θεμα? Μετα ομως οταν ρυθμισα αναλυσεις και ποιοτητα και στν gpu ελλατωθηκε κατα πολυ, σε ενα game 1-2 φορες να το εκανε.

Μια λυση του τυπου απλη cpu και gpu τι θα ελεγες? 80+70=160 ευρω πχ? ή θα μου πεις τζαμμπα λεφτα, 50 ευρω παραπανω και στα δυο παιρνεις ικανοποιητικα πραγματα? :/

Δεν ξερω πως δουλευει αυτο φιλε αλλα Ram kai Cpu με πρασινα αστερια και 5 στην Cpu, 4 στη ram, Ενω την gpu την βγαζει γκρι χρωμα με αριθμο 2, μαλλον τα νουμερα θα ειναι κατι σαν level σωστα? Αρα gpu το προβλημα? +ραμ

Στην ουσια λεει ο,τι και ο conkal, οτι ειναι θεμα επεξεργαστη.

Δημοσ.

Στην ουσια λεει ο,τι και ο conkal, οτι ειναι θεμα επεξεργαστη.

Ενταξει θεμα επεξεργαστη αλλα την gpu φιλε μου το βγαζει level 2 σε γκρι χρωμα ενω τα αλλα δυο σε πρασινο. Αυτο δεν σημαινει κατι γ την gpu?

Δημοσ.

Αυτο δεν σημαινει κατι γ την gpu?

Ναι μπορεί να σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγάλει 60fps με όλα τα γραφικά στο τέρμα,σε απασχολεί αυτό;Γιατί στην αρχή είπες ότι δεν σε νοιάζει τόσο για τα γραφικά όσο το να μπορείς να παίζεις ομαλά.

Θες οπωσδήποτε πολύ ποιο δυνατό επεξεργαστή οπότε και μητρική αφού στην δικιά σου δεν μπαίνει.

Μπορεί να φταίει και η μνήμη ή ο δίσκος, αν δεν έχεις ssd,αλλά ο επεξεργαστής σου είναι για σύνταξη σίγουρα.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι μπορεί να σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγάλει 60fps με όλα τα γραφικά στο τέρμα,σε απασχολεί αυτό;Γιατί στην αρχή είπες ότι δεν σε νοιάζει τόσο για τα γραφικά όσο το να μπορείς να παίζεις ομαλά.

Θες οπωσδήποτε πολύ ποιο δυνατό επεξεργαστή οπότε και μητρική αφού στην δικιά σου δεν μπαίνει.

Μπορεί να φταίει και η μνήμη ή ο δίσκος, αν δεν έχεις ssd,αλλά ο επεξεργαστής σου είναι για σύνταξη σίγουρα.

Με την ιδια μητρικη και Amd επεξεργαστη δεν θα το δεχεται? 

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Εχω ενα pc 7 χρονων. Kαι τα 7 χρονια λιγο το εχω "κουρασει" για απλη χρηση το ειχα.

Cpu εχω:

http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%205600%2B%20-%20ADA5600IAA6CZ%20(ADA5600CZBOX).html

(amd athlon 64x2 5600 + 2800 MHz)

Gpu: http://www.skroutz.gr/s/260351/Asus-Radeon-HD5450-1GB-Silent-LP.html (ΑSUS radeon hd 5450)

Τελευταια εχω κατεβασει το Lol, δεν με ενδιαφερει να παιζω με την τελεια αναλυση, δεν εχω προβλημα, αλλα κολλαει κατα διαστηματα, δεν εχει μια κανονικη ροη η εικονα ωρες ωρες (οχι κατι πολυ ενοχλητικο), το θεμα ειναι πως γενικα θελω να αλλαξω κατι στον υπολογιστη μου, δεν τον θελω για τρελο gaming, αλλα οταν παιζω που και που LOL να παιζω λιγο "αξιοπρεπως". Cpu ειναι απο την μερα που τον αγορασα, δεν εχει καποιο προβλημα να πεις, η Gpu ειναι 1 χρονου αλλα για απλη χρηση την πηρα. Με το σκεπτικο πως δεν θελω να ξοδεψω πολλα λεφτα περνοντας μια καλη gpu και καλο επεξεργαστη, ποιο απο τα δυο μου συστηνεται να αλλαξω? Cpu ή Gpu? Ξερω το καλυτερο ειναι να αλλαξω και τα δυο να παρω καινουρια, αλλα θα παει 200+ ευρω. Τι απο τα δυο θα κανει τον υπολογιστη πιο αποδοτικο και γενικα αλλα και στο gaming (ξαναλεω με οχι τελεια ποιοτητα, δεν με "καιει" αυτο).

Να κρατησω cpu με καλυτερη καρτα γραφικων? ή να κρατησω gpu και να αγορασω επεξεργαστη?

Ξεχασα να προσθεσω, εχω RAM 2 GB, μηπως επιρεαζει αυτο πολυ?

Θέλεις πρώτα ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ γιατί ή HD5450 κάνει μόνο για ταινίες και office.

Ασε που η κάρτα κάνει και hypermemory παίρνοντας μνήμη από την μνήμη του συστήματος, οπότε έχεις διαθέσιμα λιγότερα από 2gb...

Μετά θες μνήμη γιατί τα 2Gb είναι πολύ πολύ λίγα...

Τέλος πες μας την μητρική που έχει το σύστημα να δούμε αν μπορεί να πάρει επάνω του κάποιον νεότερο επεξεργαστή.

Αν η μητρική είναι αναβάθμιση σε κάποιον Phenom/ Athlon II X4 τότε αξίζει να το ψαξεις για αναβάθμιση επεξεργαστή, προσθήκη μνήμης και κάρτα γραφικών στα μεταχειρισμένα.

• Like 3
Δημοσ.

Motherboard:https://www.asus.com/Motherboards/M2N68VM/ (ASUS M2N68-VM)

Και η M/B απο οταν πηρα το pc ειναι.

Αρα εσυ με συμβουλευεις πως αν οχι και τα τρια σιγουρα gpu και cpu θελουν αναβαθμιση? (Ram ετσι και αλλιως θα κανω ειτε με αυτη ειτε στην αλλη μητρικη)

• Like 1
Δημοσ.

Από το bios της μητρικης σου βλέπω πως η μητρική υποστηρίζει μέχρι και AMD PHENOM II X6 1090T !!!

https://www.asus.com/Motherboards/M2N68VM/HelpDesk_CPU/

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις στα μεταχειρισμένα για κάποιον

AMD PHENOM  από X4 ή X6 (τετραπύρηνο ή εξαπύρηνο)

με κωδικούς από

920

945

955 BLACK EDITION

1035T

1055T

1075T

1090T

Με δυνατότερο τον 1090Τ

Το κόστος που θα τους βρεις είναι περίπου 50€ για τετραπύρηνο και 65-70€ για εξαπύρηνο !

Για κάρτα γραφικών κοιτάζεις να βρεις κάποια από τις AMD HD 6950 , AMD HD 6970, HD 7870, HD 7850  αν είναι δυνατόν με 2GB DDR5 Ram .

Τέτοιες παίζουν σε προσφορές ευκαιρίας ακόμα και με 50-65€ .

πχ καλή περίπτωση που μόλις ειδα .

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/618940-sapphire-hd6950/

Με αυτό τον τρόπο έχεις 5πλασιασμό της επεξεργαστικής ισχύος σε θέμα CPU και 20 πλασιασμό μην πω και παραπάνω επεξεργαστικής ισχύος στην κάρτα γραφικών.

Βάζεις και μια μνήμη στα 4GB  σαν προσθήκη και είσαι άρχοντας.

Μελλοντικά βάλε και έναν SSD δισκο για λειτουργικό K.L.P.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...